Vioittunut tai lukukelvoton ulkoinen asema Windowsissa: kuinka korjata

Ulkoinen asemamme ei ole enää katseltavissa Windowsissa? Katsotaan kuinka korjata ongelma ja päästä tiedostoihin uudelleen.

Windows PC:n ulkoisen USB-aseman avulla pystymme tallentamaan kaikki henkilökohtaiset tiedostomme turvalliseen tilaan ja tekemään käyttöjärjestelmän varmuuskopiot oikein, jotta voimme kuljettaa tiedostoja mukanamme ja myös avata ne toiselta tietokoneelta. Valitettavasti jopa ulkoiset asemat voivat kohdata lukuongelmia Windowsissa, mikä näyttää virheitä, joita aloitteleville käyttäjille on vaikea tulkita.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle noudatettavat menettelyt ratkaise kaikki ongelmat voimme törmätä, kun yhdistämme a vaurioitunut tai lukukelvoton ulkoinen asema Windowsissa, jotta pääset uudelleen käsiksi ulkoiselle tallennusvälineelle huolellisesti tallennettuihin henkilökohtaisiin tiedostoihin ja varmuuskopioihin. Vaikka alla näkyvät menetelmät on suunniteltu ulkoisille USB-kiintolevyille, voimme soveltaa niitä myös USB-tikuille ja (rajoitetusti) myös toimimattomiin sisäisiin asemiin.

Indeksi

  Tarkista USB-liitäntä

  Ensimmäinen tapa, jolla voimme yrittää lukea vaurioitunutta ulkoista USB-asemaa, on tarkistaa huolellisesti tietokoneeseen liittämiseen käytetty USB-kaapeli. Vaikka se olisi kokonainen tai siinä ei ole näkyviä vaurioita, sisäiset kierteet vaurioituvat vain vähän, jotta levyn lukeminen laitteistotasolla on mahdotonta. Tämän tyyppisiä hätätilanteita varten on suositeltavaa säilyttää i USB-hätäkaapelit erityisesti ulkoisille asemille, kuten alla olevassa luettelossa olevat:

  Joten ostamme kaikki yllä näkyvät kaapelit ja jos levy on lukukelvoton, yritämme käyttää jotakin yllä mainituista kaapeleista estääksemme alkuperäisten kaapelijohtojen mahdolliset laitteistovauriot.

  Vaihda USB-portti

  Jos kaapelin vaihtokaan ei paranna tilannetta, toinen tapa ratkaista on USB-portin vaihtaminen käyttämällä jotakin muuta tietokoneen rungon porttia. Pöytätietokoneissa ei ole vaikeaa löytää uutta USB-porttia kokeiltavaksi, kun taas kannettavissa tietokoneissa porttien määrää voidaan vähentää (2 tai 3 USB-porttia): tässä tapauksessa on suositeltavaa varustaa itsemme USB-keskitin laajentaa porttia, jonka tiedetään toimivan, käyttämällä laitetta, kuten TP-Link 4-porttinen USB 3.0 -keskitin tiedonsiirtoon, saatavilla Amazonista alle 15 €.

  Jatka kytkemällä HUB ainoaan toimivaan USB-porttiin ja liittämällä sitten ulkoinen levy johonkin HUB-porteista, jotta voit käyttää siihen tallennettuja tiedostoja.

  Päivitä ja poista USB-ajurit

  Jos mikään aiemmista menetelmistä ei ole ratkaissut ongelmaa, meidän on aloitettava "kova tapa" pakottaaksemme Windowsin lukemaan levy. Ensin yhdistämme ei-toimivan levyn tietokoneen USB-porttiin, paina oikeaa painiketta Windowsin Käynnistä-valikossa, avaa valikko Laitehallinta, laajennetaan merkintää USB-ohjain ja tunnista kohteet Isäntäohjain Ja USB-juurikeskitin.

