Deaktivoi ja aktivoi uudelleen tietokoneen USB-portit yhdellä napsautuksella

USB-porttien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä, jotta USB-tikku tai ulkoinen asema ei liity tietokoneeseen

Ota USB-portit nopeasti käyttöön ja poista ne käytöstä voi olla todella hyödyllinen yritysten tietokoneissa tai tietokoneissa, joihin on vapaa pääsy yleisölle: näin USB-tikulla leviäviä viruksia on mahdotonta saada kiinnisallii portit vain, kun se on ehdottoman välttämätöntä (esimerkiksi valvottavan järjestelmänvalvojan tililtä).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka deaktivoida ja aktivoida uudelleen tietokoneesi USB-portit yhdellä napsautuksellakäyttämällä menetelmiä ja ohjelmia, jotka soveltuvat mihin tahansa Windows-versioon ja jotka voidaan mukauttaa mihin tahansa työympäristöön tai mihin tahansa julkiseen estettävään tietokoneeseen.

1) USB-levynhallinta

Voimme luottaa sovellukseen, jotta voimme nopeasti deaktivoida ja aktivoida uudelleen tietokoneen USB-portit USB-levynhallintailmainen ja käytettävissä missä tahansa Windows-versiossa.

Kun olet ladannut ohjelman, avaa se ja siirry valikkoon Poista USB käytöstäjatkamme Poista USB-irrotettavat levyt käytöstä ja paina alas OK tehdä muutoksista tehokkaita; tästä lähtien mikään tietokoneeseen liitetty flash-asema ei ole enää katseltavissa, sen sisältöä ei voi lukea tai siihen kirjoittaa uusia tiedostoja.

Aktivoi käytöstä poistetut portit uudelleen avaamalla ohjelman uudelleen, avaamalla valikon uudelleen Poista USB käytöstänapsautamme Ota USB-irrotettavat levyt käyttöön ja valitse painike OK jotta tietokoneesi kaikki USB-portit toimivat jälleen täysin.

2) URC-PÄÄSYTILAT

Löysimme parhaiden ohjelmien USB-porttien poistamiseen nopeasti käytöstä yritystietokoneissa tai julkisissa työasemissa URC-PÄÄSYTILATkelvollinen ilmainen ohjelmisto, jossa on lukuisia ohjaustoimintoja.

Tällä ohjelmalla pystymme estämään USB-portit yksinkertaisesti painamalla LUKKO; vaihtoehtoisesti voimme myös painaa Liikuntarajoitteinen osiossa USB-tallennuslaitteetestää kokonaan USB-porttien havaitsemisen.

Jos haluat ottaa estettyjen USB-porttien uudelleen käyttöön tällä ohjelmalla, meidän tarvitsee vain avata sovellus uudelleen ja painaa AVATA tai ylös Täysi pääsy (osiossa USB-tallennuslaitteet) palauttaaksesi kaikkien irrotettavien USB-laitteiden oikean toiminnan.

3) Windowsin rekisterieditori

Tietokoneeseen kytkettyjen USB-tikkujen ja ulkoisten asemien käytön estäminen voimme muuttaa Windows 10:n ja Windows 11:n määritysvaihtoehtoa välttäen ulkoisten ohjelmien käyttöä ja estämällä erittäin tehokkaasti USB-portteja tavallisia käyttäjiä (joilla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia käyttää editoria).

Jatkamiseksi painamme WIN+R näppäimistöllä, kirjoitamme regedit Avaa rekisteriavaineditori ja ohjaa meidät seuraavalle polulle:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

Napsauta hiiren kakkospainikkeella polun viimeistä kansiota (esim Windows), valitsemme kohteen Uusi -> Avain ja valitse kansion nimi IrrotettavatStorageDevices.

Valitsemme nyt uuden kansion, napsauta hiiren kakkospainikkeella oikealla olevaa tyhjää tilaa ja paina ylös Uusi -> DWORD-arvo (32-bittinen)valitsemme nimeksi Deny_All ja määritämme kuinka arvo 1; Nyt sinun tarvitsee vain käynnistää tietokoneesi uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Aktivoidaksesi tällä menetelmällä estetut USB-portit uudelleen, meidän tarvitsee vain painaa uudelleen Deny_All ja aseta arvoksi 0 (nolla) tai vaihtoehtoisesti poista koko kansio IrrotettavatStorageDevices (oikea napsautus -> poista); joka tapauksessa käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta voimme ottaa käyttöön uudet rekisterimuutokset.

4) Windowsin ryhmäkäytäntöeditori

Sekä rekisterieditori Voit poistaa käytöstä ja ottaa uudelleen käyttöön tietokoneesi USB-portit ryhmäkäytäntöeditorin avullajoka on käytettävissä kaikissa Windows 11:n ja Windows 10:n Pro- ja Enterprise-versioissa.

Jos meillä on nämä Windows-versiot, avaamme valikon alkaakatsotaan gpedit avataksesi ryhmäkäytännön muokkaustyökalun, siirrytään seuraavaan polkuun:

Configurazione computer > Modelli amministrativi > Sistema > Accesso agli archivi rimovibili

tunnistamme vaihtoehdon Kaikki irrotettavat tallennusluokat: Estä kaikki pääsy ja laitetaan se siihen Aktivoitu.

Aktivoidaksesi ovet uudelleen, siirry uudelleen ilmoitettuun vaihtoehtoon ja aseta se Ei käytössä tai Ei määritetty palauttaaksesi muutokset.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa Ryhmäkäytäntöeditorin (gpedit.msc) asentaminen Windows Homeen Älä viitsi Windowsin paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin (gpedit.msc) käyttäminen.

Johtopäätökset

Mitä tahansa menetelmää käytetään, pystymme siihen deaktivoi ja aktivoi uudelleen tietokoneen USB-portit yhdellä napsautuksella tai yksinkertaisilla muutoksilla Windowsin rekistereihinmikä tekee tietokoneesta täysin immuuni viruksille, jotka kulkevat USB-tikkujen kautta (pelottavimpia, erityisesti julkisissa toimistoissa tai tietokoneissa, jotka ovat alttiita useiden ihmisten käyttöön).

Samasta aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka poistaa automaattinen toisto käytöstä ja suojata tietokoneesi USB-tikkuviruksilta Älä viitsi kuinka käyttää USB-tikkua tietokoneen lukitsemiseen ja lukituksen avaamiseen.

Indeksi
  1. 1) USB-levynhallinta
  2. 2) URC-PÄÄSYTILAT
  3. 3) Windowsin rekisterieditori
  4. 4) Windowsin ryhmäkäytäntöeditori
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up