USOclient.exe-tiedoston ymmärtäminen ja poistaminen käytöstä Windows 10:ssä

On todennäköistä, että luet tätä viestiä, koska olet huomannut lyhyen ponnahdusikkunan Windows 10:n käynnistyksen aikana. Tapa, jolla tämä USOclient.exe-ponnahdusikkuna ilmestyy käynnistyksen yhteydessä, saattaa jopa saada sinut miettimään, onko tietokoneessasi haittaohjelmatartunta. Voit nopeasti hälventää pelkosi, koska tämä ponnahdusikkuna johtuu siitä, että tehtävän ajoitusohjelma kutsuu suoritettavaa tiedostoa. Se ei ole millään tavalla haittaohjelma.

Tämän ponnahdusikkunan syttyminen muutaman sekunnin ajan on normaalia, mutta saattaa olla tapauksia, joissa se syttyy eikä katoa. Tämä johtuu yleensä Windows Update -virheestä.

Tässä artikkelissa keskitytään selittämään, mikä USOclient on ja kuinka se voidaan poistaa käytöstä, jos se on tarpeen.

Lue myös: Uusimmat Windows 10- ja 11-päivitysongelmat ja niiden korjaaminen

Mikä on USOclient.exe?

Lyhenne sanoista "Update Session Orchestrator". Se on osa Windows Updatea. Sen päätarkoitus on tarkistaa päivitykset automaattisesti. Jos olet koskaan kuullut Windows Update Agentista, tämä korvaa sen Windows 10:ssä. Aivan kuten sen korvaamalla ominaisuudella, sen päätehtävä on suorittaa Windows-päivitysten asentamista, tarkistamista tai jatkamista.

Varoitus USOclientin kanssa

Vaikka USOclient on erittäin laillinen Windows-prosessi, haittaohjelmat voivat myös luoda nopeita ponnahdusikkunoita. Vaikka mikään haittaohjelma ei ole tunnettu USOClient-sovelluksena, on tarpeen tarkistaa, onko ponnahdusikkuna todella USOclientin aiheuttama.

Varmistaaksesi, että ponnahdusikkuna johtuu USOClientistä, avaa ensin tehtävähallinta. Voit tehdä tämän pikanäppäimellä Ctrl + Shift + Esc tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin tyhjää osaa ja valitsemalla tehtävänhallintavaihtoehdon.

Etsi tehtävähallinnasta "usoclient.exe" selaamalla Prosessit-luetteloa. Kun olet löytänyt, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Avaa tiedoston sijainti".

Jos paljastettu sijainti on "C:\Windows\System32\", olet turvassa, mutta jos sijainti on jossain muussa tietokoneen osassa, on suuri mahdollisuus, että sinulla on haittaohjelmatilanne. Sinun on käytettävä tehokasta skanneria.

Lue myös: Kriittisten rakenteiden korruption vianmääritys Windows 10:ssä

USOclientin poistaminen käytöstä

Haluat ehkä kysyä, onko tämän ohjelman poistaminen turvallista. Suosittelisin olemaan tätä vastaan. Sen poistaminen voi aiheuttaa tietokoneen virheellistä toimintaa. Vaihtoehtona on kuitenkin poistaa palvelu käytöstä.

Voit poistaa palvelun käytöstä kirjoittamalla Suorita-ikkunaan gpedit.msc ja painamalla Enter.

Kun paikallinen ryhmäkäytäntöeditori avautuu, siirry vasemmassa paneelissa kohtaan "Tietokoneen kokoonpano -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Windows Update".

Kaksoisnapsauta oikeanpuoleisessa ruudussa ja ota käyttöön "Ei automaattista uudelleenkäynnistystä kirjautuneiden käyttäjien kanssa ajoitetuille automaattisille päivitysasennuksille".

Johtopäätös

Ei pitäisi olla syytä huoleen, kun näet USOClient.exe-ponnahdusikkunan, ellei se pysy siellä ja häiritse kirjautumistasi. Tämän kaltaisten Windows 10:n ponnahdusikkunoiden ongelmissa on hyödyllistä tietää, kuinka voit korjata sen, jotta se ei häiritse työtäsi.

Indeksi
  1. Mikä on USOclient.exe?
  2. Varoitus USOclientin kanssa
  3. USOclientin poistaminen käytöstä
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up