  Painamme oikealla painikkeella molempia kohteita (yksi kerrallaan), painamme eteenpäin Omaisuus, mennään korttiin Kuljettaja ja käytämme avaimia Päivitä ohjain tai Poista ajuri, riippuen ongelman vakavuudesta. Muutoksen jälkeen käynnistämme PC:n uudelleen (käyttämällä PS / 2-pikanäppäintä, kosketuslevyä tai tarvittaessa PS / 2-hiirtä, koska USB-oheislaitteet eivät toimi) tehdäksemme muutokset tehokkaaksi ja siten käynnistääksesi asennuksen alusta. USB-ajuri .

  Käytä Recuvaa tiedostojen palauttamiseen

  Jos emme edes ratkaise tätä ja ulkoinen asema on edelleen lukukelvoton, voimme nyt hyvin vähän tehdä sen sisältämien tiedostojen palauttamiseksi. Ennen kuin heität pyyhkeen, suosittelemme, että yrität palauttaa lukukelvottomia tiedostoja tehokkaalla ohjelmalla, kuten Recuva, ladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.

  Tämän ohjelman asennuksen jälkeen yhdistämme lukukelvottoman levyn tietokoneeseen, käynnistämme Recuvan ja valitsemme perusteellisen palautuksen varmistaen, että ulkoinen levy on palautuksen lähteenä. Kun prosessi on alkanut, odotamme muutaman tunnin jättäen kaiken päälle: pienellä onnella saamme takaisin kaikki tiedostojärjestelmästä edelleen käytettävissä olevat tiedostot, vaikka ne olisivat vaurioituneet.

  Jos haluat lisätietoja Recuvan toiminnasta ja käyttää muita vastaavia ohjelmia, suosittelemme, että luet oppaamme Kuinka palauttaa poistetut tiedostot tietokoneelta kiintolevyltä tai SSD-levyltä Ja Ohjelmat poistettujen tai kadonneiden kuvien palauttamiseksi.

  Korjaa ja alusta levy

  Kun kaikki mahdolliset tiedostot on palautettu, voimme yrittää palauttaa levyn toiminnan alustamalla sen suoraan tietokoneelta. Jatka kytkemällä levy tietokoneeseen, painamalla Käynnistä-valikon oikeaa painiketta ja avaamalla lopuksi valikko Levynhallinnointi.

  Kun ikkuna on auki, tunnistamme vaurioituneen tai lukukelvottoman levyn luettelossa tai alemmassa ruudussa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja käytä kohdetta Muoto alustaaksesi koko levyn uudella tiedostojärjestelmällä valitsemalla NTFS tarvittaessa.

  Painamalla edelleen hiiren oikeaa painiketta lukukelvottoman levyn päällä voimme aloittaa Checkdisk-tarkistuksen napsauttamalla kohdetta Omaisuus, avaamalla välilehden Työkalut ja napsauttamalla painiketta Tarkista se.

  Johtopäätökset

  Eikö mikään tässä oppaassa kuvatuista menetelmistä toiminut? Tässä tapauksessa levy on kärsinyt vakavasta laitteistovauriosta, emmekä voi enää käyttää sitä, lisäksi olemme menettäneet kaikki sillä mahdollisesti olevat tiedostot. Tästä syystä suosittelemme aina pitämään varmuuskopiot tärkeistä tiedostoista (työtä tai välttämättömyyttä varten) myös pilvessä, ehkä valitsemalla oppaassamme näkyvän vakavan ja vakaan pilvipalvelun. Paras ilmainen pilvi tiedostojen tallentamiseen verkossa.

  Pysyttelet aina aiheessa lukukelvottomien levyjen kanssa, suosittelemme, että luet myös oppaamme Tietojen ja tiedostojen palautus tietokoneesta, joka ei käynnisty Ja Tiedostojen palautus rikkinäiseltä levyltä tai kuolleelta tietokoneelta.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up