Kadotitko Android-puhelimesi? Näin löydät sen käyttämällä "Etsi laite" -toimintoa

Miten löydät kadonneen Android-puhelimesi käyttämällä "Etsi laitteeni" -toimintoa

Jos kadotat Android-puhelimen, -tabletin tai Wear OS -kellon, voit etsiä, lukita ja tyhjentää sen.

Jos olet koskaan kadottanut Android-laitteen, tiedät kuinka stressaavaa se voi olla. Onneksi Google tarjoaa "Etsi laitteeni" -toiminnon, joka auttaa sinua löytämään kadonneen Android-puhelimesi, -tabletisi tai Wear OS -kellon. Tässä artikkelissa kerromme, miten pääset alkuun ja mitä sinun tulee tehdä, jotta voit hyödyntää tätä hyödyllistä toimintoa.

Jos lisäät laitteelle Google-tilin, Paikanna laite -ominaisuus on automaattisesti päällä.

Kun lisäät uuden Android-laitteen Google-tilillesi, Paikanna laite -ominaisuus on automaattisesti päällä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää "Etsi laitteeni" -toimintoa heti ilman ylimääräisiä asetuksia tai konfigurointeja. Tämä on erittäin kätevää, koska sinun ei tarvitse muistaa ottaa toimintoa erikseen käyttöön jokaiselle laitteelle.

Voit etsiä, lukita tai tyhjentää Wear OS -laitteen Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden avulla.

"Etsi laitteeni" -toiminto toimii myös Wear OS -älykelloissa. Voit etsiä, lukita tai jopa tyhjentää kadonneen älykellon Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hallita kadonnutta älykelloasi suoraan puhelimestasi tai muusta Android-laitteesta, jolla on internetyhteys.

Jotta voit löytää Android-laitteen, varmista seuraavat asiat:

Laite on kirjautuneena Google-tilille.

Ensimmäinen asia, mitä sinun tulee varmistaa, on se, että Android-laitteesi on kirjautuneena Google-tilillesi. "Etsi laitteeni" -toiminto toimii vain, jos olet kirjautunut laitteeseen samalla Google-tilillä, jota käytät "Etsi laitteeni" -toiminnon käyttämiseen.

Sijainti on päällä.

Jotta voit hyödyntää "Etsi laitteeni" -toimintoa, sinun tulee varmistaa, että laitteen sijainti on päällä. Voit tarkistaa tämän menemällä Android-laitteesi asetuksiin ja etsimällä kohtaa "Sijainti". Varmista, että sijainti on päällä, jotta voit saada tarkkoja sijaintitietoja kadonneesta laitteestasi.

Paikanna laite on päällä.

Kun olet varmistanut, että laitteen sijainti on päällä, sinun tulee myös varmistaa, että "Paikanna laite" -ominaisuus on päällä. Tämä ominaisuus mahdollistaa laitteen paikantamisen ja sen hallinnan etänä. Voit tarkistaa tämän menemällä Android-laitteesi asetuksiin ja etsimällä kohtaa "Turvallisuus ja sijainti". Varmista, että "Paikanna laite" -ominaisuus on päällä.

Laitteessa on virtaa ja mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoyhteys.

Viimeinen asia, mitä sinun tulee varmistaa, on se, että laitteessasi on virtaa ja että sillä on toimiva mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoyhteys. "Etsi laitteeni" -toiminto toimii vain, jos laitteessa on virtaa ja se on kytkettynä internetiin. Ilman toimivaa yhteyttä et voi käyttää "Etsi laitteeni" -toiminnon tarjoamia ominaisuuksia.

Jos olet ottanut käyttöön "Tallenna viimeaikainen sijainti" -valinnan, voit nähdä laitteen viimeisimmän sijainnin vaikka laite olisi pois päältä tai ilman yhteyttä.

Jos olet ottanut käyttöön "Tallenna viimeaikainen sijainti" -valinnan, voit nähdä laitteen viimeisimmän sijainnin vaikka laite olisi pois päältä tai ilman yhteyttä. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus, jos et löydä laitettasi heti tai jos se on varastettu. Voit tarkistaa viimeisimmän sijainnin kirjautumalla Google-tilillesi ja käyttämällä "Etsi laitteeni" -toimintoa.

Jos haluat lukita tai tyhjentää Android-laitteen, varmista seuraavat asiat:

Laitteessa on virtaa ja mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoyhteys.

Ennen kuin voit lukita tai tyhjentää Android-laitteen etänä, sinun tulee varmistaa, että laitteessa on virtaa ja että sillä on toimiva mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoyhteys. Jos laitteesi on esimerkiksi varastettu ja se on kytketty pois päältä tai ilman yhteyttä, et voi käyttää "Etsi laitteeni" -toimintoa lukitaksesi tai tyhjentääksesi sitä.

Laite on kirjautuneena Google-tilille.

Toinen asia, mitä sinun tulee varmistaa, on se, että Android-laitteesi on kirjautuneena Google-tilillesi. "Etsi laitteeni" -toiminto toimii vain, jos olet kirjautunut laitteeseen samalla Google-tilillä, jota käytät "Etsi laitteeni" -toiminnon käyttämiseen.

Paikanna laite on päällä.

Kun olet varmistanut, että laite on kirjautuneena Google-tilillesi, sinun tulee myös varmistaa, että "Paikanna laite" -ominaisuus on päällä. Tämä ominaisuus mahdollistaa laitteen hallinnan etänä, mukaan lukien laitteen lukitseminen tai tyhjentäminen. Voit tarkistaa tämän menemällä Android-laitteesi asetuksiin ja etsimällä kohtaa "Turvallisuus ja sijainti". Varmista, että "Paikanna laite" -ominaisuus on päällä.

Jos löydät tyhjennetyn laitteen, tarvitset Google-tilisi salasanan sen käyttämiseen uudelleen.

Jos löydät tyhjennetyn Android-laitteen, sinun tulee tietää, että et voi käyttää sitä uudelleen ilman Google-tilisi salasanaa. Kun laite on tyhjennetty, se palautetaan tehdasasetuksiin ja kaikki sen tiedot poistetaan. Jotta voit käyttää laitetta uudelleen, sinun tulee kirjautua sisään Google-tililles

Indeksi
 1. Miten löydät kadonneen Android-puhelimesi käyttämällä "Etsi laitteeni" -toimintoa
  1. Jos kadotat Android-puhelimen, -tabletin tai Wear OS -kellon, voit etsiä, lukita ja tyhjentää sen.
  2. Jos lisäät laitteelle Google-tilin, Paikanna laite -ominaisuus on automaattisesti päällä.
  3. Voit etsiä, lukita tai tyhjentää Wear OS -laitteen Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden avulla.
 2. Jotta voit löytää Android-laitteen, varmista seuraavat asiat:
  1. Laite on kirjautuneena Google-tilille.
  2. Sijainti on päällä.
  3. Paikanna laite on päällä.
  4. Laitteessa on virtaa ja mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoyhteys.
 3. Jos olet ottanut käyttöön "Tallenna viimeaikainen sijainti" -valinnan, voit nähdä laitteen viimeisimmän sijainnin vaikka laite olisi pois päältä tai ilman yhteyttä.
 4. Jos haluat lukita tai tyhjentää Android-laitteen, varmista seuraavat asiat:
  1. Laitteessa on virtaa ja mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoyhteys.
  2. Laite on kirjautuneena Google-tilille.
  3. Paikanna laite on päällä.
 5. Jos löydät tyhjennetyn laitteen, tarvitset Google-tilisi salasanan sen käyttämiseen uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up