Vapauta Android-tilaa sisäisessä muistissa

Kaikki tavat vapauttaa tilaa missä tahansa Android-älypuhelimessa, Samsungissa, Xiaomissa tai muissa merkeissä, siirtää sovelluksia, poistaa tiedostoja, valokuvia ja välimuistia

Harvat asiat elämässä ovat yhtä ärsyttäviä kuin se, että Android-puhelimemme kieltäytyy asentamasta enää sovelluspäivityksiä, kuvaamasta uusia videoita tai ottavan uusia valokuvia, koska sen sisäinen muisti on loppunut.

Kuten tietokoneet, myös älypuhelimet vaativat erinomaisen sisäisen muistin hallinnan jotta se ei menetä toiminnallisuuttaan ja näe puhelimen hidastuvan. Onneksi on olemassa useita tapoja vapauttaa nopeasti sisäistä muistia poistamalla vanhentuneet lataukset, offline-kartat ja asiakirjat, sovellusvälimuistit ja sitten turhat videot ja kuvat, ehkä ne, jotka vastaanotat WhatsAppissa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki menetelmät tilan vapauttamiseksi nopeasti Androidissakäyttämällä sekä käyttöjärjestelmän uusimpiin versioihin integroituja järjestelmiä että sovelluksia, jotka on suunniteltu vapauttamaan sisäinen muisti turhista tiedostoista ja väliaikaisista tiedostoista.

1) Kuinka paljon tilaa meillä on jäljellä?

Androidissa voimme tarkistaa sisäisen muistin jäljellä olevan tilan suoraan puhelimen asetuksista, jotta tiedämme tarkalleen kuinka paljon muistia laite on varattu.

Löytääksemme tämän työkalun avaamme sovelluksen asetuksetmennään valikkoon Varastointi tai painamme valikkoa Järjestelmän tiedotjotta voit tarkastella osiota Varastotila. Tallennuksen yhteenvetonäytöstä näet, kuinka paljon tilaa sovellukset, valokuvat, videot, äänitiedostot, lataukset, välimuistissa olevat tiedot ja muut tiedostot käyttävät. jokainen elementtiluokka voidaan avata, joten voit hallita sitä.

Koskettamalla Sovellukset siirryt asennettujen sovellusten luetteloon, jossa kunkin sovelluksen viemä tila on merkitty. Voit sitten poistaa isommat ja käyttämättömät tiedot tai joidenkin kohdalla voit koskettaa ja poistaa tiedot (eli nollaamalla ne).

Esimerkiksi sovellusten, kuten Facebookin tai Google Mapsin, sovellustiedot voivat olla jopa 1 Gt kooltaan (tästä syystä se on kätevää poista Facebook sovelluksena ja käytä vain mobiilisivustoa); Napauttamalla Video, Ääni ja kuvat avaa eräänlaisen Windowsin Resurssienhallinnan, jotta näet, mitä nämä tiedostot ovat, voit poistaa ne. Napauttamalla välimuistin tietoja voit tyhjentää järjestelmän välimuistin ja palauttaa paljon tilaa.

2) Sisäänrakennettu puhdistus Xiaomi-puhelimissa

Jakson lisäksi Varastotila voimme puhdistaa järjestelmän moderneihin älypuhelimiin sisäänrakennetuilla puhdistustyökaluilla.

Jos käytämme Xiaomi-puhelinta, voimme käyttää tehokasta puhdistustyökalua avaamalla sovelluksen Turvallisuuspainamalla valikkoa Puhdistaja ja paina skannauksen lopussa -painiketta Siivota aloittaaksesi normaalin siivouksen.

Aina sovelluksesta Turvallisuus voimme myös käynnistää tilan Syväpuhdistusjonka avulla voit puhdistaa sisäinen muisti entistä päättäväisemmin käyttämättömistä sovelluksista, chat- ja sosiaalisen median tiedostoista sekä erittäin suurista latauspaketeista.

Parhaat Xiaomi-puhelimet ovat nähtävissä ai-oppaassa parhaat Xiaomi-älypuhelimet (Redmi, Poco ja Mi) edulliseen hintaan.

3) Vapauta Android-tilaa Google-tiedostoilla

Jos meillä ei ole integroitua siivousjärjestelmää tai nykyinen ei täysin tyydytä meitä, voimme aina asentaa sen Google-tiedostot puhdistaaksesi sisäisen muistin tehokkaasti.

Tämän sovelluksen avulla pystymme tunnistamaan välittömästi kaikki turhat tiedostot, meemit, kopioidut valokuvat ja muun tyyppiset tiedostot, jotka vievät paljon tilaa, jotta voimme poistaa ne välittömästi. Sovellus syntyi täydelliseksi tiedostonhallinnaksi, mutta sen puhdistusosio on helposti saatavilla, meidän tarvitsee vain avata valikko Peruuttaa näkyy alapalkissa.

