Allekirjoituksen lisääminen Wordiin ja LibreOfficeen

kuinka lisätä henkilökohtainen allekirjoitus Microsoft Wordilla tai sen ilmaisella vaihtoehtoisella LibreOffice Writer -ohjelmalla luotuihin asiakirjoihin

Saattaa sattua, että saat käsiisi allekirjoitetun asiakirjan Word-muodossa (useimmiten muutoksilta suojattuna) perinteisemmän PDF-tiedoston sijaan. Näihin ammattiasiakirjoihin voi kirjoittaa vain otsikon alla aktivoituun tekstikenttään Allekirjoitus mutta meidän ei tietenkään tarvitse kirjoittaa näppäimistöllä, vaan meidän on piirrettävä siihen todellinen allekirjoituksemme välttäen tulostamasta arkkia allekirjoittaaksesi sen (ja skannaamalla sen myöhemmin tietokoneelle).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti miten allekirjoitus lisätään Microsoft Wordiin ja LibreOfficeen, käyttämällä piirtotyökaluja ja virtuaalisia kyniä, jotka on integroitu edellä mainittuihin editoreihin, ja vaativimmille, kuinka käyttää digitaaliselle allekirjoitukselle tarkoitettuja laajennuksia.

Indeksi

  Wacom signature tabletti

  Ennen kuin alamme näyttää sinulle tapoja lisätä allekirjoituksesi Microsoft Wordissa ja LibreOfficessa, suosittelemme, että ostat sellaisen yksinkertainen Wacom-näytönohjain kuin OneByWacom Pieni Graphics Tabletti kynällä, sopii erinomaisesti realistiseen allekirjoittamiseen digitaaliselle arkille.

  Kun yhdistämme tämän tabletin tietokoneeseen USB:n kautta, saamme erittäin kätevän allekirjoituslaitteen kaikenlaisten asiakirjojen allekirjoittamiseen (ei vain Word-tiedostot, vaan myös PDF-tiedostot). Suosittelemme lyömään vetoa tällaisesta laitteesta, koska hiirellä allekirjoittaminen on todella vaikeaa, kun taas allekirjoittaminen kannettavien tietokoneiden kosketuslevyllä on melko hankalaa (vaikkakaan ei mahdotonta).

  Kuinka kirjautua sisään Wordiin

  Allekirjoittaaksesi Wordilla avaa digitaalisen allekirjoituksen tarvitseva asiakirja, paina yläreunassa olevaa valikkoa Piirustus ja napsauta painiketta Kynä.

  Painamalla kynätyökalun vieressä olevaa pientä nuolenpäätä voimme valita vedon paksuuden ja värin (suosittelemme aina Musta, ainoa joka sopii kaikille allekirjoituksille). Valinnan jälkeen viemme hiiren osoittimen tekstikentän alkuun, johon allekirjoitetaan ja alamme kirjoittaa graafiselle taululle allekirjoittaaksesi.
  Vaihtoehtoisesti voimme myös allekirjoittaa pitämällä hiiren vasenta painiketta painettuna ja vierittämällä allekirjoitusta, kun taas kosketuslevyllä varustetuissa tietokoneissa voimme allekirjoittaa myös käyttämällä jälkimmäistä grafiikkatauluna (joudumme kuitenkin käyttämään sormenpäätä ikään kuin se olivat kynä).

  Jos meillä on vaikeuksia keskittää allekirjoitus määritettyyn kenttään, paina yläreunassa olevaa painiketta Piirustusalue, sijoitamme ilmestyvän piirustusalueen allekirjoitusalueelle ja piirrämme heti grafiikkataululla tai hiirellä, jotta voimme siirtää allekirjoitusta myös myöhemmin.

  Jos haluat tallentaa asiakirjan allekirjoituksella, paina näppäimistön CTRL + P -näppäimiä (tai siirry valikkoon Tiedosto -> Tulosta), valitsemme tulostimeksi Microsoft Print PDF ja jatka varsinaista tulostusta varten muuntaa asiakirjan heti PDF-muotoon, jotta allekirjoitus asetetaan alareunaan ja estetään kaikenlainen luvaton muuttaminen.

