4 tapaa korjata Macin virhekoodi 36

On vain muutamia macOS-virheilmoituksia, jotka ovat yhtä pahamaineisia kuin virhekoodi 36. Sen kohtaaminen keskellä jotain tärkeää voi olla vähintäänkin turhauttavaa, varsinkin jos verkossa on paljon ristiriitaisia ​​neuvoja. Tässä oppaassa esitetään viisi helposti noudatettavaa menetelmää, joiden avulla voit potkaista Macin virhekoodin 36 reunaan.

Mikä on virhekoodi 36 macOS:ssä?

Virhekoodia 36 Macissa kutsutaan joskus "ei voi lukea tai kirjoittaa" -virheeksi, koska koko virhesanoma kuuluu yleensä seuraavasti:

"Finder ei voi suorittaa toimintoa loppuun, koska kaikkia tiedostonimi.laajennuksen tietoja ei voida lukea tai kirjoittaa. (Virhekoodi -36)"

Macisi kiinnittää huomion siihen, että se ei voi lukea tietoja lähdetiedostosta tai kirjoittaa tietoja kohdetiedostoon. Virhekoodi 36 kohdataan yleisimmin, kun:

 • Tiedostojen siirtäminen ulkoisesta tallennuslaitteesta sisäiselle kiintolevylle.
 • Tiedostojen kopioiminen järjestelmäasemasta ulkoiseen tallennuslaitteeseen.
 • Tiedostojen siirtäminen Roskakori-kansioon.

Virhekoodin 36 ymmärtäminen on ensimmäinen askel kohti sen ratkaisua.

Kärki: Etsitkö opasta virhekoodin 43 korjaamiseen? Tutustu testattuihin ja hyväksyttyihin ratkaisuihimme.

Mikä aiheuttaa virhekoodin 36 Macissa?

Virhekoodi 36 johtuu yleensä yhdestä tai useammasta seuraavista tekijöistä:

 • Tiedostojen korruptio: jos kopioitava tai siirrettävä tiedosto on vioittunut, se voi johtaa virhekoodin 36 ponnahdumiseen. Tämä johtuu siitä, että Macillasi on vaikeuksia lukea tietoja niin kuin sen pitäisi.
 • Tiedostojen käyttöoikeuksiin liittyvät ongelmat: joskus tiedostoon tai kansioon liittyvät käyttöoikeudet estävät Macia suorittamasta toimintoa onnistuneesti.
 • Viallinen tallennuslaite: sekä sisäiset että ulkoiset tallennuslaitteet voivat laukaista virhekoodin 36, jos Mac ei pysty kommunikoimaan niiden kanssa kunnolla.
 • Käyttöjärjestelmän bugit: toisinaan itse macOS:n ongelmat, nimittäin ohjelmistovirheet, voivat aiheuttaa odottamatonta toimintaa ja estää luku- ja kirjoitustoimintojen päättymisen onnistuneesti.

Vaikka nämä ongelmat saattavat kuulostaa monimutkaisilta, korjaukset eivät useinkaan ole, kuten näet.

Hyvä tietää: Onko sinulla ongelmia ongelman tunnistamisessa? Voit selvittää, kuinka voit käyttää Apple Diagnosticsia Macin vianmääritykseen.

1. Virhekoodin 36 korjaaminen "Dot_clean"-komennolla

Jos olet joskus kopioinut tiedostoja Macistasi ulkoiseen tallennuslaitteeseesi ja sitten yhdistänyt tallennuslaitteen Windows- tai Linux-tietokoneeseen, olet saattanut huomata oudolta näyttäviä tiedostoja, jotka alkavat pisteellä, kuten .DS_Store. Näitä kutsutaan "pistetiedostoiksi", ja ne ovat yleensä piilossa Macissa, ja ne tallentavat mukautettuja attribuutteja, kuten kuvakkeiden sijainnin tai taustakuvan määritykset.