Jos haluat lisätietoja tämän sovelluksen käytöstä, suosittelemme lukemaan oppaamme Google Files vapauttaa tilaa, hallita tiedostoja ja lähettää niitä (Android).

Jos haluamme käyttää muita Android-siivoussovelluksia, voimme lukea artikkelimme Sovellus Androidin puhdistamiseen tarpeettomista tiedostoista, jotka vievät tilaa.

4) Analysoi käytetty tila

Jos emme ymmärrä mikä kansio tai mitkä tiedostot vievät paljon tilaa puhelimellamme, voimme käyttää analyysisovellusta, kuten Laitteen tallennustilaanalyysisovellus, joka pystyy Analysoi perusteellisesti kaikki puhelimesi kansiot ja osoita selkeästi ympyräkaaviossa, mikä kansio vie eniten tilaa ja mitkä suuret tiedostot ovat muistissa.

Kun olemme löytäneet suuret kansiot tai tiedostot, voimme helposti poistaa ne, mutta vain, jos ilmoitettu kansio on käytettävissä käyttäjän vakiokäyttöoikeuksilla (useimmissa tapauksissa näin); Jos suuret kansiot ovat järjestelmäkansioita, emme voi tuskin koskea niihin, mutta useimmissa tapauksissa ne ovat erittäin suuria sovelluksia, jotka voimme poistaa yksinkertaisella asennuksen poistamisella.

Järjestelmäkansioiden käyttämiseksi tarvitsemme kuitenkin pääkäyttäjän oikeudet, kuten yllä olevasta oppaasta näkyy kuinka saada root-oikeudet Androidille.

5) Siirrä mediatiedostot pilveen

Toinen erittäin hyödyllinen vinkki Android-tilan vapauttamiseen sisäisessä muistissa on siirtää multimediatiedostoja (valokuvia, videoita, WhatsApp-kuvia ja paljon muuta) henkilökohtaiseen pilveenjotta voit poistaa ne sisäisestä muistista ja pitää kopion aina saatavilla verkossa.

Paras sovellus tähän tarkoitukseen on ehdottomasti Google-kuvatjonka avulla voit automaattisesti tallentaa otetut kuvat ja jossa on useita vaihtoehtoja myös multimediatiedostoja sisältävien videoiden tai kansioiden synkronoimiseen.

Online-tilassa synkronoidut valokuvat voidaan poistaa sisäisestä muistista Google Kuvien mukana tulevalla puhdistusaineella, joten sinun ei tarvitse käyttää muita sovelluksia puhelimen puhdistamiseen.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa miten Google Kuvat toimii editorin, haun ja automaattisen hallinnan kanssa Älä viitsi minne tallentaa kaikki otetut valokuvat menettämättä niitä.

6) Muita vinkkejä Android-tilan vapauttamiseen

Yllä nähtyjen neuvojen lisäksi voimme soveltaa Android-puhelimeemme myös muita päteviä ehdotuksia, jotta sisäisen muistin täyttymistä ja tarvetta turvautua liian usein siivoaviin sovelluksiin voidaan merkittävästi vähentää.

Poista sovellukset, joita et käytä

Se voi olla ilmeistä, mutta Sovellusten asennuksen poistaminen on yksi parhaista tavoista vapauttaa tilaa Androidissa. Jopa maksamalla ostetut sovellukset voidaan poistaa, koska ne voidaan sitten ladata uudelleen ilmaiseksi Google Playsta. On aina hyvä idea lajitella sovellukset koon mukaan ja etsiä eniten tilaa vievät, erityisesti pelit.

Toisessa artikkelissa näytimme sinulle kuinka poistaa sovelluksia Androidistajopa monta yhdessä kerralla.

Niille, joita ei voi poistaa, se on silti hyödyllinen poista sovellukset käytöstä jotta ne eivät päivity automaattisesti koon kasvaessa eivätkä ne voi lisätä tietoja.

Tyhjennä kaikki välimuistissa olevat sovellustiedot

Kuinka Tyhjennä välimuisti jokaiselle Android-sovellukselle olemme jo kirjoittaneet täydellisen artikkelin, joka voidaan tiivistää tähän kahdella sanalla. Napsauta jokaista yksittäistä sovellusta ja huomaa, että jokaisella on oma tietovarasto"tallennettu välimuistiin", joka voi olla kilotavuja tai jopa satoja megatavuja.

Nämä välimuistit ovat pohjimmiltaan vain hyödyttömiä tiedostoja, ja ne voidaan turvallisesti poistaa tallennustilan vapauttamiseksi. Tyhjennä välimuisti kaikista sovelluksista kerrallavoit mennä sisään asetukset > Varastointi tai Muisti > Välimuistissa olevat tiedotkosketa ja paina OK.

