Erot iOS:n ja iPadOS:n sekä iPad-järjestelmän ja iPhonen välillä

Mitä muutoksia iPadOS-järjestelmässä iPadissa ja mitä eroja on iPhonen iOS:n kanssa

Kaikissa uusissa iPadeissa on eri käyttöjärjestelmä kuin iPhoneissa: iPadOS. Vaikka järjestelmä on ilmeisesti samanlainen kuin iPhonessa, moniajoissa on äänestetty merkittäviä eroja, joiden tarkoituksena on tehdä iPadOS:sta täydellinen käyttöjärjestelmä korvaamaan perinteiset kannettavat tietokoneet.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle, mitä erot iOS:n ja iPadOS:n välillä, jotta voimme tarttua niihin aina, kun meillä on uuden sukupolven iPad käsissämme. Jos emme ole vielä ehtineet kokeilla iPadia, voimme lukea myös markkinoiden parhaille iPadeille omistetun luvun, jotta voimme heti ostaa tarpeisiimme sopivan iPadin.

IPadOS-yhteensopivuus

iPadOS voidaan asentaa kaikki Apple-tabletit, joissa on yli 2 Gt RAM-muistia, joten suurin osa malleista myydään vuoden 2018 jälkeen. Tarkemmin sanottuna iPadOS voidaan asentaa seuraaviin laitteisiin:

 • iPad Air (2., 3. ja 4. sukupolvi)
 • iPad mini (4. ja 5. sukupolvi)
 • iPad (viides, kuudes, seitsemäs ja kahdeksas sukupolvi)
 • iPad Pro 9,7"
 • iPad Pro 10,5"
 • iPad Pro 11" (ensimmäinen, toinen ja kolmas sukupolvi)
 • iPad Pro 12,9" (ensimmäinen, toinen, kolmas, neljäs ja viides sukupolvi)

Jos meillä on jokin aikaisemmista iPadeista, kannattaa tarkistaa, onko meillä odottavia päivityksiä, jotta voimme saadaiPadOS:n uusin versio. Tarkistaaksesi iPadOS:n päivitykset yhdistämme tabletin vakaaseen Wi-Fi-verkkoon ja avaa sitten sovellus asetukset, paina Yleiset-valikkoa, paina Ohjelmistopäivitys ja odota uusien päivitysten hakua.

Jos iPadOS:lle on uusia päivityksiä, paina -painiketta lataa ja asenna ja sitten päälle Hyväksyä Ja hyväksyn (tarvittaessa) järjestelmän lataamisen ja asennuksen aloittamiseksi. Kun sinua pyydetään, käynnistämme tabletin uudelleen suorittaaksemme toimenpiteen loppuun ja huomaamme, että iPadiin on asennettu uusi iPadOS.

iPadOS:n ominaisuudet

iPadOS:ssä näemme heti uuden aloitusnäytön, joka on täysin erilainen kuin iOS:ssä ja siten myös iPhonessa: käytetty asettelu on suunniteltu helpottamaan tabletin käyttöä vaakasuunnassa. Sovellusten kuvakkeiden ja widgetien ruudukko on pienempi. vain talon oikealla puolella.

Talon vasemmalla puolella löydämme iPadOS-widget, jotka näyttävät sitten tietoa säästä, päivän uutisista tai osakeosakkeista. Tämä näyttö aktivoituu, kun käynnistät iPadOS:n ensimmäisen kerran, ja se on muokattavissa: voit toimia yksittäisissä widgeteissä tai poistaa käytöstä ne, joista emme pidä, vierittämällä näytön oikeaan osaan ja painamalla alareunassa olevaa Muokkaa-painiketta.; Vaihtoehtoisesti voimme aina muokata widgetejä Widget Centeristä, kuten on jo nähty iOS:ssä.

Yksi yhteinen asia iOS:n kanssa on tumma tila, joka aktivoi tumman teeman (mustalla taustalla ja painikkeilla/valikoilla harmaan ja valkoisen sävyillä) iPadOS-käyttöliittymässä ja tummaa teemaa tukevissa sovelluksissa. Tämä toiminto voidaan aktivoida reitiltä Asetukset -> Näyttö ja kirkkaus, valitse ruutu Tumma tai aktivoimalla ääni Automaattinen. Kun aktivoit tämän viimeisen kohteen, iPad siirtyy automaattisesti tummaan tilaan ja palaa teeman vaaleaan versioon kellonajan mukaan. Pohjimmiltaan muutos tapahtuu auringonnousun ja auringonlaskun ajankohdan perusteella, missä olemme, mutta voimme myös muokata siirtymistä tumman ja vaalean teeman välillä aikataulujemme mukaan.

Toinen iOS:stä otettu ominaisuus, jota on parannettu iPadOS:ssä, on Jaettu näkymä, jonka avulla voit avata kaksi sovellusta samanaikaisesti näytöllä ja valita myös molempien etualalla avattujen sovellusten kuvasuhteen. Hyödyntääksemme sitä meidän on avattava ensimmäinen sovellus, avattava sitten alempi Dock-palkki ja pidettävä sormeasi painettuna toisessa avattavassa sovelluksessa, jotta voimme sijoittaa sen näytölle. Verrattuna iOS:ään voimme avata jopa useampia saman sovelluksen esiintymiä Split View'ssa: voimme siten avata kaksi Safari-ikkunaa ja avata kaksi erilaista sivustoa vierekkäin tuottavuuden lisäämiseksi.

