Kuinka korjata kopiointi ja liittäminen, jotka eivät toimi Windowsissa

Kopioi ja liitä -ominaisuus on yksi yleisimmin käytetyistä kaikilla tietokonealustoilla. Niin kätevää kuin se onkin, kukaan ei halua käsitellä sitä, että kopioi ja liitä ei toimi Windowsissa. Yleensä yksinkertaiset pikanäppäimet tai hiiren kakkospainikkeen valikko ovat kaikki mitä tarvitset. Mutta kun nämä toiminnot eivät toimi, on aika tehdä vianmääritys.

Yksinkertaisia ​​tapoja korjata, kun kopiointi ja liittäminen eivät toimi

Ennen kuin sukellat monimutkaisempiin ratkaisuihin, kokeile ensin näitä yksinkertaisia ​​korjauksia:

 • Tarkista virukset. Ne saavat järjestelmäsi tekemään joskus hulluja, outoja asioita. Jos sinulla ei ole virustorjuntaa, käytä sisäänrakennettua Windows Defenderiä tai kokeile sitä Microsoft Safety Scanner.
 • Jos käytät uutta virustorjuntaohjelmaa, poista se käytöstä ja yritä kopioida ja liittää uudelleen. Jos se toimii, virustorjunta saattaa häiritä. Kokeile toista virustorjuntaa nähdäksesi, ratkaiseeko tämä ongelman.
 • Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Jotain voisi vain ripustaa.
 • Testikopioi ja liitä toiseen ohjelmaan. Jotkut sovellukset ja ohjelmistot eivät tue kopiointia ja liittämistä. Jos se ei toimi vain yhdessä sovelluksessa, se on sovellus eikä kopioi ja liitä -toiminto.
 • Sulje kaikki avoimet ohjelmat. Jos mikään ei ole käynnissä, avaa Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Shift + Esc. Sulje kaikki ei-välttämättömät sovellukset, jotka ovat edelleen käynnissä.
 • Jos asensit äskettäin uuden sovelluksen tai ohjelmiston, poista se nähdäksesi, korjaako se ongelman.
 • Päivitä laiteohjaimet. Lataa nämä suoraan laitteen valmistajalta. Vaihtoehtoisesti paina Win + X ja valitse Laitehallintanapsauta hiiren kakkospainikkeella laitetta, jonka haluat päivittää, ja valitse Päivitä ohjain. Saatat joutua käynnistämään tietokoneesi uudelleen, kun olet valmis.
 • Poista jaettu leikepöytä käytöstä VirtualBoxissa, jos käytät VirtualBoxia virtuaalikoneiden ajamiseen tietokoneellasi.

1. Diagnosoi näppäimistösi

Jos kopiointi ja liittäminen ei toimi äkillisesti, tarvitset vain yhden monista pikakorjauksista. Jos yrität käyttää kopioi-liitä-pikanäppäimiä (Ctrl + C, Ctrl + V), testaa niitä ensin eri yhteyksissä. Testaaksesi C:tä ja V:tä avaa selain tai tekstinkäsittelyohjelma ja katso, näkyvätkö kirjaimet, kun kirjoitat ne.

Ctrl:n testaus on hieman hankalampaa, koska sillä ei ole näkyvää tulostetta näytölläsi. Hyvä tapa testata sitä on avata tekstiä sisältävä asiakirja tai verkkosivusto ja painaa Ctrl + A nähdäksesi, valitseeko se kaiken ikkunassa (yleensä korostamalla sen sinisellä).

Jos jokin näppäimistä ei toimi, yritä käyttää toista näppäimistöä. Jos ne toimivat toisella näppäimistöllä, ongelma on ilmeisesti alkuperäisessä näppäimistössä. Toivottavasti kyseessä on ohjelmisto-ongelma, joka voidaan korjata jollakin seuraavista tavoista:

 • Irrota näppäimistö ja kytke se takaisin.
 • Mene Laitehallinta -> Näppäimistötnapsauta hiiren kakkospainikkeella näppäimistön ohjainta ja napsauta Päivitä ohjainja noudata ohjeita.
 • Jos tämä ei onnistu, napsauta näppäimistöäsi hiiren kakkospainikkeella Laitehallintaja napsauta Poista laite. Se asentuu automaattisesti uudelleen, kun irrotat ja kytket sen uudelleen.
 • Monilla näppäimistöillä on ohjainpaketteja, jotka voivat päivittää näppäimistön ajurit ja jopa laiteohjelmiston. Logitechin asetukset on saatavilla Logitechin näppäimistöille, ja Razerissa on sivu täynnä ohjaimia ja paketteja näppäimistöilleen. Etsi näppäimistöbrändiäsi vastaava sivu ja päivitä uusimpien ohjainten avulla.

Hyvä tietää: pitääkö näppäimistö nopeasti poistaa käytöstä? Kokeile näitä vaihtoehtoja.

