Eikö MacBookin ohjauslevy toimi? Tässä ovat korjaukset!

Suuri syy ostaa Applen tuotteita on se, että ne "vain toimivat". Mutta kun he eivät tee, se on tuskallista ja turhauttavaa aikaa. Vaikka melkein mikä tahansa MacBookin osa voi epäonnistua, ohjauslevy on altis virheille. Rikkinäinen ohjauslevy saa tuntumaan siltä, ​​että et voi tuskin käyttää tietokonettasi, ja toisinaan et voi. Tämä opetusohjelma tarjoaa muutamia korjauksia MacBookin ohjauslevylle, joka ei toimi. Ensimmäisen ratkaisumme pitäisi olla myös sinun.

Syyt, miksi MacBookin ohjauslevy ei toimi

Yleisimmät syyt siihen, miksi saatat kohdata ongelmia MacBookin ohjauslevyn kanssa, ovat seuraavat:

 • Ohjauslevyn pinta saattaa tarvita puhdistusta.
 • Ohjelmistovirhe saattaa estää ohjauslevyäsi toimimasta kunnolla.
 • Ohjauslevysi on saattanut menettää yhteyden ja vaatii nyt nollauksen.
 • Macin akku on ehkä huollettava tai vaihdettava.

1. Puhdista ohjauslevy

Ennen kuin käytät aikaa ohjauslevyn vianetsintään, on tärkeää huomata, että ohjelmisto- tai laitteistovian mahdollisuus on erittäin epätodennäköinen. Suurimman osan ajasta ohjauslevyn nopea pyyhkiminen hellävaraisella liinalla korjaa mahdolliset reagointiongelmat.

 1. Ennen kuin puhdistat ohjauslevyn, muista sammuttaa Mac siirtymällä työkalupalkin Omenavalikkoon.
 1. Valitse avattavasta valikosta "Sammuta…" ja sammuta Mac noudattamalla näytön kehotteita.
 2. Kostuta pehmeä nukkaamaton liina kevyesti makealla vedellä ja pyyhi sitten ohjauslevy varovasti sillä. Älä päästä kosteutta näkemiisi aukkoihin, mukaan lukien ohjauslevyn reunoihin.

Varoitus: älä käytä vetyperoksidia tai valkaisuainetta sisältäviä tuotteita Macin puhdistamiseen. Vältä kosteuden pääsyä aukkoihin äläkä upota Macia mihinkään puhdistusaineeseen.

2. Poista kaikki kytketyt oheislaitteet

Pidä tätä vaihetta samana kuin "sammuta ja päälle" -vaihe. Sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, vaikka se onkin yksi helpoimmin poissuljettavista tekijöistä.

Tietenkin langallinen hiiri on helppo havaita, vaikka Bluetooth tai muu langaton dongle saattaa aiheuttaa ongelmia MacBookin ohjauslevyn kanssa.

Jos ulkoinen hiiri on liitetty, irrota se, käynnistä tietokone uudelleen ja katso, jatkuuko ongelma. Jos näin on, katso muutama seuraava ratkaisu ratkaisun löytämiseksi.

3. Tarkista ohjelmistopäivitykset

Seuraava tarkistettava elementti on yhtä yksinkertainen kuin hiiren poistaminen järjestelmästä. Ohjelmistopäivitykset voivat ratkaista ohjauslevy-ongelmat sekunneissa. Ohjelmiston päivittäminen:

 1. Suorita "Järjestelmäasetukset" ja avaa sitten "Ohjelmiston päivitys" -paneeli.
 1. Tämän pitäisi tarkistaa automaattisesti saatavilla olevat päivitykset. Jos niitä löytyy, napsauta "Päivitä nyt" -painiketta alustaaksesi ne. Ohjelmiston ohella tämä voi saada laiteohjelmistopäivityksiä, jotka voivat korjata ohjauslevyn ongelman.

4. Nollaa System Management Controller (SMC)

SMC on vastuussa monista MacBookin matalan tason toiminnoista ja saattaa olla vastuussa ohjauslevy-ongelmasta, vaikka sillä ei olisi suoraa yhteyttä siihen.

 1. Sammuta Macisi työkalupalkin Omenavalikosta.
 1. Jos Macissasi on irrotettava akku, irrota se sekä virtalähde.
 2. Paina virtapainiketta ja pidä sitä painettuna viiden sekunnin ajan, asenna sitten akku takaisin ja käynnistä Mac.
 3. Jos Macissa on ei-irrotettava akku, pidä näppäimistön Ctrl + Optio + Shift painettuna ja paina sitten virtapainiketta kymmenen sekunnin ajan.
 4. Vapauta ne ja käynnistä MacBook uudelleen, minkä pitäisi nollata SMC ja saada ohjauslevy taas toimimaan.
 5. Jos Macissasi on a T2 turvasirunollaa SMC painamalla Ctrl + Vaihto + Optio ja virtapainiketta seitsemän sekunnin ajan ja käynnistä sitten Mac uudelleen.

