Kuinka etäpyyhkiä Windows-tietokoneesi

Aiotteko työskennellä digitaalisena nomadina lomalla? Älä lähde liikkeelle oppimatta näitä tehokkaita vinkkejä kannettavan tietokoneen tietojen etäpyyhkimiseen Windows-tietokoneeltasi. Jos uskot arvokkaiden tietojesi olevan turvassa kosketustunnuksella tai kasvojentunnistusohjelmistolla, varas ei tarvitse tehdä muuta kuin asettaa kannettavan tietokoneen kiintolevy toiseen järjestelmään.

Pienellä suunnittelulla voit kuitenkin olla pelin edellä. Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​varotoimia voit etäpyyhkiä kiintolevysi ja tehdä Windows-kannettavastasi melko hyödyttömän kaikille murtovarkaille.

Lue myös: Linux-tietokoneen etäpyyhkiminen, kun se varastetaan

Tällä hetkellä käytettävissä olevat vaihtoehdot Windowsissa

Ensinnäkin, jos käytät Windows 10:tä, sinun on paikallistettava kannettavan tietokoneen GPS-koordinaatit käyttämällä Windows-näppäintä ja "Etsi laitteeni" -vaihtoehto. Tämä tekniikka ei toimi aiempien Windows-versioiden kanssa. Huomaat pienen "Bitlocker OFF" -kuvakkeen aivan laitteesi alapuolella.

Seuraavaksi ota BitLocker PÄÄLLE salataksesi arkaluontoiset tiedostot, kansiot ja jopa kokonaiset levyt. Menettelyyn tottuminen kestää jonkin aikaa, mutta voit olla varma, että tiedostosi ovat nyt turvassa AES-128-salauksella. Salattuja kansioita voi nyt tarkastella vain salasanalla tai palautusavaimella.

Tällainen hyödyllinen toiminto sisältää kuitenkin varoituksen: se ei ole saatavilla Windows 10 Home-, Windows 7- tai Windows 8.1 -järjestelmille. Ellet päivitä Windows 10 Prohon tai Windows 10 Pro for Workstations -käyttöjärjestelmään, Microsoft ei ole tukesi.

Lue myös: Kuinka etäpyyhkiä Mac

Etäpyyhi kannettavan tietokoneen tiedot Prey Anti-Theft -toiminnolla

Saalistafreemium-kannettavien, älypuhelinten ja elektronisten laitteiden valvontaratkaisu, onnistuu luomaan uudelleen yllä olevien ratkaisujen toiminnallisuudet ja tekniset vahvuudet.

Lataamisen ja ohjatun asennuksen jälkeen sinua pyydetään määrittämään Prey-tilisi uudeksi käyttäjäksi. Voit myös kirjautua sisään Facebook- tai Google-tileilläsi.

Se johtaa pian Web-hallintapaneeliin. Windowsin lisäksi Prey tukee myös Linux-järjestelmiä ja MacBookeja. Voit valita sinulle sopivan hinnoittelusuunnitelman.

Laitteen sijainnin seuraaminen Preyn avulla toimii tehokkaammin kuin Windowsin Find my Device -vaihtoehto. Apuohjelma käyttää kadonnutta tai kadonnutta kannettavaa tietokonettasi Geo IP:n, Wi-Fi-trianguloinnin ja GPS:n avulla.

Kun olet seurannut laitettasi, voit "pyyhkiä" kaikki tiedot, mukaan lukien asiakirjat, evästeet, sähköpostit, Dropboxin, Google Driven ja OneDriven tiedot.

Kaikkia kadonneita kannettavia tietokoneita ei voida kiinnittää varkauksiin. Jos vain unohdit kannettavan tietokoneen ystäväsi luo, on toinen vaihtoehto "lukita laitteesi" etänä.

Vinkkejä palautumiseen: Voit myös ilmoittaa laitteesi "puuttuneeksi". Tämä tarkoittaa, että heti kun varas avaa kannettavan tietokoneen, alat vastaanottaa todisteita, kuvia, koordinaatteja sekä aktiivista ja lähellä olevaa Wi-Fi-yhteyttä.

Vierastilin luominen on aina hyödyllistä, jotta varas voi käyttää kannettavaa tietokonettasi Internetiin. Kun olet valmis, voit lähettää Preyn avulla heille varoitusviestejä sekä poliisin valituksen.

Jos kuitenkin kadotat kannettavan tietokoneen vieraassa maassa, ainoa vaihtoehtosi on varmuuskopioida tiedot pilveen. Käytä DropBoxia, Google Drivea tai OneDrivea.

Lue myös: Android-puhelimen etäpyyhkiminen, kun se varastetaan

Etäpyyhi kannettavan tietokoneen tiedot DriveStrikella

DriveStrike on toinen suhteellisen vähemmän tunnettu verkkoapuohjelma, joka tarjoaa samat etäpyyhintätoiminnot kuin Prey. Heidän kuukausisuunnitelmansa ovat huomattavasti halvempia. Se on myös paljon helpompi käyttää.

Johtopäätös

Kannettavien tietokoneiden varkaudet ovat paljon yleisempiä kuin uskotkaan. Olipa kyseessä lentokentät, ostoskeskukset, ajoneuvot, kahvilat, hotellien aulat tai retkeilymajat, voit menestyä melkein missä tahansa. Se voi olla kaikkien aikojen epämiellyttävin ajatus, kun joku nopeasormivaras päättää hakea sinut puhtaaksi juuri silloin, kun annat vartiosi.

Tässä blogissa käsiteltyjen vinkkien avulla sinun ei ehkä tarvitse enää huolehtia kadonneesta tai varastetusta kannettavasta tietokoneesta.

Indeksi
  1. Tällä hetkellä käytettävissä olevat vaihtoehdot Windowsissa
  2. Etäpyyhi kannettavan tietokoneen tiedot Prey Anti-Theft -toiminnolla
  3. Etäpyyhi kannettavan tietokoneen tiedot DriveStrikella
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up