Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä -virheen korjaaminen Windowsissa

Windowsin "Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä" -virhesanoma korostaa Internet-yhteydessäsi olevaa ongelmaa. Se tarkoittaa, että laitteesi ei voi kommunikoida kunnolla oletusyhdyskäytävän kanssa, mikä vaikuttaa kykyysi muodostaa verkkoyhteys. Virhe tulee yleensä esiin, kun teet verkkosovittimen vianmääritystä. Tämä opas tarjoaa tehokkaita ratkaisuja, jotka auttavat sinua ratkaisemaan Windowsin "Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä" -virheen.

Hyvä tietää: suoritatko järjestelmän ylläpitoa tietokoneellasi? Salasanan poistaminen Windowsista voi tehdä prosessista sujuvamman.

Indeksi
 1. Pikakorjauksia, joita voit kokeilla
 2. 1. Poista automaattinen sisäänkirjautuminen käytöstä
 3. 2. Nollaa TCP/IP-pino
 4. 3. Muuta verkkosovittimien virtaasetuksia
 5. 4. Muuta langattoman reitittimen taajuutta
 6. 5. Estä Windowsia sammuttamasta verkkosovitinta
 7. Elvytä Internet-yhteytesi

Pikakorjauksia, joita voit kokeilla

Ennen kuin otat käyttöön alla luetellut virhekohtaiset korjaukset, kokeile näitä yksinkertaisia ​​ratkaisuja nähdäksesi, voitko korjata "Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä" -virheen Windowsissa vähällä vaivalla.

 • Suorita verkkosovittimen vianmääritys loppuun: jos näet virheen, olet jo käynnistänyt verkkosovittimen vianmäärityksen. Kun olet aktivoinut, varmista, että suoritat prosessin loppuun ja anna vianmäärityksen tarkistaa järjestelmäsi taustalla olevien ongelmien varalta. Noudata sitten näytön ohjeita ratkaistaksesi oletusyhdyskäytävän ongelma. Huomaa, että Windows 11:n uudemmissa versioissa Verkkosovittimen vianmääritys on korvattu Verkko- ja Internet-vianmääritystoiminnolla.
 • Käynnistä verkkosovittimet uudelleen: verkkosovittimien uudelleenkäynnistys päivittää tietokoneen ja verkon välisen yhteyden, poistaa kaikki väliaikaiset häiriöt ja muodostaa uudelleen yhteyden yhdyskäytävän kanssa.
 • Tarkista verkkosovittimen ohjaimet: vanhentunut tai viallinen verkkoohjain voi olla toinen syy tähän virheeseen. Varmista ensin, että päivität verkkosovittimen ohjaimet uusimpaan versioon. Jos äskettäin tehty ohjainpäivitys on aiheuttanut yhteensopivuusongelmia verkkosovittimen kanssa, saattaa olla hyvä idea palauttaa ohjain takaisin sovittimen toiminnan palauttamiseksi.
 • Poista virustorjunta ja Windowsin palomuuri väliaikaisesti käytöstä: virustorjunta voi estää yhteyden, jos se havaitsee epäilyttävää toimintaa, mikä johtaa käsiteltävään virheeseen. Yritä poistaa Windowsin palomuuri ja virustorjunta väliaikaisesti käytöstä, jotta verkkoyhteydet eivät estä laitteesi esteitä.
 • Nollaa reititin: reitittimessä voi olla ongelma, joka aiheuttaa häiriöitä laitteen ja verkkosovittimen välillä. Tee reitittimen vianetsintä, jotta se saa uuden alun ja paranna yhteyttä yhdyskäytävään. Jos ongelma jatkuu, harkitse täydellisen verkon uudelleenkäynnistystä.

Jos mikään yllä olevista menetelmistä ei ole tuottanut tuloksia, jatka seuraavilla monimutkaisemmilla ratkaisuilla.

Kärki: onko kirjautumisnäyttö kadonnut tietokoneeltasi? Opi tuomaan se takaisin.

1. Poista automaattinen sisäänkirjautuminen käytöstä

Automaattisen kirjautumisen poistaminen käytöstä varmistaa, että tietokoneesi verkko käynnistyy oikein sisäänkirjautumisen aikana, mikä poistaa yhteysongelmat. Tämä edistää vakaata yhteyttä yhdyskäytävään ja parantaa verkon yleistä suorituskykyä.

Paina Win + R avataksesi Suorita-ruudun. Kirjoita regedit ja paina Enter.

Siirry seuraavaan sijaintiin rekisterieditorissa:

Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device

Kaksoisnapsauta kohtaa "DevicePasswordLessBuildVersion", aseta arvoksi "0" Arvotiedot-kohdassa ja paina Enter.

