Lataa verkkokortin ohjain asennettavaksi Windows-tietokoneeseen

Internet-yhteyden muodostamista varten asennetun verkkokortin ohjaimen tunnistaminen ja lataaminen Windows-tietokoneesta

Uusimpien Windows-versioiden myötä ohjaimiin liittyvä tilanne on varmasti parantunut: tarvitsee vain asentaa käyttöjärjestelmä, jotta voimme välittömästi hyödyntää Internet-yhteyden yleisiä ajureita. Joillakin tietokoneilla oikeaa ajuria Wi-Fi-yhteyteen ei kuitenkaan aina ole saatavilla ja Ethernet-kaapeliyhteyttä on hyödynnettävä, jotta langattomaan verkkokorttiin tarvittavat ajurit ladataan automaattisesti.

Joissakin skenaarioissa meillä ei ole asennettuna ajureita Internet-yhteyteen: se on melko harvinaista, mutta silti voi sattua löytämään tietokoneita, joissa ei ole mahdollista käyttää Ethernet-verkkokortin ja mahdollisen Wi-Fi-verkon ohjaimia kortti, joten tietokone on itse asiassa hyödytön (koska se ei voi muodostaa yhteyttä Internetiin millään tavalla).

Tässä artikkelissa näytämme sinulle kuinka lataa ja asenna verkkokortin ohjain käyttämällä sekä Windows Updatea (kun järjestelmä näkee ja tunnistaa Ethernet-verkkokortin) että etsimällä ohjaimia Internetistä (kun tietokone ei voi muodostaa yhteyttä kaapelilla tai Wi-Fi-yhteydellä).

Indeksi

  Lataa Wi-Fi-korttiohjain Windows Updaten kautta

  Jos ongelma koskee Wi-Fi-verkkokorttia, voimme ratkaista sen nopeasti käyttämällä integroitua ohjainhakujärjestelmää Windows Updatessa. Ennen kuin jatkat, yhdistämme tietokoneen modeemiin Ethernet-kaapelilla, joka on riittävän pitkä kattamaan tarvittava etäisyys; parhaat tähän tarkoitukseen sopivat Ethernet-kaapelit ovat nähtävissä osoitteessa Amazonjosta löytyy erilaisia ​​pituuksia.

  Kun Windows-tietokone on yhdistetty Internetiin kaapelilla, avaa valikko alkaakirjoitamme näppäimistöllä Päivitykset ja valitse kohde Tarkista päivitykset (näkyvä sekä Windows 10:ssä että Windows 11:ssä). Uudessa näytössä painamme -painiketta Tarkista päivityksetodota muutama minuutti ja paina Lataa ja asenna tai ylös Näytä valinnaiset päivityksetjoten voit tarkastella myös puuttuvia ohjaimia.

  Asennamme kaikki Windowsin suosittelemat ohjaimet ja käynnistämme järjestelmän pyydettäessä uudelleen: Wi-Fi-verkkokortin tulee olla aktiivinen, irrota vain Ethernet-kaapeli ja yritä muodostaa yhteys haluamaasi Wi-Fi-verkkoon painamalla verkkoyhteydet-painiketta. oikeassa alakulmassa, Windowsin ilmaisinalueella.

  Lataa Wi-Fi-korttiohjain IObit Driver Boosterin kautta

  Wi-Fi-verkkokortti ei toimi edes Windows Update -päivitysten käynnistämisen jälkeen? Todennäköisesti käyttämämme laite on liian vanha tai sillä ei ole ajureita Microsoftin henkilökohtaisessa tietokannassa.

  Ratkaise ongelma yksinkertaisesti kytkemällä tietokone Ethernet-kaapelilla (kuten myös edellisessä luvussa näkyy), avaamalla suosikkiselaimesi (Edge tai Chrome) ja lataamalla ohjelma IOBit Driver Boosterladattavissa ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.
  Driver Booster Kun ohjelma on ladattu, aloitetaan se, paina keskipainiketta Skannata aloittaaksesi haun ja asentaaksesi kaikki sen ehdottamat ohjaimet, mukaan lukien verkkokortin ohjaimet. Heti kun ohjelma on suorittanut asennuksen, käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

  Wi-Fi-verkkokorttien ajureiden tietokanta on huomattavasti suurempi Driver Boosterissa ja siksi voit ladata välittömästi jopa erittäin harvinaisia ​​tai vaikeasti löydettäviä ajureita ilman, että sinun tarvitsee viulata liikaa. Usein tämä ohjelma päivittää myös Ethernet-verkkokortin ohjaimen, jotta saat parhaan hyödyn kaapeliyhteyden nopeudesta.

