Kuinka pysyä turvassa Windows 10:ssä ilman virustorjuntaa

Uutta tietokonetta hankittaessa saat kysyä, onko se suojattu virustorjuntaohjelmalla tai millainen virustorjunta soveltuu parhaiten uuden hankinnan suojaamiseen. Itse asiassa valmistajat pyrkivät melko usein hienovaraisesti hankkimaan tietyn virustorjuntaohjelman. Tämä voi tulla esiasennetun kokeiluversion muodossa. Kun sen voimassaolo päättyy, meillä on tapana panikoida ja etsiä premium-versiota sen sijaan, että ottaisimme riskin tietokoneidemme saastumisesta ja vaurioitumisesta.

Voisiko olla, että tämä tapahtuu yhä vähemmän nykyaikaisessa Windows-käyttöjärjestelmässä? Kuinka kipeästi tarvitsemme kolmannen osapuolen virustorjuntaa? En usko, että suosittelen täysin virustorjuntaohjelman hankkimista tietokoneellesi, mutta Windows 10:llä on mahdollista ylläpitää järjestelmän hyvää kuntoa turvautumatta kolmannen osapuolen virustorjuntaan.

Nämä ovat vaiheet ja varotoimet, joita sinun tulee noudattaa, jos et halua hankkia virustorjuntaohjelmistoa.

Käytä Windows Defenderiä ensisijaisena suojauslähteenä

Windows Defender on oletusarvoinen ja ensisijainen suojauslähde Windows 10:ssä. Sen käytön maksimointi voi olla ero hyvin suojatun tietokoneen ja haavoittuvan tietokoneen välillä. Kun käynnistät Windows 10:n ensimmäisen kerran, Windows Defender on päällä ja auttaa aktiivisesti suojaamaan tietokonettasi tarkistamalla haittaohjelmia (haittaohjelmia), viruksia ja tietoturvauhkia. Tämä haittaohjelmasuojaus käyttää reaaliaikaista suojausta tarkistaakseen kaiken, mitä lataat tai käytät tietokoneellesi.

Lue myös: Onko Windows Defender tarpeeksi hyvä vuonna 2021?

Voit tietää, milloin tietokoneesi on ajan tasalla, kun kaikki Defender-ikkunan toimintapisteet on merkitty vihreällä alla olevan kuvan mukaisesti.

Windows Defender on päivitettävä säännöllisesti, jotta tietokoneesi pysyy turvassa. Tarkista aina Windows Defenderin suojauspäivitykset. Napsauttamalla "Näytä piilotetut kuvakkeet" -kuvaketta tehtäväpalkissa ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Windows Defender -kuvaketta (kilpi) paljastaa vaihtoehdon tarkistaa tietoturvapäivitykset.

Lue myös: Kuinka poistaa Windows Defender pysyvästi käytöstä

Valvonta Suojaus ja ylläpito -ikkunalla

Windows 10:n Suojaus ja ylläpito -näyttöä käytetään tiedottamaan terveyteen ja ylläpitoon liittyvistä ongelmista. Aina kun aika sallii, tarkistan, kuinka hyvin tietokoneeni toimii. Kun ongelmat on jaettu turvallisuuteen ja ylläpitoon, se voi auttaa sinua havaitsemaan sekä laitteistoon että ohjelmistoon liittyvät ongelmat.

Napsauta Järjestelmä-ikkunassa "Turvallisuus ja ylläpito" ikkunan vasemmassa alakulmassa.

Tämä paljastaa alla näkyvät "Turvallisuus ja ylläpito" -osat.

Näiden kahden osion laajentaminen antaa tietoja tietokoneessa tällä hetkellä toimivista suojausasetuksista. Näitä asetuksia voi muuttaa napsauttamalla "Muuta suojaus- ja ylläpitoasetuksia" ikkunan vasemmassa ruudussa. Parhaan suojan saavuttamiseksi ne tulee asettaa seuraavasti, kuten alla olevassa kuvassa:

  • Verkon palomuuri –> Päällä
  • Virustorjunta -> Päällä
  • Internet-suojausasetukset -> OK
  • Käyttäjätilien valvonta -> Päällä

Tarkista "Poista ohjelma" säännöllisesti

Tämä on varotoimenpide, jolla varmistetaan, että mikään ei liuku ohi. Selaamme Internetiä, joskus lataamme tai asennamme sovelluksia tietämättämme siitä täysin. Joskus jotkut näistä voivat olla haitallisia tai voivat vain yleisesti heikentää tietokoneen turvallisuutta ja terveyttä. Windowsin asennuksen poistotoiminnon käyttäminen on kätevää.

On tärkeää tarkistaa säännöllisesti tietokoneeseen asennettujen ohjelmien luettelo Ohjauspaneelin kautta, selata Internetistä ohjelmia, jotka olet asentanut etkä ole varma, ja poistaa ne tarvittaessa.

Tämä asennuksen poistotoiminto sijaitsee Ohjauspaneelissa, ja se löytyy kirjoittamalla "ohjauspaneeli" tehtäväpalkin hakukenttään. Kun ohjauspaneelin ikkuna avautuu, siirry kohtaan "Poista ohjelma". Tämä avaa ikkunan, jossa näkyvät tietokoneellesi asennetut ohjelmat. Ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa ohjelmaa ja valitsemalla "Poista asennus", ohjelman asennus poistetaan.

Asenna ja suorita sovelluksia, joihin luotat

Tämä on sanomattakin selvää: "Asenna vain siihen, mihin luotat." Koska suuri osa siitä, mitä teet tietokoneellasi, tulee olemaan riippuvaisia ​​Internetistä, sinun tulee asentaa vain ohjelmistoja, joihin luotat ja joiden kanssa olet tarkoituksellisesti ollut yhteydessä.

Sama koskee sovelluksen tai suoritettavan tiedoston suorittamista. Jos sait liitetiedoston tuntemattomasta lähteestä tai latasit tiedoston verkosta, älä suorita sitä, jos et luota siihen. Näin vähennät riskiä kutsua haittaohjelmia tietokoneellesi.

Lopulta

Lopuksi haluan sanoa, että viimeinen askel tietokoneen hyvän kunnon ylläpitämisessä ja turvassa pysymisessä on kaikkien prosessien toistaminen yhä uudelleen ja uudelleen. Ei todellakaan ole vain yksi asia, jonka teet ja otat irti. Säännölliset tarkastukset ja päivitykset koko tietokonejärjestelmän elinkaaren ajan ovat paras mahdollinen suoja.

Indeksi
  1. Käytä Windows Defenderiä ensisijaisena suojauslähteenä
  2. Valvonta Suojaus ja ylläpito -ikkunalla
  3. Tarkista "Poista ohjelma" säännöllisesti
  4. Asenna ja suorita sovelluksia, joihin luotat
  5. Lopulta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up