8 tapaa korjata kansiot, jotka palautuvat vain luku -tilaan Windowsissa

Oletko kokenut kansiosi palaavan yhtäkkiä vain luku -tilaan Windows-tietokoneellasi? Tämä voi olla erittäin turhauttavaa, mutta voit korjata ongelman useilla ratkaisuilla. Tutkitaan yksinkertaisia ​​ja tehokkaita tapoja ratkaista kansioiden palautuminen vain luku -tilaan Windowsissa.

Hyvä tietää: opi katsomaan piilotettuja tiedostoja ja kansioita Windowsissa.

Alustavat korjaukset

Ennen kuin otat käyttöön alla luetellut virhekohtaiset korjaukset, kokeile näitä yleisiä ratkaisuja nähdäksesi, voitko korjata ongelman nopeasti vähällä vaivalla.

 • Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojan tililtä: jos kansio luotiin järjestelmänvalvojan tililtä, ​​et voi tehdä siihen muutoksia toiselta käyttäjätililtä. Yritä kirjautua sisään järjestelmänvalvojan tilillä uudelleen nähdäksesi, voitko olla vuorovaikutuksessa kansion kanssa ja tehdä muutoksia sen asetuksiin.
 • Poista virustorjunta käytöstä: virustentorjuntaohjelmasi saattaa muuttaa kansion asetukset vain luku -muotoisiksi suojatakseen sitä haittaohjelmilta. Kokeile poistaa virustorjuntaohjelma käytöstä ja katso, voitko tehdä muutoksia kansioon myöhemmin.
 • Korjaa tiedostojen vioittuminen: vioittuneet tai bugiset järjestelmätiedostot voivat vaikuttaa kansioiden toimintaan. Voit poistaa tämän ongelman suorittamalla SFC-skannauksen. Työkalu etsii ongelmia ja yrittää korjata ne.
 • Päivitä Windows: tarkista Windows-tietokoneesi uudet päivitykset. Usein Windowsin päivittäminen voi myös korjata useita ongelmia ja bugeja, joten kannattaa yrittää.
 • Poista Windows Defenderin palomuuri käytöstä: Windowsin sisäänrakennetun palomuurin poistaminen käytöstä varmistaa, että se ei estä kansion käyttöoikeuksia, jolloin kansiot ovat vain luku -muotoisia.

Jos mikään näistä menetelmistä ei tuota tuloksia, jatka tästä edistyneiden ratkaisujen luettelosta.

1. Poista Hallittu kansion käyttö käytöstä

Jos et voi tehdä muutoksia kansioon, koska se on asetettu vain luku -tilaan, yksi ratkaisu on poistaa käytöstä Controlled Folder Access -ominaisuus Windowsin suojauksesta. Ominaisuus suojaa kansioita luvattomilta muutoksilta epäystävällisiltä sovelluksilta, mutta tätä varten se asettaa rajoituksia toimille, joita voit tehdä kansiossa. Vain luku -ongelman ratkaisemiseksi on parasta sammuttaa se.

1. Avaa Asetukset painamalla Win + I ja siirry kohtaan "Privacy & Security -> Windows Security".

2. Napsauta "Avaa Windowsin suojaus".

3. Siirry vasemman sivupalkin kohtaan Virus- ja uhkien suojaus.

4. Napsauta Virusten ja uhkien suojausasetukset -kohdassa Hallinnoi asetuksia.

5. Vieritä alas löytääksesi "Ohjattu kansion käyttö" ja valitse sen alta "Hallinnoi kansion käyttöoikeuksia".

6. Poista käytöstä "Hallittu kansion käyttö" -kohdan vaihtokytkin.

Kärki: Näkyykö PowerShell jatkuvasti kehottamatta Windows-tietokoneellesi? Opi käsittelemään sitä.

2. Poista vain luku -attribuutit PowerShellin avulla

Voit käyttää Windows PowerShellin attrib-komentoa poistaaksesi kansion vain luku -attribuutit.

1. Siirry kansioon, jossa on vain luku -attribuutti. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Kopioi poluksi".

2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin aloituspainiketta ja valitse valikosta "Terminal (Admin)".

3. Napsauta "Kyllä" User Account Control (UAC) -kehotteessa, jossa sinua pyydetään sallimaan sovelluksen tehdä muutoksia laitteeseen.

4. Liitä Windows PowerShellissä komento attrib -r +s "kansiopolku" ja paina Enter. Varmista, että korvaat "kansiopolun" polulla, jonka kopioit vaiheessa #1. (Säilytä lainausmerkit komennossa.)

3. Poista viimeisimmät Windows-päivitykset

Viimeisimpien Windows-päivitysten poistaminen voi olla tehokas ratkaisu vain luku -tilaan palaavien kansioiden korjaamiseen, koska päivitykset voivat aiheuttaa ongelmia kansioasetuksissa. Kun päivitys poistetaan, järjestelmä palaa edelliseen tilaan, kun kansiot toimivat oikein.

Muista kuitenkin, että Windows-päivitysten poistaminen tulee tehdä varoen, koska se voi vaikuttaa järjestelmän vakauteen ja turvallisuuteen.

Tiedoksi: opi testaamaan virustorjuntaohjelmasi todellisia haittaohjelmia vastaan ​​ja arvioimaan sen tehokkuutta.