  Lataa verkkokortin ohjain verkossa

  Entä jos tietokone ei pysty navigoimaan Ethernet-kaapelin kautta? Vaikka tämä tapahtuma on hyvin harvinainen, voimme silti törmätä tietokoneisiin, joissa ei ole alustamisen jälkeen Ethernet-verkkokorttien ohjaimia, mikä tekee uusien ohjaimien lataamisen mahdottomaksi yllä kuvatuilla menetelmillä.

  Tässä skenaariossa meidän on välttämättä varustettava itsemme täysin toimivalla tietokoneella ja ladattava työkaluja ongelmallisen tietokoneen emolevyn mallin ja verkkokorttimallin tunnistamiseksi. Joten siirrytään uuteen tietokoneeseen ja lataa asennusohjelma Speccy vapaa jostakin virallinen sivusto.
  Speccy Siirrä latauksen päätyttyä asennusohjelma USB-avaimelle ja siirrä avain johonkin ongelmallisen PC:n vapaista porteista, jotta Speccy voidaan kopioida ja asentaa siihen.

  Asennuksen jälkeen avaamme Speccyn ja tarkistamme Emolevy ja verkko -välilehden tiedot, jotta voimme tunnistaa tietokoneessa olevan emolevyn tai Ethernet-verkkokortin tunnuksen tai nimen. Vaihtoehtoisesti voimme noutaa oikeat ajurit "vanhaan tapaan" painamalla hiiren oikeaa painiketta Käynnistä-valikossa ja avaamalla valikon Laitehallintapainamalla oikeaa painiketta läsnä olevien tuntemattomien laitteiden kohdalla, jolloin pääsemme valikkoon Ominaisuudet -> Tiedot ja avaamalla avattavan valikon, jotta voit valita kohteen Laitteistotunnus.

  Haettiin emolevyn nimi, verkkokortin nimi tai tunnistamattoman kortin tunnus, avaa toimivan PC:n selain ja etsi emolevyn tai verkkokortin ajurit suoraan Googlesta. Lataamme kaikki ohjaimet, jotka on tunnistettu Verkko, Realtek Network, Atheros, Intel Gigabit tai vastaavasiirrä ajurien asennusohjelmat avaimeen ja tuo ne tietokoneelle, joka ei toimi, jotta voit palauttaa ainakin Ethernet-yhteyden ja siten seurata aiemmin nähtyjä toimenpiteitä puuttuvien ohjainten osalta.

  Samasta aiheesta voimme lukea oppaamme tuntematon laite ja kuinka löytää oikeat ajurit.

  Johtopäätökset

  Verkkokortin ajurit ovat välttämättömiä, jotta voit surffata Internetissä ja ladata puuttuvat ohjaimet. Kaikissa tietokoneissa Ethernet-verkkokortin ajureiden on aina toimittava, vaikka emme sitä käyttäisikään: kuten yllä näkyy, puuttuvien ajurien lataaminen Wi-Fi-kortille tai muille tunnistamattomille laitteille kestää hyvin vähän.

  Jos meillä on suuria vaikeuksia tunnistaa käytetyn verkkokortin ajurit, kannattaa sellainen ostaa heti USB-tikku Wi-Fi-yhteyden lisäämiseen tietokoneellesi ja käytä pakkauksen mukana tulevaa ohjainta, jotta voit heti selata ja päivittää PC:ssä jo olevien komponenttien ohjaimia.

  Jos haluat lisätietoja, pyydämme sinua lukemaan myös oppaamme sen tekemisestä laiteohjainten varmuuskopiointi ja palautus Windows PC:llä Älä viitsi kuinka ladata aina päivitetyt ohjaimet.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up