Asetukset-sovellus ei toimi Windowsissa? Tässä ovat korjaukset

Vaikka monet ihmiset kieltäytyvät ja toivovat, että Microsoft ei hitaasti hautaisi luotettavaa ohjauspaneelia, Asetukset-sovelluksesta on kasvanut Windowsin keskeinen ominaisuus. Se on käynnistyslevy järjestelmän ohjaamiseen – laitteiden lisäämisestä käyttäjien ohjaamiseen ja peliominaisuuksiin. Jos Asetukset lakkaa toimimasta, Windowsista tulee melko epäkunnossa.

Joten jos Asetukset-sovellus pysähtyy tai ei vain avaudu, tässä on joukko korjauksia, joiden pitäisi saada se takaisin toimintakuntoon.

Lue myös: Windowsin Käynnistä-valikon haku ei toimi? Tässä on 14 korjausta

Ota Asetukset-sovellus uudelleen käyttöön rekisterieditorissa

Kuka tietää miksi, mutta Asetukset-sovellus saattaa olla poistettu käytöstä - ehkä Windows-päivityksen tai virheen seurauksena tai ehkä siksi, että jossain vaiheessa puuhasit rekisterissä ja teit väärin.

Voit varmistaa, että Asetukset-sovellusta ei ole poistettu käytöstä, luomalla sille Rekisterieditori-merkinnän.

Kirjoita Käynnistä-valikkoon regedit ja avaa Rekisterieditori. Siirry tänne:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käytännöt, napsauta sitten "Uusi -> Avain" ja kutsu sitä Exploreriksi.

Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella tyhjää aluetta oikeanpuoleisessa ruudussa, sitten "Uusi -> DWORD (32-bittinen) arvo" ja kutsu sitä "NoControlPanel" (ilman lainausta).

Kaksoisnapsauta NoControlPanel-kuvaketta ja aseta arvoksi "0".

Päivitä Windows (tai palauta päivitys)

Ensimmäinen (ja luultavasti yksinkertaisin) ratkaisu on varmistaa, että käytät Windows 10:n tai 11:n uusinta versiota, jossa on kaikki asiaankuuluvat korjaukset ja korjaukset. Napsauta vain Käynnistä, kirjoita "päivitys", napsauta "Tarkista päivitykset" ja katso, onko päivityksiä asennettava. Käynnistä tietokone uudelleen ja katso, toimiiko se uudelleen.

Toisaalta, jos olet huomannut, että Asetukset-sovellus on lakannut toimimasta Windows-päivityksen jälkeen, saatat haluta palauttaa Windows-päivityksen.

Napsauta ensin Windows Update -näytössä "Päivityshistoria" ja katso, vastaako viimeisimmän päivityksen päivämäärä sitä, kun luulet, että Asetukset-sovellus lakkasi toimimasta.

Jos näin on, vieritä alas päivityshistorian alaosaan ja napsauta "Poista päivitykset". Etsi päivitys, jonka uskot aiheuttavan ongelmia, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Poista asennus.

Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Jos ongelma on korjattu, niin hienoa! Jos ei, voit asentaa päivityksen uudelleen kuten minkä tahansa Windows-päivityksen.

Yksinkertainen ratkaisu

Joskus parhaat ratkaisut ovat ne, jotka vaikuttavat liian yksinkertaisilta ollakseen totta. Mutta tekniikassa usein näin on. Tässä on yksinkertainen ratkaisu:

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, napsauta hiiren kakkospainikkeella Asetukset-hammaskuvaketta ja napsauta sitten "Sovellusasetukset".
 2. Vieritä lopuksi uudessa ikkunassa alaspäin, kunnes näet Palauta-painikkeen, ja napsauta sitten Palauta.

Asetukset nollattu, työ tehty (toivottavasti).

Vaihtoehtoisia tapoja avata asetukset

Jos etsit vain nopeaa ratkaisua huonosti toimivaan Asetukset-sovellukseen, paras vaihtoehto voisi olla yrittää avata se toisella tavalla.

Yksi tapa on painaa Win + I ja yrittää avata Asetukset-sovellus.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää tehtäväpalkin kuvakkeita, joiden menetelmä vaihtelee hieman Windows-versiosi mukaan.

Napsauta Windows 11:ssä oikeassa alakulmassa olevaa ilmaisinaluetta ja sitten Asetukset-ratasta.

Napsauta Windows 10:ssä tehtäväpalkin Action Center -kuvaketta (puhekupla oikeassa alakulmassa) ja napsauta sitten Kaikki asetukset.

Jos nämä menetelmät eivät toimi tai jos Asetukset-sovellusta ei vieläkään pääse käsiksi normaalisti Käynnistä-valikon kautta, on aika kokeilla jotain hieman laajempaa…

Asenna ja rekisteröi uudelleen Windows-sovellukset

Windowsin Asetukset-sovellus lasketaan virallisten sisäänrakennettujen Windows-sovellusten joukkoon, joten sen uudelleenasentaminen (yhdessä kaikkien muiden Windows-sovellusten kanssa) korjaa sen kanssa mahdollisesti ilmenevät ongelmat.

Voit tehdä tämän avaamalla PowerShell (kirjoita "powershell" Käynnistä-valikkoon Haku, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja "Suorita järjestelmänvalvojana") ja anna seuraava komento:

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Tämä rekisteröi uudelleen ja asentaa uudelleen kaikki Windows-sovellukset, toivottavasti saat Asetukset-sovelluksen (ja muut) takaisin täyteen toimintakuntoon.

Lue myös: Mitä järjestelmän palauttaminen tekee Windowsissa?

