Modeemien ja reitittimien erot ja eri tyypit

Tiedä, mikä modeemi on ja mikä ero modeemin ja reitittimen välillä on päättääksesi, korvataanko Internet-palveluntarjoajan tarjoama modeemi/reititin

Lähes kaikki Internet-palveluntarjoajat tarjoavat ei haluamillamme ominaisuuksilla, on sääli, että löydämme usein sanat "modeemi/reititin" tai vain "reititin" ilman lisäselityksiä.

Ennen kuin jatkat ostoa, on erittäin tärkeää ymmärtää mikä on modeemi ja ero modeemin ja reitittimen välillä, muuten saatamme tehdä virheitä, jotka voivat estää meitä navigoimasta. Tässä oppaassa näemme erot modeemien ja reitittimien välillä ja miksi voimme löytää molemmat samasta laitteesta.

1) Modeemin merkitys

 

Modeemi kommunikoi Internet-palveluntarjoajan verkkoon (esim. TIM, Vodafone tai Fastweb) ja huolehtii puhelinlinjaan (analoginen tyyppi) tai valokuitukaapeleihin (valotyyppi) saapuvan signaalin muuntamisesta binäärisähköiseksi signaaliksi, joka on tulkittavissa laitteet, jotka aikovat navigoida sen kanssa; Ilmeisesti se suorittaa myös käänteisen toiminnan muuntaen lähtösignaalit analogiseksi signaaliksi tai valosignaaliksi, joka on yhteensopiva käytettyjen linjojen (ADSL, VDSL tai kuitu) kanssa.

Termi itse asiassa tarkoittaa modulaattori-demodulaattoria, joka supistumisen myötä muuttuu "modeemiksi". Modeemi kommunikoi Internet-palveluntarjoajan kanssa ja vastaanottaa IP-osoitteen, jota myös siihen liitetty laite käyttää.

Pelkästään termi on menettänyt suuren osan merkityksestään: hyvin vanhoissa modeemeissa oli mahdollista kytkeä tietokone vain USB-kaapelilla tai Ethernet-kaapelilla, ilman mahdollisuutta liittää muita laitteita. Nykyään kaikki modeemit toimivat kuten reitittimet, koska niiden avulla voit hallita suurta määrää laitteita yhdellä laitteella.

Ainoat poikkeukset ovat FTTH optinen kuitu ONT, asennettuna seinälle tai saatavana erillisenä laatikkona: tämä komponentti käyttäytyy täsmälleen kuten modeemi, mutta sen muoto ja toiminta ovat selvästi kehittyneempiä kuin vanhemman sukupolven laitteet. Lisätietoja voimme lukea oppaistamme osoitteessa konfigurointi ONT- ja valokuituliitäntäparametreille Älä viitsi kuinka kytket minkä tahansa modeemin FTTH-kuituun.

2) Reitittimen merkitys

 

Reititin on se laite, johon se pystyy hallita useita laitteita samanaikaisesti samassa verkossa, ohjasi datapaketit oikeaan kohteeseen. Siksi reititin on teknisesti eri laite kuin modeemi: se ohjaa Internet-signaalin (WAN- tai Internet-portista) kaikkiin liitettyihin laitteisiin, jotka tunnistetaan IP-osoitteesta (reititin määrittää suoraan jokaiselle sisäisen verkon laitteelle) .

Nykypäivän tyypillinen reititin mahdollistaa myös Wi-Fi-verkon kautta kytkettyjen laitteiden hallinnan sekä erilaisia ​​Ethernet-portteja joidenkin laitteiden liittämiseen (riittävän lähellä) kaapelilla. Uudelleenohjaustoiminnon lisäksi se tarjoaa myös lisäsuojaustasoa verkkoon kytkeytyville laitteille: voimme itse asiassa asettaa palomuurin, sulkea kaikki käytetyt portit (ja avata vain tarvitsemamme portit portin edelleenohjauksella) ja myös asettaa rajoituksia laitekohtaisesti (esimerkiksi lapsilukkoa varten).

Reititin ei kuitenkaan yksin pysty muodostamaan yhteyttä Internetiinkoska se ei pysty muuttamaan suoraan puhelinpistorasiasta tai valokuitukaapeleista tulevaa signaalia: yksinkertainen reititin Se voi vastaanottaa Internet-signaalia vain Ethernet-kaapelin kautta, liitetty etukäteen modeemiin tai (äskettäin) ONT:hen. Voit tunnistaa yksinkertaiset reitittimet erillisestä Ethernet-portista (usein eri värinen kuin muut), jossa on kirjoitus. WAN tai Internet: tämä on portti modeemimme tai ONT:n liittämiseen.

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme osoitteessa Mikä reititin toimii.

3) Reititin vai modeemireititin?

 

Kun ostamme uuden verkkolaitteen, meidän on kiinnitettävä huomiota siihen, onko se vain reitittimet tai jos kohtaamme a modeemireititin (tai modeemi/reititin). Eron voi päätellä sen perusteella, missä tilanteessa meidän on käytettävä uutta laitetta: jos valitsemme huonosti vaarana on, ettemme navigoi oikein.

