Valmiiksi asennettujen sovellusten poistaminen Windows 10:ssä PowerShellin avulla

Windows 10:ssä on esiasennettuna useita sovelluksia, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, Maps, People, Xbox, Photos ja Groove-musiikki. Näille esiasennetuille sovelluksille Windows 10 ei tarjoa osoita ja napsauta tapaa poistaa niitä. Mutta voit helposti poistaa kaikki nämä sovellukset käyttämällä yksinkertaista PowerShell-komentoa. Joten jos haluat, voit poistaa Windows 10:n nykyaikaiset sovellukset joko yksittäin tai kokonaisuutena seuraavasti.

Huomautus:

  1. Ennen kuin teet mitään, harkitse manuaalisen palautuspisteen luomista (Ohjauspaneeli -> Palautus -> Määritä järjestelmän palautus -> Järjestelmän suojaus -välilehti -> Luo), jotta voit peruuttaa, jos jotain pahaa tapahtuu.
  2. Vaikka voit poistaa melkein kaikki esiasennetut sovellukset, joitain pakollisia sovelluksia, kuten Cortana, Edge-selain, kamera, valokuvat, yhteydenottotuki, palaute jne., ei voi poistaa.

Etkö ole PowerShell-fani? Voit käyttää muita tapoja poistaa Windows-sovelluksia, mukaan lukien Asetukset, Resurssienhallinta tai kolmannen osapuolen asennuksen poistoohjelmat.

Yksinkertainen menetelmä

Ennen kuin siirryt PowerShelliin, on syytä muistaa, että monet Windows 10 -sovellukset voidaan poistaa samalla tavalla kuin muut sovellukset. Yleisenä sääntönä on, että kaikki kolmannen osapuolen sovellukset, kuten Facebook ja Twitter, voidaan poistaa normaalisti, samoin kuin kaikki Microsoftin sinulle kohdistamat pelit (kuten Minecraft ja tuo lakkaamaton Candy Crush Saga).

Joten nähdäksesi, voitko poistaa haluamasi sovellukset tavallisella tavalla, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta, napsauta sitten "Sovellukset ja ominaisuudet", vieritä luetteloa alaspäin löytääksesi poistettavan sovelluksen, napsauta sitä ja napsauta sitten "Poista" (jos tämä vaihtoehto näkyy harmaana, lue sitten kuinka sovelluksia poistetaan PowerShellin avulla).

Poista yksittäisten sovellusten asennus Windows 10:ssä PowerShellin avulla

PowerShellin avulla voit helposti poistaa yksittäisiä sovelluksia Windows 10:ssä.

Aloita etsimällä PowerShell Käynnistä-valikosta, napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehto "Suorita järjestelmänvalvojana". Vaihtoehtoisesti avaa komentokehote järjestelmänvalvojana (paina Win + X ja paina sitten A), kirjoita start powershell ja paina Enter-painiketta.

Kun olet PowerShellissä, käytä alla olevaa komentoa saadaksesi luettelon kaikista nykyisen käyttäjän asennetuista sovelluksista Windows 10 -järjestelmääsi.

Get-AppxPackage |  ft Nimi, PackageFullName -AutoSize

Jos haluat saada luettelon kaikkien käyttäjien kaikista sovelluksista, käytä alla olevaa komentoa.

Get-AppxPackage -AllUsers |  ft Nimi, PackageFullName -AutoSize

Minun tapauksessani käytän nykyistä käyttäjäkomentoa, jotta en sotke toista käyttäjätiliä. Kuten näet, PowerShell listaa kauniisti kaikki sovelluksesi lyhyellä nimellä ja koko paketin nimellä.

Etsi nyt näytettävästä luettelosta sovellus, jonka haluat poistaa, ja kirjoita sovelluksen nimi muistiin kohdassa "PackageFullName".

Minun tapauksessani haluan poistaa Xbox-sovelluksen, joten sovelluksen nimi olisi "Xboxapp". Koska voimme käyttää jokerimerkkejä

ennen ja jälkeen sovelluksen nimen PowerShellissä, et tarvitse koko paketin nimeä, kunhan osa sovelluksen nimestä on oikein.

Kun olet saanut sovelluksen nimen, liitä alla oleva komento ja poista sovellus painamalla Enter-painiketta.

Get-AppxPackage *xboxapp* | Poista-AppxPackage

Tietenkin muokkaa yllä olevaa komentoa sen mukaan, minkä sovelluksen haluat poistaa. Sinun tarvitsee vain vaihtaa sovelluksen nimi jokerimerkkien välillä

tai kirjoita vain koko paketin nimi.

Poista kaikki esiasennetut sovellukset Windows 10:ssä PowerShellin avulla

Yksittäisten sovellusten lisäksi, jos haluat vain päästä eroon kaikista esiasennetuista sovelluksista, voit tehdä sen myös. Avaa vain PowerShell järjestelmänvalvojana, liitä alla oleva komento siihen ja paina Enter-painiketta.

Get-AppxPackage -AllUsers | Poista-AppxPackage

Yllä oleva toimenpide alustaa kaikkien esiasennettujen sovellusten asennuksen poistamisen kaikille käyttäjille. PowerShell-ikkuna voi näyttää joukon virheitä kirkkaan punaisella tekstillä koko näytöllä. Älä pelkää, sillä se näyttää virheitä sovelluksista, joita se ei voi poistaa.

Kun aloitusvalikko on poistettu, se näyttää puhtaammalta kuin koskaan.

Tulevaisuudensuojaus

Tästä huolimatta, vaikka olet poistanut kaikkien käyttäjien kaikki sovellukset, joka kerta kun luot uuden käyttäjän, oletussovellukset asennetaan uudelleen tälle uudelle käyttäjälle. Voit pysäyttää tämän Windowsin oletuskäyttäytymisen suorittamalla alla olevan komennon PowerShellissä.

Get-AppXProvisionedPackage -online | Remove-AppxProvisionedPackage -online

Esiasennettujen sovellusten poistaminen Windows 10:ssä on niin helppoa.Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käytöstä esiasennettujen nykyaikaisten sovellusten poistamiseen Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Yksinkertainen menetelmä
  2. Poista yksittäisten sovellusten asennus Windows 10:ssä PowerShellin avulla
  3. Tietenkin muokkaa yllä olevaa komentoa sen mukaan, minkä sovelluksen haluat poistaa. Sinun tarvitsee vain vaihtaa sovelluksen nimi jokerimerkkien välillä
  4. Yllä oleva toimenpide alustaa kaikkien esiasennettujen sovellusten asennuksen poistamisen kaikille käyttäjille. PowerShell-ikkuna voi näyttää joukon virheitä kirkkaan punaisella tekstillä koko näytöllä. Älä pelkää, sillä se näyttää virheitä sovelluksista, joita se ei voi poistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up