Apple Notesin lukitseminen Touch ID:llä ja salasanalla

Kun puhumme muistiinpanosovelluksista sekä pöytäkoneissa että mobiililaitteissa, Evernoten nimi tulee ensimmäisenä esiin. Se saattaa olla yksi tunnetuimmista ja monipuolisimmista muistiinpanosovelluksista. Mutta sen nykyinen päätös vähentää ilmaisten käyttäjien ominaisuuksia ja korottaa maksullisten käyttäjien tilausmaksua tekee siitä vähemmän houkuttelevan. Monet nykyiset Evernote-käyttäjät etsivät toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa, ja jos olet Mac- tai iOS-käyttäjä, sinulla on vaihtoehtona Apple Notes.

Notes on ilmainen, synkronoituu saumattomasti kaikkien Apple-laitteidesi kanssa ja on käytettävissä kaikilla laitteilla iCloud-verkon kautta. Notes ei ole yhtä kattava kuin Evernote, mutta se saattaa olla hyvä asia. Se on kevyt ja nopea, koska se ei ole turvonnut. Notesilla on myös yksi hieno ominaisuus, jota Evernotessa ei ole: kyky suojata muistiinpanot salasanalla ja Touch ID:llä.

Näin voit lukita Apple Notes -muistisi.

Muistiinpanojesi suojaaminen

Voit määrittää Notes-suojauksen Mac- tai iOS-laitteillasi. Mutta koska sormenjälkitunnistin ja Touch ID -ominaisuus ovat saatavilla vain iOS-laitteissa, ainoa tapa avata muistiinpanosi lukitus Macista on salasanan käyttö.

Macilla

Aloita muistiinpanojen suojaaminen Macissa avaamalla "Notes"-sovellus ja valitsemalla muistiinpano, jonka haluat lukita salasanalla. Napsauta sitten työkalupalkin lukkokuvaketta ja valitse "Lukitse tämä muistiinpano" ponnahdusvalikosta.

Seuraava vaihe on salasanan luominen muistiinpanollesi. Kirjoita salasana muistiin kahdesti, ja on suositeltavaa lisätä salasanavihje sille varattuun kenttään. Jos unohdat salasanasi, etkä halua muistaa sitä, et voi enää avata sitä muistiinpanoa.

Kun seuraavan kerran yrität avata lukitun muistiinpanon, saat tämän viestin.

Voit halutessasi poistaa salasanasuojauksen, mutta sinun on ensin avattava muistiinpanon lukitus, napsauta "Lukitse"-kuvaketta uudelleen ja valitse "Poista lukitus".

Tarvitset salasanasi kätevästi, kun haluat suojata toisen muistiinpanon, sillä Notes pyytää sitä.

Voit vaihtaa salasanasi siirtymällä "Huomautukset -> Muuta salasana" -valikkoon tai poistaa sen kokonaan käyttämällä "Huomautukset -> Palauta salasana" -valikkoa.

iOS:ssä

Prosessi on enemmän tai vähemmän samanlainen iOS:n kanssa. Aloita muistiinpanojen suojaaminen salasanalla valitsemalla muistiinpano ja napauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa "Jaa" -kuvaketta (ylösnuoli laatikko). Lukitusvaihtoehto on ponnahdusvalikon "Kopioi" ja "Tulosta" välissä.

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun luot salasanalla suojatun muistiinpanon, sinua pyydetään asettamaan salasanasi. Muussa tapauksessa sinun tarvitsee vain käyttää olemassa olevaa.

Kuten Mac-versiossa, voit myös poistaa lukon, jos haluat, napauttamalla jakamispainiketta vielä kerran. Mutta ainutlaatuinen asia, jonka voit tehdä vain iOS-versiolla, on avata muistiinpano sormenjäljelläsi Touch ID -ominaisuuden avulla.

Mitä seuraavaksi?

Vuosien varrella Apple Notes -sovellus on saanut asteittain päivityksiä suorituskyvyn parannuksilla ja lisäominaisuuksilla. Nykypäivän muistiinpanot on tehokas vaihtoehto muille muistiinpanosovelluksille.

Jos huhuihin voi luottaa, voimme odottaa seuraavan sukupolven Applen pöytätietokoneissa olevan sormenjälkitunnistin. Tämä tarkoittaa, että Notesin Mac-versiossa on myös Touch ID -ominaisuus käytössä iOS-version tapaan.

Luuletko, että Notesin suojausominaisuus houkuttelee sinut vaihtamaan? Jaa mielipiteesi alla olevien kommenttien avulla.

Indeksi
  1. Muistiinpanojesi suojaaminen
    1. Macilla
    2. iOS:ssä
  2. Mitä seuraavaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up