5. Palauta parametri-RAM (PRAM) tai haihtumaton RAM (NVRAM)

MacBookin mallista ja iästä riippuen se käyttää joko PRAM- tai NVRAM-muistia. Molemmilla on omat kokoonpanoasetukset järjestelmällesi. Kumpikin voi olla syynä ohjauslevyn ongelmiin, ja niiden nollaaminen noudattaa samaa lähestymistapaa.

 1. Sammuta Mac.
 2. Pidä Optio + Komento + P + R painettuna noin 20 sekuntia. Useimmat MacBookit toistavat käynnistysäänen, joka ilmaisee, että voit vapauttaa näppäimet.
 3. Uudemmissa MacBookeissa, joissa on T2-suojaussiru, vapauta avaimet, kun Apple-logo tulee näkyviin toisen kerran.
 4. Tämän pitäisi nollata PRAM/NVRAM, joten tarkista, toimiiko ohjauslevy, ja jatka eteenpäin, jos et onnistu.

6. Poista ohjauslevyn ominaisuusluettelotiedostot

Saatat huomata, että viallinen ominaisuusluettelotiedosto (plist) saattaa olla vika. Koska tarkastelemme MacBookin ohjauslevyn ongelmaa, on vain kaksi harkittavaa tiedostoa.

 1. Voit etsiä ne avaamalla Finderin ja sitten "Go -> Go to Folder" -valikon. Pikanäppäin tänne Finderista on Command + Shift + G.
 1. Kirjoita polku "/Library/Preferences/" ja napsauta sitten "Go" avautuvassa valintaikkunassa.
 2. Etsi näkyviin tulevasta Finder-ikkunasta tiedostot "com.apple.AppleMultitouchTrackpad.plist" ja "com.apple.preference.trackpad.plist".
 1. Jos jompikumpi on olemassa, se voidaan poistaa. Kun olet tehnyt niin, käynnistä MacBook uudelleen ja tarkista muita ohjauslevyongelmia. Jos ne ovat edelleen olemassa, sinun on suoritettava lisädiagnoosi.

7. Säädä ohjauslevyn seurantanopeutta

Jos ohjauslevysi tuntuu hitaalta, on mahdollista, että kyseessä ei ole laitteisto-ongelma. Voit parantaa ohjauslevysi reagointikykyä säätämällä tulonohjausasetuksia Järjestelmäasetukset-sovelluksessa.

 1. Valitse Järjestelmäasetukset-sovelluksesta Ohjauslevy-valikkovaihtoehto.
 1. Napsauta ja vedä liukusäädintä tekstin alla, jossa lukee "Seurantanopeus". Siirrä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle sen mukaan, haluatko ohjauslevyn reagoivan nopeammin vai hitaammin.

8. Mukauta ohjauslevyn kaksoisnapsautusnopeutta

Jos sinulla on vaikeuksia saada ohjauslevyä rekisteröimään kaksoisnapsautustoimintoa, voit saada ohjauslevyn reagoimaan paremmin, jos annat itsellesi enemmän aikaa napsautusten väliin osoittimen ohjauksen esteettömyysasetusten avulla.

 1. Valitse Järjestelmäasetusten päävalikosta "Esteettömyys".
 1. Valitse sivupalkin valikosta "Osoittimen ohjaus".
 1. Käytä lopuksi tekstin "Kaksoisnapsautusnopeus" oikealla puolella olevaa liukusäädintä salliaksesi enemmän tai vähemmän aikaa napsautusten välillä kaksoisnapsautuksen aikana.

9. Poista Force Click ja Haptic Feedback käytöstä

Useimmissa nykyaikaisissa Mac-ohjauslevyissä on syöttövoima-anturi, joka paljastaa kontekstuaalisen palautteen, kun ohjauslevyyn kohdistetaan tietty paine. Ajoittain saatat vahingossa aktivoida kourallisen ominaisuuksia, jotka ovat käytössä "Pakonapsautus ja haptinen palaute", mukaan lukien "Look Up", "Quick Look" ja mediatoistosäätimet. Macin mukauttaminen ohittamaan nämä syöttötavat voivat estää ohjauslevyn ei-toivotun toiminnan.

 1. Valitse "Ohjauslevy" Järjestelmäasetusten päävalikosta.
 1. Poista valinta ruudusta "Pakota klikkaus ja haptinen palaute" seuraavassa näytössä.