4. Poista Ransomware Protection käytöstä

Windowsin Ransomware Protection -lukko on vastuussa tiedostojesi suojaamisesta haitallisilta kiristysohjelmilta. Hyödyllisyydestään huolimatta se voi joskus saada kansiot palaamaan vain luku -tilaan suojatakseen ne mahdollisilta uhilta. Yritä sammuttaa se.

1. Toista vaiheet 1–4 osiosta 1.

2. Napsauta "Hallinnoi kiristysohjelmasuojausta".

3. Sammuta kytkin kohdassa Hallittu kansion käyttö.

5. Muuta aseman käyttöoikeuksia

Aseman käyttöoikeuksien muuttaminen voi myöntää käyttäjälle tai ohjelmalle erityisoikeuksia tehdä muutoksia aseman tiedostoihin ja kansioihin. Tämä voi myös poistaa kansion vain luku -lukon.

1. Siirry laitteesi kohtaan "Tämä tietokone" ja etsi asema, jossa on kansio.

2. Napsauta asemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ominaisuudet".

3. Valitse "Turvallisuus"-välilehti ja napsauta sitten "Lisäasetukset" alareunassa.

4. Napsauta oikeasta alakulmasta "Muuta käyttöoikeuksia". Jos User Account Control (UAC) -kehote tulee näkyviin ja pyytää lupaa, valitse Kyllä. Jos ei, siirry seuraavaan vaiheeseen.

5. Etsi käyttäjätilisi Lupamerkinnät-osiosta ja valitse Muokkaa-painike.

6. Aseta "Tyyppi" -asetukseksi "Salli" ja "Koskee" -asetukseksi "Tämä kansio, alikansiot ja tiedostot" yläreunassa. Samoin valitse "Perusoikeudet"-kohdan "Täysi hallinta" -ruutu. Jos "Erikoisluvat" näkyy harmaana, jätä se ennalleen.

7. Yritä avata ongelmallinen kansio nähdäksesi, voitko tehdä siihen muutoksia.

Kärki: tiesitkö, että voit lisätä roskakorin ulkoiseen asemaan tai USB:hen? Opi tekemään se.

6. Siirrä kansiot toiseen asemaan

Joskus vain luku -kansion siirtäminen toiseen asemaan voi korjata ongelman.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota, jossa on vain luku -attribuutit, ja valitse kopiointikuvake avattavasta valikosta.

2. Siirry asemaan, johon haluat liittää kansion, ja valitse liitä-kuvake yläpalkista.

3. Yritä olla vuorovaikutuksessa kansion kanssa tarkistaaksesi, onko vain luku -attribuutit poistettu.

7. Palaa takaisin edelliseen palautuspisteeseen

Palaaminen edelliseen palautuspisteeseen tarkoittaa laitteen palauttamista kohtaan, jossa kaikki toimi hyvin. Palautuspisteet ovat kuin tarkistuspisteitä, jotka voit luoda, kun järjestelmäsi on vakaa. Sitten, jos järjestelmässäsi ilmenee haittaohjelmia tai ongelmia, voit palauttaa Windowsin aiempaan palautuspisteeseen.

Huomaa, että sinun on oltava aiemmin luotu palautuspiste, jotta tämä menetelmä toimii. Tutustu oppaaseemme sen aloittamiseen ja jatka sitten järjestelmän palautusprosessia.

Kärki: jos järjestelmän palauttamisessa ilmenee ongelmia tietokoneellasi, tutustu viestiimme selvittääksesi, miten voit edetä.

8. Nollaa tietokoneesi

Tietokoneen nollaaminen on toinen ratkaisu kansioiden palauttamiseen vain luku -tilaan Windowsissa. Kun palautat tehdasasetukset, tietokoneesi palaa oletusasetuksiinsa, mukaan lukien järjestelmäkokoonpanot, jotka saattavat aiheuttaa vain luku -ongelman.

Se poistaa kaikki virheet ja bugit ja tarjoaa uuden alun järjestelmällesi. Lue lisää tehdasasetusten palauttamisesta Windows-laitteellasi. Muista, että sen pitäisi olla viimeinen keino korjata kansioiden palautuminen vain luku -tilaan Windowsissa. Se poistaa kaikki tiedot, joten varmuuskopioi tiedot ennen nollausta.

Tiedoksi: opi poistamaan välittömästi suuria kansioita tai tiedostoja Windowsissa.

Sinulla on täydet valtuudet Windows-kansioihisi

Kansioiden palautuminen vain luku -tilaan on yleensä käyttöoikeuksiin liittyvä ongelma tai se voidaan jäljittää toimimaan järjestelmäasetuksiin. Jos kansio, johon yrität tehdä muutoksia, on luotu pääkäyttäjätililtä, ​​voit tehdä muutoksia vain tällä tilillä. Jos et muista järjestelmänvalvojan salasanaasi, saatat joutua nollaamaan Windowsin järjestelmänvalvojan tunnistetiedot, jotta voit hallita tiliä ja kansioita täysin.

Indeksi
 1. Alustavat korjaukset
 2. 1. Poista Hallittu kansion käyttö käytöstä
 3. 2. Poista vain luku -attribuutit PowerShellin avulla
 4. 3. Poista viimeisimmät Windows-päivitykset
 5. 4. Poista Ransomware Protection käytöstä
 6. 5. Muuta aseman käyttöoikeuksia
 7. 6. Siirrä kansiot toiseen asemaan
 8. 7. Palaa takaisin edelliseen palautuspisteeseen
 9. 8. Nollaa tietokoneesi
 10. Sinulla on täydet valtuudet Windows-kansioihisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up