Suorita SFC-skannaus

Ennen kuin yrität kokeilla Asetukset-sovelluksen monimutkaisempaa korjausmenetelmää, tässä on muutama pikakorjaus, jotka saattavat tehdä työn:

 • Tarkista kiintolevyltäsi virheitä – mene Käynnistä-valikkoon, kirjoita cmd, avaa komentokehote ja kirjoita sitten sfc /scannow
 • Jos tämä epäonnistuu, sinun tulee yrittää ladata Windows Updaten vianmääritys ja katso jos se auttaa.

Luo uusi Windows-käyttäjä

Jos et vieläkään voi avata Asetukset-sovellusta, on aika radikaalimpaan ratkaisuun luoda uusi järjestelmänvalvojatili ja siirtää tiedostosi siihen. Koska et voi käyttää Asetukset-sovellusta uuden tilin luomiseen, voit sen sijaan käyttää Microsoft Common Console -asiakirjaa, jos sinulla on Windows 10 tai Windows 11 Pro.

 1. Napsauta Käynnistä ja kirjoita lusrmgr.msc. Napsauta Common Console -asiakirjassa Käyttäjät, napsauta käyttäjiä hiiren kakkospainikkeella ja sitten "Lisää uusi käyttäjä". Syötä tietosi ja kirjaudu sitten ulos nykyisestä tilistäsi ja kirjaudu uuteen tiliisi joko Käynnistä-valikon tai Ctrl + Alt + Del kautta.

Jos sinulla on Windows Home Edition, sinun on sen sijaan luotava uusi käyttäjä komentokehotteen kautta.

Napsauta Käynnistä-valikkoa, kirjoita cmd, napsauta hiiren kakkospainikkeella komentokehotetta ja napsauta sitten "Suorita järjestelmänvalvojana".

Kirjoita komentokehotteeseen seuraava komento, mutta käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka haluat luoda uudelle järjestelmänvalvojan tilille:

verkkokäyttäjä uusi käyttäjätunnus uusisalasana /add

Sinun pitäisi nähdä viesti "Komento suoritettu onnistuneesti" ilmoittaaksesi, että tili on luotu.

 1. Siirry seuraavaksi kohtaan "Ohjauspaneeli -> Käyttäjätilit -> Hallitse toista tiliä".
 2. Valitse juuri luomasi uusi tili, "Muuta tilin tyyppiä" ja napsauta sitten "Järjestelmänvalvoja" uudessa ikkunassa ja sen jälkeen "Muuta tilityyppiä".

Uusi käyttäjä on nyt järjestelmänvalvoja.

 1. Kirjaudu ulos nykyisestä tilistäsi ja kirjaudu uuteen käyttäjätiliin. Yritä käyttää Asetukset-sovellusta, ja sen pitäisi nyt toimia.

Seuraava vaihe on siirtää tiedostot vanhasta Windows-tilistäsi uuteen.

Siirry järjestelmän kiintolevylle (johon Windows on asennettu) Resurssienhallinnassa, napsauta Näytä yläreunassa olevasta välilehdestä -> Näytä -> ja valitse sitten "Piilotetut kohteet" (Windows 10:ssä, kun olet napsauttanut Näytä, valitse vain rasti "Piilotetut kohteet" -ruutu).

Siirry vanhaan käyttäjätiliisi File Explorerissa (oletuksena C:/Käyttäjät/vanha tilin nimi) ja kaksoisnapsauta sitä. Näet seuraavan kehotteen.

Napsauta Jatka, kirjoita pyydettäessä tilisi salasana ja kopioi ja liitä kaikki kyseisen tilin tiedostot uuteen tiedostoon (oletusarvoisesti osoitteessa C:/Users/newusername).

Näet viestin, jossa kysytään, haluatko yhdistää kansiot vanhasta tilistäsi uuteen. Napsauta Kyllä.

Poista Clashing Apps

Usko tai älä, mutta joidenkin sovellusten tiedetään estävän Windowsin asetussovellusta toimimasta. Yksi tällainen sovellus on Lenovo Onekey Theater -sovellus. Tämä sovellus on tarkoitettu yksinkertaistamaan audiovisuaalista kokemusta Lenovon laitteissa.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että se on aiheuttanut ongelmia joillekin käyttäjille ja aiheuttanut sen, että heidän Asetukset-sovelluksensa ei vain toimi. Valitettavasti siellä saattaa olla joitain muita tämän kaltaisia ​​sovelluksia, joten sinun kannattaa harkita tutkimista nähdäksesi, onko jokin äskettäin asentamistasi sovelluksista aiheuttanut ongelman.

Lue myös: Valokuvat-sovellus ei toimi Windowsissa? Tässä ovat korjaukset

Asetukset-sovellus on melko tärkeä Windowsissa, ja kun se ei toimi, se voi vaikuttaa työhön ja tuottavuuteen. Korjaa ongelma käyttämällä yllä olevia menetelmiä. Jos kuitenkin huomaat, että mikään ei toimi, sinun kannattaa harkita Windowsin nollaamista tai puhtaan asennuksen suorittamista. ongelmasi johtuu siitä, että Windows ei käynnisty, tässä on korjaus.

Indeksi
 1. Ota Asetukset-sovellus uudelleen käyttöön rekisterieditorissa
 2. Päivitä Windows (tai palauta päivitys)
 3. Yksinkertainen ratkaisu
 4. Vaihtoehtoisia tapoja avata asetukset
 5. Asenna ja rekisteröi uudelleen Windows-sovellukset
 6. Suorita SFC-skannaus
 7. Luo uusi Windows-käyttäjä
 8. Poista Clashing Apps

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up