Mitä on turvallista poistaa Windowsin levyn uudelleenjärjestämisessä?

Useimmat ihmiset tietävät, että Windowsin Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelma voi auttaa palauttamaan tallennustilaa tietokoneelta. Yhdellä napsautuksella sovellus skannaa koneesi ja esittelee sinulle erilaisia ​​asioita, jotka voidaan poistaa. Vaikka jotkut näistä vaihtoehdoista ovat melko itsestään selviä (esim. Lataukset), toiset voivat olla melko tylsiä. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on poistaa jotain tärkeää ja kohdata kuoleman sininen näyttö. Tämä luettelo sisältää tiedostotyypit, jotka tavallisesti näkyvät Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelmassa ja ovatko ne turvallisia poistaa.

Hyvä tietää: yrität poistaa tiedoston järjestelmästäsi, mutta ei näytä onnistuvan? Opi pakottamaan poistamattomia tiedostoja Windowsissa.

Levyn uudelleenjärjestämisen suorittaminen ja käyttö

Aloita käynnistämällä Levyn uudelleenjärjestäminen -sovellus. Tämä voidaan tehdä useilla eri tavoilla, ja se toimii useissa Windows-versioissa.

 1. Kirjoita Windowsin tehtäväpalkin hakupalkkiin "Disk Cleanup" ja paina Enter.
 1. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa kysytään, minkä aseman haluat puhdistaa. Tee valintasi avattavasta valikosta ja napsauta "OK".
 1. Kun olet valinnut tarkistettavan aseman, Levyn uudelleenjärjestäminen näyttää luettelon kaikista tiedostoista, jotka voidaan poistaa. Se, kuinka kauan tämä kestää, riippuu useista tekijöistä, kuten aseman kokonaiskoosta ja siitä, onko se mekaaninen asema vai SSD, mutta yleensä se on nopea prosessi.
 1. Kun Levyn uudelleenjärjestäminen on suorittanut tarkistuksensa, merkitse valintaruutu jokaisen poistettavan tiedostotyypin viereen Poistettavat tiedostot -luettelossa. Kunkin tiedostotyypin korostaminen antaa selityksen siitä, mikä tiedosto on ja mitä se tekee. Useimmissa tapauksissa se tekee selväksi, ovatko ne turvallisia poistaa.
 2. Jos haluat vapauttaa vielä enemmän levytilaa, napsauta "Puhdista järjestelmätiedostot" -painiketta.
 3. Tällöin sinua pyydetään valitsemaan levy, jonka haluat skannata. Se aloittaa tarkistuksen ja näyttää sinulle toisen luettelon tiedostoista, jotka voit poistaa. Koska etsit nyt järjestelmätiedostoja, sinun on toimittava varoen. Jotkut näistä tiedostoista, jos ne poistetaan, voivat aiheuttaa suuria päänsärkyä tiellä.

Kärki: korjaa pelien pätkiminen Windowsissa näiden vinkkien avulla ja optimoi käyttökokemus.

Toimituksen optimointitiedostot

Nämä tiedostot voivat helposti pureskella gigatavua tallennustilaa; ei kuitenkaan ole selvää, mitä ne todellisuudessa ovat. Levyn uudelleenjärjestäminen sanoo vain, että ne on turvallista poistaa, jos et käytä niitä. Mutta mitä ne ovat?

Periaatteessa toimituksen optimointitiedostot ovat Windows-päivitystiedostoja. Kun Microsoft julkaisee Windows-päivityksen, monet tietokoneet määritetään lataamaan päivitykset automaattisesti. Tämä voi kuormittaa Microsoftin palvelimia.

Sen vuoksi, jotta kaikki saavat päivitykset ajoissa, yksittäiset Windows-tietokoneet on asetettu tallentamaan kopiot päivitystiedostoista jaettavaksi muille Windows-tietokoneille. Se on periaatteessa sama kuin tiedoston torrentti. Valitettavasti nämä tiedostot tallennetaan tietokoneesi tallennusasemaan ja vievät tilaa. Onneksi voit poistaa ne turvallisesti.

Kieliresurssitiedostot

Nämä tiedostot liittyvät useisiin Windowsin mukana toimitettuihin kielipaketteihin. Ne varmistavat kieleen liittyvien prosessien tarkkuuden tietokonettasi käytettäessä. Tiedostot sisältävät useita eri kieliä, sanakirjoja, oikeinkirjoitus- ja kielioppisääntöjä sekä näppäimistöasetteluja. Jos uskot, että et koskaan tarvitse toista kieltä järjestelmässäsi, voit poistaa ne. Huomaa kuitenkin, että se ei vie paljon tilaa, joten sinun kannattaa jättää ne rauhaan.

Kärki: täytyykö tehdä Windowsin nollaus? Ota selvää, kannattaako pilvilataus vai paikallinen uudelleenasennus.

