6 Windows-emulaattoria selaimellesi

Selaimessasi olevan Windows-emulaattorin avulla voit käynnistää saman laitteen käyttöjärjestelmän eri versioita. Käytä sitä nostalgisiin tai koulutustarkoituksiin. Jotkut näistä emulaattoreista toimivat jopa virtuaalikoneiden tavoin, joten voit asentaa ja käyttää yhteensopivia ohjelmistoja testaustarkoituksiin. Riippumatta syystä tarvitset sellaisen, nämä Windows-emulaattorit voivat toimia selaimessasi.

Hyvä tietää: katso kuinka voit siirtää käyttäjäprofiilitietoja toiselle nopeasti Windowsissa.

1. Windows 95 -emulaattori: Windows 95 DOSBoxissa

Jos kaipaat palaa 90-lukua, Windows 95 DOSBoxissa emulaattori vie sinut takaisin. Voit käyttää tätä "vanhaa" versiota selaimessasi DOSBox-emulaattorin ansiosta, joka kääntää Windows 95 -levykuvan lähdekoodin JavaScriptiksi. Emulaattori lataa kuvan RAM-muistiin ja luo virtuaalisen ympäristön, jossa voit olla vuorovaikutuksessa käyttöjärjestelmän kanssa.

Kun olet ladannut emulaattorin, voit tehdä erilaisia ​​asioita, mukaan lukien piirtäminen Paintilla ja kirjoittaminen WordPadissa. Voit jopa pelata Windows 95:n mukana tulleita sisäänrakennettuja pelejä, kuten FreeCell, Hearts, Minesweeper ja Solitaire.

Windows 95 -emulaattori tallentaa tekemäsi muutokset selaimen paikalliseen tallennustilaan, jotta voit löytää kaikki Windows 95 -ohjelmassa, kuten WordPadissa, luomasi tiedostot työpöydältä. Et kuitenkaan voi siirtää niitä. tiedostot emulaattoriin ja sieltä pois tai käytä Internetiä Internet Explorerin kautta.

Kärki: et ole varma, pitäisikö sinun päivittää? Tutustu erottuviin Windows 11 -parannuksiin.

2. Windows 98 -emulaattori: Windows 98 – Virtual x86

Windows 98 – Virtual x86 tarjoaa täysin toimivan Windows 98 -version virtuaaliympäristössä. Se sisältää pääsyn ohjelmiin, peleihin ja työkaluihin.

Voit jopa selata Internetiä Internet Explorerin kautta, mutta et ehkä voi käyttää kaikkia nykyaikaisia ​​verkkosivustoja. Muista suorittaa networking.bat tiedosto ensin, jos haluat, että emulaattorilla on Internet-yhteys. Löydät sen työpöydältä. Tämän lisäksi, jos olet tarpeeksi tekninen, voit asentaa joitain yhteensopivia pelejä ja ohjelmia emulaattoriin.

Tämän emulaattorin avulla voit ladata levykuvia ulkoisista tallennuslaitteista. Lisäksi voit tallentaa emulaattorin tilat, jotka selaimesi lataa BIN-tiedostoina. Voit ladata ne myöhemmin ja jatkaa siitä, mihin jäit.

3. Windows XP -emulaattori: WinXP

Kanssa WinXP, voit kokea Windows XP:n käyttöliittymän uskollisen toistamisen. Valitettavasti et saa kaikkia toimintoja, koska jotkin ohjelmat ja vaihtoehdot eivät toimi. Vaikka voit esimerkiksi käynnistää Internet Explorerin, et voi käyttää Internetiä sen avulla.

Voit kuitenkin tutkia Windows XP:n eri valikkoja. Voit jopa ajaa joitain ohjelmia, kuten Paint ja Winamp, ja ne toimivat kuten alkuperäisessä käyttöjärjestelmässä. Esimerkiksi Winamp toistaa musiikkitiedostoja. (Nämä ovat esiladattuja tiedostoja, etkä voi ladata omia tiedostoja.)

Voit myös pelata Minesweeperiä, joka on ainoa käynnissä oleva peli. Muut, kuten Solitaire, FreeCell, Hearts ja Pinball, eivät valitettavasti toimi.

Kärki: Etsitkö sen sijaan arvokasta pääteemulaattoria? Tutustu luetteloomme nähdäksesi parhaat vaihtoehdot.

4. Windows 7 -emulaattori: Win7 Simu

Win7 Simu on toinen uskollinen virkistys yhdestä Microsoftin suosituimmista käyttöjärjestelmistä: Windows 7. Voit tutustua joihinkin Windows 7:n ominaisuuksiin emulaattorissa ja suorittaa joitain sovelluksia ja pelejä.

Useita ohjelmia on jo asennettu, mukaan lukien Google Chrome, Laskin, Muistio, Paint ja Command Prompt. Ne ovat toimivia ja toimivat juuri niin hyvin kuin voit odottaa. Voit jopa tallentaa Muistiossa ja Paintissa luomiasi tiedostoja.

