Tehtäväpalkin värin muuttaminen Windowsissa

Windows-tietokoneesi mukauttamisen avulla voit räätälöidä tietokonekokemuksesi mieltymystesi ja tarpeidesi mukaan. Yksi tapa tehdä tämä on muuttaa tehtäväpalkin väriä. Sen lisäksi, että värin vaihtaminen lisää persoonallisuutta, se voi myös parantaa näytön näkyvyyttä. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka tehtäväpalkin väriä muutetaan Windowsissa.

Hyvä tietää: käsitteletkö Windowsin tehtäväpalkkia, joka ei vastaa? Katso ratkaisuluettelomme ongelman korjaamiseksi.

Indeksi
  1. Tehtäväpalkin värin muuttaminen Windowsissa
  2. Kuinka asettaa mukautettuja tehtäväpalkin värejä
  3. Tehtäväpalkin värin muuttaminen teeman avulla
  4. Tehtäväpalkin värin tallentaminen teemaan
  5. Tehtäväpalkin värin muuttaminen edelleen
  6. Työskentely henkilökohtaisen tehtäväpalkin kanssa

Tehtäväpalkin värin muuttaminen Windowsissa

Yksinkertaisin tapa muuttaa tehtäväpalkin väriä Windows-tietokoneessa on Asetukset-sovelluksen kautta.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella alkaa -painiketta ja valitse asetukset WinX-valikosta. Navigoida johonkin Personointi -> värit.

Napsauta avattavaa valikkoa Valitse tilasija valitse Tumma (tai Mukautettu).

Vieritä alas kohtaan Korostusväri -osiossa ja valitse haluamasi sävy värivaihtoehdoista.

Kytke liukusäädin päälle Näytä korostusväri Käynnistä- ja tehtäväpalkissa ottaaksesi muutokset käyttöön.

Huomautus: tämä vaihtoehto näkyy poissa käytöstä, jos olet valinnut sen Kevyt yllä oleva tila. Se on käytettävissä vain, jos olet valinnut sen Tumma tai Mukautettu tila.

Jos käytät Windows 10:tä, valitse valintaruutu Käynnistä, tehtäväpalkki ja toimintokeskus alla Näytä korostusvärit seuraavilla pinnoilla alla Asetukset -> Mukauttaminen -> Värit Asetukset-sovelluksessa.

Kärki: katso nämä mahtavat 4K-työpöytätaustat Windowsille.

Kuinka asettaa mukautettuja tehtäväpalkin värejä

Jos et löydä haluamaasi väriä yllä olevista vaihtoehdoista, lisää mukautettu väri. Klikkaa Katso värit vieressä olevaa painiketta Mukautetut värit.

Vedä värivalitsinta ympärille Valitse mukautettu korostusväri -ruutua valitaksesi uuden sävyn. Windows ilmoittaa, jos väri on liian vaalea tai tumma niin, että se estäisi tietokoneen näytön oikean näkyvyyden.

Voit myös syöttää hex-värikoodin (jos haluat tuoda aiemmin käyttämäsi värin) tai syöttää tarkat RGB-väriarvot. Laajenna Lisää avattavasta valikosta pääset näihin asetuksiin.

Tehtäväpalkin värin muuttaminen teeman avulla

Jos yrität antaa työpöydällesi esteettisen ilmeen, mutta et ole varma, että osaat valita oikeat väriteemat, voit asentaa teeman, jotta sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Windows tarjoaa oletuksena kourallisen, mutta jos et ole näiden fani, voit hankkia lisää.

Navigoida johonkin Asetukset -> Personointi -> Teemat. Alla Nykyinen teema osio, napsauta Selaa teemoja -painiketta oikealla puolella Hanki lisää teemoja Microsoft Storesta.

Selaa saatavilla olevia vaihtoehtoja Microsoft Storessa. Napsauta valintaasi ja sitten Saada painiketta saadaksesi sen tietokoneellesi.

Kun olet aktivoinut teeman, se muuttaa tehtäväpalkin värin automaattisesti väriksi, joka luonnollisesti vastaa työpöydän taustakuvaa ja aksentteja. Etuna tässä on, että sinulla voi olla erivärinen tehtäväpalkki yhdessä Light-teeman kanssa, mitä et voi tehdä, jos päätät käyttää ensimmäistä menetelmää.

Tiedoksi: opi mukauttamaan Windows-työpöytääsi edelleen Rainmeterin avulla.

Tehtäväpalkin värin tallentaminen teemaan

On myös mahdollista tallentaa mukautettu tehtäväpalkin väri teemaan. Tällä tavalla voit palauttaa sen nopeasti takaisin, jos vaihdat teemaa myöhemmin.

Avata Asetukset -> Mukauttaminen -> Teemat. Alla Väri on värisävy, jonka olet valinnut tehtäväpalkkiin. Napsauta sitä muuttaaksesi sitä halutessasi.

Klikkaa Tallentaa -painiketta. Vuonna Tallenna teema -valintaikkunassa, nimeä teema ja paina sitten Tallentaa. Napsauta sitten Tallentaa -painiketta valintaikkunassa.

Jos haluat palauttaa sen myöhemmin, siirry samaan paikkaan ja napsauta mukautettua teemaasi -kohdan alla Nykyinen teema vaihtoehto.

Tehtäväpalkin värin muuttaminen edelleen

Kun olet asettanut uuden tehtäväpalkin värin, voit mukauttaa ja muokata tätä sävyä edelleen käyttämällä useita esiasetuksia Helppokäyttöisyys-valikosta. Ajattele sitä suodattimien lisäämisenä, jotka voivat antaa tehtäväpalkkillesi mielenkiintoisen ilmeen.

Huomautus: nämä esiasetukset on itse asiassa suunniteltu auttamaan ihmisiä, joilla on värisokeus ja muita silmäongelmia.

Navigoida johonkin Asetukset -> Esteettömyys -> Värisuodatin. Valitse yksi niistä Värisuodatin vaihtoehtoja.

Jos käytät Windows 10:tä, avaa Asetukset-sovellus ja siirry kohtaan Helppokäyttöisyys -> Värisuodattimet. Alla Käytä värisuodattimia -osiossa, kytke liukusäädin pois päältä kohtaan Ota värisuodattimet käyttöön.

Kärki: ota selvää, kuinka Bing-taustakuvat asetetaan työpöydän oletustaustaksi.

Työskentely henkilökohtaisen tehtäväpalkin kanssa

Hyvä tehtäväpalkin räätälöinti ei rajoitu sen värien vaihtamiseen, sillä voit mennä pidemmälle. Mikset myös yrittäisi lisätä erottimia tehtäväpalkin kuvakkeiden väliin paremman järjestyksen parantamiseksi? Jos tehtäväpalkin kuvakkeet katoavat, lue ongelman vianmääritys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up