System Error Memory Dump

Tämä kuulostaa pelottavalta, eikö vain? System Error Memory Dump -tiedostot luodaan aina, kun koneessasi tapahtuu suuri virhe tai pelätty Blue Screen of Death. Windows säilyttää vain yhden näistä vedostiedostoista kerrallaan ja korvaa sen aina, kun koet kaatumisen. Nämä tiedostot voivat olla melko suuria, koska ne sisältävät paljon tietoa.

.DMP-laajennuksella varustettuja "dump"-tiedostoja voidaan käyttää järjestelmän kohtaamien ongelmien diagnosoimiseen. Tästä huolimatta keskivertokäyttäjä ei todennäköisesti ole kiinnostunut tutkimaan häiriön teknisiä syitä. Voit kuitenkin lähettää ne Microsoftille analysoitavaksi, jotta he voivat tunnistaa virheet ja mahdollisesti korjata ne tulevilla päivityksillä, jos tunnet hyväntekeväisyyttä. Jos ei, poista ne vapaasti.

System Error Minidump -tiedostot

System Error Minidump -tiedostot ovat kuin järjestelmävirheiden muistivedosten ärsyttävä pikkuveli. Ne tarjoavat myös tietoja, jotka voivat auttaa ohjelmoijaa tai kehittäjää korjaamaan järjestelmän kohtaaman ongelman. Jos tällaiset asiat eivät kiinnosta sinua, poista ne.

Väliaikaiset tiedostot

Väliaikaiset tiedostot luovat tietokoneesi sovellukset. Sovellus käyttää niitä toimiakseen tehokkaammin. Yleensä ne poistetaan automaattisesti; Voit kuitenkin poistaa ne manuaalisesti, jos haluat.

Tiedoksi: palauta Internet Explorer Windows 11:een näiden kiertotapojen avulla.

Väliaikaiset internettiedostot

Kun selaat Internetiä, tietokoneellesi tallennetaan pieniä verkkosivustoja. Tämä tehdään, jotta nämä sivustot latautuvat nopeammin, kun seuraavan kerran vierailet niillä. Tätä kutsutaan selaimesi välimuistiksi. Voit halutessasi poistaa välimuistin, mutta sinun kannattaa harkita tätä uudelleen. Näiden tiedostojen poistaminen voi itse asiassa hidastaa selauskokemustasi. Lisäksi poisto ei ole pysyvä. Kun selaat Internetiä, selaimesi yksinkertaisesti kerää nämä palaset uudelleen.

Pikkukuvat

Kun avaat kansion, joka sisältää tiedostoja, kuten asiakirjoja tai valokuvia, Windows luo pikkukuvan, jonka avulla voit tunnistaa tiedoston nopeasti. Voit halutessasi poistaa nämä pikkukuvat Levyn uudelleenjärjestämisellä. Mutta jos käytät näitä tiedostoja sisältävää kansiota uudelleen, Windows luo pikkukuvat uudelleen.

Windowsin virheraportit

Windows Error Reporting (WER) on Windowsin toiminto, joka ulottuu aina Windows XP:hen asti. Kun ohjelma kaatuu tai järjestelmässä ilmenee vakava ongelma, .WER-tiedosto luodaan. Nämä raportit keräävät tietoja järjestelmän laitteisto- ja ohjelmistokokoonpanosta ja siitä, mikä meni pieleen. Ne lähetetään automaattisesti Microsoftille arvioitavaksi. Arkistoidut .WER-tiedostot tulevat näkyviin, kun suoritat levyn uudelleenjärjestämisen. Nämä raportit on jo lähetetty Microsoftille, joten ellet halua yrittää ratkaista ongelmaa itse, ne on turvallista poistaa.

Windowsin ESD-asennustiedostot

Et todennäköisesti törmää Windowsin ESD-asennustiedostoihin, kun suoritat Levyn uudelleenjärjestäminen -tarkistuksen. Microsoft poisti vaihtoehdon Levyn uudelleenjärjestämisestä Windowsin myöhemmissä versioissa. Jos et pidä Windowsia päivitettynä, et ehkä näe niitä.

Windowsin ESD-asennustiedostojen avulla tietokoneesi voi palauttaa tehdasasetukset. Yleensä nämä tiedostot ovat melko suuria. Tämä tekee niistä melko houkuttelevia poistaa, sillä voit vaatia takaisin gigatavuja tallennustilaa. Emme kuitenkaan suosittele näiden tiedostojen poistamista. Jos kohtaat suuren ongelman, joka edellyttää tietokoneen nollaamista, et voi tehdä sitä.

Windowsin päivityksen lokitiedostot

Nämä tiedostot ovat hieman vähemmän salaperäisiä, koska ne ovat juuri sitä, miltä ne kuulostavat. Aina kun Windows päivittää päivitysten kautta, luodaan lokitiedosto. Näitä lokitiedostoja voidaan käyttää järjestelmän päivityksen yhteydessä ilmenevien ongelmien tunnistamiseen ja vianmääritykseen. Mutta jos sinulla ei ole ongelmia viimeaikaisen päivityksen kanssa, voit turvallisesti poistaa ne.

