Varmuuskopiointi Windows 11:ssä

Windows 11:ssä on useita sisäänrakennettuja varmuuskopiointityökaluja järjestelmätiedostojen ja tärkeiden tiedostojen turvalliseen tallentamiseen ja palauttamiseen

Varmuuskopiointi Windowsille voi olla varsin hämmentävää, varsinkin uusimmissa Windows-versioissa, joissa on useita sisäänrakennettuja työkaluja eri nimillä, mikä voi aiheuttaa hämmennystä käyttäjille, jotka ovat uusia varmuuskopiointia tai näitä edistyneitä Windows-työkaluja.

Ensimmäinen huomioitava näkökohta on, että Windows-tietokoneisiin ei tarvitse asentaa ulkoisia tai kaupallisia ohjelmia, jotta tietokoneesta saataisiin välitön varmuuskopio, koska integroidut työkalut toimivat erinomaisesti ja mahdollistavat sekä henkilökohtaisten tiedostojen että kuvan tallentamisen. järjestelmä, joka voidaan palauttaa nopeasti viruksen tai tukoksen sattuessa.

Tässä oppaassa näemme yhdessä parhaat varmuuskopiointityökalut Windows 11:ssä, jotta voimme jatkaa varmuuskopiointia riippumatta siitä, mikä kone meillä on (yrityksen PC tai kotitietokone). Useimpia näistä työkaluista voidaan käyttää myös aiemmissa Windowsin versioissa (Windows 10, Windows 8.1 ja Windows 7).

Varmuuskopioi henkilökohtaiset tiedostot OneDrivella

OneDriven avulla pystymme tallentamaan tärkeimmät tiedostomme Microsoftin tarjoamaan pilvitilaan, jotta ei tarvitse käyttää kiintolevyjä tai tikkuja kaiken sisällön tallentamiseen.

Aktivoidaksesi varmuuskopioi tärkeät tiedostosi OneDriveen napsautamme hiiren kakkospainikkeella OneDrive-kuvaketta oikeassa alakulmassa (jos olemme piilottaneet tai poistaneet sen, paina Käynnistä-valikkoa ja etsi OneDrive), paina rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa ja paina asetukset ja uudessa ikkunassa siirrytään välilehteen Varmuuskopiot ja sitten päälle Hallitse varmuuskopiointia.
Toinen ikkuna avautuu, jossa meille näytetään PC:n tärkeimmät kansiot, joten voimme valita, säilytetäänkö ne kaikki OneDriven online-varmuuskopiossa.

Heti kun olet valmis, paina vain Aloita varmuuskopiointi synkronoidaksesi kansioita Pöytäkoneet, Asiakirjat Ja Kuvateli kansiot, joita OneDrive pitää välttämättöminä (joihin tallennamme asiakirjoja ja kuvia).

Tutustuaksemme kaikki OneDriven edut läheltä, voimme myös lukea oppaamme Kuinka moneen asiaan Microsoft Onedrivea käytetään ja miten se toimiijotta saisimme selkeän kuvan siitä, kuinka online-varmuuskopiot toimivat ja kuinka voimme käyttää niitä muilta tietokoneilta.

Käytä tiedostohistoriaa

Jos haluat luoda varmuuskopioita kaikista tietokoneesi kansioista ja henkilökohtaisista tiedoista, on parasta käyttää sitä Tiedostohistoria, joka on käytettävissä kaikissa Windows-versioissa. Avaa tämä varmuuskopiointityökalu avaamalla Käynnistä-valikko vasemmassa alakulmassa ja etsimällä Tiedostohistoriamyös reitillä Ohjauspaneeli -> Järjestelmä ja suojaus -> Tiedostohistoria.
Käyttääksesi tiedostohistoriaa yhdistämme a ulkoinen USB-levy tietokoneeseen tai käytämme a verkkolevyjatkamme Valitse yksikkömuista valita varmuuskopiointiin käytettävä levy, ja kun palaat näyttöön, paina -painiketta Aktivoida aktivoidaksesi tämän varmuuskopion.

