Kuinka poistaa viimeisimmät kohteet ja usein käytetyt paikat käytöstä Windows 10:ssä

Jos olet joskus napsauttanut hiiren kakkospainikkeella sovelluskuvaketta tehtäväpalkissa tai Käynnistä-valikossa, olet saattanut nähdä, että Windows näyttää luettelon viimeaikaisista kohteista, jotka olet avannut kyseisellä sovelluksella. Itse asiassa Windows näyttää myös äskettäin avatut tiedostot ja usein käytetyt paikat File Explorerin Tiedosto-valikossa. Tämä on melko hyödyllistä joillekin käyttäjille. Jos et kuitenkaan käytä tätä ominaisuutta tai et halua näyttää viimeisimpiä kohteitasi ja toistuvia paikkojasi tietosuojasyistä, voit helposti poistaa ne käytöstä.

Lue myös: Kuinka poistaa Windows Explorerin osoiterivin historia Windowsissa

Poista viimeisimmät kohteet käytöstä Asetukset-sovelluksesta

Jos haluat vain poistaa viimeisimmät kohteet ja usein käytetyt paikat käytöstä käyttäjätililtäsi, voit tehdä sen Asetukset-sovelluksella. Se on nopeampi ja helppo määrittää Asetukset-sovelluksesta. ei tarvita rekisterin hakkerointia tai käytäntöjen muutoksia.

1. Avaa Asetukset-sovellus napsauttamalla oikeassa alakulmassa näkyvää "Ilmoitukset" -kuvaketta ja napsauta sitten "Kaikki asetukset" -painiketta.

2. Siirry Asetukset-sovelluksessa kohtaan "Personalization" ja sitten "Start", joka näkyy vasemmassa sivupalkissa. Vaihda oikean paneelin "Näytä viimeksi avatut kohteet aloitusluetteloissa tai tehtäväpalkissa" -kohdan kytkin asentoon "Pois".

Heti kun käännät kytkimen off-asentoon, viimeisimmät kohteet ja usein käytetyt paikat sammuvat välittömästi. Jos haluat ottaa ne käyttöön, käännä kytkin Päällä-asentoon.

Lue myös: Toimintahistorian tarkasteleminen ja tyhjentäminen Windows-tietokoneessa

Poista viimeisimmät kohteet käytöstä ryhmäkäytännön avulla (kaikki käyttäjät)

Vaikka Asetukset-sovelluksen avulla voit poistaa käytöstä viimeisimmät kohteet ja usein käytetyt paikat tilikohtaisesti, sillä ei ole mahdollisuutta poistaa niitä käytöstä kaikilta käyttäjiltä. Tätä varten sinun on muutettava käytäntöä ryhmäkäytäntöeditorissa, joka on kaikkien Pro- ja Enterprise-käyttäjien saatavilla. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen järjestelmänvalvojille.

1. Avaa Käynnistä-valikko, etsi "gpedit.msc" ja paina Enter avataksesi ryhmäkäytäntöeditorin. Siirry seuraavaksi kohtaan "Käyttäjän määritykset -> Hallintamallit -> Käynnistä-valikko ja tehtäväpalkki".

2. Etsi oikeasta paneelista "Älä säilytä äskettäin avattujen asiakirjojen historiaa" -käytäntö ja kaksoisnapsauta sitä. Tämä on käytäntö, jonka avulla voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä viimeaikaiset kohteet ja usein käytetyt paikat.

3. Valitse tässä ikkunassa "Käytössä"-radiovaihtoehto ja napsauta "Käytä"- ja "OK"-painikkeita tallentaaksesi käytäntömuutokset.

Ryhmäkäytäntömuutokset vaativat järjestelmän uudelleenkäynnistyksen tai pakottaa päivityksen muutosten soveltamiseksi, joten joko käynnistä järjestelmä uudelleen tai suorita gpupdate /force komentokehotteessa järjestelmänvalvojana.

Jos haluat ottaa viimeisimmät kohteet ja usein käytetyt paikat -ominaisuuden käyttöön, sinun tarvitsee vain valita "Ei käytössä" tai "Ei määritetty".

Lue myös: Leikepöydän historian käyttäminen Windows 10:ssä

Poista viimeisimmät kohteet käytöstä rekisteristä (kaikki käyttäjät)

Jos käytät Windows 10 Home -versiota ja haluat poistaa viimeisimmät kohteet ja suosikkipaikat käytöstä kaikilta järjestelmäsi käyttäjiltä, ​​voit käyttää rekisterieditoria.

1. Paina ensin Win + R, kirjoita regedit ja paina Enter avataksesi Windowsin rekisterin. Kopioi nyt alla oleva polku, liitä se osoitepalkkiin ja paina Enter siirtyäksesi kohdeavaimeen.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

2. Tarkista oikeasta paneelista, onko sinulla NoRecentDocsHistory-niminen arvo. Jos sinulla on arvo, siirry seuraavaan vaiheeseen. Muussa tapauksessa napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää tilaa ja valitse "Uusi -> DWORD (32-bittinen) arvo". Nimeä arvo "NoRecentDocsHistory".

3. Kaksoisnapsauta äskettäin luotua arvoa ja aseta arvotiedoksi "1".

Olet nyt onnistuneesti poistanut käytöstä viimeaikaiset kohteet ja usein käytetyt paikat Windows 10:ssä. Käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Jos haluat peruuttaa muutokset, muuta arvotiedot takaisin arvoon "0", jolloin "NoRecentDocsHistory" -arvo poistetaan.

Indeksi
  1. Poista viimeisimmät kohteet käytöstä Asetukset-sovelluksesta
  2. Poista viimeisimmät kohteet käytöstä ryhmäkäytännön avulla (kaikki käyttäjät)
  3. Poista viimeisimmät kohteet käytöstä rekisteristä (kaikki käyttäjät)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up