Kehittäjähaun tulosten jättäminen pois Macin Spotlightista

Spotlight on loistava työkalu tiedostojen etsimiseen Macista, sillä sen avulla voit löytää tiedoston nopeasti riippumatta siitä, mihin se on tallennettu. Kun työkalu näyttää tuloksia, ne luokitellaan, jotta pääset nopeasti juuri etsimääsi tiedostoon. Vaikka hakutulokset ovat lähes aina haluamiasi, joskus näet joitain kehittäjätiedostoja siellä, ja se johtuu pääasiassa Xcodesta. Näistä kehittäjätiedostoista ei välttämättä ole paljon hyötyä, elleivät ne olleet niitä, joita yritit löytää.

Aiheeseen liittyvä: kuinka asentaa komentorivityökalut ilman Xcodea Maciin

Jos et halua nähdä näitä kehittäjätuloksia, kun haet Spotlightilla, voit jättää nämä tulokset pois.

Kehittäjähaun tulosten jättäminen pois Spotlightista, kun Xcode on asennettu

Jos sinulla on Xcode asennettuna Maciin, voit estää sen tiedostojen näkymisen Spotlight-haussa seuraavien ohjeiden avulla.

1. Napsauta Apple-logoa näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse "Järjestelmäasetukset...".

2. Napsauta "Spotlight", kun Järjestelmäasetukset-paneeli avautuu.

3. Kun Spotlight-asetuspaneeli käynnistyy, napsauta välilehteä, jossa lukee "Hakutulokset". Siellä voit päättää, mitä tuloksia näytetään.

Tässä paneelissa sinun tulee poistaa Kehittäjä-valintaruudun valinta.

Jos olet poistanut Xcoden, mutta kehittäjätiedostot näkyvät edelleen Spotlight-hakutuloksissa, sinun on poistettava ne seuraavien vaiheiden avulla.

Kehittäjähaun tulosten jättäminen pois Spotlightista, kun Xcodea ei ole asennettu

Koska Xcode on poistettu Macistasi, et näe "Kehittäjä"-valintaruutua, jonka näit yllä olevassa osiossa. Tämä tarkoittaa, että et voi hallita Spotlightissa näkyviä kehittäjätuloksia.

Ongelman ratkaisemiseksi sinun on luotava vale Xcode-sovellustiedosto, joka pakottaa järjestelmäpaneelin näyttämään "Kehittäjä"-valintaruudun, jonka voit poistaa valinnan.

1. Käynnistä Terminal Macissasi.

2. Kun Terminal käynnistyy, kirjoita seuraava komento ja paina Enter. Se muuttaa nykyisen työhakemistosi muotoon "/Applications".

3. Kirjoita seuraavaksi seuraava komento Terminaaliin ja paina Enter. Se luo uuden sovellustiedoston nimeltä Xcode, joka huijaa Macisi ajattelemaan, että tämä on todellinen Xcode-sovellus.

4. Et saa vahvistusta tai mitään Terminaaliin, mutta työ on tehty.

5. Napsauta Apple-logoa näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse "Järjestelmäasetukset..." Napsauta sitten vaihtoehtoa, jossa lukee "Spotlight" ja sen jälkeen "Hakutulokset".

Sinun pitäisi nähdä "Kehittäjä"-valintaruutu, jota ei näytetty aiemmin. Poista valinta ja sulje paneeli.

Johtopäätös

Jos kehittäjätiedostot ovat mielestäsi hyödyttömiä etsiessäsi tärkeämpiä tiedostoja Spotlightilla, yllä olevan oppaan pitäisi auttaa sinua estämään näiden kehittäjätiedostojen näkymisen hakutuloksissa.

Indeksi
  1. Kehittäjähaun tulosten jättäminen pois Spotlightista, kun Xcode on asennettu
  2. Kehittäjähaun tulosten jättäminen pois Spotlightista, kun Xcodea ei ole asennettu
  3. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up