Erillinen, integroitu vai ulkoinen näytönohjain?

Ero integroidun näytönohjaimen ja erillisen näytönohjaimen välillä, milloin on parempi tallentaa ja mikä on PC:n GPU

Kun ostamme uuden tietokoneen, tarkastelemme ensin prosessorin tyyppiä ja tehoa, RAM-muistia ja levytilan määrää ja joissain tapauksissa jopa näytönohjainta. Näytönohjain tai GPU on yksikkö kuvan ja grafiikan käsittelyyn, mitä voi olla integroitu CPU:hun tai niillä on erillinen siru.

Suorittimeen integroitu näytönohjain käyttää osaa RAM-muistista videomuistina, kun taas erillisessä GPU:ssa on videomuisti, joka on täysin erillinen RAM-muistista, jotta se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn. PC:n ostamisesta lähtien integroitu näytönohjain maksaa paljon vähemmän, se kannattaa löytää mitä eroa on suorituskyvyn suhteen integroidulla näytönohjaimella.

Indeksi

  Integroitu näytönohjain

  Integroiduissa näytönohjaimissa on emolevyyn integroitu tai suoraan prosessorin sisällä oleva siru: jälkimmäisessä tapauksessa puhumme APU, näkee suorittimen, jossa on myös sisäänrakennettu videosiru.

  Integroiduilla näytönohjaimilla varustettujen tietokoneiden avulla voit käyttää käyttöjärjestelmää kaikkiin perustoimintoihin, mukaan lukien elokuvien ja videoiden katseluun sekä verkkosivujen katseluun jopa animaatioiden kanssa. Integroidut näytönohjaimet antavat harvoin mahdollisuuden pelata uusimman sukupolven videopelejä ja käyttää videoeditointiohjelmia tai 3D-grafiikkakäsittelyä, vaikka nykyaikaisilla prosessoreihin integroiduilla siruilla on saavutettu suoritustaso, joka riittää jopa pelien pelaamiseen (n. vähimmäisresoluutio) ja käynnistä raskaimmat ohjelmat.

  Integroidut kortit käyttävät osaa PC:n RAM-muistista muistina: älkäämme siis hämmästykö, jos valittu käyttöjärjestelmä näkee vähemmän RAM-muistia kuin asennettu, koska osa siitä on varattu videosirulle. Videomuistin osa, joka on varattu videosirulle ja jota voidaan lisätä edistyneet BIOS-asetukset.

  Jos olet varma, että et käytä tämäntyyppisiä ohjelmia etkä pelaa tietokoneella, ei ole mitään syytä ostaa tietokonetta erillisellä näytönohjaimella. Tämän varmistaminen on erittäin tärkeää erityisesti kannettavissa tietokoneissa, koska jos kiinteät pöytätietokoneet voidaan vielä varustaa myöhemmin erillisellä näytönohjaimella, kannettavia voidaan parantaa vain ottamalla käyttöön ratkaisuja, kuten ulkoisia näytönohjaimia tai eGPU:ita (joista puhumme siitä myöhemmin).

  Erillinen näytönohjain

  Erillisiä näytönohjainkortteja (kutsutaan myös erillisiksi näytönohjaimaksi) valmistavat AMD ja NVIDIA, jotka ovat johtavia näytönohjainyhtiöitä. Erillinen näytönohjain esitetään lisäkorttina, joka liitetään tietokoneeseen, joka on varustettu videomuistilla (paljon nopeampi kuin RAM) ja kaikilla siruilla, jotta saadaan selkeästi monimutkaisempi grafiikka kuin integroidut ratkaisut. Tämän komponentin hinta vaihtelee, mutta perusmalleihin on vaikea maksaa alle 100 euroa (tehokkaimmat mallit saavuttavat helposti 1000 € ja yli).

  Keskitason omistettu näytönohjain sopii erinomaisesti niille, jotka joutuvat työskentelemään 3D-grafiikkaohjelmien, kuten Photoshopin, Adobe Premieren, AutoCADin, kanssa ja myös pelaamaan uusimman sukupolven videopelejä ja tyytyväisiä keskitason alhaisiin graafisiin yksityiskohtiin.

  Jos olemme intohimoisia videopeleihin ja haluamme kokeilla myös juuri markkinoille tulleita, meidän on otettava huomioon PC:lle aiheutuvat lisäkulut; tällä hetkellä paras näytönohjain, johon voit ostaa Kiinteät PC:t, jotka on tarkoitettu pelaamiseen tai ammattiohjelmiin se on epäilemättä XFX Speedster QICK308 Radeon RX 6600 XT, myydään Amazonissa 741 euroon asti.

  Kannettavissa tietokoneissa erillinen näytönohjain näyttää edelleen emolevyn integroidulta sirulta, mutta tavalliseen integroituun ratkaisuun verrattuna se käyttää erillistä liitintä (johdettu PCI-Express X16:sta) ja erillistä videomuistia, jotta se tarjoaa korkean suorituskyvyn pelaamiseen suunniteltuja muistikirjoja.

  Ulkoinen näytönohjain tai eGPU

  Kannettavissa tietokoneissa sisäistä näytönohjainta ei voi vaihtaa: mitä tehdä, jos tarvitsemme enemmän grafiikkatehoa ohjelmille? Tässä tilanteessa voit ostaa ulkoisen näytönohjaimen. Tällä hetkellä kuitenkin eGPU maksaa paljon ja vaatii Thunderbolt-liitännän (tai USB 3.2:n), jotta voidaan tarjota nopea tiedonsiirto.

  Meidän eGPU-opas MacBookille löydämme parhaat ulkoiset näytönohjaimet käytettäväksi MacBookeissa. Näihin kortteihin riittää ulkoisen näytön liittäminen ja suoraan eGPU:n tuottaman grafiikan hyödyntäminen, jotta voidaan käyttää raskaampiakin ohjelmia.

  Johtopäätökset

  Näytönohjaimet ovat tärkeä osa nykyaikaista tietokonetta. Koska tietokoneista on tullut työvälineitä useimmissa skenaarioissa, integroitu näytönohjain riittää käyttöjärjestelmän vaikutuksiin ja hyötykäyttöön.laitteistokiihdytys selaimissa ja muut 3D-ohjelmat.

  Jos pelaamme usein PC:llä, meillä on kiva pelilista Steamissä tai käytämme videonmuokkausohjelmia, kannattaa aina ottaa huomioon oma videokortti, ainoa, joka pystyy tarjoamaan tarvittavan tehon videopeleille ja ammattiohjelmille tyypilliseen monimutkaiseen 3D-käsittelyyn.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up