VPN, välityspalvelin ja DNS: erot sivustojen eston ohitusmenetelmissä

Mitkä ovat tärkeimmät menetelmät muodostaa yhteys estettyihin ja peitettyihin sivustoihin maassamme ja säilyttää nimettömyys verkossa

Joitakin verkkosivustoja ei voi nähdä kaikkialla maailmassa, ja niiden sisältö, usein multimedia, on saatavilla vain joillakin maantieteellisillä alueilla. Tämä selittää, miksi ei ole mahdollista käyttää kaikkia sivustoja Italiasta tai miksi katsellessamme tiettyä sisältöä suoratoistosivustoilla, näemme viestin "tämä sisältö ei ole saatavilla maassasi".

Palveluntarjoajat, verkkopalveluntarjoajat ja verkkosivustot tietävät erittäin hyvin, mistä surffaajat ja vierailijat muodostavat yhteyden, koska jokaiselle yhdistetylle käyttäjälle on määritetty tarkka IP-osoite ja se näyttää myös selvästi, mistä päin maailmaa muodostamme yhteyden.

Kattaa maantieteellinen alkuperä ja pysyä nimettömänä kun surffaamme Internetissä voimme käyttää naamiointimenetelmät, jotka perustuvat DNS:ään, välityspalvelimiin ja VPN:ihin. Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle, mistä nämä naamiointimenetelmät koostuvat ja kuinka poistaa sivustojen esto joidenkin yksinkertaisten ohjelmien tai ilmaisten laajennusten avulla.

DNS-lukituksen avausmenetelmä

Yksi helpoimmista tavoista kiertää sivustolohkoja on DNS-palvelimien vaihtaminenkäyttämällä tähän tarkoitukseen eri DNS-palvelinta kuin Internet-palveluntarjoajan tarjoama.
DNS-palvelin on eräänlainen puhelinhakemisto, jolla pääset verkkosivustoille ja jos esto on käytössä vain Internet-puhelinoperaattorin tarjoamassa DNS:ssävaihtamalla DNS pääsemme estettyyn sivustoon oikein ilman esteitä.

Tunnetuimmat julkiset DNS:t, joita voimme käyttää laitteellamme, ovat saatavilla alla:

 • Google DNS: 8.8.8.8 Ja 8.8.4.4
 • Cloudflare DNS: 1.1.1.1
 • OpenDNS: 208.67.222.222 Ja 208.67.220.220

Nämä DNS-osoitteet on syötettävä laitteisiin, joita käytämme Internetin selaamiseen, kuten ohjeistamme näkyy muuta DNS-palvelimia Windows 10- ja 11-asetuksissa ja miten vaihda DNS Androidissa ja iPhonessa.

DNS:n eston poistamiseksi koko kotiverkossa voimme yrittää asettaa ne suoraan modeemin tai reitittimen sisään, kuten oppaasta näkyy kuinka dns asetetaan modeemiin.

Avausmenetelmä välityspalvelimella

Jos DNS ei riitä poistamaan estoa sivustosta, johon ei ole pääsyä Italiasta, voimme harkita sivuston käyttöä web-välityspalvelimet. Se toimii välisuodattimena, johon yhdistämme päästäksemme myöhemmin kohdesivustoon, naamioimme aloitus-IP-osoitteemme.
Kun välityspalvelin on aktiivinen, voimme käyttää lähes kaikkia Italiassa tai ulkomailla estettyjä palveluita, jolloin saavutetaan vähimmäissuojaus käytössä olevan yhteystyypin mukaan.

Tämäntyyppisiä yhteyksiä käyttävät usein tuhannet ihmiset reaaliajassa, jos niitä tarjotaan ilmaiseksi ne tarjoavat hitaan yhteysnopeuden meidän ei myöskään pidä aliarvioida tietoturvakysymystä; itse asiassa meidän on luotettava siihen, joka toimittaa meille web-palvelimen, jotta se ottaa yhteyden.
Voimme käyttää laajennusta tehokkaan välityspalvelimen määrittämiseksi PC:lle FoxyProxy Mozilla Firefox -selaimessa tai -laajennuksessa Paras välityspalvelimen vaihtaja Google Chromelle; vaihtoehtoisesti voimme myös lukea oppaamme kuinka määrittää välityspalvelin Windows 10:ssä kromille, firefoxille, edgelle.

