Ohjelmistot ja koodekit kaikenlaisten elokuvien ja videoiden katseluun

Mitkä koodekit ja ohjelmat sinun on asennettava, jotta voit katsoa kunkin muodon videoita ja elokuvia Windows-tietokoneissa ja -älypuhelimissa

Jokainen, joka on kokeillut Windowsin vanhoja versioita (erityisesti Windows XP:tä ja aiempia versioita), tietää, että nämä Microsoftin käyttöjärjestelmät eivät pystyneet lukemaan minkäänlaisia ​​Internetistä ladattuja elokuvia tai videoita, koska kaikki käytetyimmät koodekit puuttuivat. Nykyään tilanne on hyvin erilainen, sillä Windows 11 ja Windows 10 lukevat käytännössä kaikki verkosta tai muista lähteistä ladatut videot, mutta silti on mahdollista törmätä joihinkin videoihin koodekeilla, joita Microsoft-käyttöjärjestelmä ei tue.

Jos meillä on myös ongelmia videon toistamisessa tietyllä koodekilla, seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti mitä tehdä nähdäksesi kaikenlaisia ​​elokuvia ja videoita, lataamalla puuttuvat koodekit suoraan Microsoft Storesta tai käyttämällä vaihtoehtoisia videosoittimia, jotka voivat lukea mitä tahansa videomuotoa.

Indeksi

  Asenna koodekit Microsoft Storesta

  Jos video tai elokuva ei käynnisty Windowsissa, voimme helposti korjata sen asentamalla puuttuvat koodekit tiedostosta Microsoft Store, jonka voimme avata Windows 11:n tai Windows 10:n Käynnistä-valikosta.
  Store koodekki Kun olet avannut Microsoft Storen, kirjoita yläreunassa olevaan hakukenttään videolaajennukset päästäkseen käsiksi puuttuviin koodekkeihin uusimmissa Windows-versioissa.

  Kuten olemme ehkä huomanneet, jotkut koodekkilaajennukset ovat maksullisia: valitettavasti virallisten Microsoft-laajennusten hankkimisesta on maksettava lisenssikustannusten vuoksi. Esimerkiksi Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä tuki HEVC-koodekille puuttuu, jonka kanssa voimme lisätä HEVC-videolaajennukset hintaan 99 senttiä.

  Vaikka tämä koodekki voidaan integroida muihin järjestelmiin (kuten näemme alla olevasta oppaasta), voi olla hyödyllistä harkita sen ostamista, jos työskentelemme paljon videoiden parissa ammattimaisesta näkökulmasta (esimerkiksi jos käytämme Adobe Premiere Prota CC ja tee paljon videoeditointia).

  Ohjelmat nähdäksesi kaikki videot

  Jos meillä ei ole työtarpeita maksullisten koodekkien asentamiseen, mutta meillä on ongelmia ladattujen videoiden kanssa, voimme toistaa kaikki videot missä tahansa muodossa käyttämällä ilmainen ohjelma, kuten VLC, saatavilla virallinen sivusto.
  VLC Tämä soitin voi avata minkä tahansa videotiedoston, jopa oudot tai vähän käytetyt tiedostomuodot. Ainoa välittömästi ratkaistava ongelma on käyttö videoiden oletusohjelmana, mikä ei ole itsestään selvää, kun on kyse Windowsista (joka yleensä suosii ohjelmiaan).

  VLC:n asettaminen oletussoittimeksi Windows 11:ssä Avataan Käynnistä-valikko, mennään ylös asetukset, painamme valikkoa Sovellus, sitten Ennalta määritetyt sovellukset ja lopuksi päälle Oletussovellukset. Tästä valikosta etsimme sovellusta Elokuvat ja TV (oletussovellus videoille Windowsissa) ja uudessa ikkunassa painamme kaikkia olemassa olevia videolaajennuksia, jotta voimme asettaa VLC:n oletussoittimeksi.

  VLC:n asettaminen oletussoittimeksi Windows 10:ssä avaamme Käynnistä-valikon, etsimme ja avaamme sovelluksen asetukset, valitsemme valikon Sovellus, siirrytään sivuvalikkoon Oletussovellukset, painamme sovellusta Elokuvat ja TV kentällä Videosoitin ja valitse VLC oletussoittimeksi kaikille tiedostoille.

  Vaihtoehtoisesti voimme myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella videota, jossa on toisto-ongelmia, napsauta Omaisuus ja näytöllä Kenraali, painamme painiketta Muuttaa esillä kohteen vieressä Avaa, joten voit valita soittimeksi VLC:n. Tämä temppu on voimassa sekä Windows 11:ssä että Windows 10:ssä.
  Jos emme halua käyttää VLC:tä monikäyttöisenä pelaajana, pyydämme sinua lukemaan oppaamme parhaat vaihtoehtoiset videosoittimet VLC:lle, jotta voit valita yhtä tehokkaan ja tehokkaan vaihtoehdon.

  Codec-paketit

  Vaikka löydämme lähes kaikki koodekit Windows 11:stä ja Windows 10:stä, voimme silti löytää mediakoodekkipaketti, jotka ovat Windows XP:n päivinä niin kuuluisia koodekkipaketteja. Paras koodekkipaketti, jonka voimme asentaa Windowsiin, on ehdottomasti K-Lite Codec Pack, päivitetään aina ja ladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.
  Codec paketti Asentamalla perusversion (kevyt mutta täydellinen) saamme kaikki puuttuvat koodekit asennettuna Windowsiin, valmiina käytettäväksi missä tahansa niitä pyytävässä ohjelmassa. Asennuksen jälkeen meidän ei tarvitse tehdä mitään muuta: koodekit ovat heti saatavilla käytetystä multimediasoittimesta riippumatta.

  Internet-video

  Onneksi tekniikan kehitys on tehnyt tarpeettomaksi asentaa koodekkeja edes Internetin videoille: itse asiassa riittää, että käytetään jotakin tärkeimmät selaimet (Chrome, Firefox tai Edge), jotta se tukee kaikkia verkkosivuilla olevia videomuotoja. Internet-videon eniten käytetyt koodekit ovat VP9 ja WebM, jonka Google on kehittänyt vapaasti ja joka on siksi saatavilla kaikilla sivustoilla (mukaan lukien YouTube).

  Flash Playerin videot ovat nyt kuolleita ja haudattu, mutta jos saamme käsiimme videon tai pelin SWF-laajennuksella, voimme toistaa niitä PC:llä sopivalla Flashin korvaamiseen syntyneet työkalut.

  Johtopäätökset

  Nykyaikaisilla tietokoneilla on todella vaikea löytää videota, jota ei voi katsella, koska jopa Windowsiin integroiduissa ohjelmissa on käytännössä kaikki tarvittavat koodekit. Ainoat ongelmat voivat syntyä HEVC-videoiden kanssa, jossa sinun on maksettava lisenssi yhteensopivista pakkauksista Windowsille tai käytettävä vaihtoehtoista soitinta, kuten VLC (joka on aina paras valinta kaikkien videomuotojen lukemiseen).

  Jos video, jota ei voi toistaa, on puhelimemme tai tablettimme muistissa, suosittelemme lataamaan sen parhaat Android-sovellukset videoiden ja elokuvien katseluun ja parhaat sovellukset iPhonelle ja iPadille videoiden ja elokuvien katseluun.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up