Kuinka ladata ja asentaa Windows 11 tietokoneellesi

Jos aiot ladata ja asentaa Windows 11:n laitteellesi, olemme tehneet sen sinulle erittäin helpoksi. Tämä opas kattaa kaikki nykyiset Microsoftin uusimman käyttöjärjestelmän asennustavat sekä yksityiskohtaiset vaiheet.

Lue myös: Kuinka ladata Windows-virtuaalikone laillisesti

Kuinka asentaa Windows 11

Windows 11:n asentaminen itse on paljon helpompaa kuin Windows 10:n tai aiempien Windows-versioiden asentaminen, koska et tarvitse useimmissa tapauksissa edes USB- (tai CD/DVD-)-asemaa.

Windows 11:n asentamiseen on kuusi tapaa, joista viimeinen on valinnainen vain Windows Insidersille:

 1. Windows 11 -päivitysten tarkistusohjelma saatavilla kelvollisille Windows 10 -laitteille
 2. Windows 11 asennusapuri
 3. Microsoftin virallinen medianluontityökalu Windows 11:lle
 4. Virallinen Windows 11 -levykuva ISO
 5. Pilvilatausvaihtoehto saatavilla Windows 11:n nollauksessa
 6. Windows 11 Insider Preview -versio (valinnainen)

Lue myös: Kuinka asentaa Windows 11 tietokoneisiin, joita ei tueta (ja miksi sinun ei pitäisi)

1. Windows 11 -päivitysten tarkistus

Windows 11:n päivitystarkistusohjelmalla on melko helppoa päivittää Windows 11:een, koska kaikki kelvolliset Windows 10 -laitteet saavat ilmaisen kutsun.

 1. Jatka uusimman Windows 10 -laitteen tarkistamista uusien päivitysten varalta, kunnes näet Windows 11:n ominaisuuspäivityksen.
 2. Napsauta "Get Ready for Windows 11" -vaihtoehtoa nähdäksesi, sopiiko tietokoneesi laitteisto Windows 11 -käyttöjärjestelmään.
 1. Näet tilan, jossa lukee, että tietokoneesi voi käyttää Windows 11:tä.
 1. Jos täytät Windows 11:n vähimmäisjärjestelmän vaatimukset, Microsoft tarjoaa sinulle ilmaisen päivitysvaihtoehdon tavallisen ominaisuuspäivityksen kautta. Napsauta "Tarkista käyttöoikeusehdot" jatkaaksesi.
 1. Näet "Odottaa latausta" ja "Odottaa asennusta" -tilat. Kun olet suorittanut ne, käynnistä tietokoneesi uudelleen, jolloin Windows 11 asennetaan laitteellesi.
 2. Windows 10:n ja Windows 11:n välisen siirtymisen aikana näkyy muutama sininen/musta ruutu ja useita uudelleenkäynnisyksiä. Ole kärsivällinen, sillä koko prosessi voi kestää useita tunteja.

Lue myös: Tietokoneesi ei voi käyttää Windows 11:tä? Kokeile muuttaa näitä asetuksia

2. Windows 11 Installation Assistant

Etkö halua odottaa päivityskutsua? Voit myös käyttää Microsoftin asennusavustajaa ilmaiseen pilvisiirtoon Windows 10:stä Windows 11:een.

 1. Siirry kohtaan Windows 11 lataussivujosta löydät latauslinkit Windows Installation Assistantille, median luontityökalulle ja levykuvalle (ISO).
 2. Napsauta "Lataa nyt" asennusapuria varten ja tallenna se PC-sijaintiin Windows 10 -laitteellesi.
 1. Kun käynnistät avustajan, se pyytää sinua tarkistamaan tietokoneesi Windows 11 -kelpoisuuden PC Health Check -sovelluksella. Se voi olla ladattu täältä kohdassa "Tarkista yhteensopivuus".
 1. PC Health Check -sovellus vahvistaa, että laitteessasi voi käyttää Windows 11:tä. Kun se on vahvistettu, päivitä edellinen näyttö.
 1. Sinua pyydetään hyväksymään Windows 11 -asennuksen lisenssisopimus. Hyväksy se jatkaaksesi.
 1. Istu alas ja odota, että Windows 11:n lataus ja asennus on valmis. Se voi kestää alle tunnista useisiin tunteihin.
 1. Kun asennusavustajan vaiheet on suoritettu, tietokoneesi käynnistyy automaattisesti uudelleen. Kun asennus on valmis, näet uuden Windows 11 -näytön.