10. Suorita Apple Diagnostics

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia menetelmiä ja ohjauslevy toimii edelleen odottamattomasti, on suositeltavaa suorittaa Apple Diagnostics -työkalu. Suorita seuraava työnkulku suorittaaksesi sarjan tarkistuksia selvittääksesi, onko Macissasi laitteistovaurioita, mukaan lukien viallinen ohjauslevy.

Macit Apple Siliconilla

 1. Käynnistä Mac uudelleen ja pidä Touch ID/virtapainiketta painettuna, kunnes näet käynnistysvaihtoehtojen ikkunan.
 1. Paina näppäimistön komento + D.

Macit Intel-siruilla

 1. Käynnistä Mac uudelleen. Kun se käynnistyy, pidä välittömästi D-näppäintä painettuna, kunnes näet edistymispalkin tai "valitse kieli" -kehotteen.

Kun olet käynnistänyt ja suorittanut Apple Diagnostics -testin, voit tarkastella tulossivua, jossa on yksityiskohtaiset tiedot kaikista laitteistovaurioista, mukaan lukien ohjauslevyn vauriot. Jos viitekoodi annetaan, huomioi se ja jaa se Applen tuki auttaa heitä diagnosoimaan ja korjaamaan kaikki laitteisto-ongelmat.

Kärki: Jotkut MacBook-mallit, etenkin vuonna 2008 tai aikaisemmin julkaistut, voivat kärsiä harvinaisesta akun turpoamisongelmasta 300–500 latausjakson jälkeen. Turvonneet MacBookin akut voivat aiheuttaa ohjauslevyn häiriöitä, jos niitä ei korjata. Jos uskot, että viallinen akku voi olla syynä siihen, että ohjauslevy ei toimi kunnolla, harkitse olevan aika ottaa yhteyttä Apple-tukeen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko vaihtaa MacBookin sisäänrakennetun ohjauslevyn ja ulkoisen hiiren välillä?

Kyllä, sinun pitäisi pystyä vaihtamaan saumattomasti sisäänrakennettujen ja langattomien oheislaitteiden välillä, mukaan lukien erilliset ohjauslevyt ja hiiret. Jos huomaat, että sisäänrakennettu ohjauslevy ei vastaa, kun muut osoittimen ohjauslaitteet on kytketty, siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Esteettömyys -> Osoittimen ohjaus" ja varmista, että "Ohita sisäänrakennettu ohjauslevy huomioimatta hiiren tai langattoman ohjauslevyn yhteydessä" -ruutu. on läsnä” ei ole valittuna.

Ei vain ohjauslevyni tunnu hitaalta. Kuinka voin tehdä Macin vianmäärityksen, jos se tuntuu epävakaalta tai reagoimattomalta?

Ohjauslevyni toimii oikein useimmissa sovelluksissa, mutta joskus se ei reagoi muiden sovellusten käytön aikana. Miten voin korjata tämän?

Jos omistat Apple Siliconilla toimivan Macin, jotkin asentamasi sovellukset voivat olla optimoituja multitouch-first-käyttöliittymälle, mikä saattaa aiheuttaa ohjauslevyn tunteen, että se toimii väärin. Jotta kosketusnäytölliset sovellukset tuntuvat alkuperäisiltä Macissasi, napsauta sovelluksen nimeä valikkopalkissa, valitse Asetukset ja varmista sitten, että "Touch Alternatives" on kytketty päälle. Lue eteenpäin selvittääksesi, onko sovellus optimoitu Apple Siliconille.

Indeksi
 1. Syyt, miksi MacBookin ohjauslevy ei toimi
 2. 1. Puhdista ohjauslevy
 3. 2. Poista kaikki kytketyt oheislaitteet
 4. 3. Tarkista ohjelmistopäivitykset
 5. 4. Nollaa System Management Controller (SMC)
 6. 5. Palauta parametri-RAM (PRAM) tai haihtumaton RAM (NVRAM)
 7. 6. Poista ohjauslevyn ominaisuusluettelotiedostot
 8. 7. Säädä ohjauslevyn seurantanopeutta
 9. 8. Mukauta ohjauslevyn kaksoisnapsautusnopeutta
 10. 9. Poista Force Click ja Haptic Feedback käytöstä
 11. 10. Suorita Apple Diagnostics
  1. Macit Apple Siliconilla
  2. Macit Intel-siruilla
 12. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko vaihtaa MacBookin sisäänrakennetun ohjauslevyn ja ulkoisen hiiren välillä?
  2. Ei vain ohjauslevyni tunnu hitaalta. Kuinka voin tehdä Macin vianmäärityksen, jos se tuntuu epävakaalta tai reagoimattomalta?
  3. Ohjauslevyni toimii oikein useimmissa sovelluksissa, mutta joskus se ei reagoi muiden sovellusten käytön aikana. Miten voin korjata tämän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up