Euromerkin (€) ja muiden valuuttasymbolien kirjoittaminen Macissa

Riippumatta siitä, oletko uusi macOS-käyttäjä tai käytät uutta näppäimistöä, saatat olla vaikeuksia löytää erikoismerkkejä ja symboleja. Tässä viestissä näytämme, kuinka voit käyttää Character Vieweria ja Keyboard Vieweria merkkejä, kuten euromerkkejä, kirjoittamiseen Macissa. Tämä sisältää muita valuuttamerkkejä, kuten jeniä tai senttiä, sekä myös erikoismerkkejä ja symboleja.

MacOS-näppäimistöasettelun muuttaminen

Voit aina vaihtaa toiseen näppäimistöasetteluun Macin järjestelmäasetuksista. Voit esimerkiksi vaihtaa Ison-Britannian näppäimistöasetteluun saadaksesi käyttöön joitain erikoismerkkejä.

Jos haluat muuttaa asettelua, siirry ensin "Järjestelmäasetukset -> Näppäimistö" -näyttöön.

Valitse täältä "Syöttölähteet" -välilehti.

Varmista tässä näytössä, että valitset "Näytä syöttökuvake valikkorivillä" -valintaruudun.

Voit selata kaikkia saatavilla olevia näppäimistöasetteluja valitsemalla "+" -kuvakkeen vasemmalla puolella. Valitse ponnahdusikkunasta haluamasi näppäimistöasettelu ja napsauta sitten Lisää.

Voit huuhdella ja toistaa tässä lisätäksesi useita näppäimistöasetteluja luetteloosi.

Jos katsot valikkopalkin avattavaa valikkoa, voit vaihtaa kaikkien saatavilla olevien näppäimistöasettelujen välillä haluamasi kielen lippuilmaisimen avulla.

Euromerkin ja muiden valuuttasymbolien kirjoittaminen Macissa

MacOS-näppäimistö tukee useita valuuttamerkkejä, joita ei näytetä fyysisissä näppäimissä. Tulet usein huomaamaan, että Englannin punnan ja dollarin merkit ovat saatavilla, mutta sinun on etsittävä loput. Jos näet kysymysmerkkilaatikoita kohdassa, jossa symbolin pitäisi olla, se johtuu siitä, että käyttämäsi kirjasin ei tue kyseistä symbolia.

Jos sinun on vaihdettava fontti sellaiseen, joka tukee tarvitsemiasi symboleja, kokeile Font Bookia. Voit kirjoittaa symbolit vapaasti ja selata sitten fontteja löytääksesi jotain sopivaa.

Käydään läpi, kuinka kirjoitetaan erilaisia ​​yleisiä symboleja sekä Yhdysvaltojen että Yhdistyneen kuningaskunnan näppäimistöillä:

 • €: euroa: yhdysvaltalaisille näppäimistöille voit kirjoittaa euron (€) merkin Macissa käyttämällä Alt/Option + Shift + 2. Käytä Iso-Britannian näppäimistöissä Alt/Option + 2 -pikanäppäintä.
 • £: Englannin punta: Yhdysvaltalaiset näppäimistöt voivat käyttää näppäinyhdistelmää Alt/Option + 3, kun taas Yhdistyneen kuningaskunnan näppäimistöt käyttävät näppäinyhdistelmää Shift + 3.
 • $ ja ¢: dollareita ja senttejä. Voit kirjoittaa dollarin merkin käyttämällä Shift + 4 -pikanäppäintä. Jos haluat kirjoittaa sentin (¢) -symbolin, paina Alt/Option + 4
 • ¥: Japanin jeni ja Kiinan yuan/renminbi. Kirjoita “¥”-symboli käyttämällä Optio + Y -pikanäppäintä kaikilla näppäimistöillä.

Jälleen on syytä huomata, että tämä riippuu tarkasta näppäimistöasettelustasi ja kielestäsi, mutta tavallisissa QWERTY-näppäimistöissä, joissa käytetään englannin muunnelmaa, tämä on todennäköisesti oikein.

