Macin päivittäminen terminaalilla

Useimmat meistä ovat tottuneet päivittämään Mac-ohjelmistomme (macOS) käyttämällä Mac App Storea – perinteistä tapaa tehdä se. MacOS:n päivittämiseen on kuitenkin toinen tapa: terminaalin käyttö. Tämän menetelmän käyttäminen Macin päivittämiseen voi säästää aikaa ja olla helpompaa monille, varsinkin kun Mac App Storen tiedetään viivästävän vanhemmissa laitteissa. Monet käyttäjät ovat myös raportoineet, että päivitykset latautuvat ja asentuvat nopeammin, kun ne asennetaan Terminalin kanssa, joten se on toinen ilmeinen etu. Tässä näytämme, kuinka voit päivittää Macisi terminaalin avulla.

Jos käytät useita Mac-tietokoneita, jotka on yhdistetty palvelimeen, voit yksinkertaisesti suorittaa komentosarjan tai asentaa päivityksen etänä ilman, että sinun tarvitsee käyttää jokaista laitetta erikseen. Käyttäjille, jotka käyttävät macOS Mojavea tai uudempaa, ohjelmistopäivitykset on siirretty Järjestelmäasetuksiin, mutta Terminal-menetelmä on edelleen käytettävissä.

Macin päivittäminen päätteen avulla

Tämä menetelmä käyttää joukkoa komentoja, jotta päätelaite voi etsiä saatavilla olevia päivityksiä tietylle järjestelmälle ja asentaa ne.

Huomautus: koska ohjelmiston päivittäminen kaikissa järjestelmissä on ydintoiminto, tarvitset järjestelmänvalvojan salasanan jatkaaksesi latauksia ja asennuksia päätelaitteen avulla.

1. Avaa Pääte Macissa. Voit tehdä tämän etsimällä sitä Spotlightilla tai valitsemalla Finderissa "Applications -> Utilities -> Terminal".

2. Kirjoita seuraava komento ja paina Enter:

Tämä etsii Applen palvelimilta järjestelmääsi saatavilla olevia päivityksiä. Jos päivityksiä ei ole saatavilla, näytössä näkyy "Päivityksiä ei ole saatavilla". Jos päivityksiä on kuitenkin saatavilla, Terminal näyttää luettelon näistä päivityksistä ja päivitystiedoston koon.

3. Voit ladata ja asentaa tietyn päivityksen käyttämällä

sudo softwareupdate -i 'NAME'

Korvaa tässä NAME sillä päivityksellä, jonka haluat ladata ja asentaa. Jos esimerkiksi haluat asentaa macOS Big Sur 11.4-20F71 -päivityksen, kirjoita sudo softwareupdate -i 'macOS Big Sur 11.4-20F71'.

Kärki: päivityksen nimi – joka tunnetaan myös nimellä tunniste – on kirjoitettu tähden/luettelon viereen alla korostetun mukaisesti.

Sinun on varmistettava, että kirjoitat tarkan päivityksen tunnisteen ladattavaksi ja asennettavaksi. Varo myös välilyöntejä / tähtiä tunnisteen lopussa, kuten alla korostetussa päivityksessä.

Jos haluat asentaa kaikki saatavilla olevat päivitykset, käytä sen sijaan seuraavaa komentoa:

sudo softwareupdate -i -a

-a-komento yksinkertaisesti käskee Terminalia asentamaan kaikki päivitykset. Koska molemmat komennot ovat sudo-komentoja, sinun on syötettävä järjestelmänvalvojan salasana, kun sitä pyydetään.

Se siitä. Valitsemasi päivitykset alkavat ladata, ja niiden asennus alkaa automaattisesti, kun ne on ladattu. Valitettavasti perinteistä edistymispalkkia ei ole. Sen sijaan Terminal päivittää sinua jokaisessa vaiheessa tekstimerkintöjen avulla.

Jos asennat päivityksen, joka vaatii tietokoneen uudelleenkäynnistyksen, pääte ilmoittaa siitä. Kirjoita vain salasanasi, niin Pääte käynnistää Macin automaattisesti uudelleen.

Voit käyttää tätä menetelmää ladataksesi macOS-päivityksiä ja päivityksiä Applen tärkeimpiin sovelluksiin, mutta valitettavasti olet silti rajoittunut Mac App Storeen tai Järjestelmäasetusten Ohjelmistopäivitys-osioon asentaaksesi minkä tahansa kolmannen osapuolen sovelluksen Maciin.

Mietitkö, mitä muuta voit tehdä komentorivillä macOS:ssä? Opi skannaamaan paikallisverkkosi ja avaamaan mikä tahansa kansio Macissa päätelaitteen avulla.

Käytätkö mieluummin Mac App Storea tai Terminaalia päivitysten asentamiseen Maciin? Kerro meille alla olevassa Kommentit-osiossa ja tutustu johonkin muuhun macOS-sisältöömme, kuten oppaisiimme Macin kansioiden salasanasuojauksesta ja Python-komentosarjojen käyttämisestä.

Indeksi
  1. Macin päivittäminen päätteen avulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up