Mac-kohtaisen luonteensa vuoksi pistetiedostot joskus vioituvat, kun yhtä tallennuslaitetta käytetään useista käyttöjärjestelmistä. Onneksi macOS:n mukana tulee kätevä komentorivityökalu, nimeltä "dot_clean", joka voi yhdistää ne rekursiivisesti vastaaviin alkuperäistiedostoihinsa. Voit käyttää dot_clean-komentoa seuraavasti:

 1. Avaa "Terminaalisovellus". Löydät sen kohdasta "Sovellukset -> Apuohjelmat".
 1. Anna seuraava komento listataksesi kaikki liitetyt taltiot: ls /Volumes
 2. Muista sen tallennuslaitteen nimi, jonka kanssa sinulla on ongelmia. Esimerkiksi järjestelmäasemasi nimi on yleensä "Macintosh HD".
 3. Anna seuraava komento suorittaaksesi dot_clean-komennon tallennuslaitteellasi: sudo dot_clean /Volume/Drive-name
 4. Tarkista järjestelmäasema kirjoittamalla: sudo dot_clean /Volumes/Macintosh\HD. Kirjoita sitten järjestelmänvalvojan salasana ja odota, että dot_clean-komento suorittaa tehtävänsä.

Tärkeä: vaikka pääte voi olla tehokas työkalu, se pystyy myös tekemään järjestelmätason muutoksia. Tarkista aina antamasi komennot, jotta vältyt odottamattomilta seurauksilta.

2. Virhekoodin 36 korjaaminen tarkistamalla luku-/kirjoitusoikeudet

MacOS-käyttöjärjestelmä on pohjimmiltaan Unix-pohjainen käyttöjärjestelmä, ja sellaisenaan se käyttää samanlaista käyttöoikeusmallia tiedostojesi turvallisuuden varmistamiseksi. Pohjimmiltaan tämä malli säätelee, kuka voi lukea, kirjoittaa tai suorittaa kaikki järjestelmäsi tiedostot ja kansiot. Korjaaksesi virhekoodin 36 tarkista, onko sinulla tarvittavat luku-/kirjoitusoikeudet tiedostolle tai kansiolle, jonka kanssa sinulla on ongelmia:

 1. Käynnistä Finder ja etsi tiedosto tai kansio, joka laukaisee virhekoodin 36.
 2. Napsauta tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella ja napsauta "Hae tiedot" -vaihtoehtoa.
 1. Laajenna "Jakaminen ja käyttöoikeudet" -osio alareunassa.
 2. Tarkista käyttäjätunnuksesi vieressä olevat oikeudet ja varmista, että ne on asetettu "Lue ja kirjoita". Jos eivät, jatka.
 3. Napsauta ikkunan oikeassa alakulmassa olevaa lukkokuvaketta ja anna salasanasi pyydettäessä.
 1. Avaa "Etuoikeus"-sarakkeen ponnahdusvalikko ja valitse sitten haluamasi käyttöoikeusasetus.

Kärki: voit aina peruuttaa kaikki tiedostosi ja kansiosi käyttöoikeuksiin tehdyt muutokset napsauttamalla kolmea pistettä Tietoikkunan alareunassa ja valitsemalla Palauta muutokset -vaihtoehdon.

Luku-/kirjoitustoimintojen suorittaminen terminaalilla

Joskus macOS Finder kohtaa hikkauksia, kuten virhekoodin 36 poistaessaan, kopioidessaan tai siirtäessäsi tiedostoja tai kansioita, mutta voit ohittaa ne suorittamalla toiminnot suoraan päätteestä. Tiedä vain, että päätekomennot vaativat hieman varovaisuutta, koska virheellisillä komennoilla voi olla ei-toivottuja seurauksia (mutta niin voi myös virheellisellä napsautuksella).

Käytä "rm" (remove) -komentoa poistaaksesi tiedoston tai kansion terminaalilla:

rm unnecessary.file tai rm -r tarpeeton.kansio

Käytä "cp" (copy) -komentoa kopioidaksesi tiedoston tai kansion terminaalilla:

cp esimerkki.tiedosto ~/Desktop tai cp -r kansionimi ~/Desktop

Käytä "mv" (move) -komentoa siirtääksesi tiedoston tai kansion päätelaitteen avulla:

mv esimerkki.tiedosto ~/Desktop tai mv -r kansionimi ~/Desktop

Kärki: jotta nämä esimerkkikomennot toimisivat, sinun on ensin navigoitava oikeaan kansioon. Tee se käyttämällä "cd" (muuta hakemistoa) -komento.