Kuinka käyttää Keyboard Vieweria erikoishahmojen löytämiseen

Mac sisältää useita esteettömyysominaisuuksia, joista yksi on Keyboard Viewer. Meidän tarkoituksiin voimme käyttää tätä erikoismerkkien etsimiseen näppäimistöltä ilman yritystä ja virhettä.

Avaa tämä siirtymällä valikkopalkin syöttövalikkoon ja napsauttamalla "Näytä näppäimistön katselu".

Tämä tuo esiin nykyisen näppäimistösi peittokuvan:

Tästä eteenpäin pidä näppäintä painettuna, ja näyttö muuttuu näyttämään, mitä muita muokkauksia ja näppäimiä on saatavilla:

Kiva asia Keyboard Viewerissa on, että näet myös "kuollut näppäimet" – ne näppäimet, joita et voi painaa tietyllä muokkaimella.

Erikoismerkkien lisääminen Merkkien katseluohjelman avulla

Jos sinun on käytettävä valuuttasymbolia, jota pikanäppäin ei tue, voit käyttää sisäänrakennettua Character Vieweria. Tämän avulla voit käyttää useita lisämerkkejä, kuten nuolia, luoteja, tähtiä ja "kirjainmaisia ​​symboleja", kuten Fahrenheit, Celsius ja tavaramerkki.

Voit käynnistää Character Viewerin valitsemalla minkä tahansa sovelluksen valikkoriviltä "Edit -> Emoji & Symbols".

Vaihtoehtoisesti voit asettaa toimintonäppäimen "Järjestelmäasetukset -> Näppäimistö" -näytössä avataksesi Merkkien katseluohjelman.

Molemmat vaihtoehdot avaavat pikanäkymän.

Jos napsautat Input-kuvaketta oikeassa yläkulmassa, voit avata koko Character Viewerin.

Kun näyttö on auki, "Valuuttasymbolit" -vaihtoehto avaa asiaankuuluvat symbolit:

Jos napsautat symbolia, jonka haluat lisätä, näet myös kaikki käytettävissä olevat fonttimuunnelmat. Voit lisätä merkin asiakirjaan kaksoisnapsauttamalla muunnelmaa.

Tekstilaajennuksen käyttäminen erikoismerkkien kirjoittamiseen Macissa

Yksi macOS:n vajaakäytetyistä ominaisuuksista on tekstinlaajennusvaihtoehto. Tämä on tapa kirjoittaa kokonaisia ​​lauseita käyttämällä pikakirjaimia ja lyhenteitä. Se on txtspk Mac-tietokoneellesi. Toimivuus soveltuu erinomaisesti myös symbolien näyttämiseen.

Avaa esimerkiksi "Järjestelmäasetukset -> Näppäimistö" -paneeli ja valitse sitten "Teksti"-välilehti.

Napsauta "Plus"-kuvaketta tämän näytön alareunassa, kirjoita lyhenne "Korvaa"-kenttään ja haluamasi symboli "With"-kenttään.

Tästä eteenpäin macOS tarjoaa sinulle mahdollisuuden käyttää symbolia aina, kun kirjoitat laukaisinlauseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Onko mahdollista tallentaa joitakin usein käyttämiäni symboleja?

Joo. Voit säästää aikaa kirjoittaessasi symboleita ja lisätä useimmin käyttämäsi "Suosikit"-kansioon.

Valitse symboli kuten ennen ja napsauta sitten oikealla puolella olevaa "Lisää suosikkeihin" -painiketta. Poistaaksesi hahmon Suosikit-kansiostasi, valitse itse kansio Character Viewerista, napsauta haluamaasi symbolia ja valitse "Poista suosikeista".

Character Viewerissa on myös "Usein käytetty" -osio.

2. Miksi joillakin macOS-näppäimistöillä on erilaiset asettelut?

Lyhyesti sanottuna näppäimistöasettelut voivat vaihdella sijainnistasi riippuen. Esimerkiksi Iso-Britannian ja USA:n näppäimistöjen asettelut ovat hieman erilaiset, vaikka ne tukevat samaa kieltä, ja muilla vieraiden kielten näppäimistöillä on lukemattomia eroja. Se tarkoittaa, että kaikki pikanäppäimet eivät toimi kaikissa sovelluksissa, etenkään kolmannen osapuolen sovelluksissa.