2. Päivitä Windows

Tietyt järjestelmähäiriöt voivat johtaa siihen, että kopioi ja liitä ei toimi. Yritä korjata se päivittämällä Windows, sillä Microsoft lisää jatkuvasti uusia päivityksiä, jotka sisältävät tärkeitä korjaustiedostoja.

Mene Käynnistä -> Asetukset -> Windows Update. Jos käytät Windows 10:tä, siirry osoitteeseen Päivitys ja suojaus Asetuksissa.

Klikkaus Tarkista päivitykset. Windows tarkistaa saatavilla olevat päivitykset ja lataa ja asentaa ne, kun käynnistät tietokoneen uudelleen.

3. Suorita Check Disk Utility

Vioittuneet ohjelmat tai järjestelmätiedostot voivat johtaa siihen, että kopiointi ja liittäminen ei toimi Windowsissa. Chkdsk-skannaus voi auttaa ratkaisemaan kopiointi- ja liittämisongelmia.

Avata Tiedostonhallintaja valitse Tämä PC. Napsauta hiiren kakkospainikkeella pääkiintolevyä ja valitse Ominaisuudet.

Klikkaa Työkalut -välilehteä ja napsauta sitten Tarkistaa alla Virhe tarkistettaessa.

Vaihtoehtoisesti voit suorittaa chkdsk komentokehotteesta. Paina Win + R, kirjoita cmd ja paina OK.

Kirjoita seuraava komento kehotteeseen:

Huomautus: korvaa "X" järjestelmäasemaasi edustavalla kirjaimella – yleensä se on oletuksena "C".

Jos saat pääsy estetty -virheen, sulje Komentokehote ikkuna. Avaa alkaa valikosta, kirjoita cmd ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana alla Komentokehote.

Kun sinua pyydetään ajoittamaan skannaus, paina Y.

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko ongelma poistunut.

4. Suorita rdpclip.exe

RDP Clip -prosessi ohjaa kopioi-liitä -toimintoa paikallisen tietokoneen ja etätyöpöydän välillä. Jos jokin ei toimi oikein prosessin kanssa, et voi kopioida ja liittää paikalliselle koneelle – vain etätyöpöydälle. Uudelleenkäynnistys auttaa ratkaisemaan ongelman.

Käynnistä Task Manager painamalla Ctrl + Vaihto + ESC. Siirry kohtaan Yksityiskohdat -välilehteä, napsauta hiiren kakkospainikkeella rdpclip.exe prosessi ja valitse Lopeta tehtävä.

Käynnistä se uudelleen avaamalla Tiedostonhallintaja navigoi kohtaan Windows -> System32. Etsiä rdpclip.exe ja ajaa sitä.

5. Järjestelmän palautus

Jos äskettäin asentamasi päivitys tai sovellus aiheuttaa kopiointi- ja liittämisongelmia, voit palauttaa Windowsin palautuspisteeseen. Vaikka järjestelmän palautus ei muuta henkilökohtaisia ​​tiedostojasi, se voi poistaa äskettäin asennetut ohjaimet, päivitykset ja sovellukset. Jos järjestelmän palauttaminen ei jostain syystä toimi oikein, kokeile näitä vianetsintävaiheita.

Avaa alkaa valikosta ja etsi Ohjauspaneeli. Avaa tulos ja sitten Elpyminen vaihtoehto. Jos et näe sitä, etsi se hakukentän avulla. Valita Avaa Järjestelmän palautus.

Napauta Seuraava näkyviin tulevassa ponnahdusikkunassa. Valitse ongelmalliseen ohjaimeen, sovellukseen tai päivitykseen liittyvä palautuspiste. Valitse Seuraava -> Valmis.

Huomautus: jos palautuspisteitä ei ole, järjestelmän suojaus saattaa olla poistettu käytöstä. Ota se käyttöön (ota se käyttöön) seuraavasti:

Avaa Ohjauspaneeli ja siirry kohtaan Elpyminen. Valitse Määritä järjestelmän palautus -> Määritä.

Valitse Ota järjestelmän suojaus käyttöön.

6. Tarkista vioittuneet järjestelmätiedostot

Vioittuneet järjestelmätiedostot aiheuttavat tuhoa Windowsin toiminnalle. Toinen tapa korjata kopiointi ja liittäminen, joka ei toimi Windowsissa, on suorittaa kaksi sisäänrakennettua Windows-apuohjelmaa: System File Checker (SFC) ja Deployment Image Servicing and Management (DISM). Aloita SFC:llä ja jos se ei auta, suorita DISM. Komentorivi tai PowerShell on käytettävä molemmissa.

Paina Win + X ja valitse Windows-pääte (järjestelmänvalvoja). From Terminaali, PowerShell on oletusarvo, mutta voit myös valita Komentokehote. Valitse Windows 10:ssä jompikumpi PowerShell (järjestelmänvalvoja) tai Komentorivi (järjestelmänvalvoja)versiostasi riippuen.

