7 tapaa saada Windows 10 toimimaan nopeammin

Haluatko saada Windows 10:n toimimaan nopeammin? Tietysti teet! Mikään ei sotke työnkulkuasi enemmän kuin hidas tietokone. Tämä hitaus on yleinen ongelma Windows-käyttöjärjestelmässä, koska se on tunnettu siitä, että se hidastuu ajan myötä. Ensimmäisenä käyttöpäivänä se käynnistyy kuin salama. Ensimmäisen vuoden lopussa siitä tulee liian hidas työhön.

On monia spekulaatioita siitä, miksi näin tapahtuu. Jotkut uskovat, että se on väliaikaisia ​​sovellustiedostoja; toisten mielestä se johtuu rekisteritiedostoista.

Mutta oli syy mikä tahansa, tässä on seitsemän vinkkiä, joiden avulla voit saada Windows 10:n toimimaan nopeammin.

1. Etsi Resource-Hog Apps Task Managerista

Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Tehtävienhallinnan ja napsauta sitten "Lisätietoja"' saadaksesi selkeän kuvan tietokoneellasi käynnissä olevista sovelluksista sekä niiden suorittimen, muistin, levyn, verkon ja grafiikkasuorittimen käytöstä.

Jos huomaat, että jokin kuluttaa paljon resursseja, voit napsauttaa sitä hiiren oikealla painikkeella ja sitten "Lopeta tehtävä", ja jatkossa voit harkita vaihtoehtoista ohjelmaa tehtävälle (Chrome voi olla melko resurssiraskas esim. , kun taas Firefox on kuulemma kevyempi).

Napsauta "Suorituskyky" -välilehteä ja alareunassa voit napsauttaa "Resurssien valvonta", joka antaa sinulle tarkemman kuvan siitä, mitkä prosessit käyttävät kuinka paljon muistia. Voit kokeilla erilaisten muistiintensiivisten prosessien lopettamista täällä nähdäksesi, vapauttavatko ne muistia.

2. Poista tarpeettomat sovellukset

Tämä on toinen ilmeinen. Jos tietokoneessasi on paljon roskaohjelmia tai käyttämättömiä sovelluksia, ne hidastavat myös järjestelmää, vaikka et käyttäisikään niitä. (Ne saattavat toimia taustalla tietämättäsi.) Etsi sovelluksia, joita käytät harvoin, ja poista ne. Tämä toiminto vapauttaa enemmän muistia ja antaa tietokoneellesi tilaa toimia nopeammin.

1. Siirry Windows-hakuun. Etsi "Ohjauspaneeli" ja käynnistä se.

2. Siirry Ohjauspaneeli-työkalun hakupalkkiin ja etsi "Poista ohjelma". Klikkaa sitä.

3. Selaa asennettujen sovellusten luetteloa ja merkitse tarpeettomat muistiin. Napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Poista asennus".

3. Optimoi Windowsin käynnistysprosessit

Käynnistysprosessit ovat niitä sovelluksia, jotka alkavat toimia heti, kun käynnistät tietokoneen. Ne vaikuttavat käynnistysaikaan ja rajoittavat tietokoneesi nopeutta jonkin aikaa jopa käynnistyksen jälkeen. Ilmeisesti mitä enemmän prosesseja järjestelmän on suoritettava käynnistyksen aikana, sitä kauemmin kestää käynnistyminen toimivaan tilaan. Jotta Windows-käyttöjärjestelmä toimisi nopeammin, lopeta näiden sovellusten käynnistyminen noudattamalla näitä ohjeita.

1. Etsi Task Manager Windows-haulla. Käynnistä Task Manager tietokoneellasi. Kun se käynnistyy, napsauta Käynnistys-välilehteä.

2. Tarkista Käynnistys-välilehden luettelo sovelluksista ja tarkista niiden "käynnistysvaikutus".

3. Tavoitteena on poistaa käytöstä kaikki sovellukset, joilla on suuri vaikutus käynnistymiseen. Voit tehdä tämän napsauttamalla sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Poista käytöstä". Jos sinusta tuntuu, että luettelossa oleva sovellus on tarpeeton, poista se käytöstä.