Aiemmin tässä artikkelissa mainittujen pikanäppäinten pitäisi toimia kaikissa Applen omissa sovelluksissa, mutta emme voi taata, että ne toimivat samalla tavalla kaikissa kolmannen osapuolen sovelluksissa. Tämä koskee muita kuin Applen verkkoselaimia, kuten Chromea ja Firefoxia.

3. Voitko kirjoittaa euron merkin Macilla erilaisilla näppäimistöasetteluilla, kuten Dvorak?

Voit varmasti, mutta valitsemaasi näppäimistöasetteluun liittyy usein erityinen pikanäppäin.

4. Onko mahdollista antaa kielten vaihtaa automaattisesti nykyisen asiakirjan perusteella?

Kyllä, voit tehdä tämän Macissa Näppäimistö -> Syöttölähteet -näytöstä. Ota käyttöön "Vaihda automaattisesti asiakirjan syöttölähteeseen" -vaihtoehto.

Celsius merkki

Celsius-merkki (°C) on lämpötilan mittayksikkö, jota käytetään yleisesti ympäri maailmaa. Celsius-asteikko perustuu siihen, että veden jäätymispiste on 0°C ja kiehumispiste 100°C normaalipaineessa. Celsius-merkkiä käytetään erityisesti tieteellisissä ja teknisissä yhteyksissä.

Celsius-merkki on nimetty ruotsalaisen astronomi Anders Celsiusin mukaan, joka kehitti lämpömittarin, jossa veden jäätymispiste sai arvon 100 ja kiehumispiste arvon 0. Celsius-asteikko otettiin käyttöön 1700-luvulla ja se korvasi aiemmin käytössä olleen Réaumur-asteikon. Celsius-merkki on yleisesti hyväksytty lämpötilan mittayksikkö kansainvälisesti.

Yksi celsius-aste vastaa yhtä kelvin-astetta. Kelvin-asteikko on absoluuttinen lämpötilan mittayksikkö, jossa nollapiste on absoluuttinen nollapiste eli −273,15 °C. Celsius-merkkiä käytetään arkipäiväisemmin lämpötilan ilmaisemiseen kuin kelvin-asteikkoa.

Celsius-merkkiä käytetään yleisesti säätiedotuksissa, lämpötilan ilmaisemisessa sekä lämpötilaan liittyvissä mittauksissa. Celsius-merkin avulla ihmisten on helppo hahmottaa lämpötiloja arkipäiväisissä tilanteissa. Celsius-asteikko on myös käytössä lähes kaikissa lämpömittareissa ja lämpötilan säätölaitteissa ympäri maailmaa.

Dollarin merkki mac

Dollarin merkki Mac

Mac-tietokoneella dollarin merkin kirjoittaminen on helppoa. Voit käyttää useita erilaisia tapoja kirjoittaa dollari-symboli Macin näppäimistöllä. Yksi yleisimmistä tavoista on painaa näppäinyhdistelmää Option + 4. Tämä luo dollari-symbolin ($). Voit myös käyttää merkkieditoria, joka löytyy Macin Merkistö-valikosta. Merkkieditorilla voit etsiä ja lisätä erilaisia symboleja, mukaan lukien dollarin merkin.

Euromerkin (€) kirjoittaminen Macissa

Euromerkin kirjoittaminen Macissa on yhtä helppoa kuin dollarin merkin kirjoittaminen. Voit käyttää näppäinyhdistelmää Option + Shift + 2 luodaksesi euromerkin (€). Tämä näppäinyhdistelmä luo euromerkin suoraan tekstikenttään. Voit myös käyttää merkkieditoria, kuten aiemmin mainittiin, etsiäksesi ja lisätäksesi euromerkin tekstiin.

Muiden valuuttasymbolien kirjoittaminen Macissa

Macissa on myös helppo kirjoittaa muita valuuttasymboleja. Voit käyttää vaihtoehtoista näppäinyhdistelmää Option + 3 luodaksesi punnan merkin (£). Option + yhdistettynä muihin numeroihin voit luoda muita valuuttasymboleita, kuten jeni (¥) tai australian dollari ($AUD). Merkkieditorilla voit myös etsiä ja lisätä muita valuuttasymboleita tekstiin helposti.