Kirjoita kehotteeseen seuraava:

Jos tämä ei korjaa ongelmaa tai jos tiedostoja on edelleen jäljellä, on aika ottaa käyttöön DISM. Kirjoita seuraavaan kehotteeseen seuraava:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM saattaa kestää hetken toimiakseen ja saattaa tuntua jäätyvän paikoin, mutta ole kärsivällinen. Työkalu skannaa ja korjaa tiedostoja, joten se pysähtyy tietyin prosenttiosuuksin, kun se korjaa ongelmia.

7. Luo uusi käyttäjäprofiili

Vioittuneet käyttäjäprofiilit voivat aiheuttaa turhautumista, jos kopiointi ja liittäminen ei toimi. Voit luoda uuden käyttäjäprofiilin ja katsoa, ​​auttaako se.

Mene Käynnistä -> Asetukset -> Tilit.

Vieritä alas kohtaan Muut käyttäjät. Tätä voidaan myös kutsua Perhe ja muut käyttäjät tai Perhe & Muut ihmisetriippuen Windows-versiostasi.

Klikkaus Lisää tili vieressä Muut käyttäjät. Kirjoita käyttäjänimi, salasana ja salasanavihje. Valitse Seuraava.

Jos ongelma jatkuu uuden käyttäjäprofiilin kanssa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

8. Poista käytöstä Lähetä Bluetoothiin -lisäosa

Tämä lisäosa liittyy Microsoft Officeen, ja se löytyy Office-ohjelmiston kohdasta "Lisäosat" (joissakin versioissa kutsutaan myös "Lisäosiksi"). Tarkista kaikki tämän lisäosan asennetut työkalut ja poista se käytöstä jokaisessa Office-työkalussa.

Microsoft Officen uudemmissa versioissa ei välttämättä ole tätä apuohjelmaa. Voit kuitenkin tarkistaa toimimalla seuraavasti: (Tarkka vaiheet vaihtelevat Office-versiosi mukaan.)

Avaa mikä tahansa Office-asiakirja. Käytämme Wordia esimerkkinä. Avaa Lisää valikosta ja valitse lisäosat.

Jos näet Lähetä Bluetoothiin apuohjelma, avaa Vaihtoehdot (kolme pistettä apuohjelman nimen vieressä) -valikko. Valitse Poista käytöstä tai Poistariippuen Office-versiostasi.

9. Suorita Keyboard Troubleshooter

Vaikka olet jo yrittänyt päivittää näppäimistön ohjaimia, Windowsin näppäimistön vianmääritys saattaa silti korjata ongelmat, joissa kopiointi ja liittäminen ei toimi. Windows sisältää useita vianetsintätyökaluja eri laitteiden ja asetusten ongelmien etsimiseen. Suorita näppäimistön vianmääritys seuraavasti:

Mene Käynnistä -> Asetukset -> Järjestelmä -> Vianmääritys -> Muut vianetsintätoiminnot -> Näppäimistö. Jos et näe Näppäimistö-vaihtoehtoa, käytä hakukenttää tilisi nimen alla näppäimistön vianmääritys. Valitse Juosta ja seuraa ohjeita.

Jos käytät Windows 10:tä, vaiheet ovat hieman erilaisia. Mene Käynnistä -> Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianetsintä -> Lisävianmääritys -> Näppäimistö -> Suorita vianmääritys.

10. Käynnistä Windows Explorer uudelleen

Joskus Windowsin Resurssienhallinnan tehtävä jumiutuu. Tämä aiheuttaa monia ongelmia, kuten ongelmia kopioinnin ja liittämisen sekä Windows-haun toimimattomuuden kanssa.

Paina Win + X ja valitse Tehtävienhallinta. Vieritä alas, kunnes löydät Windowsin Resurssienhallinta. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Uudelleenkäynnistää. Tehtäväpalkki katoaa tilapäisesti ja tulee sitten uudelleen näkyviin, kun palvelu käynnistyy uudelleen.

Nyt kun kopiointi ja liittäminen toimii taas, kokeile näitä Windows Search -vaihtoehtoja nopeuttaaksesi hakua. Tai jos sinulla on ongelmia tehtäväpalkin kanssa, katso, kuinka voit korjata ne.

Indeksi
 1. Yksinkertaisia ​​tapoja korjata, kun kopiointi ja liittäminen eivät toimi
 2. 1. Diagnosoi näppäimistösi
 3. 2. Päivitä Windows
 4. 3. Suorita Check Disk Utility
 5. 4. Suorita rdpclip.exe
 6. 5. Järjestelmän palautus
 7. 6. Tarkista vioittuneet järjestelmätiedostot
 8. 7. Luo uusi käyttäjäprofiili
 9. 8. Poista käytöstä Lähetä Bluetoothiin -lisäosa
 10. 9. Suorita Keyboard Troubleshooter
 11. 10. Käynnistä Windows Explorer uudelleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up