7 tapaa sammuttaa näyttö nopeasti Windowsissa

Oletetaan, että hätätilanne ilmestyi yllättäen tai lapsesi tai puolisosi tarvitsi jotain yhtäkkiä. Tämä tarkoittaa äkillistä poistumista tietokoneeltasi ja muiden asiaankuuluvien asioiden hoitamista. Mutta siihen liittyy riskejä, varsinkin jos et sammuta näyttöä. Joku voi päästä tietoihisi ja käyttää niitä haitallisiin tarkoituksiin. Ne voivat myös pilata koko työpäivän, kun selaat tietokonettasi. Voit estää tämän tapahtuvan ja käyttää vähemmän energiaa kokeilemalla näitä menetelmiä sammuttaaksesi Windows-tietokoneesi näytön nopeammin.

Hyvä tietää: menikö kannettava tietokoneesi väärin? Opi löytämään kadonnut tietokoneesi Windowsilla.

Indeksi
  1. 1. Windowsin virranhallinta-asetukset
  2. 2. Aseta virta- ja lepotilaasetukset
  3. 3. Käytä pikanäppäintä
  4. 6. Luo työpöydän pikakuvake
  5. 7. Luo pikanäppäin
  6. Vastaa siitä, kuka käyttää tietokonettasi

1. Windowsin virranhallinta-asetukset

Virtapainike on yleensä tarkoitettu tietokoneen kytkemiseen päälle/pois. Kuitenkin, jos yleensä käyt vain läpi alkaa -valikosta sammuttaaksesi tietokoneesi, voit muuttaa fyysisen painikkeen unipainikkeeksi.

Mene alkaa ja etsi "ohjauspaneeli" ja valitse sitten paras haku. Jos et näe sitä sisällä Virtavaihtoehdotvalitse Tarkastele -> Suuret kuvakkeet.

Valitse Valitse mitä virtapainikkeet tee vasemmalla.

Muuttaa Kun painan virtapainiketta to Nukkua molemmille Akku ja Kytketty. Lehdistö Tallenna muutokset kun olet valmis.

Kärki: puuttuvatko Virta-asetukset alkaa menu? Opi tuomaan se takaisin.

2. Aseta virta- ja lepotilaasetukset

Virta-asetusten käyttäminen on toinen tapa sammuttaa näyttö nopeasti Windowsissa. Se on erityisen hyödyllinen, kun joudut hetkessä poistumaan tietokoneeltasi. Se toimii sammuttamalla näytön tietyn ajan kuluttua.

Avaa alkaa valikosta ja etsi "virta- ja lepotilaasetukset". Klikkaus Virta, lepotila ja akku asetukset. Etsi Windows 10:ssä teho ja uni sen sijaan.

Laajentaa Näyttö ja uni. Windows 10:ssä näet jo laajennetut vaihtoehdot.

Napsauta kutakin pudotusvalikkoa ja muuta aika 1 tai 2 minuutiksi. Tämä sammuttaa näytön automaattisesti ja asettaa tietokoneesi nukkumaan, jos et ole aktiivinen määritetyn ajan.

Kun palaat, sinun on syötettävä salasanasi tai PIN-koodisi (jos olet asettanut sellaisen), jotta tietokone herätetään lepotilasta.

3. Käytä pikanäppäintä

Windowsissa on monia sisäänrakennettuja pikakuvakkeita eri toimintoihin. On myös yksi, jolla voit sammuttaa tietokoneen näytön nopeammin.

Siirry työpöydän näyttöön/aloitusnäyttöön. Tämä on tärkeää, koska seuraava vaihe toimii vain aloitusnäytössä. Paina Win + D siirtyäksesi nopeasti työpöydällesi milloin tahansa.

Paina näppäinyhdistelmää Alt + F4.

Valita Nukkua ja tietokoneen näyttö sammuu välittömästi.

Tarvitset vain kaksi nopeaa napsautusta asettaaksesi Windows-tietokoneesi lepotilaan. Niin kauan kuin salasana/PIN-koodi on määritetty, kukaan ei voi käyttää näyttöäsi ennen kuin palaat takaisin.

Avaa alkaa -valikosta ja napsauta Virta-kuvaketta. Klikkaus Nukkua sammuttaaksesi näytön välittömästi sammuttamatta tietokonettasi. Sinun ei tarvitse edes tallentaa työtäsi ennen sen tekemistä.