2. Nollaa TCP/IP-pino

TCP/IP:n nollaaminen netsh-komennolla on toinen tapa korjata "Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä" -virhe Windowsissa. Tämä antaa verkkollesi uuden alun, koska se poistaa kaikki verkon määritysongelmat ja muodostaa uudelleen verkkoyhteyden yhdyskäytävän kanssa.

Avaa Suorita-valintaikkuna, kirjoita ruutuun cmd ja napsauta sitten "OK".

Kirjoita komentokehote-ikkunaan netsh int ip reset -komento ja paina Enter.

Odota muutama sekunti, kunnes komento on käsitelty. Älä sulje komentokehoteikkunaa tai sammuta tietokonettasi käsittelyn aikana. Käynnistä sitten laite uudelleen, ja oletusyhdyskäytävän ongelman pitäisi olla ratkaistu.

Tiedoksi: katso, mitä tehdä, jos huomaat "Virtavaihtoehtoja ei ole tällä hetkellä saatavilla" -viestin Windowsissa.

3. Muuta verkkosovittimien virtaasetuksia

Virranhallinta-asetusten muuttaminen estää verkkosovitinta siirtymästä virransäästötiloihin, varmistaa johdonmukaisen yhteyden yhdyskäytävään ja estää virheiden ilmaantumisen.

Kirjoita hakupalkkiin "Laitehallinta" ja valitse vaihtoehto hakutuloksista.

Etsi avattava Verkkosovittimet-valikko ja napsauta sen vieressä olevaa nuolta. Napsauta seuraavissa vaihtoehdoissa sovitinta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ominaisuudet".

Siirry "Virranhallinta"-välilehdelle ja poista valinta "Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi" -komennon valinta. Napsauta "OK".

Yritä siirtyä online-tilaan tietokoneellasi nähdäksesi, onko verkkosovittimien virta-asetusten muuttaminen ratkaissut oletusyhdyskäytävän ongelman.

4. Muuta langattoman reitittimen taajuutta

Joskus laitteesi kamppailee nykyaikaisten reitittimien käyttämän 5 GHz:n oletustaajuuden kanssa. Tämä voi johtaa yhteysongelmiin ja aiheuttaa oletusyhdyskäytävävirheen.

Taajuuskaistanleveyden vaihtaminen on helppo korjata. Käytä verkkoselaimen IP-osoitetta 192.168.1.1 päästäksesi reitittimesi asetuksiin, kun olet yhteydessä reitittimeen.

Siirry langattoman verkon asetuksiin ja vaihda taajuudeksi 2,4 GHz. Yritä yhdistää tietokoneesi verkkoon tarkistaaksesi, onko tietokoneesi verkkosovittimen ja reitittimen välillä vakaampi yhteys.

Kärki: opi tarkastelemaan verkkosovittimen tietoja Windowsissa.

5. Estä Windowsia sammuttamasta verkkosovitinta

Joskus Windows itse on vastuussa "Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä" -virheen aiheuttamisesta, varsinkin jos laitteesi käyttää virransäästötilaa. Windows voi laittaa langattoman sovittimen automaattisesti lepotilaan energian säästämiseksi, mikä häiritsee verkkoyhteyttä. Vaihda korkean suorituskyvyn tilaan, mikä johtaa johdonmukaiseen yhteyteen yhdyskäytävään.

Kirjoita hakupalkkiin "Muokkaa virrankäyttösuunnitelmaa" ja valitse vaihtoehto hakutuloksista.

Napsauta "Muokkaa suunnitelman asetuksia" -ikkunassa "Muuta lisätehoasetuksia".

Kohdassa "Tasapainoinen [Active]”, kaksoisnapsauta kohtaa "Wireless Adapter Settings" ja valitse sitten "Power Saving Mode".

Valitse Akun päällä -kohdan vieressä oleva avattava kuvake ja napsauta valikosta Maksimi suorituskyky. Valitse vastaavasti avattava kuvake "Plugged in" -kohdan vieressä ja valitse sama vaihtoehto.

Käynnistä laite uudelleen varmistaaksesi, että "Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä" -virhettä ei enää näy tietokoneellasi.

Huomautus: virta-asetusten muuttaminen "Maximum Performance" -asetukseksi lisää kannettavan tietokoneen virrankulutusta ja nopeampaa akun tyhjenemistä.

Elvytä Internet-yhteytesi

Nyt kun tiedät kuinka korjata "Oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä" -virhe, voit vihdoin palata verkkoon. Jos haluat estää joidenkin Windows-sovellusten pääsyn Internetiin, meillä on oma opas, joka opastaa sinua prosessin läpi. Jos et pääse käyttämään sovellusta, varmista, että virhe ei johdu laitteesi "Järjestelmänvalvojasi on estänyt tämän sovelluksen" -virheestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up