Vaihda Wifi-verkon nimi ja salasana

Kuinka muuttaa reitittimessä käytössä olevan Wi-Fi-verkon nimeä ja salasanaa sen mukauttamiseksi ja paremman suojauksen parantamiseksi

Kun Internet-palveluntarjoaja (TIM, Vodafone, Fastweb tai muut) toimittaa modeemin, Wi-Fi-verkko on valmis käytettäväksi, joten siinä on esiasetettu verkon nimi ja salasana. Toisaalta, kun ostamme uuden modeemin, joskus Wi-Fi-verkko on jo konfiguroitu nimellä, joka muistuttaa modeemin merkkiä, eikä salasanaa ole, joten käyttäjälle jää mahdollisuus vaihtaa se vasta ensimmäinen pääsy ja määritys Internet-yhteys.

Suosittelemme lisäämään verkkosi turvallisuutta vaihda aina Wi-Fi-verkon nimi ja salasana, jotta voit valita nimet ja salasanat, jotka on helpompi muistaa, keskittyen aina salasanoihin, joita hyökkääjä ei voi arvata liian helposti.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka vaihtaa Wi-Fi-verkon nimi ja salasana, jossa on vaiheet, joita sovelletaan kaikkiin markkinoilla oleviin tai käyttöön lainattuihin modeemiin. Muutosten tekeminen on todella yksinkertaista ja suosittelemme, että teet sen aina, jotta voit hallita enemmän langatonta verkkoa.

LUE MYÖS: Ratkaisuja wifi- ja modeemiyhteysongelmiin

Indeksi
 1. Hae modeemin IP-osoite
 2. Siirry modeemin asetuksiin
 3. Vaihda Wi-Fi-verkon nimi ja salasana
 4. Vaihda nimi ja salasana sovelluksen kautta
 5. Muut Wi-Fi-asetukset
 6. Miten vaihtaa wifin nimi
 7. Wifi nimen muuttaminen

Hae modeemin IP-osoite

 

Wi-Fi-verkon nimen (kutsutaan myös SSID:ksi) ja pääsysalasanan muuttamiseksi meidän on välttämättä käytettävä modeemimme asetuspaneelia. Jos emme tiedä, miten se tehdään alla, teemme yhteenvedon kaikista vaiheista, jotka tarvitaan modeemin käyttämiseen tarvittavan IP-osoitteen palauttamiseksi.

Windows PC:ssä, nopein tapa löytää nämä asetukset on avata komentokehote (paina näppäimiä yhdessä Windows + R, kirjoita"cmd"ilman lainausmerkkejä ja paina Enter). Kirjoita"ipconfig"ilman lainausmerkkejä komentokehoteikkunassa ja paina Enter. Modeemin IP-osoite on alla oleva"Oletusyhdyskäytävä".

Macilla, napsauta Omenavalikkoa siirtyäksesi "Järjestelmäasetukset", paina" Verkko "-kuvaketta, valitse Wi-Fi-yhteys ja siirry sittenPitkälle kehittynyt". Napsauttamalla välilehteä"TCP / IP"pystyt lukemaan modeemin osoitteen.

oppaassamme kuinka modeemiin päästään löydämme myös muita menetelmiä IP-osoitteen nopeaan paikantamiseen, jotta voimme jatkaa oppaan lopulla.

Siirry modeemin asetuksiin

Kun saat oikean IP-osoitteen (yleensä se on 192.168.1.1) avaa Google Chrome -selain tai mikä tahansa muu verkkoselain, kirjoita osoite sellaisenaan osoitepalkkiin ja paina Tulla sisään. Uusi kirjautumisnäyttö avautuu missä anna modeemin käyttäjätunnus ja salasana, olennaista tietoa alla olevien muutosten tekemiseksi. Jos modeemin tunnistetietoja ei ole koskaan muutettu, ne ovat valmistajan määrittämiä.

Onneksi se on mahdollista Etsi käyttäjätunnus ja salasana kaikille modeemimalleille suoraan verkossa, vaikka useimmiten vain kirjoitat admin / admin tai jos se ei auta, etsi ohjekirjasta tai Googlesta, jossa kerrotaan malli ja merkki. Ilmeisesti vaihdamme tämän modeemin pääsysalasanan vaikeammin arvattavaan, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä tulevaisuudessa.

Jos mukautettu salasana asetettiin, mutta emme enää muista sitä, voimme aina nollaa modeemi palauttaaksesi oletusasetukset.

