Windows 11:n nollaus (puhdas asennus)

Täydellinen opas Windows 11:n asentamiseen, päivittämiseen tai jopa puhtaaseen asennukseen alusta alkaen, jotta tietokoneesi olisi kuin uusi

Jos kohtaamme joitain ongelmia Windows 11:n kanssa suuren päivityksen jälkeen ja kaikki menetelmämme järjestelmän palauttamiseksi eivät ole toimineet, ei tarvitse tehdä muuta kuin asentaa Windows uudelleen alusta, ts. asentaa puhtaasti, joten se nollaa käyttöjärjestelmän ja palauttaa sen alkuperäiset asetukset ilman, että sinun tarvitsee välttämättä jatkaa perinteistä alustusta (levyllä tai USB-tikulla).

Tässä oppaassa näytämme sinulle kaikki hyödylliset toimenpiteet Palauta Windows 11 nopeasti suorittamalla puhdas asennus ilman minkäänlaista kannettavan tietokoneen valmistajan ohjelmaa (aina erittäin ärsyttävää, varsinkin vain mainostarkoituksiin asennetut).

Suorittamalla puhtaan asennuksen menetämme myös henkilökohtaiset tiedostomme, joten se on suositeltavaa tehdä etukäteen henkilökohtaisten tiedostojen varmuuskopiointi USB-tikulle tai a ulkoinen USB-kiintolevyjotta voit edetä sujuvasti nopeissa palautustoimenpiteissä.

1) Palauta järjestelmäasetuksista

Nopein ja nopein tapa palauttaa Windows 11 on käytettävissä suoraan valikosta Järjestelmäasetukset, ilman, että sinun tarvitsee perehtyä liian syvälle vaihtoehtoihin. Jatka painamalla näppäimistön WIN+I ja valitsemalla valikko Järjestelmäpainamme valikkoa Entisöinti ja lopuksi napsautamme painiketta Nollaa tietokoneesiesillä kohteen vieressä Palauta tietokoneesi tehdasasetuksiin.
Avautuvassa uudessa näytössä voimme aloittaa puhtaan asennuksen painamalla kohdetta Poista kaikki ja sitten painamalla Pilvi lataukset.

Kun palautustoiminto on vahvistettu, Windows lataa uuden Windows 11 ISO -kuvan, jota käytetään kokonaispalautuksen perustana. Toimenpiteen lopussa (joka voi kestää yli tunnin) saamme Windows 11:n täydellisesti palautetuksi puhtaalla asennuksella, ilman ärsyttäviä ohjelmia tai bloatwarea.

2) Palauta palautuskonsolista

Jos Windows 11 ei käynnisty kunnolla tai siinä on ongelmia käynnistysnäytössä, voit palauttaa sen nopeasti avaamalla palautuskonsolin ja käynnistämällä siitä puhtaan asennuksen. Päästäksesi palautuskonsoliin, pakota järjestelmä käynnistämään uudelleen kolme kertaa käynnistyksen aikana. Vaihtoehtoisesti voimme myös avata konsolin käynnistetystä järjestelmästä ja viedä meidät polulle Asetukset -> Järjestelmä -> Palautus ja painamalla ylös Käynnistä uudelleen nyt (osiossa Edistynyt käynnistys).

Paina uudessa avautuvassa näytössä ongelmien karttoittaminen ja sitten päälle Nollaa tietokoneesi aloittaaksesi nopean järjestelmän palautuksen.
Painamme seuraavassa näytössä Poista kaikkinapsauta Lataa pilvestä ja aloita Windowsin lataus ja palauta käyttöjärjestelmä noudattamalla ohjeita.

Internet-yhteyden asetusten säätäminen palautuskonsolista voi olla erittäin vaikeaa: tässä tapauksessa suosittelemme, että käytät aina Ethernet-kaapelia, jotta voit aina muodostaa yhteyden verkkoon ja ladata ISO:n laitteen puhdasta asennusta varten. järjestelmä.

3) Palauta DVD-levyltä tai USB-tikulta

Toinen tehokas tapa palauttaa Windows 11 nopeasti on palautus-DVD:n tai a USB-tikku Windows 11:llä. Palautus-DVD:n luomiseksi voimme lukea oppaamme aiheesta kuinka luoda Windowsin palautuslevykun taas USB-tikun luomiseen voimme lukea oppaan kuinka luoda palautus-USB-tikku Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Kun olet luonut palautusaseman, liitä se tietokoneeseen, siirry palautuskonsoliin (kuten edellisessä luvussa), paina Käytä laitetta ja valitse palautus-USB-tikku tai DVD-levy.
Uudessa näytössä painamme Nollaa tietokoneesi ja noudatamme jo aiemmin nähtyä menettelyä rikkoutuneiden Windowsin palauttamiseksi.

4) Muut Windowsin palautustavat

Puhtaan asennuksen lisäksi voimme palauttaa Windows 11:n avaamalla palautuskonsolin, joka vie meidät valikkoon ongelmien karttoittaminennapsauttamalla Edistyneet asetukset ja valitse jokin järjestelmän tarjoamista palautusmenetelmistä.
Näytöllä voimme suorittaa käynnistyskorjauksen, poistaa vialliset päivitykset, suorittaa järjestelmän palautuksen tai järjestelmän palautuksen.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Luo järjestelmäkuva Windowsissa palautus- ja korjauslevyksi.

Johtopäätökset

Windows 11 voidaan palauttaa alkuasetuksiinsa erittäin nopeasti järjestelmään sisältyvien palautustoimintojen avulla: se lataa puhtaan kuvan Windows 11:stä ja käytetään järjestelmän palauttamiseen ilman kannettaville tyypillisiä bloatware- tai lisäohjelmia. Paras tapa on varmasti Järjestelmäasetuksista, mutta jos Windows toimii, voimme myös suorittaa puhtaan asennuksen palautuskonsolista tai USB-tikulta Windows 11:llä.

Edelleen tietokoneen palauttamisesta voimme lukea artikkeleitamme kuinka Palauta tehdasasetukset kannettavissa tietokoneissa ja miten Luo UEFI Ghost -kuva Windowsissa.

Indeksi
  1. 1) Palauta järjestelmäasetuksista
  2. 2) Palauta palautuskonsolista
  3. 3) Palauta DVD-levyltä tai USB-tikulta
  4. 4) Muut Windowsin palautustavat
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up