Jos emme tiedä, mitä välityspalvelinta yhteyteemme käyttää, voimme myös lukea oppaamme parhaat ilmaiset välityspalvelinluettelot käytettäväksi.

VPN-estonpoistomenetelmä

Tehokkain ja turvallisin tapa estetyille sivustoille pääsy ja navigointi ilman maantieteellisiä rajoja edellyttää palvelujen käyttöä VPN:t. Tämä palvelu toimii samalla tavalla kuin aiemmin nähty välityspalvelin, mutta paljon paranneltulla tavalla: VPN:t luovat salatun verkkotunnelin valitun palvelimen kanssa, joka huolehtii pääsystä pyydettyyn sivustoon ja tarjoaa peitetyn IP-osoitteen, täysin piilossa identiteettimme.
Aktivoimalla salatun yhteyden kukaan ei koskaan pysty tunnistamaan yhteytemme aloitus-IP-osoitetta (kuten välityspalvelimet) ja valitsemalla ulkomailla olevan VPN-palvelimen voimme valita yhteydellemme uusi ulkomainen IP-osoitejotta vain tietyillä maantieteellisillä alueilla saatavilla olevan sisällön esto voidaan poistaa. Tähän lisäämme, että VPN-palvelin tarjoaa myös suojatun ja siepattoman DNS:nkäyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi 100 % (mitä ei taata yksinkertaisella välityspalvelimella).

VPN-palvelimet tarjoavat erittäin nopeat verkkoyhteydetkorkea yhteyden suojaus, ei lokikäytäntöjä valitsemillamme palvelimilla ja laaja VPN-palvelinverkko, josta valita oikeaan aikaan. Kaikella tällä laadulla on hintansa: parhaat VPN-palvelut ovat itse asiassa maksullisia, kuten näkyy myös oppaastamme parhaat vpn-tilaukset 100% yksityisyyden suojaamiseksi.

Jos haluamme kokeilla ilmaista VPN-palvelua (usein rajoitettu nopeuden, palvelinvalikoiman ja tarjotun suojauksen suhteen) voimme kokeilla jotakin alla olevista palveluista:

 • Protoni VPN: paras ilmainen VPN, josta voit asentaa tietokoneellesi omistettu sivusto. Valitettavasti yhteysnopeus ei ole korkea ja ilmaisia ​​palvelimia on vähän.
 • CyberGhost-lisäosa: kätevä laajennus Google Chrome Ja Mozilla Firefox suositusta Cyberghost-palvelusta. Laajennus toimii ilman rekisteröintiä ja tarjoaa välityspalvelinyhteyden ilmaisilla VPN-palvelimilla (keskinopeus ja automaattiset palvelimet).
 • Betternet: ilmainen vpn-palvelu ilman rekisteröintiä, lataa se vain osoitteesta omistettu sivusto ja aloita selaaminen. Rajoittamaton ilmainen kokeilujakso voimassa 7 päivää.

Lisätietoja saa myös oppaastamme ilmaiset vpn-palvelutjoka on tietoinen tämäntyyppisten palvelujen tarjoamista rajoituksista.

Johtopäätökset

Jotta voimme tehokkaasti poistaa sivustojen eston, tarvitsemme harkitse VPN-palvelun käyttöä, joka tarjoaa vertaansa vailla olevan tietoturvatason, suuret nopeudet (ainakin tilauspalveluissa) ja taatun yksityisyyden (tunnelisalauksella, DNS-suojauksella ja käytettävän palvelimen valinnalla). Jos emme halua kuluttaa mitään, voimme myös yrittää poistaa eston välityspalvelimilla ja DNS-palvelimilla, jotka tarjoavat kuitenkin VPN-palveluita alhaisemman tehokkuuden ja suojauksen.

Vaihtoehtoisesti voimme yrittää suojata yhteyden ja poistaa sivustojen eston kautta Tor verkko, joka luo verkkotunneleita yhteyden muodostamiseksi ympäri maailmaa hajallaan oleviin ja vapaaehtoisten käyttöön tarjoamiin tietokoneisiin; Tässä tapauksessa nopeus ei ole suuri, mutta tarjoamme ilmaiseksi kaikille, voimme kokeilla sitä ja yrittää navigoida.

Indeksi
 1. DNS-lukituksen avausmenetelmä
 2. Avausmenetelmä välityspalvelimella
 3. VPN-estonpoistomenetelmä
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up