Hallitse Wi-Fi-yhteyksiä Windows 10:ssä ja 11:ssä

Kuinka muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon ja hallita langattomia yhteyksiä Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä Internet-asetukset-valikosta

Ne, jotka matkustavat usein kannettavan tietokoneen kanssa, jossa käyttöjärjestelmä on Windows, muodostavat yhteyden eri Wi-Fi-verkkoihin sijainnistaan ​​riippuen; matkustavan käyttäjän on siksi välttämättä tiedettävä, missä langattoman yhteyden hallintavaihtoehdotjotta voit määrittää ne oikealla tavalla.

Windowsin Internet-yhteyksiä koskevat asetukset ovat ennen kaikkea tärkeitä ymmärtää ja käyttää pysyäksesi yhteydessä turvallisesti, ilman riskiä, ​​että vieraat voivat vakoilla toimintaamme ja mitä teemme Internetissä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka hallita Wi-Fi-yhteyksiä Windows 11:ssä ja Windows 10:ssäjoten voit valita, mihin verkkoon muodostat yhteyden, kuinka tarkistaa määritysosoitteet, muuttaa verkkoprofiilia, lisätä yhteyksiä manuaalisesti ja miten asettaa liikennerajoituksia.

Muodosta Wi-Fi-yhteys

Windows 11 -tietokoneesi yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon meidän tarvitsee vain napsauttaa Wi-Fi-kuvaketta kellon lähellä oikeassa alakulmassa, aktivoi painike Wifipaina sen vieressä olevaa nuolta ja muodosta yhteys verkkoon, jonka salasanan tiedät.
Windows 10:ssä menettely on vielä yksinkertaisempi: paina Wi-Fi-kuvaketta oikeassa alakulmassa, varmista, että painike on aktiivinen Wifi ja muodosta yhteys haluttuun verkkoon luettelosta, joka tulee näkyviin heti yhteysmoduulin aktivoinnin jälkeen.

Yhteyden muodostaminen, jos Wi-Fi-kuvake ei ole näkyvissä

Saattaa käydä niin, että Wi-Fi-kuvake ei ole näkyvissä, etkä siksi voi aktivoida Wi-Fi-yhteyttä. Tässä tapauksessa voimme silti muodostaa yhteyden Windows-asetuksista, mikä itse asiassa tarjoaa kaikki Wi-Fi-yhteyden säätelyyn tarvittavat toiminnot.

Windows 11:ssä painamme näppäimiä VOI + I näppäimistöllä, siirrytään valikkoon Verkko ja Internetpainamme valikkoa Wifiaktivoimme yläreunassa olevan painikkeen Wifi ja paina lopuksi valikkoa Näytä käytettävissä olevat verkot.
Windows 10:ssä voimme avata saman valikon viemällä meidät polulle Asetukset -> Verkko ja Internet -> Wi-Fiaktivoimalla toiminnon ja valitsemalla verkon, johon haluat muodostaa yhteyden.

Windows 11:ssä Wi-Fi-kuvake on aina läsnä, eikä sitä voi poistaa käytöstä, siirtää tai piilottaa. Palauttaaksesi Wi-Fi-kuvakkeen oikeassa alakulmassa Windows 10:ssä, otetaan polku Asetukset -> Mukauttaminen -> Tehtäväpalkkipainamme kohdetta Ota järjestelmäkuvakkeet käyttöön tai poista ne käytöstä ja aktivoi kohteen vieressä oleva kytkin Netto; samalla äsken nähtyllä polulla jatkamme Valitse tehtäväpalkissa näytettävät kuvakkeet ja varmistetaan se Netto on aktiivinen.

Kuinka hallita tunnettuja Wi-Fi-verkkoja

Jos haluamme poistaa Wi-Fi-salasanan verkosta, johon olemme aiemmin muodostaneet yhteyden, voimme käyttää erillisiä Windows-valikoita ilman, että tarvitsee mennä Ohjauspaneelin läpi.

Windows 11:ssä voimme hallita tunnettuja Wi-Fi-verkkoja menemällä valikkoon asetuksetpainamalla ylös Verkko ja Internetpainamalla ylös Wifi ja valitsemalla valikon Hallitse tunnettuja verkkoja.
Kun olemme löytäneet poistettavan Wi-Fi-verkon, paina -painiketta Peruuta tallennustila sen vieressä.

Windows 10:ssä voimme hallita tunnettuja Wi-Fi-verkkoja ohjaamalla meidät reitille Asetukset > Verkko ja Internet > Wi-Fi ja painaa kohdetta Hallinnoi Wi-Fi-asetuksiajotta pääset luetteloon Wi-Fi-verkoista, joihin olemme muodostaneet yhteyden viime vuosina.

Profiilin muuttaminen julkisesta yksityiseksi (ja päinvastoin)

Kun olemme yhteydessä julkiseen Wi-Fi-verkkoon, on parasta asettaa julkinen profiili, jotta estetään pääsy jaettuihin kansioihin ja suojataan tietokonetta hakkereilta; päinvastoin, kun olemme yhteydessä Wi-Fi-kotiverkkoon, on parempi asettaa yksityinen profiili, jotta tietokone näkyy verkossa (mukaan lukien jaetut kansiot).

Voit vaihtaa verkkoprofiilia Windows 11:ssä painamalla VOI + I näppäimistöllä, mennään polulle Verkko ja Internet -> Wi-Fi -> ominaisuudet (verkon nimi) ja muista aktivoida tarvitsemamme profiili Julkaista tai Yksityinen).
Samasta näytöstä voimme päättää, yhdistetäänkö tietokone automaattisesti Wi-Fi-verkkoon, jotta voimme hallita satunnaisia ​​ja ei-toistuvia yhteyksiä.