  Laajennus digitaaliselle allekirjoitukselle

  Jos allekirjoitamme paljon asiakirjoja työskennellessämme, voi olla hyvä idea lisätäDocuSign laajennus Officeen, jotta voimme luoda digitaalisen allekirjoituksemme, joka lisätään nopeasti kaikkiin tiellemme tuleviin Word-asiakirjoihin.
  Jatka avaamalla Word allekirjoitettavalla asiakirjalla ja painamalla ylös lisää, Klikkaa Lisäosat -> Hanki lisäosat ja selaa laajennuksia uudessa ikkunassa, kunnes löydämme DocuSign for Word.

  Kun olet lisännyt lisäosan Wordiin, napsauta yläreunassa olevaa uutta valikkoa DocuSign, jatkamme Asiakirjan allekirjoitus ja valitsemme, käytetäänkö näytönohjainta (suositusasetus), piirretäänkö vapaalla kädellä hiirellä/ohjauslevyllä vai ladataanko allekirjoitus kuvan muodossa (jopa pilvestä) ja lopuksi lisätään allekirjoitus dokumenttiin.

  Kun allekirjoituksemme on luotu DocuSignilla, se pysyy saatavilla Wordissa tai erillisessä pilvessä, ja voimme käyttää sitä uudelleen myöhemmissä asiakirjoissa ilman, että sinun on kirjauduttava tabletille joka kerta.

  Kirjautuminen LibreOffice Writeriin

  Jos olemme asentaneet ilmainen LibreOffice-paketti voimme allekirjoittaa asiakirjoja samalla tavalla kuin Wordissa, pitäen aina Wacomin näytönohjainta käsillä tai harjoittelemalla hiiren tai ohjauslevyn käyttöä kannettavissa tietokoneissa.

  Jatka avaamalla LibreOffice Writer PC:n sovellusten joukosta, avaamalla allekirjoitettava asiakirja, painamalla yläreunassa olevaa valikkoa lisää, painamme painikkeen vieressä olevaa nuolenpäätä Käyrät ja polygonit, valitsemme Vapaa käyrä ja muista valita musta väri uudessa palkissa, joka tulee näkyviin yläreunaan (kohteen viereen Linja).

  Nyt tarvitsee vain piirtää allekirjoitus hiirellä tai graafisella paletilla kiinnittäen huomiota itse viivan liikkeeseen piirtämisen jälkeen (on parempi aloittaa hieman allekirjoituksen varsinaisen viivan yläpuolelta).

  Tämä allekirjoitusjärjestelmä on selvästi vähemmän tehokas kuin Wordissa nähty, koska vapaat rivit eivät aina mukaudu kaikkiin allekirjoituksiin; Jos todella haluamme allekirjoittaa asiakirjan ilman rahaa, suosittelemme sinua tekemään niin tulosta Word-asiakirja PDF-muodossa ja sen jälkeen allekirjoita se Adobe Readerilla, jotta saavutetaan ehdottomasti ammattimainen tulos.

  Johtopäätökset

  Kaikkia yllä olevia menetelmiä analysoimalla olemme varmasti huomanneet, kuinka Wordissa ei ole pulaa työkaluista asiakirjojen allekirjoittamiseen (virtuaalinen musta kynä, piirustusalue jne.), unohtamatta laajennusta, joka on suunniteltu hankkimaan ja Lisää nopeasti allekirjoituksia mihin tahansa Word-asiakirjaan.
  Jos sen sijaan halusimme käyttää LibreOffice Writeriä allekirjoituksen lisäämiseen, joudumme tyytymään ilmaiseen rivityökaluun, joka sopii yhdestä rivistä koostuville allekirjoituksille, mutta ei maksimaalista tarkkuutta monimutkaisille allekirjoituksille tai useista riveistä koostuville allekirjoituksille.

  Olemme myös nähneet lukemalla muita sivustollamme olevia oppaita kuinka allekirjoittaa digitaalisesti allekirjoitettu asiakirja Ja kuinka täyttää lomakkeita asiakirjoissa, jotta kaikki työkalut, jotka sopivat virtuaalipöydällemme saapuneiden yritysasiakirjojen allekirjoittamiseen.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up