Vaihda Wi-Fi-verkon nimi ja salasana

Kun olemme päässeet modeemin asetuspaneeliin, etsimme valikkoa Langaton tai Wifi, jotta näet välittömästi kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot.
Näyttö näyttää erilaiselta riippuen käytössä olevan modeemin tyypistä, mutta elementit, joihin meidän on toimittava, ovat käytännössä samat jokaisessa mallissa:

 • SSID: tämä kohta osoittaa Wi-Fi-verkon nimen, joten nimen muuttaminen yksinkertaisesti poista olemassa oleva nimi ja valitse mukautettu.
 • Salasana (tai tunnuslause): tämä kohta osoittaa salasanan, jolla pääset käyttämään Wi-Fi-verkkoa, jonka SSID:n vaihdoimme jokin aika sitten. Jos kenttä on tyhjä, asetamme valitun salasanan välittömästi; Jos salasana on jo olemassa, poista se ja kirjoita se, jonka olemme valinneet verkkomme turvallisuuden vuoksi.

Jos meillä on kaksitaajuuksinen modeemi, meillä on kaksi SSID-tunnusta ja kaksi salasanaa määritettäväksi, yksi 2,4 GHz Wi-Fi-verkkoa varten ja toinen 5 GHz Wi-Fi-verkko. Muutosten käyttöönoton jälkeen painamme alas Tallentaa tai ylös Käytä (löydämme myös englanninkielisiä painikkeita Käytä Ja Tallentaa), jotta muutokset olisivat tehokkaita.

Uusi Wi-Fi-verkko aktivoituu välittömästi uudella salasanalla: päästäksemme siihen uudelleen, meidän on valittava uuden verkon nimi ja annettava uusi salasana, kun käytössä oleva käyttöjärjestelmä sitä pyytää.

Vaihda nimi ja salasana sovelluksen kautta

Puhelinoperaattoreiden modeemien avulla voit hallita monia parametreja etänä (jopa kodin ulkopuolella), lataamalla operaattorin sovellus älypuhelimeemme. Esimerkiksi Fastweb tarjoaa ilmaisen sovelluksen MyFastweb, saatavilla Android Ja iOS.
Tästä sovelluksesta voimme vaihtaa verkon nimen ja salasanan kirjautumalla sisään, avaamalla vasemmassa yläkulmassa olevan valikon ja valitsemalla valikon Fastgate -> Wi-Fi ja muuttaa parametreja edellisen luvun mukaisesti.

Muut sovellukset, jotka voimme ladata hallitaksemme omia etämodeemeja, ovat:

Lataamme sovelluksen käyttöön lainattavan modeemin tyypin perusteella; Jos meillä on kolmannen osapuolen modeemi, tarkistamme asetuksista, onko kaukosäädintoiminto tai etäkäyttö sovelluksen kautta olemassa.

Muut Wi-Fi-asetukset

Aiemmissa luvuissa muuttamamme asetukset mahdollistavat Wi-Fi-verkon nimen ja salasanan vaihtamisen muutamassa minuutissa (voimme myös pysähtyä koskematta mihinkään muuhun), mutta Saat todella nopean ja turvallisen Wi-Fi-yhteyden, voimme muokata muita edistyneitä parametreja, jotta langaton yhteys pystyy peittämään joka kulman ja tarjoamaan maksimaalisen turvallisuuden.

Avaamme valikon päästäksesi Wi-Fi-lisäasetuksiin Pitkälle kehittynyt tai vastaava modeemin asetuspaneelissa, joten siirrytään osioon Langaton -> Langattomat asetukset (nimet voivat vaihdella hieman modeemista toiseen, mutta parametrit ovat melko samat).
Parametrit, jotka suosittelemme muuttamaan kaikissa modeemeissa ovat:

 • Turvallisuus: varmista, että vain protokolla on aktiivinen WPA2-Personal tai WPA3, välttäen määrittämistä WEP tai WPA. Vaiheet on toistettava myös 5 GHz:n langattomassa verkossa.
 • Salaus: jos modeemimme valitsee käytettävän salauksen, valitsemme aina AES, jota hakkereiden on vaikein hakkeroida välttämällä TKIP tai jättää automaattisen valinnan (joka usein suosii yhteensopivuutta turvallisuuden sijaan). Taas meidän on toistettava vaiheet 5 GHz:n langattomalle verkolle.
 • tila: 2,4 GHz:n verkossa muista jättää se aktiiviseksi yksin 802.11n, kun taas 5 GHz verkossa voimme käyttää myös sekoitettua tilaa (802.11n / ac). Jos modeemimme tukee sitä, aktivoimme myös verkon Wi-Fi 6, jotta sinulla on uusi verkko käytettäväksi uuden sukupolven laitteiden kanssa.
 • Kanavan leveys: asettamamme 2,4 GHz verkkoon 20 MHz, kun taas 5 GHz verkossa jätämme automaattisen asetuksen (joka yleensä sisältää 40 MHz ne 80 MHz, vaikka on mahdollista hyödyntää jopa 160 MHz).
 • Lähetyskanava: 2,4 GHz verkossa yritämme asettaa siirtokanavan häiriöttömäksi (välillä 1, 6 ja 11), jotta saavutetaan suurin nopeus ja peitto; 5 GHz verkossa voimme poistua automaattisesta tilasta tai asettaa kanava 36 (yhteensopivin).