Käytä Internetiä Chromen ja Internet Explorerin avulla. Sinun on kuitenkin ladattava laajennus, joka lataa verkkosivustot iframe-kehyksien avulla. Lyhyesti sanottuna iframes on tekniikka, joka upottaa verkkosivut muihin pääverkkosivuihin. Useita suosittuja pelejä on esiasennettu, mukaan lukien Mine Sweeper ja Solitaire. Mutta ehkäpä pelaajien kiehtovin osa on nykyaikaisten verkkopelien, kuten Flappy Bird, among Us, Minecraft Survival ja Zombs Royale, sisällyttäminen.

5. Windows 10 -emulaattori: Windows VPS

Windows VPS ei ole vain Windows 10:n versio, vaan todellinen virtuaalikone. Kun se latautuu, sinulla on 20 minuuttia aikaa käyttää kokeiluversiota, ennen kuin lopetat sen. Voit kuitenkin ladata ja käyttää kokeiluversiota niin monta kertaa kuin haluat, ja saat 20 minuuttia ilmaista käyttöä joka kerta.

Kun käytät Windows VPS:ää, voit tehdä monia asioita. Näitä ovat asetusten muuttaminen ja erilaisten Windows-lisävarusteiden ja hallintatyökalujen käyttö. Jos esimerkiksi haluat kokeilla jotain PowerShellissä tai rekisterieditorissa, voit tehdä sen täällä. Kun suljet emulaattorin, se ei kuitenkaan tallenna edistymistäsi.

Voit käyttää Edgeä Internet-yhteyteen. Voit myös asentaa virtuaalikoneeseen uusia ohjelmia ja testata niitä turvallisessa ympäristössä vaarantamatta tietokonettasi.

Kärki: jos sinun on luotava Windows 11:n USB-asennusohjelma, voit tehdä sen suoraan komentokehotteesta.

6. Windows 11 -emulaattori: Win11React

Win11React on emulaattori, joka käyttää verkkoteknologioita replikoidakseen Windows 11:n mahdollisimman tarkasti selaimessasi. Kehittäjä rakensi sen JavaScriptin, Reactin ja CSS:n avulla. Se ei lataa Windows-kuvaa RAM-muistiin, kuten muut tämän oppaan emulaattorit, ja periaatteessa käyttää Windows 11 -verkkosovellusta selaimessasi.

Win11React toimii hyvin emulaattorina, jos haluat vain saada peruskäsityksen siitä, millainen Windows 11 on. Niin kauan kuin olet tietoinen sen rajoituksista, et tule pettymään. Emulaattorissa voit ajaa erilaisia ​​ohjelmia, mukaan lukien komentokehote, laskin ja muistilehtiö. Et kuitenkaan voi tallentaa mitään, mitä teet ohjelmia käyttäessäsi. Voit esimerkiksi käyttää File Exploreria, mutta et voi luoda uutta kansiota, etkä Muistiossa et voi tallentaa luomiasi tekstitiedostoja.

Voit myös käyttää Asetukset-sovellusta, mutta et voi muuttaa mitään. Perustason valikot ovat käytettävissä, mutta et voi navigoida syvemmille asetussivuille. Emulaattorissa on GitHub, Spotify ja Discord, mutta ne eivät toimi. Ne ovat vain käyttöliittymiä, jotka muistuttavat tilannekuvia sovelluksen eri tiloista. Edge on kuitenkin täysin toimiva, ja voit jopa selata erilaisia ​​​​verkkosivustoja. Et kuitenkaan voi ladata ja asentaa mitään.

Kärki: vältä huijaamista. Opi havaitsemaan Windows Defender -tietoturvahuijaus.

Koe Windows ilman asennuksen vaivaa

Windows 95:stä Windows 11:een ei ole vaikea löytää Windows-emulaattoreita, jotka voivat auttaa sinua tutustumaan näihin käyttöjärjestelmiin. Parasta on, että voit käyttää niitä eri laitteilla, kunhan niissä on moderni selain eikä asennuksia ole. Jos etsit muita emuloitavia käyttöjärjestelmiä, ehkä nämä Android-emulaattorit työpöydällesi kiinnostavat sinua. Lisäksi, jos olet nostalginen pelaaja, kokeile näitä Nintendo 64 -emulaattoreita.

Indeksi
  1. 1. Windows 95 -emulaattori: Windows 95 DOSBoxissa
  2. 2. Windows 98 -emulaattori: Windows 98 – Virtual x86
  3. 3. Windows XP -emulaattori: WinXP
  4. 4. Windows 7 -emulaattori: Win7 Simu
  5. 5. Windows 10 -emulaattori: Windows VPS
  6. 6. Windows 11 -emulaattori: Win11React
  7. Koe Windows ilman asennuksen vaivaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up