Lue myös: Kuinka saada luettelo kaikista Windows-järjestelmään asennetuista ohjelmistoista

3. Windows 11 Media Creation Tool

Voit myös käyttää Windows 11 Media Creation Toolia, mutta tarvitset USB-aseman.

 1. Lataa Windows 11 -asennusmedia osoitteesta virallinen Windows 11 -lataussivu.
 1. Heti kun käynnistät medianluontityökalun, ponnahdusikkuna avautuu. Odota hetki, kun se valmistautuu.
 1. Sinut tervehditään "Sovellettavat huomautukset ja lisenssiehdot" -asiakirjalla. Hyväksy jatkaaksesi.
 1. Valitse kieli ja Windows 11 -versio ja jatka sitten napsauttamalla "Seuraava".
 1. Valitse USB-asema vaihtoehto mediaksi, jota käytät median luontityökalun polttamiseen. (ISO-vaihtoehtoa käsitellään myöhemmin tässä opetusohjelmassa.)
 1. Aseta USB-asema kannettavaan tietokoneeseen. Se valitaan USB-asemaksi, johon Windows 11 -medianluontityökalu asennetaan.
 1. Istu alas ja odota, että Windows 11 ladataan ja asennetaan.
 1. Kun olet valmis, voit tarkastella käynnistettävän Windows 11 -median sisältöä Windows 10 -kansiossa.
 1. Käynnistä Windows-laite käynnistysavaimella, joka voi vaihdella valmistajasta riippuen: F2, F12, Esc jne. Käynnistysnäppäintä on painettava hyvin nopeasti uudelleenkäynnistyksen aikana, jotta se vie sinut siniseen asennusnäyttöön .
 2. Seuraa näytön ohjeita, kunnes tulet näyttöön, jossa sinun on varattava tilaa tietokoneesi Windows 11 -asemalle.
 1. Windows 11:n asennus alkaa heti, kun valitset osion. Sinun ei tarvitse tehdä muuta, koska asennus on melko automaattinen täältä.
 2. Jos järjestelmä pyytää Windows-lisenssiavainta, tallenna se komentokehotteesta ja käytä sitten:
wmic-polku SoftwareLicensingService saa OA3xOriginalProductKey

Lue myös: Windowsin puhtaan asennuksen suorittaminen Media Creation Toolin avulla

4. Windows 11 -levykuva (ISO)

Voit myös käyttää Windows 11 -levykuvaa (ISO) virtuaalikoneen tiedoston käynnistämiseen.

 1. Mene virkamiehelle Windows 11 lataussivu ja valitse lataukseksi "Windows 11".
 1. Kun olet valinnut kielen, sinua pyydetään vahvistamaan lataus. Se on vain latauslinkki, joka pysyy aktiivisena 24 tuntia.
 2. Napsauta 64-bittinen lataus jatkaaksesi.
 1. ISO-tiedosto on noin 5 Gt tiedosto. Olisit voinut luoda sen myös käyttämällä Windows 11 -median luontityökalua (käsitelty aiemmin tässä opetusohjelmassa).
 1. Kun ISO on ladattu, liitä tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä. Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella ja sitten "Liitä".
 1. Käynnistyskansio avataan. Napsauta "asetukset" jatkaaksesi.
 1. Odota muutama minuutti, jotta Windows 11:n asennus valmistuu.
 1. Sinut ohjataan Windows 11 -asennusnäyttöön. Napsauta "Seuraava" aloittaaksesi asennuksen.
 1. Hyväksy "Soveltuvat ilmoitukset ja lisenssiehdot".
 1. Odota, että päivitykset valmistuvat. Tämä käynnistää asennuksen, joka kestää useita tunteja. Napsauta "käynnistä uudelleen", kun olet valmis.

