Kuinka korjata "Tietokoneen nollauksessa oli ongelma"

Tietokoneen nollaamiseen on monia syitä, kuten se, että se ei toimi kunnolla. Nollauksen pitäisi asentaa automaattisesti uusin Windows-versio. Mutta jos näet "Tietokoneen nollauksessa oli ongelma. Muutoksia ei tehty", "Tietokonetta ei voi nollata" tai "Tietokoneen päivittämisessä oli ongelma", et voi palauttaa tietokonettasi tehdasasetuksiin. Tämä opas näyttää kuinka edetä.

Hyvä tietää: kuullut termin "muistin pakkaus", mutta et ole varma, mitä se tarkoittaa? Viestimme selittää konseptin.

1. Suorita DISM-skannaus ja käynnistä sitten uudelleen

Helpoin ratkaisu tähän ongelmaan, jota myös Microsoft suosittelee, on yrittää korjata mahdollisesti vioittunut paikallinen Windows-kuvatiedosto.

Kirjoita Windows Searchiin "Komentokehote" ja napsauta Suorita järjestelmänvalvojana oikealla avataksesi korotetun cmd:n. Paina Käyttäjätilien valvonta -kehotteessa Joo.

Kirjoita seuraava komento ja paina sitten Enter.

dism /online /cleanup-image /restorehealth

Prosessi voi kestää muutaman minuutin, joten varmista, että et keskeytä sitä. Kun se on valmis, käynnistä järjestelmä uudelleen ja yritä uudelleen nollata tietokoneesi.

2. Kokeile nollausta palautuksesta

Jos Microsoftin kiertotapa ei ole auttanut sinua ratkaisemaan ongelmaa, sinun kannattaa yrittää käynnistää palautus Windows RE:stä (palautusympäristö).

Jos käytät Windows 11:tä, siirry kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Palautus. Klikkaa Käynnistä uudelleen nyt vieressä olevaa painiketta Advanced Startupja napsauta sitten Käynnistä uudelleen nyt jälleen ponnahdusikkunassa.

Windows 10:ssä löydät saman vaihtoehdon siirtymällä osoitteeseen Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Palautus ja Käynnistä uudelleen nyt alla olevaa painiketta Edistynyt käynnistys.

Mene Vianmääritys -> Nollaa tämä PC prosessin aloittamiseen.

Kärki: näetkö "Jokin ei mennyt suunnitelmien mukaan" -virheen yrittäessäsi päivittää Windowsia? Opi korjaamaan se.

3. Tarkista, ettei järjestelmätiedosto ole vioittunut

Jos tietokoneesi järjestelmätiedostot ovat vioittuneet ajan myötä, se voi olla syynä siihen, että sinulla on ongelmia tietokoneen nollausyrityksen aikana. Vastaa tämä suorittamalla SFC-skannaus.

Kirjoita korotetussa komentokehote-ikkunassa seuraava komento ja paina sitten Enter.

Anna työkalun etsiä puuttuvia, korruptoituneita järjestelmätiedostoja. Jos se löytää sellaisia, se korjaa ne. Käynnistä tietokoneesi uudelleen ja yritä nollata laite uudelleen.

4. Käynnistä Windowsin palautusympäristö uudelleen

Jos Windows RE ei toimi kunnolla, se voi aiheuttaa "Tietokoneen nollauksessa oli ongelma" -virheen. Ratkaisu on käynnistää palvelu uudelleen.

Avaa komentokehote korotetuilla käyttöoikeuksilla ja kirjoita seuraava komento:

Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Avaa cmd uudelleen ja kirjoita tämä komento:

Tarkista, voitko nollata tietokoneesi tarvittaessa.

Tiedoksi: Opi tarkistamaan tietokoneesi tekniset tiedot tarvittaessa.

5. Suorita käynnistyskorjaus

Windowsin käynnistysongelmat saattavat estää järjestelmää käynnistämästä palautusprosessia tietokoneellasi. Tämän seurauksena yritä korjata mahdolliset ongelmat Windowsin käynnistyksen korjaustyökalulla.

Käytä Windows RE:tä aiemmin selitetyllä tavalla, mutta tällä kertaa siirry kohtaan Vianmääritys -> Lisäasetuksetja valitse Käynnistyksen korjaus prosessin aloittamiseen.

6. Käytä palautuspistettä

Jos olet aiemmin luonut palautuspisteen, käytä sitä nyt palauttaaksesi järjestelmäsi aikaisempaan tilaan, kun ongelma ei ilmennyt. Järjestelmän palauttaminen kumoaa tehokkaasti tietokoneellesi äskettäin tekemäsi muutokset, jotka voivat johtua "PC:n nollauksessa oli ongelma" -virheestä.

Laitteen palauttaminen palautuspisteeseen ei vaikuta tiedostoihisi, mutta poistaa kaikki sovellukset, ohjaimet tai päivitykset, jotka on asennettu kyseisen palautuspisteen luomisen jälkeen. Tutustu viestiimme saadaksesi lisätietoja järjestelmän palauttamisen aloittamisesta tietokoneellasi.

Kärki: jos järjestelmän palauttaminen ei toimi tarkoitetulla tavalla, kokeile näitä vinkkejä aloittaaksesi sen käytön.

7. Suorita uusi asennus

Jos mikään tähän mennessä kuvatuista menetelmistä ei ole toiminut sinulle, sinun on ehkä suoritettava puhdas asennus. Koska alkuperäinen tarkoitus oli kuitenkin asentaa Windows uudelleen, miksi ei asentaisi uutta kopiota? Muista, että näin pyyhit kaikki tietosi, mukaan lukien tiedostot, sovellukset ja muut tiedot, joten varmuuskopion luominen voi olla paikallaan.

Helppo tapa asentaa käyttöjärjestelmä uudelleen on asentaa haluamasi Windows-versio levylle tai flash-asemaan. Jos et ole varma, kuinka pääset alkuun, oppaassamme on kaikki vaiheet sekä vaihtoehtoiset vaihtoehdot Windowsin asentamiseksi laitteellesi.

Kärki: tiesitkö, että voit asentaa Windows 11:n myös laitteisiin, joita ei tueta? Opi tekemään se.

Monet asiat voivat mennä pieleen Windows-tietokoneellasi, mutta on tärkeää olla panikoimatta, sillä yleensä nämä ongelmat voidaan ratkaista. Jos esimerkiksi huomaat, että virtavalikko puuttuu, tutustu "Virtavaihtoehtoja ei ole tällä hetkellä saatavilla" -virheen vianmääritykseen. Vaihtoehtoisesti katso, mitä tehdä, jos tehtäväpalkki on lakannut toimimasta.

Indeksi
  1. 1. Suorita DISM-skannaus ja käynnistä sitten uudelleen
  2. 2. Kokeile nollausta palautuksesta
  3. 3. Tarkista, ettei järjestelmätiedosto ole vioittunut
  4. 4. Käynnistä Windowsin palautusympäristö uudelleen
  5. 5. Suorita käynnistyskorjaus
  6. 6. Käytä palautuspistettä
  7. 7. Suorita uusi asennus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up