Halutessasi voit myös poistaa vähemmän käytettyjen sovellusten sovellustiedot, vaikka tässä tapauksessa nollaisit sovelluksen ja menettäisit tallennukset, mukautukset tai määritykset.

Tyhjennä Lataukset-kansio

Aivan kuten tietokoneessa, Android-älypuhelimessa on kansio Lataukset (tai Tiedostot joissakin muissa älypuhelimissa), joihin tallennetaan Internetistä tai muista sovelluksista ladatut tiedostot.

Lataukset-kansio sijaitsee sovellusluettelossa, joten avaa se napauttamalla kolmirivistä valikkokuvaketta näytön yläkulmassa ja lajittele latausluettelo koon mukaan. Valitse suurimmat tiedostot napauttamalla pitkään ja painamalla sitten Roskakori-painiketta.

Tyhjennä offline-alueet Google Mapsissa

The lataa karttoja Google Mapsissa antaa sinun käyttää navigaattori jopa ilman Internet-yhteyttä, varsinkin matkoilla. Ongelmana on, että ne vievät paljon tilaa Android-puhelimen sisäisestä muistista, joten jos haluat vapauttaa tilaa, on parasta poistaa nämä ladatut kartat.

Voit tehdä tämän napauttamalla kolmirivistä valikkopainiketta Google Mapsin pääkäyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa ja siirtymällä Offline-kartat nähdäksesi mitä nämä kartat ovat ja kuinka paljon tilaa ne vievät, jotta voit napauttaa ja poistaa niitä.

Siirrä tiedostoja ja sovelluksia sisäisestä tallennustilasta SD-kortille

Oletusarvoisesti Androidin Google Playsta ostetut tai ladatut sovellukset tallennetaan sisäiseen muistiin. Monille sovelluksille (ei kaikille) on kuitenkin mahdollisuus siirrä ne SD-kortille vapauttaen tilaa matkapuhelimen muistista asentaaksesi lisäsovelluksia.

Useimmat sovellukset toimivat normaalisti, kun ne siirretään SD-kortille, vaikka kolme huomautusta on hyvä muistaa:

 • Kaikkia sovelluksia ei voi siirtää.
 • Widgettejä, eli aloitusnäytölle sijoitettavia interaktiivisia laatikoita, kantoraketteja, taustakuvia ja sovelluksia, joiden täytyy jäädä muistiin, ei voi siirtää.
 • SD-muistikortti poistetaan puhelimesta, jos se on kytketty tietokoneeseen.

Vaikka siihen on useita tapoja siirtää sovelluksia SD-kortilletavallinen tapa on avata sovellusten näyttö valikosta asetukset.

Näpäytä Hallita sovelluksia tarkastella asennettuja sovelluksia ja napauttaa sovellusta ja siirtää sitä sitten -näppäimellä, jos se on käytössä. Jos tämä painike ei ole käytössä, se tarkoittaa, että sovellus ei voi liikkua.

Johtopäätökset

Tilan vapauttamisesta Androidissa on tullut huomattavasti helpompaa verrattuna muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin sinun piti asentaa puhdistussovellus ja toivoa, että se poistaisi kaikki turhat tiedostot.

Nykyään lähes kaikissa älypuhelimissa on tehokkaat ja tehokkaat puhdistustyökalut, ja jos olet epävarma, voimme aina käyttää Google Files- ja Google Photos -palveluita useimpiin järjestelmän puhdistamiseen.

Toisessa artikkelissa selitimme kuinka vapauttaa tilaa Whatsappissasuurin syyllinen sisäisen muistin ja SD-kortin tilan täyttämiseen.

Aina palautettavasta tilasta voimme lukea oppaitamme Korjaa vähän tilaa Androidissa Ja Kaikki tavat vapauttaa RAM-muistia Androidissa.

Indeksi
 1. 1) Kuinka paljon tilaa meillä on jäljellä?
 2. 2) Sisäänrakennettu puhdistus Xiaomi-puhelimissa
 3. 3) Vapauta Android-tilaa Google-tiedostoilla
 4. 4) Analysoi käytetty tila
 5. 5) Siirrä mediatiedostot pilveen
 6. 6) Muita vinkkejä Android-tilan vapauttamiseen
  1. Poista sovellukset, joita et käytä
  2. Tyhjennä kaikki välimuistissa olevat sovellustiedot
  3. Tyhjennä Lataukset-kansio
  4. Tyhjennä offline-alueet Google Mapsissa
  5. Siirrä tiedostoja ja sovelluksia sisäisestä tallennustilasta SD-kortille
  6. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up