Kellonajan ja päivämäärän muodon täysin mukauttaminen Windows 10:ssä

Windows näyttää kellonajan ja päivämäärän sekä tehtäväpalkissa että kalenteripaneelissa hyvin perinteisellä tavalla: eli päivämäärä esitetään kahdella numerolla ja vinoviivalla (/) erottimena. Aika esitetään joko 24 tunnin tai 12 tunnin muodossa, kun tuntien, minuuttien ja sekuntien erottimena käytetään kaksoispistettä (:).

Ehkä haluat käyttää väliviivoja tai pisteitä erottimena, näyttää viikonpäivän tehtäväpalkissa, käyttää mukautettua symbolia AM- ja PM-symboleille jne. Näin voit mukauttaa kellonajan ja päivämäärän muodon täysin Windows 10:ssä.

Lue myös: Kuinka muuttaa aikamuotoa Windows 10: ssä

Mukauta aikamuotoa

Jotta voit mukauttaa kellonajan ja päivämäärän muotoja täysin, sinun on kaivettava syvälle Ohjauspaneeliin. Mutta palkkiona sinulle tarjotaan runsaasti vaihtoehtoja kellonajan ja päivämäärän muotojen mukauttamiseen. Tarvittaessa voit jopa muokata numero- ja valuuttamuotoja.

Alla oleva menetelmä toimii Windows 7:ssä ja 8:ssa.

1. Windows 10:n Asetukset-sovelluksen avulla voit mukauttaa sekä ajan että päivämäärän perusmuotoiluasetuksia. Edistynyttä muotojen mukauttamista varten se ohjaa sinut vanhaan hyvään ohjauspaneeliin. Aloitamme avaamalla ohjauspaneelin Käynnistä-valikosta.

2. Kun olet avannut Ohjauspaneelin, varmista, että "View By" -asetuksena on "Category" ja napsauta "Muuta päivämäärä-, aika- tai numeromuotoja" -linkkiä.

3. Sinut ohjataan Alue-ikkunaan, jossa voit muuttaa perusmuotoa valitsemalla valmiiksi määritetyt muodot pudotusvalikosta. Koska haluamme muokata muotoilua edelleen, napsauta "Lisäasetukset" -painiketta.

4. Siirry Mukauta muotoa -ikkunassa Aika-välilehteen. Täällä voit mukauttaa miltä lyhyt aika (näkyy tehtäväpalkissa) ja pitkä aika (näkyy kalenteripaneelissa) näyttävät. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa asianmukainen merkintä "Lyhyt aika"- ja "Pitkä aika" -kenttiin "Aikamuodot"-osion alla.

Onneksi näet "Mitä merkinnät tarkoittavat" -osiossa, mitä merkintöjä kannattaa käyttää ja mitä ne todellisuudessa tarkoittavat. Halutessasi voit myös mukauttaa tuntien, minuuttien ja sekuntien erottimen haluamaasi mukaan.

Huomautus: Lyhyt aika ei voi näyttää sekunteja tehtäväpalkissa. Sekunnit näkyvät vain lentäjäkalenteripaneelissa.

5. Vastaavasti voit syöttää omat symbolisi sekä aamu- että iltapäivälle.

6. Kun olet valmis, napsauta "Käytä"-painiketta nähdäksesi muutokset välittömästi.

Jos uskot tehneesi virheen, voit palauttaa kaiken järjestelmän oletusasetuksiin napsauttamalla "Palauta" -painiketta.

Lue myös: Kellon siirtäminen tehtäväpalkin oikeampaan kulmaan Windows 10:ssä

Mukauta päivämäärämuotoa

1. Voit mukauttaa päivämäärän muotoa siirtymällä Päivämäärä-välilehteen. Toisin kuin Aika-välilehti, Päivämäärä-välilehti antaa sinulle useita merkintöjä, joilla voit leikkiä.

2. Aivan kuten Aika, kirjoita merkinnät Lyhyt päivämäärä- ja Pitkä päivämäärä -kenttiin "Päivämäärämuodot" -osiossa mukauttaaksesi päivämäärän näyttämistä tehtäväpalkissa ja kalenteripaneelissa. Olen esimerkiksi käyttänyt päivämäärämuotoa "pp, dd/MM/yyyy" näyttääkseni päivämäärän tehtäväpalkissa muodossa "Ke, 22/08/2018".

Näet samassa osiossa, mitä merkintöjä käytetään ja mitä ne itse asiassa tarkoittavat. Lisäksi, vaikka Windows ei kerro sinulle erikseen, voit näyttää kuukauden koko nimen käyttämällä "MMMM"-merkintää ja viikon lyhyttä nimeä (esim. pe) käyttämällä "MMM"-merkintää.

3. Mukauttamisen jälkeen tallenna muutokset napsauttamalla "Käytä"-painiketta. Muutokset otetaan käyttöön välittömästi.

Pelaa eri merkinnöillä, sekoita niitä ja käytä erilaisia ​​erottimia ja symboleja saadaksesi kaiken irti päivämäärän ja kellonajan mukauttamisesta.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä päivämäärä- ja aikamuotojen mukauttamiseen Windowsissa.

Indeksi
  1. Mukauta aikamuotoa
  2. Mukauta päivämäärämuotoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up