EasyCAPin käyttäminen VHS:n ja konsolien nappaamiseen Macissa

EasyCAP-videota sieppaava gizmo on halpa ostaa melkein kaikkialta ja se lisää todella hyödyllisiä toimintoja tietokoneellesi. Mikä parasta, se toimii täydellisesti Yosemitessa, joten voit tallentaa pelikonsoleita, VHS-videoita, DV-nauhoja jne. suoraan Maciin MP4:n avulla.

The EasyCAP DC60 on halpa vanhan koulun videon kaappauslaite, joka sopii täydellisesti vanhan koulun videolähteiden kaappaamiseen. Jos sinulla on paljon vanhoja videonauhoja tai vanhoja videopelikonsoleja, joista haluat saada läpivientivideoita, tämä on yksi parhaista kustannustehokkaimmista tavoista tehdä se.

Tässä artikkelissa näytämme, kuinka voit määrittää asetukset ja muutamia vinkkejä äänen ja videon määrittämiseen parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi. Tässä testissä käytämme vanhaa Ms Pac Man -videopeliä, jonka löysimme laatikosta.

Lippalakki helpoksi

The EasyCAP on USB-laite, jossa on video- ja äänituloliitännät videon kaappaamiseen ja tallentamiseen tietokoneellesi. Ensin sinun on hankittava Mac OS X:n ohjain ja se saa täältä.

Laitteiston asentaminen on helppoa; kytke se vain vapaaseen USB-liitäntään. Tämän täytyy olla virtalähde, joten mikään tyhmä USB 1.0 -keskitin ei kelpaa. Asenna ja suorita ohjain ladatusta tiedostosta, ja jos et ole kytkenyt EasyCAP-laitetta tietokoneeseen, sinua kehotetaan tekemään niin.

Nyt sinun tarvitsee vain kytkeä laitteesi keltainen komposiittivideolähtö EasyCAPin keltaiseen videoliittimeen.

EasyCAP:n määrittäminen

Jos se olisi näin yksinkertaista, voisit aloittaa heti, mutta on olemassa pari lisävaihetta ennen kuin voit toistaa ja äänittää. Ensin sinun on asetettava videostandardi. Tämä testi suoritettiin PAL-maassa, Isossa-Britanniassa, mutta kilometrimääräsi voi vaihdella.

Jos saat oudon kuvan, joka näyttää mustavalkoiselta, sumealta ja oudosti poikkeavalta näytöllä, videostandardisi ei todennäköisesti ole oikea. Löydät oikean, vaikka et tiedä, mikä paikallinen standardisi on; Valitse vain yksi toisensa jälkeen, niin näyttö muuttuu värilliseksi, kun sinulla on oikea.

Seuraavaksi asetettava asia on lomituksen poisto. Vanhoja videosignaaleja lomitettiin, mikä kaksinkertaisti käytettävissä olevien juovien määrän lomittamalla kaksi kehystä ja pyyhkäisemällä nopeasti niiden välillä. Huono puoli tässä oli, että se sai näytön välkkymään. Nykyään käytämme progressiivista skannausta. Voit yhdistää kaksi kuvaa tasaisten (ish) progressiivisten kuvien saamiseksi käyttämällä deinterlace-asetusta. Tämä on vain yritys ja erehdys tapauskohtaisesti. Kokeile vain jokaista nähdäksesi, mikä sopii parhaiten.

Lopuksi videopuolella sinun on valittava lähde. Tämä on tehokas valinta komposiitti- ja SVHS- tai S-videon välillä. S-video on pieni 4-nastainen DIN-liitin, ja löydät nämä vain tietyistä näytönohjaimista ja S-VHS-tallentimista, joten suurimmaksi osaksi käytät keltaista komposiittivideota.

Ääni on asia erikseen. Voit kytkeä äänen valkoiseen johtoon monoa tai valkoisia ja punaisia ​​johtoja stereoihin, mutta tämä ei jostain syystä toiminut kovin hyvin pienen Ms Pac Manin kanssa, joten lopulta lisäsimme pienen USB-äänikortin. niinkuin tämä ja phonosta 3,5 tuuman liittimeen niinkuin tämä, ja se toimi täydellisesti. Ms Pac Manin halpa ääni oli todella korkea, joten jouduimme säätämään äänituloa, joka on saatavilla Mac-asetukset -sovelluksen "Asetukset -> Ääni" -osiossa.

Äänite

Kun äänen taso on riittävä ja kuva tulee EasyCAPiin selkeästi ja oikealla TV-standardilla, voit tallentaa videosi.

Valitse "Tiedosto -> Aloita tallennus" (komento + S), ja sinulta kysytään, minne haluat tallentaa tallenteen ja missä muodossa se tallennetaan. MP4 on parempi Macille, joten se oli valintamme. Voit lopettaa tallennuksen valitsemalla "Tiedosto -> Lopeta tallennus."

Valikossa on muita näyttövaihtoehtoja, kuten koko näyttö ja kuvasuhteet. Jos haluat todella puristaa kuvan ja toistaa sen koko näytöllä 16:9-suhteella, tee se vapaasti, mutta pidä mielessä, mitä sanoimme äskettäisessä kuvasuhteita käsittelevässä artikkelissamme.

Johtopäätös

Tämä on halvin ja nopein tapa napata vakiotarkkuuden video Maciin. HD-videon kaappaaminen pelikonsolista vaatii paljon enemmän laitteistoa, mutta ehkä palaamme siihen joskus toiste.

Jos sinulla on vinkkejä SD-videon kaappaamiseen, voit jakaa ne alla olevissa kommenteissa.

Indeksi
  1. Lippalakki helpoksi
  2. EasyCAP:n määrittäminen
  3. Äänite
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up