THE vain reitittimet ne ovat helposti tunnistettavissa, koska niillä ei ole omaa porttia DSL-yhteyttä varten: Tämä portti on pienempi kuin Ethernet-portit ja tunnetaan nimellä RJ-11 portti (toisin kuin Ethernet-portti, joka tunnetaan nimellä RJ-45 portti). Jos emme löydä tätä porttia, meillä on edessämme perinteinen reititin, johon voi muodostaa yhteyden peräkkäin palveluntarjoajan modeemiin tai optisen kuidun ONT-porttiin yksinkertaisella Ethernet-kaapelilla (joka työnnetään porttiin, joka on merkitty Internet tai WAN uudessa laitteessa).

Modeemireitittimissä on yksi portti RJ-11 portti ja ne voidaan liittää suoraan kotipuhelinpistorasiaan: tämä erottaa ne yksinkertaisista reitittimistä, koska ne voivat muuntaa puhelinpistorasiasta tulevan signaalin ja käyttää Internetiä itsenäisesti, korvaa operaattorin toimittaman modeemin kokonaan. Nykyaikaisista modeemireitittimistä löytyy myös SFP-portti, joka on välttämätön FTTH-kuituoptisen valosignaalimuuntimen kytkemiseen.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka FRITZ!Box-modeemia käytetään FTTH-kuituoptisessa verkossa ja miten määritä modeemi TIM:lle, Fastwebille, Vodafonelle, Windille.

Mikä modeemi tai reititin valita

 

Kun olet nähnyt, mitä modeemi ja reititin ovat ja kuinka ne voivat toimia yhdessä, tämä oppaan osa näyttää sinulle malleja, jotka kannattaa ostaa verkosta säästääksesi rahaa.

Aloitetaan sanomalla, että emme vain suosittele modeemeja (nyt sukupuuttoon), vaan näytämme sinulle parhaat reitittimet peräkkäin käytettäviksi operaattoreiden toimittamissa modeemireitittimissä, parhaat modeemireitittimet käytettäväksi itsenäisesti ADSL:lle tai VDSL:lle ja lopuksi. parhaat reitittimet liitettäväksi optiseen FTTH-kuituun.

Vain reitittimet

 

Parhaat reitittimet, joita voidaan käyttää kaskadissa operaattorin toimittaman modeemin kanssa, ovat seuraavat:

Kolme ensimmäistä mallia on tarkoitettu koti- ja pientoimistokäyttöön, kun taas kaksi viimeistä mallia on suunniteltu optimoimaan verkkopelaaminen.

ADSL- ja FTTC-modeemireititin

 

Parhaat modeemireitittimet käytettäväksi ADSL- ja VDSL-linjoilla (tunnetaan myös nimellä FTTC tai Mixed Copper Fibre) ovat:

Tässä tapauksessa kaksi ensimmäistä mallia sopivat korvaamaan minkä tahansa kodin modeemin, kun taas AVM FRITZ!Box 7590 -linjan modeemit on suunniteltu pieniin toimistoihin tai edistyneille käyttäjille. näiden tehokkaiden modeemien ominaisuudet.

FTTH-modeemireititin

 

Puhtaalle optiselle kuidulle tai FTTH:lle voimme hyvin käyttää yksinkertaisia ​​reitittimiä, jotka liitetään sarjaan omaan modeemiin tai liitetään suoraan seinässä olevasta ONT-liittimestä. Jos meillä on SFP-sovitin, voimme käyttää yhteyteen myös vain yhtä kolmannen osapuolen modeemia valitsemalla jokin alla olevista malleista:

Tällä hetkellä nämä ovat ainoita SFP-liitännällä varustettuja modeemimalleja, joita voidaan käyttää valokuitujen kanssa; minkä tahansa reitittimen liittämiseksi kotiisi FTTH-yhteyteen voimme myös käyttää Tp-Link Mc220L Media Converterparas valinta minkä tahansa verkkolaitteen liittämiseen myöhemmin Ethernetin kautta.

Johtopäätökset

 

Nykyaikaiset modeemit toimivat myös reitittiminä ja niitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä yhteyksissä (ADSL, VDSL ja FTTH); reitittimet voivat reitittää vain paketteja ja yhdistää laitteita, mutta tarvitsevat modeemin tehdäkseen niin yhdistä kaikki liitetyt laitteet Internetiinluomalla kaskadin Internet-palveluntarjoajan tarjoaman modeemin kanssa tai yhdistämällä sen suoraan johonkin optiselle kuidulle (ONT) toimitetuista päätteistä.

Saat lisätietoja lukemalla ai-oppaamme paras reititin kuidulle ja ai parhaat Wi-Fi 6 -reitittimet (IEEE 802.11ax), mitä ne ovat ja miten ne toimivat.

Indeksi
 1. 1) Modeemin merkitys
 2. 2) Reitittimen merkitys
 3. 3) Reititin vai modeemireititin?
 4. Mikä modeemi tai reititin valita
  1. Vain reitittimet
  2. ADSL- ja FTTC-modeemireititin
  3. FTTH-modeemireititin
  4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up