Tiedoksi: jos et saa Windows-tietokonettasi nukkumaan, kokeile korjausluetteloamme lähettääksesi laitteesi unelmamaahan.

Tehokäyttäjä-valikko tarjoaa nopean pääsyn erilaisiin työkaluihin, kuten päätelaitteeseen, laitehallintaan ja tehtävähallintaan. Jokaisessa vaihtoehdossa on myös pikanäppäin, jota painamalla voit valita vaihtoehdon nopeasti. Muista kolme nopeaa näppäinpainallusta, niin voit sammuttaa näytön Windowsissa hetkessä.

Avaa tehokäyttäjävalikko painamalla Win + X.

Huomaa, että jokaisessa vaihtoehdossa on yksi alleviivattu merkki. Tässä tapauksessa haluat valita Sammuta tai kirjaudu ulos. Valitse se ja laajenna sen vaihtoehtoja painamalla U.

Paina S valitaksesi Nukkua. Tietysti voit käyttää myös hiirtä valitaksesi mitä tahansa tästä valikosta.

Yksinkertaistaaksesi paina Win + X, sen jälkeen U ja sitten S, jolloin näyttö muuttuu mustaksi.

6. Luo työpöydän pikakuvake

Voit myös sammuttaa näytön Windowsissa napsauttamalla yhtä työpöydän pikakuvaketta. Tämä menetelmä laittaa tietokoneesi nukkumaan. Kuitenkin, jos sinulla on Hibernate käytössä tietokoneellasi, sinun on sammutettava se, ennen kuin se voi toimia.

Tarkista, onko Hibernate käytössä avaamalla alkaa -valikosta ja napsauttamalla virtapainiketta. Jos näet Lepotila, se on käytössä. Jos et näe sitä, voit mennä.

Kärki: jos mietit mitä eroa on lepotilalla ja horrostilassatämä opas selittää kaiken.

Muussa tapauksessa poista horrostila käytöstä painamalla Win + X. Valitse Pääte (järjestelmänvalvoja). Valitse Windows 10:lle jompikumpi Komentorivi (järjestelmänvalvoja) tai PowerShell (järjestelmänvalvoja).

Kirjoita seuraava komento ja paina Enter ja jatka sitten pikakuvakkeen luomista.

Nyt kun horrostila on pois päältä, napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää kohtaa työpöydällä ja valitse Uusi -> Pikakuvake.

Kirjoita seuraava kohtaan Kirjoita kohteen sijainti näkyviin tulevaa ruutua ja napsauta Seuraava:

rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0

Nimeä pikakuvake ja napsauta Suorittaa loppuun.

7. Luo pikanäppäin

Etkö halua tuhlata aikaa kaksoisnapsauttamalla edellisessä osiossa tekemääsi pikakuvaketta? Anna sille sen sijaan pikanäppäin.

Jos et ole jo tehnyt, luo lepotyöpöydän pikakuvake (osio 7). Napsauta työpöydän pikakuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.

Vaihda uudessa ikkunassa kohtaan Pikakuvake -välilehti ja kirjoita haluamasi pikanäppäin Pikanäppäin ala. Varmista, että käytät jotain ainutlaatuista, jota ei yleisesti käytetä toisessa sovelluksessa tai työpöydältä. Olemme esimerkiksi määrittäneet pikanäppäimen Ctrl + Shift + Z, mutta voit käyttää mitä tahansa.

Lopuksi paina Käytä -> OK tallentaaksesi muutokset.

Kärki: jos olet onnistunut saamaan lepotilan toimimaan kunnolla, mutta et saa tietokonettasi pysymään lepotilassa, meillä on sinulle muutamia korjauksia.

Vastaa siitä, kuka käyttää tietokonettasi

Valitse suosikkitapasi sammuttaaksesi näytön nopeasti Windowsissa ja piilottaaksesi tietosi uteliailta katseilta. Jos haluat varmistaa, että kukaan ei voi käyttää tietokonettasi ilman lupaa, lukitse se aina, kun olet poissa siitä. Voit myös tarkistaa käynnistys- ja sammutushistoriasta, käyttääkö joku salaa tietokonettasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up