Windows Update Cleanup

Aina kun päivität Windowsin, järjestelmäsi säilyttää vanhemmat versiot järjestelmätiedostoista kiintolevylläsi. Näiden tiedostojen avulla voit poistaa päivitykset, jos sinulla on ongelmia, ja palata aiempaan, vakaampaan Windows-versioon. Useimmissa tapauksissa nämä tiedostot voidaan poistaa, jos tietokoneesi toimii sujuvasti. Jos sinulla on kuitenkin jatkuvia ongelmia, voit pitää ne tallessa, jotta voit peruuttaa päivityksen ja selvittää, onko päivitys ongelman lähde.

Kärki: onko Windows-päivityksesi jumissa? Opi saamaan se taas toimimaan.

Usein Kysytyt Kysymykset

On olemassa joukko muita tiedostotyyppejä, jotka tulevat näkyviin, kun suoritan Levyn uudelleenjärjestämisen. Mikseivät nämä ole listalla?

Vastaus on kaksijakoinen. Ensinnäkin jotkut niistä ovat ilmeisiä. Esimerkiksi "Roskakori" on kirjaimellisesti vain roskakori, jonka näet työpöydälläsi. Roskakorin tyhjentäminen Levyn uudelleenjärjestämisellä ei eroa siitä, jos tyhjensit sen manuaalisesti. Vastaavasti "Lataukset" on mitä tahansa Lataukset-kansiossasi. On täysin sinun päätettävissäsi, haluatko poistaa roskakorin tai Lataukset-kansion sisällön.

Toiseksi on olemassa joukko tiedostotyyppejä, jotka Levyn uudelleenjärjestäminen kohdistaa poistettavaksi ja jotka ovat niin pieniä, etteivät ne todellakaan ole paljoa. Näiden tiedostojen poistaminen ei toisi todellista tallennustilaa, ja tästä syystä päätimme jättää ne pois.

Voinko kieltäytyä toimittamasta päivitystiedostoja muille Windows-tietokoneille?

Kuten edellä mainittiin, toimituksen optimointitiedostot ovat Windows-päivitystiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jaetaan muille Windows-tietokoneille. Microsoft varmistaa, että huonot toimijat eivät voi vaarantaa tietokonettasi tämän prosessin aikana. Jos ajatus siitä, että muukalainen nappaa tiedostoja tietokoneeltasi, saa sinut hiipimään, voit kieltäytyä tästä ohjelmasta.

Voit tehdä tämän siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Windows-päivitys -> Lisäasetukset -> Toimituksen optimointi" Windows 11:ssä ja "Asetukset -> Päivitykset ja suojaus -> Toimituksen optimointi" Windows 10:ssä. Pyyhkäise tällä näytöllä vaihtokytkintä. merkintä "Salli lataukset muista tietokoneista" pois päältä -asentoon. Lisäksi toimituksen optimointitiedostoilla ei enää ole tilaa tallennusasemallasi!

Jos poistan väliaikaisia ​​Internet-tiedostoja levyn uudelleenjärjestämisen avulla, täytyykö minun tyhjentää selaimeni välimuisti?

Väliaikaisten Internet-tiedostojen poistaminen levyn uudelleenjärjestämisen avulla on sama kuin selaimen välimuistin tyhjentäminen, mutta siinä on yksi tärkeä varoitus. Väliaikaisten Internet-tiedostojen poistaminen tyhjentää vain Microsoft-selaimien (Edge, Internet Explorer) välimuistin. Jos käytät Chromea, Firefoxia tai mitä tahansa muuta selainta, sinun on tyhjennettävä selaimen välimuisti.

Indeksi
 1. Levyn uudelleenjärjestämisen suorittaminen ja käyttö
 2. Toimituksen optimointitiedostot
 3. Kieliresurssitiedostot
 4. System Error Memory Dump
 5. System Error Minidump -tiedostot
 6. Väliaikaiset tiedostot
 7. Väliaikaiset internettiedostot
 8. Pikkukuvat
 9. Windowsin virheraportit
 10. Windowsin ESD-asennustiedostot
 11. Windowsin päivityksen lokitiedostot
 12. Windows Update Cleanup
 13. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. On olemassa joukko muita tiedostotyyppejä, jotka tulevat näkyviin, kun suoritan Levyn uudelleenjärjestämisen. Mikseivät nämä ole listalla?
  2. Voinko kieltäytyä toimittamasta päivitystiedostoja muille Windows-tietokoneille?
  3. Jos poistan väliaikaisia ​​Internet-tiedostoja levyn uudelleenjärjestämisen avulla, täytyykö minun tyhjentää selaimeni välimuisti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up