Löydämme myös iPadOS:n maksimiin tehostettujen toimintojen joukosta Liu'uta Yli, jonka avulla voit avata sovelluksen kelluvassa ikkunassa näytön sisällä, jolloin voit myös avata kolme sovellusta yhdessä (kaksi säilytettäväksi jaetussa näkymässä ja yksi kelluva, palautettava tarvittaessa tai piilotettava reunoihin) .

Toinen tärkeä iPadOS:n uutuus koskee käyttöjärjestelmään integroitu näppäimistö: iOS-näppäimistö on myös tässä järjestelmässä, mutta se integroi uusia eleitä kirjoittamista varten, ja se voidaan myös muuntaa kelluvaksi näppäimistöksi, jotta se voidaan siirtää siihen näytön kohtaan, jossa se ei aiheuta epämukavuutta. "Kirjoittamisen" alalla on myös huomioitava mahdollisuus asentaa mukautettuja kirjasimia App Storen kautta

iPadOS:lla saamme täyden Apple Pencil -tuki, Applen kehittämä kapasitiivinen kynä, joka pystyy kirjoittamaan ja piirtämään iPadilla sellaisella tarkkuudella, jota ei ole ennen nähty muilla markkinoilla olevilla ennakoivilla kynillä. Itse asiassa jokaisessa nykyaikaisessa iPadissa pitäisi olla Apple Pencil aina lähellä, kun otetaan huomioon mukavuus, jolla voimme kirjoittaa tai piirtää näytölle.

The tuki ulkoisille laitteille, joita on aina ollut erittäin vaikea yhdistää erittäin suljettuun tuotteeseen, kuten iPadiin: uudella käyttöjärjestelmällä voimme liittää USB-tikut, konsoliohjaimet, hiiret, näppäimistöt, ulkoiset näytöt ja Mac-tietokoneet, jotta voimme muuttaa iPad ulkoiseen näyttöön, kuten myös oppaastamme näkyy Käytä iPadia toisena näyttönä.

Mikä iPad kannattaa ostaa

Kiinnostuimme iPadOS-käyttöjärjestelmästä ja haluatko kokeilla sitä nyt? "halvin" iPad, josta voimme löytää tämän käyttöjärjestelmän, oniPad 9.7 (6. sukupolvi), saatavana kunnostettuna Amazonista alle 400 €:lla.

Tästä iPadista löytyy 9,7 tuuman Retina-näyttö, lukitus avataan Touch ID:llä, 128 Gt:n sisäinen muisti, Wi-Fi-yhteys, 36,59 wattitunnin akku, HD-takakamera, FaceTime-yhteensopiva etukamera ja iPadOS-käyttöjärjestelmä.

Jos toisaalta etsimme uusinta iPadia, voimme katsoaApple iPad Air (2020), kunnostettu alle 600 €.

Tässä iPadissa on 10,9 tuuman Liquid Retina -näyttö, lukitus avataan Touch ID:llä, A14-bionic-siru hermomoottorilla, 64 Gt sisäinen muisti, Wi-Fi-yhteys, 12 MP HD-takakamera, FaceTime-yhteensopiva etukamera 7 MP:stä ja iPadOS käyttöjärjestelmä.

Niille, jotka haluavat huippuluokan suurimman mahdollisen näytön, he voivat ehdottomasti panostaa iPad Pro 12,9" (2021), uusi noin 1300€.

Tässä tabletissa on 12,9 tuuman Liquid Retina XDR -näyttö ProMotion- ja TrueTone-tekniikalla, Apple M1 -siru, 256 Gt sisäistä muistia, TrueDepth-etukamera ultralaajakulmalla ja automaattisella kehystystoiminnolla, Wi-Fi 6 -liitäntä, Thunderbolt-USB-portti 4 ja iPadOS-käyttöjärjestelmä.

Johtopäätökset

iPadOS on itse asiassa iOS-versio, joka on suunniteltu hyödyntämään Applen tabletteja, ja siinä on joitain temppuja ja toimintoja, jotka todella lisäävät tuottavuutta ja mahdollistavat tabletin käytön kannettavana tietokoneena eikä suurena älypuhelimena, vaikka loppujen lopuksi samoja sovelluksia kuin iPhonessa käytetään hyväksi. Jos olemme kiinnostuneita, iPadeja löytyy kaikkiin budjetteihin, vaikka hinnat ovat ilmeisesti keskimäärin paljon korkeammat kuin Android-tablettien.

Aina iPadeista ja Apple-tableteista puhuttaessa kehotamme sinut lukemaan oppaitamme Uusien iPadien mallit ja ominaisuudet Ja Yhdistä iPad ja iPhone televisioon Wi-Fi-yhteydellä tai kaapelilla.

Indeksi
 1. IPadOS-yhteensopivuus
 2. iPadOS:n ominaisuudet
 3. Mikä iPad kannattaa ostaa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up