5 Ilmaista ja hyödyllistä virustentorjuntaohjelmistoa Windowsille

Antivirus for Windows on kiistanalainen ongelma käyttäjien keskuudessa. Aina käydään keskustelua siitä, mikä on "paras" ja mikä tarjoaa parhaan suojan. Myös valmistajat ovat osallisia tässä, koska he luonnollisesti mainostavat tuotteitaan ja korostavat niiden ominaisuuksia, jotta käyttäjät siirtyvät ilmaisista ohjelmistoista premium-tilauksiin. Kumman tuotteen käyttäjät valitsevatkin, jäävät valinnan varaan.

Henkilökohtaisesti en käytä Windows-tietokoneellani virustorjuntaa ollenkaan, en edes Windows Defenderiä. Tämä saattaa tuntua riskialtiselta, mutta turvallisuus on käsite, ei tuote. Selaustavat, pakatuista tiedostoista huolehtiminen ja tuntemattomien sähköpostien ja liitteiden avaamatta jättäminen pitävät käyttäjät turvassa, ja terveellä järjellä voit välttää verkkomaailman monet sudenkuopat.

Virustorjuntatuotteen käyttäminen järjestelmässä voi kuitenkin antaa mielen niille, jotka ovat vähemmän kokeneita käyttäjiä tai niitä, jotka eivät vielä ole valmiita kohtaamaan Internetin villiä rajaa yksin.

On olemassa monia ilmaisia ​​ja hyödyllisiä virustorjuntatuotteita, jotka sopivat kaikentasoisille käyttäjille, ja seuraava on yhteenveto, ei etusijajärjestykseen, joka auttaa sinua tekemään valinnan.

Lue myös: Viruksen poistaminen tietokoneesta ilman virustorjuntaa

1. AVG Antivirus ilmainen

AVG on yksi niistä tunnetuimmat virustorjuntaohjelmat ja siinä on sekä ilmaisia ​​että premium-vaihtoehtoja. Se antaa sinulle vähän kaikkea perusturvallisuudesta ja ominaisuuksista, jotka muut toimittajat lukitsevat tilausmallinsa taakse. AVG free sisältää reaaliaikaisen skannerin, sähköpostin, latausten skannauksen ja verkkosuodattimen, jotka pitävät selailusi turvassa. Tuotteella ei ole varsinaisia ​​haittoja, paitsi että se saattaa olla liian yksinkertainen joillekin; Erinomaisen suorituskyvyn ja nollahintapisteen edut tekevät siitä kuitenkin hyvän valinnan.

2. Avast

Avast on toinen suosittu valinta turvallisuuden vuoksi. Sen etuna on, että se tarkistaa lähes kaikki uhkatyypit, ja asennus antaa hyvän hallinnan siitä, mitä käyttäjät haluavat ja mitä he eivät. Siinä ei ole samaa turvotusta kuin joillain ilmaisilla ohjelmistoilla.

Avastilla on reaaliaikainen skanneri, joka toimii suojana verkkosuodatuksen kanssa. Siinä on verkkolähetys tiedostoille, joiden epäilet olevan haitallisia, ja bonuksena Avast Wi-Fi -skanneri antaa sinulle tietää, mitkä laitteet verkossasi ovat. Jos tämä ei riitä, Avast voi etsiä laitteestasi vanhentuneita ohjelmistoja tai ohjaimia. Saalis on, että ilmainen versio ei tarjoa korjausta; se vain osoittaa ongelman. Suorituskyky on hyvä, eikä ohjelmisto haittaa päivittäistä käyttöä.

Lue myös: Tarvitsenko virustorjuntaohjelmistoa, jos minulla on Windows Defender?

3. Kaspersky Antivirus 2018

Kaspersky on Venäjällä toimiva virustorjuntayritys, mutta älä anna nykyisen poliittisen ilmapiirin vaikuttaa päätökseesi heidän tuotteissaan. Tämän vuoden julkaisu on paluu muotoon. Kuten edellisessä mainitussa sovelluksessa, reaaliaikainen skannaus, sähköposti ja suodatus ovat normaaleja, mutta Kaspersky on askel eteenpäin muihin palveluntarjoajiin verrattuna. Ohjelmiston tehokkuus tekee hyvää järjestelmäresursseille, ja yksinkertaisuus tarkoittaa, että kuka tahansa voi asentaa ja unohtaa. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja se on pidetty vapaana. Kokeile sitä.

Lue myös: Kuinka poistaa Windows Defender pysyvästi käytöstä

4. Webroot SecureAnywhere Antivirus

Webroot on utelias peto. Sillä on hyvä maine sekä koti- että yrityskäyttöön, mutta henkilökohtaisesti en pidä sitä niin tehokkaana. Se noudattaa erilaista filosofiaa kuin useimmat myyjät, ja tämä näkyy jalanjäljen käytössä, jota ei käytännössä ole. Webroot ei kerää järjestelmäresursseja, mikä on plussaa; Se kuitenkin saavuttaa tämän käyttämällä pilvipohjaista tunnistusta. Se edellyttää, että käyttäjillä on aktiivinen yhteys toimiakseen tehokkaasti, ja voidaan väittää, että jos käyttäjä on offline-tilassa, heillä on pienempi riski, mutta entä jos tiedostot on jo ladattu, eikä niitä ehkä ole vielä avattu tai purettu? Ohjelmisto näyttää myös olevan kokeilupohjainen vaihtoehto ilmaisen sijaan, mikä voi olla hämmentävää joillekin käyttäjille.

Lue myös: Kuinka ottaa Ransomware Protection käyttöön Windowsissa

5. Panda Antivirus

Söpöstä nimestä huolimatta Panda on yritys vakava asenne kohti virustorjuntaa. Se tarjoaa 100 %:n tunnistustaajuuden ja minimaalisen jalanjäljen järjestelmäresursseihin. Siinä on USB-skannaus sekä pelastuspakkaus laitteen palauttamiseksi, jos haittaohjelmat hyökkäävät käynnistysosioon.

Kuten edellisessäkin sovelluksessa, reaaliaikainen skannaus ja oma "pelitila" tarkoittavat, että hälytykset eivät häiritse käyttäjiä työskennellessään tai leikkiessään. Webrootin ohella tämä ohjelmisto luottaa pilvipohjaiseen havaitsemiseen ja puhdistukseen, mikä voi olla ongelmallista hajanaisilla signaalialueilla tai missä kaistanleveys on rajoitettu, kuten julkisessa Wi-Fi-verkossa.

On monia muita yrityksiä, jotka tarjoavat virus- ja haittaohjelmaratkaisuja, ja kuten alussa sanoin, käyttäjillä on henkilökohtaiset mieltymyksensä, eikä ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta kysymykseen, mitä ilmaista virustorjuntaa sinun tulisi käyttää? Järkevin tapa on testata erilaisia ​​tuotteita perusteellisesti ennen sitoutumista. Aivan kuten jokainen järjestelmäkokoonpano on erilainen, myös kunkin ohjelmistotoimittajan vastaus on samanlainen.

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2009 ja sitä päivitettiin syyskuussa 2018.

Indeksi
  1. 1. AVG Antivirus ilmainen
  2. 2. Avast
  3. 3. Kaspersky Antivirus 2018
  4. 4. Webroot SecureAnywhere Antivirus
  5. 5. Panda Antivirus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up