Käytämme kaikkia nähtyjä vinkkejä tehdäksemme Wi-Fi-verkkostamme turvallisen ja nykyaikaisen.

Miten vaihtaa wifin nimi

Miten vaihtaa wifin nimi

Vaihtaessasi wifin nimeä, on tärkeää muistaa muutama asia. Ensinnäkin, sinun tulee kirjautua sisään reitittimesi hallintapaneeliin. Tämä tapahtuu yleensä syöttämällä selaimen osoiteriville reitittimen IP-osoite. Tämän jälkeen sinua pyydetään kirjautumaan sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Kun olet kirjautunut sisään, etsi langattoman verkon asetukset. Nämä löytyvät yleensä välilehdeltä, joka on nimeltään "Wireless" tai "Langaton". Etsi kohta, jossa näet nykyisen wifin nimen tai SSID:n. Tässä kohdassa voit muuttaa nimeä haluamaksesi. Muista valita selkeä ja helposti muistettava nimi, joka ei sisällä arkaluontoista tietoa.

Kun olet vaihtanut wifin nimen, tallenna muutokset. Tämä tehdään yleensä klikkaamalla "Tallenna" tai "Apply" -painiketta. Odota hetki, jotta reititin päivittää asetukset ja vaihtaa wifin nimen. Varmista, että muutokset ovat tulleet voimaan tarkistamalla uusi nimi langattomien verkkojen luettelosta laitteellasi.

Viimeiseksi, muista päivittää myös laitteiden asetukset. Kun wifin nimi on vaihdettu, kaikkien langattomien laitteiden tulee päivittää uusi nimi. Tämä voidaan tehdä yleensä valitsemalla langaton verkko laitteen asetuksista ja syöttämällä uusi nimi. Jos laitteessa on vaihtoehto "Unohda verkko", voit valita sen ja yhdistää uudelleen, jolloin se hakee automaattisesti uuden nimen.

Wifi nimen muuttaminen

Wifi-verkon nimen muuttaminen on tärkeä askel verkkoturvallisuuden ylläpitämisessä. Vaihtamalla wifi-verkon nimen voit estää tuntemattomia henkilöitä pääsemästä verkkoon ja varmistaa, että vain sinä ja valitsemasi käyttäjät voivat käyttää sitä. On suositeltavaa vaihtaa verkon nimi säännöllisesti, jotta se pysyy turvassa ulkopuolisilta uhkilta.

Wifi-verkon nimen muuttaminen on helppoa. Useimmat reitittimet tarjoavat helpon tavan vaihtaa verkon nimen ja salasanan. Yleensä sinun tarvitsee vain kirjautua reitittimen hallintapaneeliin, valita "Langaton" tai "Wifi" -välilehti ja syöttää uusi nimi haluamasi kenttään. Muista valita myös vahva salasana, jotta se olisi vaikea arvata.

Vaihda wifi-verkon nimi säännöllisesti pitääksesi sen turvallisena. Verkon nimen vaihtaminen voi estää tuntemattomia henkilöitä saamasta pääsyä verkkoon ja pitää yksityiset tiedot suojassa. Suositeltavaa on vaihtaa nimi vähintään kerran vuodessa tai aina, kun havaitset verkon toiminnassa epätavallisia piirteitä.

Muista päivittää langattoman verkon nimi kaikissa laitteissasi. Kun vaihdat wifi-verkon nimen, varmista, että päivität sen myös kaikkiin käyttämiisi laitteisiin. Näin varmistat, että laitteet yhdistyvät oikeaan verkkoon eikä niille aiheudu yhteysongelmia.

Yhteenvetona, wifi-verkon nimen muuttaminen on tärkeä askel verkkoturvallisuuden ylläpitämisessä. Muista vaihtaa verkon nimi säännöllisesti ja valita vahva salasana. Päivitä myös langattoman verkon nimi kaikissa käyttämissäsi laitteissa. Näin voit nauttia turvallisesta ja suojatusta verkkoyhteydestä.

Johtopäätökset

Kaikissa modeemeissa on aina suositeltavaa vaihtaa verkon nimi ja Wi-Fi-pääsyn salasana, jotta järjestelmän turvallisuus paranee ja tarpeeton sovellus verkon salasanojen etsimiseen, erittäin suosittu Google Play Kaupassa.

Ohjeessamme kuinka Tehosta Wi-Fi-signaalia Olemme nähneet muita hyödyllisiä vinkkejä, joita voidaan soveltaa modeemiin Wi-Fi-verkon nopeuttamiseksi entisestään ja suuremman huonemäärän kattamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up