Lue myös: 15 turvallista verkkosivustoa Windows-ohjelmiston lataamiseen

5. Windows 11:n palautusvaihtoehto (pilvilataus)

Niille, jotka pitävät pilvipohjaisista asennuksista, on piilotettu vaihtoehto nollauksen kautta. Tämän vaihtoehdon käyttäminen edellyttää, että sinulla on jo Windows 11 -versio. Tämä takaa sinulle puhtaan asennuksen, jos laitteeseesi on esiasennettu Windows 11 tai jos päivityksessä Windows 10:stä Windows 11:een ilmenee ongelmia.

 1. Valitse Windows 11 -laitteellasi "Asetukset -> Järjestelmä -> Palautus -> Palauta tämä tietokone".
 1. Valitse muutaman yksinkertaisen näytön vaiheen jälkeen "pilvilataus" uudeksi Windows 11 -latauslähteeksi. Tämä varmistaa, että Windows 11:n uusin versio asennetaan tietokoneellesi pilven kautta.
 1. Tietokone nollautuu ja lataa uusimman Windows 11 -version.
 1. Tietokoneesi käynnistyy uudelleen useita kertoja, jotta nollaus on valmis ja Windows 11 asennetaan.

Lue myös: Luotetun alustan moduulin asentaminen tietokoneeseen, jota ei tueta

6. Windows 11 Insider Preview (valinnainen – ei tavallisille käyttäjille)

Jos olet kehittäjä, voit ladata ja asentaa Windows 11 Insider Preview -koontiversion seuraavasti. Sitä käytetään uusimpien Windows-versioiden edistyneeseen kurkistukseen ennen niiden julkaisua.

Rekisteröidy Windows Insider -ohjelmaan

Microsoft käyttää jokaisessa uusimmassa käyttöjärjestelmässään Windows Insider -ohjelmia, jotka mahdollistavat ilmaisen latauksen ja testauksen. Monia vuosia sitten sinun täytyi olla Microsoftin kehittäjä/kumppani tai olla jollain tavalla sidoksissa päästäksesi ennakkoon.

Nykyään näin ei enää ole, ja kuka tahansa voi tulla a Windows 11 sisäpiiri. Tarvitset vain Outlook-sähköpostitilin (tai Hotmail/Live-sähköpostitilin), ja laitteessasi on tällä hetkellä oltava Windows 10:n virallinen versio.

 1. Microsoftin sisäpiirikanavan käyttöönottoa kutsutaan "lentämiseksi", ja kun napsautat "Flight now", sinut ohjataan tietokoneesi Windows Insider -valikkoon. Vaihtoehtoisesti voit muodostaa yhteyden Windows 10 -tietokoneesi Windows Insider Program -ominaisuuden kautta napsauttamalla "Get Insider Preview build" -vaihtoehdon "Aloita" -painiketta.

Käytä Windows Insider -ohjelmaan rekisteröityä sähköpostitiliä päästäksesi näihin esikatseluversioihin. Ihannetapauksessa sähköpostitilin tulisi olla se, jolla rekisteröit laitteen, johon haluat asentaa Windows 11:n.

 1. Kun olet kirjautunut sisään rekisteröidyllä tilillä, odota muutama minuutti, että Insider-rekisteröinti on valmis. Sinun pitäisi nähdä tilaviesti: "Olet valmis. Kiitos, että rekisteröidyit Windows Insider -ohjelmaan. Otetaan nyt laitteesi käyttöön."
 1. Palaa Windows Insider -ohjelman asetuksiin. Niitä pääsee käsiksi Käynnistä-valikosta.
 1. Seuraava askel on erittäin tärkeä. Voit valita kehittäjäkanavan, jonka oletetaan olevan "erittäin teknisille käyttäjille", mutta joka toimii kenen tahansa tietokoneella, kunhan he pystyvät hallitsemaan muutaman suoritusviiveen. Älä käytä sitä tietokoneella, jota käytät päivittäin, varmuuden vuoksi.
 1. Jos et halua karkeaa suorituskykyä, napsauta "kehittäjäkanava" -vaihtoehtoa ja valitse sieltä Beta- tai Release Preview -kanava. Loput asennustoimenpiteet ovat samat.