Tästä hetkestä lähtien kaikki henkilökohtaiset kansiot tallennetaan automaattisesti ulkoiselle levylle tai verkkolevylle. Jos haluat lisätietoja tämän varmuuskopion käytöstä ja tiedostojen palauttamisesta, suosittelemme lukemaan artikkelimme aiheesta kuinka tallentaa tärkeitä asiakirjoja Windowsiin.

Varmuuskopioi Microsoft-tilin asetukset

Windows 11:ssä voimme varmuuskopioida Windows-asetukset Microsoft-tilillesi, jotta voit käyttää niitä missä tahansa muussa Windows-tietokoneessa.

Tämän ominaisuuden käyttäminen edellyttää, että kirjaudut sisään tietokoneellesi Microsoft-tilillä siirtymällä Käynnistä-valikkoon ja avaamalla sovellus asetuksetvie meidät matkalle Tilit -> Windowsin varmuuskopiointi ja aktivoida äänesi Kaupan asetukset.
Varmista, että tarkistamme kaikki laajennetun valikon kohteet, jotta voimme tehdä varmuuskopion Windows-asetuksistamme.

Tarkemmat tiedot oppaassa osoitteessa Varmuuskopioi asennetut ohjelmat ja asetukset Windowsissa.

Järjestelmän palauttaminen

Windowsin järjestelmän palautus on aina ollut olemassa, ja se on luultavasti ensimmäinen varmuuskopiojärjestelmä, josta tiedät Windowsissa riippumatta tietokoneesi taitotasosta.

Windows luo automaattisesti varmuuskopiot tärkeistä järjestelmätiedostoista, jotta voimme palata edelliseen kokoonpanoon ja korjata mahdolliset ongelmat, jos jokin menee pieleen tai odottamaton jumiutuminen. Tämä palautusjärjestelmä vaikuttaa järjestelmätiedostoihin ja asennettuihin ohjaimiin tai ohjelmiin, mutta ei koske henkilökohtaisiin tiedostoihin, joten voit käyttää sitä ilman pelkoa tiedostojen menettämisestä.

Aktivoi järjestelmän palautus painamalla Käynnistä-painiketta vasemmassa alakulmassa ja kirjoittamalla Luo palautuspiste ja avaamme samannimisen merkinnän.
Varmistetaan, että merkintä on järjestelmälevyllä Aktivoitu; muussa tapauksessa aktivoi se painamalla Määritä ja valitsemalla Ota järjestelmän suojaus käyttöön aktivoidaksesi palautuksen.

Jos haluat luoda palautuspisteen välittömästi, paina Luo-painiketta ja valitse palautukselle annettava nimi. palauttaaksesi järjestelmän välittömästi, voimme sen sijaan painaa Järjestelmän palautus -painiketta ja valita yhden käytettävissä olevista palautuspisteistä.

Jos tietokone ei käynnisty tai se on estetty, käynnistä se uudelleen estosta 3 kertaa, jotta voit avata palautusvaihtoehdot ja käynnistää järjestelmän palautuksen varmuuskopioinnin, kuten ohjeessamme näkyy. kuinka käyttää järjestelmän palautusta Windowsissa.

Luo järjestelmäkuva

Kaikissa Windows-versioissa on mahdollista luoda järjestelmäkuva, joka sisältää Windows-tiedostoja, asennettuja ohjelmia ja jopa henkilökohtaisia ​​tiedostoja, jotta ne voidaan palauttaa milloin tahansa, jos kiintolevy kaatuu tai kaatuu (mikä aiheuttaa muut varmuuskopiointityökalut).

Luo kuva järjestelmästä painamalla Käynnistä-painiketta vasemmassa alakulmassa ja etsi Ohjauspaneelimennään valikkoon Järjestelmä ja turvallisuusnapsautamme Varmuuskopiointi ja palautus (Windows 7) ja lopulta ylös Luo järjestelmäkuva.
Jatketaan varmistamalla liitä ulkoinen USB-levy PC:llä (alustettu NTFS:llä), valitse kentältä juuri liitetty levy Kiintolevyllä ja seuraavassa ikkunassa tarkistamme, että kaikki osiot, joihin Windows on asennettu, ovat olemassa (myös järjestelmän käynnistämiseen tarvittavat toissijaiset osiot voivat olla olemassa).