Joitakin vinkkejä valuuttasymbolien kirjoittamiseen Macissa

Valuuttasymbolien kirjoittaminen Macissa on nopeaa ja helppoa muutamalla näppäinyhdistelmällä. Jos käytät tietyitä valuuttasymboleita usein, voit myös lisätä ne omaksi pikavalinnaksesi. Tämä helpottaa niiden kirjoittamista entisestään. Voit tehdä tämän menemällä Järjestelmäasetuksiin ja valitsemalla Näppäimistö. Sieltä löydät Pikavalinnat-välilehden, jossa voit lisätä omia pikavalintoja valuuttasymboleille tai muille usein käytetyille merkeille.

Englannin punta merkki

Englannin punta merkki on valuuttasymboli, joka edustaa Iso-Britannian puntaa. Tämä symboli näyttää kirjaimen "L" ja sen yläpuolella olevan vaakasuoran viivan. Englannin punta merkkiä käytetään osoittamaan punnan määrää raha-asioissa ja taloudellisissa raporteissa.

Englannin punta merkin kirjoittaminen Macissa on melko yksinkertaista. Voit käyttää näppäinyhdistelmää "Option" + "3" kirjoittaaksesi tämän symbolin nopeasti. Tämä yhdistelmä toimii useimmissa Macin käyttöjärjestelmissä ja tekstieditoreissa.

Englannin punta merkin käyttö voi olla tärkeää, kun teet kauppaa tai käsittelet kansainvälisiä rahansiirtoja Iso-Britanniaan. On tärkeää olla tarkka ja selkeä symbolien käytössä, jotta vältetään mahdolliset väärinkäsitykset ja virheet rahaliikenteessä.

Englannin punta merkki on yksi Euroopan tunnetuimmista valuuttasymboleista ja sitä käytetään laajasti eri yhteyksissä, kuten matkailu, talous ja kauppa. Tiedon ymmärtäminen ja tarkan symbolin käyttäminen voi auttaa kommunikoimaan selkeästi ja tehokkaasti valuuttakysymyksissä.

Joten seuraavan kerran, kun tarvitset kirjoittaa englannin punta merkin Macissa, muista käyttää näppäinyhdistelmää "Option" + "3" ja varmista, että symboli näkyy oikein asiakirjassasi. Tämä pieni yksityiskohta voi tehdä suuren eron raha-asioissa ja auttaa varmistamaan tarkkuuden ja selkeyden.

Käärimistä

Euro-merkin kirjoittaminen Maciin tai muuhun symboliin on turhaa. Apple tarjoaa sinulle monia vaihtoehtoja ja paljon joustavuutta. Voit myös oppia kirjoittamaan erikoismerkkejä Windows 10:ssä ja Linuxissa. Onko sinulla pikanäppäimiä tai muita erikoismerkkivinkkejä, joita ei käsitellä tässä artikkelissa? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Indeksi
 1. MacOS-näppäimistöasettelun muuttaminen
 2. Euromerkin ja muiden valuuttasymbolien kirjoittaminen Macissa
 3. Kuinka käyttää Keyboard Vieweria erikoishahmojen löytämiseen
 4. Erikoismerkkien lisääminen Merkkien katseluohjelman avulla
 5. Tekstilaajennuksen käyttäminen erikoismerkkien kirjoittamiseen Macissa
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Onko mahdollista tallentaa joitakin usein käyttämiäni symboleja?
  2. 2. Miksi joillakin macOS-näppäimistöillä on erilaiset asettelut?
  3. 3. Voitko kirjoittaa euron merkin Macilla erilaisilla näppäimistöasetteluilla, kuten Dvorak?
  4. 4. Onko mahdollista antaa kielten vaihtaa automaattisesti nykyisen asiakirjan perusteella?
 7. Celsius merkki
 8. Dollarin merkki mac
 9. Englannin punta merkki
 10. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up