Voit myös peruuttaa rekisteröinnin sivulla olevasta Windows Insider -ohjelmasta, jos et halua saada uusia koontiversioita.

Tarkista Windows-päivitykset päästäksesi Windows 11 Insider Buildiin

 1. Kun Dev (tai Beta) -kanavat on tallennettu Windows Insider -asetuksiin, siirry Käynnistä-valikkoon ja valitse "Tarkista päivitykset".
 1. Päivitä päivitysnäyttö muutaman kerran nähdäksesi vaihtoehdon ladata Windows 11 Insider -esikatselu koontinumerolla (22000 jne.). Jos sinulla on muita odottavia Microsoft-päivityksiä, viimeistele ne ennen kanava-asetusten tallentamista. Muuten se voi vaikuttaa Windows 11 -päivityksen latausaikaan.
 1. Valitettavasti Microsoft ei kerro arvioitua asennuksen päättymisaikaa. Pidä laite kytkettynä pistorasiaan ja jätä se muutamaksi tunniksi. Jos sinulla on erittäin nopea Internet-yhteys, asennuksen pitäisi tapahtua paljon nopeammin. Varmista, että käytät maksutonta Wi-Fi-yhteyttä.

Viimeistele Windows 11 Insider Preview -päivitykset

 1. Kun käynnistät järjestelmän uudelleen, se asentaa Windows 11:n sisäpiirin esikatselun koontiversion. Sinua tervehtii sininen näyttö: "Päivitykset ovat käynnissä. [number] % valmis, pidä tietokoneesi päällä."

Tämän asennuksen osan ei pitäisi kestää kovin kauan, toisin kuin edellisen osan esikatseluversion asennus. Sinulla voi kuitenkin olla erilainen kokemus järjestelmän RAM-muistin ja muiden asetusten perusteella. Jos näyttö on juuttunut tiettyyn numeroon, älä huoli, sillä se tyhjenee itsestään. 100 %:n saavuttamiseen ei mene kauaa aikaa.

 1. Kun sininen näyttö tyhjenee, seuraava vaihe voi olla hieman haastavampi. Se on Microsoftin pelätty "musta kuoleman näyttö", joka kestää epätavallisen kauan. Sinun on oltava erittäin kärsivällinen. Järjestelmäni oli jumissa 0 %:ssa lähes tunnin ajan. Vasta sen jälkeen neula alkoi liikkua. Joka tapauksessa siitä ei ole syytä huoleen, kunhan pidät laitteen kytkettynä.
 2. Järjestelmäsi käynnistyy uudelleen muutaman kerran. Asennuksen jälkimmäiset osat voivat päättyä hyvin nopeasti, mikä johtaa Windows 11:n käynnistysnäyttöön.

Lue myös: Kuinka päivittää Windows 11:stä Windows 10:een

Jos et halua pysyä Windows 11:ssä, voit helposti palata takaisin Windows 10:een, sillä päivitykseen ei mene yhtä kauan kuin päivittämiseen. Jos haluat selvittää, sopiiko Windows 11 sinulle ennen päivitystä, tutustu Windows 11:n kymmenen tärkeimpään parannukseen.

Lue myös: 14 erinomaista vaihtoehtoa esiasennetuille Windows-ohjelmistoille ja -apuohjelmille

Indeksi
 1. Kuinka asentaa Windows 11
 2. 1. Windows 11 -päivitysten tarkistus
 3. 2. Windows 11 Installation Assistant
 4. 3. Windows 11 Media Creation Tool
 5. 4. Windows 11 -levykuva (ISO)
 6. 5. Windows 11:n palautusvaihtoehto (pilvilataus)
 7. 6. Windows 11 Insider Preview (valinnainen – ei tavallisille käyttäjille)
  1. Rekisteröidy Windows Insider -ohjelmaan
  2. Tarkista Windows-päivitykset päästäksesi Windows 11 Insider Buildiin
  3. Viimeistele Windows 11 Insider Preview -päivitykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up