Windows 10:ssä voimme muuttaa aktiivisen verkon profiilia sillä hetkellä viemällä meidät polulle Asetukset -> Verkko ja Internet -> Tilapainamalla painiketta Omaisuus käytössä olevan verkon nimen alla ja valitsemalla käytettävä profiili.

Määritä mittausyhteys

Jos olemme yhteydessä puhelimen hotspotiin Android taiiPhonevoimme estää Windowsia lataamasta liikaa tietoa (ja etsimästä päivityksiä) ja näin säilyttää datayhteytemme liikenteen.

Jos haluat määrittää maksullisen yhteyden Windows 11:ssä, paina VOI + I näppäimistöllä, mennään polulle Verkko ja Internet -> Wi-Fi -> ominaisuudet (verkon nimi) ja aktivoi kohteen vieressä oleva kytkin Kulutusliitäntä.

Windows 10:ssä menettely on hyvin samanlainen: viedään sinut polkua pitkin Asetukset -> Verkko ja Internet -> Tilapainamme painiketta Omaisuus käytössä olevan verkon nimen alla ja aktivoi kohteen alla oleva kytkin Aseta mittausyhteydeksi.

Muuta IP-määritystä ja DNS-palvelinta

IP-osoitteen ja DNS-palvelimet määrittää automaattisesti modeemi tai reititin, johon olemme yhteydessä Wi-Fi-yhteyden kautta; normaalisti meidän ei siis tarvitse muuttaa mitään, mutta jos meillä on ongelmia navigoinnissa tai haluamme vaihtaa IP- tai DNS-osoitetta, voimme toimia suoraan PC:n asetuksista ilman modeemin asetuspaneelia.

Voit muuttaa IP-määrityksen ja DNS-palvelimen Windows 11:ssä valitsemalla polun Verkko ja Internet -> Wi-Fi -> ominaisuudet (verkon nimi)rullaamme ikkunaa, kunnes löydämme merkinnät IP-määritys Ja DNS-palvelimen määritys ja paina näppäimiä Muokata niiden vieressä jatkaaksesi pyydettyjä muutoksia.
Windows 10:ssä voimme muuttaa IP- ja DNS-palvelinta ohjaamalla meidät polulle Asetukset -> Verkko ja Internet -> Tilapainamalla painiketta Omaisuus Käytössä olevan verkon nimen alla ja napsauttamalla -painiketta Muokata osion alla IP-määritys.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka nähdä IP-osoite PC:llä Ja kuinka muuttaa DNS:ää Windowsissa.

Kuinka aktivoida Windows-hotspot

Jokainen, joka omistaa Ethernet-kaapelilla kytketyn tietokoneen ja jolla on Wi-Fi-moduuli, voi käyttää jälkimmäistä reitittimenä ja siten yhdistää lähellä olevia langattomia laitteita ilman, että tarvitsee käyttää kantaman pidentäjiä tai muita vastaavia järjestelmiä.

Aktivoidaksesi hotspotin Windows 11:ssä, paina nyt hyvin tunnettua pikakuvaketta VOI + Iavaamme valikon Verkko ja Internet ja aktivoi kohteen vieressä oleva kytkin Mobiili hotspot.
Voit muuttaa hotspot-asetuksia painamalla valikosta Mobiili hotspot nähnyt juuri nyt ja paina nappia Muokatajotta voit muuttaa kirjautumisnimeä ja salasanaa.

Aktivoidaksesi hotspotin Windows 10:ssä, lähdetään mukaan Asetukset -> Verkko ja Internet ja paina valikkoa Mobiili hotspot aktivoidaksesi toiminnon ja muuttaaksesi verkkoasetuksia.

Korjaa verkko-ongelmat

Jos Internet ei toimi tai Wi-Fi-yhteys aiheuttaa ongelmia, voimme palauttaa sen nopeasti Windowsiin integroitujen palautustyökalujen avulla, jotka ovat erinomaiset yhteys- tai asetusongelmien välittömään ratkaisemiseen ilman koko järjestelmän alustamista.

Windows 11:n verkko-ongelmien ratkaisemiseksi paina näppäimiä VOI + Iavaamme valikon Järjestelmävalitsemme valikon Muut vianmääritysohjelmat ja napsauta kohteiden vieressä olevaa Suorita-painiketta Internet-yhteydet Ja Verkkokortti.
Windows 10:ssä voimme käyttää samoja työkaluja kuin Windows 11:ssä: edetäksesi meidän tarvitsee vain valita polku Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianmäärityspaina kohdetta Muita vianetsintätyökaluja ja paina eteenpäin Internet-yhteydet Ja Verkkokortti.

Johtopäätökset

Verrattuna Windows 7:ään ja Windows 8.1:een, Wi-Fi-yhteyksien hallinta on selkeästi yksinkertaisempaa, koska meidän ei enää tarvitse käydä Ohjauspaneelin kautta (joskin edelleen Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä) muuttaaksemme IP-osoitteita. Tarkista yhteyden tyyppi, hallitse Wi-Fi-verkkoja, joihin olemme jo muodostaneet yhteyden, tai aktivoidaksesi nykyaikaisiin Wi-Fi-kortteihin liitetyt lisätoiminnot.

Indeksi
  1. Muodosta Wi-Fi-yhteys
  2. Yhteyden muodostaminen, jos Wi-Fi-kuvake ei ole näkyvissä
  3. Kuinka hallita tunnettuja Wi-Fi-verkkoja
  4. Profiilin muuttaminen julkisesta yksityiseksi (ja päinvastoin)
  5. Määritä mittausyhteys
  6. Muuta IP-määritystä ja DNS-palvelinta
  7. Kuinka aktivoida Windows-hotspot
  8. Korjaa verkko-ongelmat
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up