4. Tarkista virukset ja vakoiluohjelmat

Virukset ja vakoiluohjelmat syövyttävät tietokoneresursseja, joten on tärkeää poistaa ne aina kun mahdollista. Tämä vaihe vaatii ensin virustorjuntaohjelmiston asennuksen. Tässä oppaassa käytetään Avira antivirusta.

1. Käynnistä virustorjuntaohjelmisto.

2. Napsauta "Täysi tarkistus" ja anna sovelluksen suorittaa kurssinsa. Tämä prosessi voi kestää melko kauan.

5. Poista väliaikaiset tiedostot, jotta Windows-käyttöjärjestelmä toimii nopeammin

Windows tallentaa paljon väliaikaisia ​​tiedostoja, kun se toimii. Kaikki käytetty tallennustila aiheuttaa sen, että käyttöjärjestelmä käyttää huonosti tietokoneen resursseja. Voit parantaa Windows-tietokoneesi suorituskykyä poistamalla nämä tiedostot seuraamalla näitä ohjeita.

1. Hae "levyn puhdistus". Käynnistä apuohjelma.

2. Se pyytää sinua valitsemaan puhdistettavan aseman. Valitse asema, johon Windows on asennettu, ja napsauta OK.

3. Seuraava ponnahdusikkuna näyttää joitakin puhdistusvaihtoehtoja. Rastita ne sopivalla tavalla. Napsauta "Puhdista järjestelmätiedostot".

6. Muuta virrankäyttösuunnitelmaasi

Monet ihmiset kehottavat sinua asettamaan alhaisemman virrankäyttösuunnitelman akun käyttöiän säästämiseksi, mutta se vaikuttaa myös tietokoneen nopeuteen. Windowsin virrankäyttösuunnitelmat määrittävät suuressa määrin sen, kuinka nopeasti käyttöjärjestelmä toimii. Virtasuunnitelmat ohjaavat prosessorin toimintaa rajoittamalla prosessorin nopeutta. Tietokoneesi toimii nopeimmin, kun prosessisi on käynnissä ilman rajoituksia. Sinun on asetettava tehosuunnitelma joko "tasapainoiseksi" tai "korkeaksi suorituskyvyksi" tämän saavuttamiseksi.

1. Käynnistä Ohjauspaneeli.

2. Kirjoita hakukenttään "Valitse virrankäyttösuunnitelma". Napsauta hakutulosta.

3. Aseta asetukseksi "Balanced" tai "High Performance". Huomaa, että "Suuri suorituskyky" on paras, mutta kuluttaa enemmän energiaa.

7. Käytä Windowsin sisäänrakennettua vianmääritysohjelmaa

Jos epäilet, että Windows toimii hitaasti sisäisen ongelman vuoksi, voit korjata sen Windowsin sisäänrakennetun vianmäärityksen avulla. Se pystyy tarkistamaan järjestelmätiedostosi ongelmien havaitsemiseksi. Tunnistuksen jälkeen se ratkaisee ne automaattisesti. Tämä toiminto voi lisätä juoksunopeuttasi huomattavasti.

1. Käynnistä Ohjauspaneeli-apuohjelma.

2. Kirjoita hakupalkkiin "järjestelmän ylläpito". Valitse vaihtoehto, jossa lukee "Suorita suositellut huoltotehtävät automaattisesti".

3. Näyttöön tulee lupaa pyytävä ponnahdusikkuna.

4. Myönnä järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet ja suorita vianmääritys. Sen pitäisi havaita ja korjata kaikki ongelmat.

Käärimistä

Yllä on seitsemän tehokasta tapaa saada tietokoneesi toimimaan nopeammin Windows-käyttöjärjestelmässä. Optimoi tietokoneesi noudattamalla niitä. Voit tehdä yhden tai kaikki edellä mainitut suositellut ratkaisut nopeuttaaksesi Windows-käyttöjärjestelmääsi.

Indeksi
  1. 1. Etsi Resource-Hog Apps Task Managerista
  2. 2. Poista tarpeettomat sovellukset
  3. 3. Optimoi Windowsin käynnistysprosessit
  4. 4. Tarkista virukset ja vakoiluohjelmat
  5. 5. Poista väliaikaiset tiedostot, jotta Windows-käyttöjärjestelmä toimii nopeammin
  6. 6. Muuta virrankäyttösuunnitelmaasi
  7. 7. Käytä Windowsin sisäänrakennettua vianmääritysohjelmaa
  8. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up