Levyn tai tikun alustaminen Macissa

Onko meillä USB-tikku tai ulkoinen kiintolevy alustamista varten Macissa? Katsotaanpa, kuinka edetä macOS:n työkaluilla.

Kun liitämme ulkoisen USB-levyn tai USB-tikun Maciin Finderissa ei ole merkintää sen nopeaa alustamista varten; vaikka Mac on helppokäyttöinen järjestelmä (useimmissa tapauksissa), Apple ei katsonut tarpeelliseksi lisätä hiiren kakkospainikkeen valikkoon painiketta tai kohdetta, joka pystyy alustamaan nopeasti flash-aseman tai minkä tahansa tallennuslaitteen ilman, että sitä tarvitsisi omistettu sovellus.

Jos meidän on alustettava ulkoinen levy tai flash-asema, näytämme sinulle seuraavassa oppaassa kuinka alustaa levy tai tikku Macissa, käyttämällä apuohjelmaa minkä tahansa tallennuslaitteen alustamiseen. Tarvittavien vaiheiden lisäksi näytämme sinulle myös minkä tyyppisiä tiedostojärjestelmiä voit käyttää Macissa, jotta voit valita parhaan sen perusteella, mitä meidän täytyy laittaa laitteen sisään tai mihin järjestelmiin meidän on yhdistettävä se.

Levyn tai tikun alustaminen Macissa

Jos haluat alustaa minkä tahansa USB-liitännän kautta kytketyn levyn tai tikun, meidän tarvitsee vain avata sovellus Laukaisualusta alareunassa telakointipalkissa ja etsi sovellus Levytyökalu.

Avattuamme kyseisen sovelluksen, tunnistamme vasemmalla puolella juuri liittämämme ulkoisen levyn tai USB-tikkua, mikä auttaa meitä sekä laitteen nimessä että analysoimalla vapaata tilaa ja kokonaistilaa (välämme tunnistettuja määriä kuten Macintosheli järjestelmän volyymit).

Kun olet tunnistanut alustettavan levyn tai tikun oikein, napsauta sitä nähdäksesi kaikki laitteen tiedot ja napsauta sitten yläreunassa olevaa kohdetta Alustaa.

Näyttöön tulee pieni ikkuna, jossa valitaan alustetulle laitteelle annettava nimi ja jossa meidän on myös valittava tiedostojärjestelmä, jota haluamme käyttää (puhumme tästä valinnasta oppaan seuraavassa luvussa). Kun olet tehnyt valinnan, paina alareunassa olevaa Alusta-painiketta aloittaaksesi tikun formatoinnin valitussa tiedostojärjestelmässä.

Mitä levymuotoa käyttää?

Ennen varsinaisen muotoilun aloittamista Mac kysyy missä muodossa käyttämämme levy tai tikku on alustettava.

Avaamalla Muotoile-kohdan vieressä olevan pudotusvalikon, voimme valita useista tiedostojärjestelmistä. oikean valinnan tekemiseksi suosittelemme analysoimaan kunkin formaatin ominaisuudet ja valitsemaan lopulta vain levyn tarkoitukseen sopivan:

  • MS-DOS (FAT32): Tämä on vakiomuoto, joka on saatavana myös Windowsille. Tällä muodolla voimme luoda muistin tai levyn, joka on yhteensopiva sekä Windowsin että Macin kanssa, mutta emme voi asentaa siihen yli 4 Gt:n kokoisia tiedostoja ja meillä on teoreettinen tilaraja 32 Gt (tämä raja on mielivaltainen, koska se usein ylitetään kolmannen osapuolen apuohjelmien kanssa). Hyödyllinen vain pienille USB-tikuille tai pienten osioiden luomiseen, joihin Windowsin käynnistystiedostot asennetaan.
  • Mac OS Extended (päiväkirjattu): tämä on vakiomuoto kaikille Macin tallennuslaitteille. Se on yhteensopiva vain Macin kanssa: tähän muotoon alustettu tikku tai levy näkyy vain Macissa, mutta sitä ei voi käyttää Windowsissa.
  • Mac OS Extended (kirjainkoon erottelu, päiväkirja): tämä muoto on hyvin samanlainen kuin edellinen, mutta voimme käyttää nimeä, joka koostuu isoista ja pienistä kirjaimista. Tämä muoto on myös yhteensopiva vain Macin kanssa, eikä se näy missään Windows-versiossa.
  • MS-DOS (FAT): muoto jopa vanhempi kuin FAT32 ja on nyt poistettu käytöstä sen rajoitusten vuoksi (tiedostot rajoitettu 2 Gt).
  • ExFAT: tämä on uusin muoto, joka on luotu korjaamaan FAT32:n puutteet. Valitsemalla tämän muodon voimme asentaa minkä tahansa kokoisia tiedostoja (uusi raja on 16 EB, eli 16 Exabytes) ja voit tallentaa yli 1000 tiedostoa yhteen kansioon sekä tarjota paremman luku- ja kirjoitussuorituskyvyn.

Kuinka helppoa on ymmärtää muoto, jota suosittelemme aina käyttämään ulkoisten asemien tai levyjen alustamiseen ExFATkoska tämä tiedostojärjestelmä on yhteensopiva sekä Macin että Windowsin kanssa ja sen avulla voit luoda levyn tai tikun, joka on yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien tietokoneiden kanssa.

Tällä hetkellä Mac ei salli levyjen tai tikkujen alustamista NTFS-muotoon, joka on yleisin muoto Windowsissa suurille tallennuslaitteille; Macilla voimme kuitenkin käyttää mitä tahansa NTFS-muotoilua ilman ongelmia.

Johtopäätökset

Levyjen ja USB-tikkujen alustaminen Macissa ei ole niin yksinkertaista kuin olimme tottuneet tekemään Windowsissa: itse asiassa meidän on avattava muotoilulle omistettu sovellustunnista oikea laite ja jatka valinnalla Alustaa aloittaaksesi varsinaisen muotoilun.

Jos emme tiedä, mikä formaatti valitaan levyllemme tai alustettavalle flash-asemalle Suosittelemme ExFATin käyttöä kaikissa levytyypeissäjotta yhteensopivuus säilyy sekä Windowsissa että Macissa ja silti ylitetään vanhan FAT32-muodon rajoitukset (nyt liian vanha käytettäväksi nykyään).

Edelleen levy- ja tiedostojärjestelmän alustusaiheesta voimme lukea oppaitamme USB-muistin alustaminen (NTFS:n, FAT32:n ja exFATin välinen ero) Ja Kuinka alustaa asema Windowsissa.

Jos sen sijaan halusimme alustaa koko Macin, kehotamme sinua jatkamaan lukemista yllä olevista artikkeleista miten nollaat Macin ja asennat MacOS uudelleen Älä viitsi Kuinka puhdistaa Asenna MacOS.

Indeksi
  1. Levyn tai tikun alustaminen Macissa
  2. Mitä levymuotoa käyttää?
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up