5 korjausta Shell-infrastruktuurin isäntäkoneen korkeaan prosessorikäyttöön

Se on yleisesti tunnettu tosiasia: kun suorittimen käyttö piikkejä, tietokoneesi suorituskyky voi heiketä. Vielä pahempaa on, että sovelluksesi voivat kaatua, tallentamattomat työt voivat kadota ja koko tietokoneesi voi jäätyä. Konepellin alla se voi olla Shell Infrastructure Host, joka horjuttaa suorittimen kapasiteettia. Tämä opas sisältää tehokkaita korjauksia Shell Infrastructure Hostin korkean suorittimen käytön varmistamiseksi.

Hyvä tietää: toinen prosessi, joka voi aiheuttaa suurta suorittimen käyttöä, on "Windows Modules Installer Worker". Opi neutraloimaan se.

Perusvianetsintä

Shell Infrastructure Host (tai "sihost.exe") käsittelee Windows-tietokoneesi grafiikkakäyttöliittymäelementtejä. Nämä grafiikat sisältävät taustakuvat, valokuvien katselun, tehtäväpalkin läpinäkyvyyden ja Käynnistä-valikon asettelun.

Mutta kohonnut suorittimen käyttö ei aina tarkoita vakavaa ongelmaa. Siksi on turvallista aloittaa näillä yksinkertaisilla korjauksilla ja jatkaa sitten tarkempiin korjauksiin.

 • Käynnistä tietokoneesi uudelleen: järjestelmän uudelleenkäynnistys ratkaisee monia ongelmia, mukaan lukien ne, jotka liittyvät prosesseihin, jotka aiheuttavat suurta suorittimen käyttöä. Uudelleenkäynnistys käynnistää nämä prosessit uudelleen ja antaa sinulle uuden alun.
 • Päivitä Windows: Windows-asennuksen päivittäminen on välttämätöntä tietokoneesi terveyden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Voit tarkistaa järjestelmäsi uudet päivitykset siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Windows Update".
 • Tarkista tiedostojen vioittumisen varalta: SFC (System File Checker) -tarkistus on Windowsin vianmääritysominaisuus, joka etsii vaurioituneita ja vioittuneita järjestelmätiedostoja. Kun se havaitaan, se vaihtaa automaattisesti vaurioituneen tiedoston oikeaan. Jos ongelma jatkuu SFC:n suorittamisen jälkeen, tehokkaampi diagnostiikkatyökalu on DISM (Deployment Image Servicing and Management).

Jos perusvianmääritys ei auta, jatka seuraavilla kohdistetuilla ratkaisuilla.

Kärki: korkean suorittimen käytön yhteydessä voi olla hyödyllistä tietää kuinka jäähdyttää korkea prosessorilämpötila.

1. Käynnistä Shell Infrastructure Host -prosessi uudelleen

Yritä lopettaa Shell Infrastructure Host -prosessi Tehtävienhallinnan avulla seuraavasti:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tehtäväpalkin kohtaa ja valitse "Tehtävienhallinta".
 1. Kirjoita "sihost.exe" yläreunan hakupalkkiin.
 1. Kun Shell Infrastructure Host tulee näkyviin, valitse se ja napsauta "Lopeta tehtävä" Task Managerin oikeasta yläkulmasta.
 2. Jos suorittimen korkea käyttöaste jatkuu, etsi "explorer.exe" ja lopeta myös se.
 1. Huomaa, että kun olet lopettanut Shell-prosessin, tietokoneesi käyttöliittymässä voi esiintyä häiriöitä, koska se käsittelee monia grafiikkakäyttöliittymään liittyviä prosesseja.
 2. Huomaa, että isännän poistaminen käytöstä tulee tehdä vain väliaikaisesti. Varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein tietokoneellasi, käynnistä tietokone uudelleen ja päivitä "sihost.exe".

2. Tee puhdas käynnistys

Puhdas käynnistys voi myös olla ratkaisu Shell-prosessin aiheuttaman liiallisen suorittimen käytön estämiseen. Sinun on poistettava käytöstä kaikki käynnistysohjelmat, jotka suoritetaan, kun käynnistät tietokoneen.