3. Virhekoodin 36 korjaaminen suorittamalla ensiapu tallennuslaitteessasi

Sekä sisäiset että ulkoiset asemat voivat toisinaan kohdata tiedostojärjestelmäongelmia, jotka estävät Macia lukemasta tai kirjoittamasta tietoja oikein. Sieltä tulee sisään sisäänrakennetun macOS Disk Utility -työkalun "First Aid" -ominaisuus, jonka avulla voit tarkistaa asemasi tiedostojärjestelmässä virheitä ja korjata ne, jos mahdollista, muutamalla yksinkertaisella napsautuksella:

 1. Käynnistä Levytyökalu-sovellus kohdasta "Sovellukset -> Apuohjelmat".
 1. Valitse ongelmallinen tallennuslaite vasemmasta ruudusta.
 2. Napsauta työkalupalkin "First Aid" -painiketta.
 1. Vahvista päätöksesi skannata ja toivottavasti korjata tallennuslaite napsauttamalla Suorita-painiketta.
 2. Odota, että ensiapu on päättynyt.

Huomautus: jos Levytyökalu ei pysty korjaamaan levyäsi ja poistamaan virhekoodia 36, ​​suosittelemme varmuuskopioimaan tallennuslaitteesi, koska se voi epäonnistua.

4. Virhekoodin 36 korjaaminen manuaalisesti poistamalla .DS_Store-tiedostot

Jos mikään ratkaisu ei ole tähän mennessä auttanut, sinun kannattaa harkita .DS_Store-tiedostojen manuaalista poistamista tallennuslaitteeltasi. Kuten olemme jo selittäneet, nämä tiedostot sisältävät hakemistotason asetuksia Macissasi, joten ne eivät ole todella tarpeellisia. Se on hyvä uutinen, sillä ne voivat vioittua ja aiheuttaa virhekoodin 36 ilmestymisen.

Koska .DS_Store-tiedostot ovat oletuksena piilossa eivätkä näy Finderissa, vaikka painaisit Command + Shift + . paljastaaksesi piilotetut tiedostot sinun on poistettava ne muutamalla lisärenkaalla:

 1. Käynnistä terminaali. Löydät sen kohdasta "Sovellukset -> Apuohjelmat".
 2. Siirry kansioon, jossa sinulla on ongelmia cd-komennon käyttämisessä.
 3. Kirjoita seuraava komento listataksesi kaikki tiedostot: ls -lA
 4. Käytä "rm"-komentoa poistaaksesi .DS_Store-tiedoston: rm .DS_Store
 1. Toista vaiheet 2–4 kaikille muille ongelmallisille kansioille.

Kärki: voit poistaa kaikki järjestelmässäsi olevat .DS_Store-tiedostot yhdellä kertaa käyttämällä seuraavaa komentoa (käytä sitä varoen): sudo find / -name ".DS_Store" -depth -exec rm {} \;

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä muita yleisiä virhekoodeja macOS:ssä on?

MacOS:ssa voi näkyä monia virhekoodeja, joista jokainen ilmaisee eri ongelman. Virhekoodin 36 lisäksi muita usein havaittuja virhekoodeja ovat virhekoodi 43 ja virhekoodi 50.

Voinko estää virhekoodin 36 toistumisen?

Valitettavasti ei ole taattua tapaa estää virhekoodia 36. Parasta, mitä voit tehdä, on huolehtia tallennuslaitteistasi ja pitää käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla.

Onko .DS_Store-tiedostojen poistaminen turvallista?

Kyllä, .DS_Store-tiedostojen poistaminen on yleensä turvallista. MacOS on luonut nämä tiedostot hakemistokohtaisten asetusten tallentamiseksi, eivätkä ne sisällä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Indeksi
 1. Mikä on virhekoodi 36 macOS:ssä?
 2. Mikä aiheuttaa virhekoodin 36 Macissa?
 3. 1. Virhekoodin 36 korjaaminen "Dot_clean"-komennolla
 4. 2. Virhekoodin 36 korjaaminen tarkistamalla luku-/kirjoitusoikeudet
  1. Luku-/kirjoitustoimintojen suorittaminen terminaalilla
 5. 3. Virhekoodin 36 korjaaminen suorittamalla ensiapu tallennuslaitteessasi
 6. 4. Virhekoodin 36 korjaaminen manuaalisesti poistamalla .DS_Store-tiedostot
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mitä muita yleisiä virhekoodeja macOS:ssä on?
  2. Voinko estää virhekoodin 36 toistumisen?
  3. Onko .DS_Store-tiedostojen poistaminen turvallista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up