Heti kun olemme valmiita, meidän tarvitsee vain napsauttaa Aloita varmuuskopiointi aloittaaksesi järjestelmäkuvan luomisen, joka tallennetaan konfigurointivaiheessa osoitetulle ulkoiselle levylle. Tämä kuva voi viedä paljon tilaajoten varmistetaan, että levy on riittävän suuri: löydämme yhteenvetoikkunasta arvion käytetystä tilasta.

Palautuslevy

Toinen tapa tehdä tehokkaita Windows-varmuuskopioita on käyttää palautuslevyä, eli käyttöjärjestelmän kopiota ilman muutoksia, joiden avulla voimme saada samalla järjestelmällä olevan tietokoneen takaisin toimintakuntoon.

Jos haluat luoda Windowsin palautuslevyn lennossa, avaa vasemmassa alakulmassa oleva Käynnistä-valikko ja etsi Luo palautusasema ja paina samannimistä kohdetta.
Liitä nyt mikä tahansa vähintään 32 Gt:n USB-tikku tietokoneeseen ja valitse näkyviin tulevassa ikkunassa kohteen päälle. Varmuuskopioi järjestelmätiedostot palautusasemaanjatkamme Kun olet ja seuraavassa ikkunassa vahvistamme USB-tikun käytön palautusasemana; aloittaaksemme luomisen, jota jatkamme Kun olet.

Tikku alustetaan ja siitä tulee Windowsin palautusasema. Jos ongelmia ilmenee, aseta USB-tikku paikalleen ja käynnistä palautuskonsoli palauttaaksesi Windowsin oikean toiminnan.

Saat lisätietoja myös oppaastamme kuinka luoda järjestelmäkuva Windowsissa palautuslevynä.

Asenna RAID 1

Edistyksellisenä varmuuskopiointityökaluna voimme käyttää kahta samankokoista kiintolevyä ja laittaa ne sisään peilaus, eli saada ne heijastelemaan toisiaan.
Levyt nähdään yhtenä yksikkönä ja tiedot kirjoitetaan molemmille samanaikaisesti, joten jos toinen levy epäonnistuu, tiedot ovat toisella ja tietokone jatkaa toimintaansa ilman ongelmia.

Jos haluamme selvittää, kuinka kaksi levyä asetetaan RAIDiin, lue oppaamme Kuinka yhdistää useita levyjä yhdeksi.

Johtopäätökset

Windows tarjoaa monia tehokkaita ja helppokäyttöisiä varmuuskopiointityökaluja, joiden avulla voidaan asentaa erillinen ohjelma (esim Macrium Reflect ilmainen).

Windows 11:ssä yksinkertaisesti aktivoi henkilökohtaisten tiedostojen varmuuskopiointi OneDrivessa, jotta tiedostoistasi tulee hyvä varmuuskopio, joka suojaa niitä viruksilta, haittaohjelmilta tai järjestelmän kaatumisilta. varsinaiselle järjestelmälle suosittelemme järjestelmän palautusta ja järjestelmäkuvaa, jotka molemmat voivat ratkaista monia ongelmia ilman tietokoneen alustamista.

Jos emme pidä kaikista näistä työkaluista tai emme vastaa täysin varmuuskopiopyyntöihimme, voimme jättää ne huomiotta ja käyttää niitä ilmaiset PC-varmuuskopiointiohjelmat tai jos haluamme myös tallentaa ohjaimet tietokoneelle, lue oppaamme Laiteohjaimen varmuuskopiointi ja palautus Windows PC:ssä.

Indeksi
  1. Varmuuskopioi henkilökohtaiset tiedostot OneDrivella
  2. Käytä tiedostohistoriaa
  3. Varmuuskopioi Microsoft-tilin asetukset
  4. Järjestelmän palauttaminen
  5. Luo järjestelmäkuva
  6. Palautuslevy
  7. Asenna RAID 1
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up