 1. Avaa Suorita-apuohjelma (Win + R), kirjoita msconfig ja napsauta "OK".
 1. Valitse "Yleiset"-välilehdeltä "Valikoiva käynnistys" ja poista valinta "Lataa käynnistyskohteet".
 1. Siirry "Palvelut"-välilehteen ja valitse "Piilota kaikki Microsoft-palvelut" alareunasta. Napsauta "Poista kaikki käytöstä" ja sitten "Käytä -> OK".
 1. Siirry "Käynnistys"-välilehdelle ja napsauta "Avaa Task Manager".
 1. Valitse Tehtävienhallinnan Käynnistyssovellukset-osiossa kohde ja napsauta Poista käytöstä. Toista tämä vaihe kaikille käynnistyssovelluksille.
 1. Napsauta "Järjestelmän asetukset" -ikkunassa "OK".
 1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.
 1. Tietokoneesi avautuu puhtaassa käynnistysympäristössä. Tarkista, kuluttaako Shell Infrastructure Host edelleen CPU-resursseja. Jos ei, ota käytöstä poistetut palvelut käyttöön yksitellen. (Muista käynnistää tietokoneesi uudelleen joka kerta, kun teet sen.)
 2. Jos ongelma ilmenee, kun jokin palveluista otetaan uudelleen käyttöön, poista kyseisen palvelun asennus. Voit poistua puhtaasta käynnistysympäristöstä avaamalla System Configuration uudelleen (kuten yllä on esitetty) ja valitsemalla "Normaali käynnistys" "Yleiset"-välilehdeltä.

Kärki: mietitkö mitä eroa on Windowsin vikasietotilan ja puhtaan käynnistyksen välillä? Tutustu viestiimme saadaksesi selville.

3. Pidä työpöydän tausta staattisena

Shell Infrastructure Host liittyy PC:lläsi avautuviin grafiikkaprosesseihin. Joissakin tapauksissa korkean suorittimen käytön ongelma ilmenee, kun käytät diaesityksen taustaa työpöydälläsi, joten staattiseen taustaan ​​vaihtaminen voi ratkaista ongelman.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Mukauttaminen -> Tausta.
 2. Avaa "Muokkaa taustaasi" -vaihtoehdon avattava valikko ja valitse sitten joko "Kuva" tai "Yksivärinen".

4. Vaihda Photo Viewer -sovellus

Shell Infrastructure Host liittyy myös muistivuotoongelmaan käytettäessä oletusarvoista Photos-sovellusta Windowsissa. Prosessi kyselee liikaa järjestelmän rekisteriä, mikä johtaa korkeaan suorittimen käyttöön. Ratkaisu olisi korvata oletusvalokuvien katselusovellus:

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Sovellukset -> Oletussovellukset.
 1. Kirjoita "Aseta sovelluksen oletusasetukset" -kohdan hakupalkkiin "Photos" ja valitse tulos.
 1. Valitse tiedostotyyppi, valitse haluamasi valokuvien katseluohjelma ja napsauta "Aseta oletus".
 1. Toista edellinen vaihe kaikille muille tiedostotyypeille, joita käsittelet.

Tiedoksi: Windowsin vianmääritys ei toimi kunnolla? Opi saamaan se taas toimimaan.

5. Suorita Järjestelmän ylläpidon vianmääritys

Jos mikään yllä olevista korjauksista ei toimi sinulle, kokeile järjestelmän ylläpidon vianmääritystä. Sen tiedetään ratkaisevan monia tietokoneesi ongelmia, kuten levytilavuusvirheet, vialliset työpöydän pikakuvakkeet ja toivottavasti Shell Infrastructure Host korkean suorittimen käytön.

 1. Avaa Suorita-apuohjelma.
 2. Kirjoita %systemroot%\system32\msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic ja napsauta "OK".
 1. Napsauta Järjestelmän ylläpito -ikkunassa "Seuraava".
 1. Työkalu etsii ongelmia ja näyttää joitakin vaiheita havaittujen ongelmien korjaamiseksi. Järjestelmän ylläpidon vianmääritys toimii edelleen tätä kirjoitettaessa, mutta muista, että Microsoft toimii poistamalla se vuoteen 2024 mennessä.

Kärki: koetko "Järjestelmäpalvelupoikkeuksen" BSOD:n tietokoneellasi? Katso ratkaisuluettelomme tietokoneesi toiminnan palauttamiseksi.

Suorittimen käyttöongelmien korjaaminen

Jotkut ohjelmat kuluttavat enemmän suorittimen kapasiteettia kuin toiset. Mutta se ei todellakaan ole hyvä merkki, kun he alkavat ryöstää tietokoneesi resursseja, kuten Shell Infrastructure Host -prosessin tapauksessa. Toivottavasti tässä viestissä kuvatut ratkaisut auttavat sinua poistamaan ongelman.

Korkea suorittimen käyttö voi johtua myös Windows Search Indexeristä. Jos suorittimesi saavuttaa täyden kapasiteettinsa, muista lukea oppaamme 100 % suorittimen käytön ratkaisemisesta Windowsissa.

Kaikki kuvat ja kuvakaappaukset ovat kirjoittanut Princess Angolluan.

Indeksi
 1. Perusvianetsintä
 2. 1. Käynnistä Shell Infrastructure Host -prosessi uudelleen
 3. 2. Tee puhdas käynnistys
 4. 3. Pidä työpöydän tausta staattisena
 5. 4. Vaihda Photo Viewer -sovellus
 6. 5. Suorita Järjestelmän ylläpidon vianmääritys
 7. Suorittimen käyttöongelmien korjaaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up