Kioskin käyttäminen Windows 11:ssä ja 10:ssä tietokoneen lukitsemiseen sovellukseen

Tietokoneen käynnistäminen kioskitilassa tarkoittaa, että vain valittu sovellus tai verkkoselain latautuu ilman, että voit tehdä mitään muuta

Uuden ominaisuuden ansiosta Windows 10 ja Windows 11 -kioski (kutsuttiin aiemmin Määritetty käyttöoikeus) se on mahdollista käynnistä tietokone vierastilassa, jotta se on lukittu yhdelle sovellukselle.
Käytännössä PC voidaan konfiguroida käytettäväksi kaupoissa, baareissa tai julkisilla paikoilla hyvin yksinkertaisella tavalla, käynnistämällä tietokone vain verkkoselaimella surffaamaan netissä tai jonkin muun sovelluksen näytöllä, piilottaen kaiken muun.
Tämä on todella kätevää, jotta pääset nopeasti käsiksi tietokoneeseen, joka on yhteydessä vain Internetiin, ja jotta talon vieraat voivat käyttää tietokonetta ilman riskiä näkeä yksityisiä asioita tai aiheuttaa vahinkoa tai jättää tietokoneen julkiseen käyttöön. käyttää kahvilassa tai kaupassa.

Multimediakioskin luominen se tehdään tietokoneen asetusvalikosta järjestelmänvalvojan tilillä.
Siirry sitten aloitusnäyttöön ja paina -painiketta asetuksetavaa välilehti Tilit ja sitten Perhe ja muut käyttäjät.
Paina sitten päälle Multimedia kioski luodaksesi uuden Windows-käyttäjätilin, joka voi käyttää vain yhtä sovellusta.
Anna sitten kioskille nimi (se on tilin nimi, jolla on rajoitettu käyttöoikeus). valitse sovellus, jota haluat käyttää Muistutan teitä, ja se on ainoa, jota voidaan käyttää, kun käytät tietokonetta Kiosk-tilin kautta.
Valitettavasti Kiosk-sovellusta määritettäessä voidaan valita vain yksi Microsoft-sovelluksista, kuten Media Player, Microsoft Edge, News, Mail ja jotkut muut.
Et voi valita sovellusta, joka avaa muita sovelluksia, joten et voi tuoda esiin verkkosivustojen luomia sovelluksia Chromessa, etkä myöskään Netflixin, Spotifyn tai Facebookin kaltaisia ​​sovelluksia ole luettelossa.
Microsoft Edgen ansiosta voit silti käynnistää tietokoneesi Internet-selaintilassa, joten voit selata verkkosivustoja ilman, että pystyt tekemään mitään muuta tietokoneellasi. Kioskitilassa itse asiassa työpöytä eikä pikakuvakkeita tietokoneen tilan näkemiseen tai asetusten muuttamiseen eivät toimi.

Kun olet luonut kioskin Windows 11- tai Windows 10 -tietokoneellesi (voit luoda vain yhden kioskin), yritä kirjaudu sisään ja käytä sitä. Paina sitten näppäinyhdistelmää Windows-L tai käynnistä tietokone uudelleen ja huomaa, että siellä on uusi käyttäjä Windowsin kirjautumisnäytössä jolla on luodun kioskin nimi.
Kirjautumalla sisään kioskilla Windows avaa automaattisesti valitun sovelluksen (esim. Microsoft Edge tai Microsoft News) koko näytön tilassa ilman mahdollisuutta sulkea sitä tai vaihtaa toiseen. Tavalliset Windows 10 -valikot eivät edes tule näkyviin, ei tule tehtäväpalkkia, ei käynnistystä eikä mitään tapahdu painamalla Windows-näppäintä.
Poistuaksesi määritetystä käyttötilasta sinun on painettava näppäimiä yhdessä CTRL-Shift-Delete kirjautuaksesi ulos kioskin käyttäjästä. Kirjautumisnäytöstä voit sitten sammuttaa tietokoneen käyttämällä oikeassa alakulmassa olevaa painiketta.

Halutessasi voit asettaa salasanan Kioskin käyttöön. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa avataksesi Tietokonehallinta. Laajenna Käyttäjät ja ryhmät -osiossa oleva luettelo Käyttäjät löytääksesi käyttäjän kioskUser0. Paina sitä hiiren oikealla painikkeella ja aseta salasana, joka sinun on kirjoitettava päästäksesi sisään.

Jos käytät tätä ominaisuutta lukitaksesi Windows 10- tai Windows 11 -tietokoneen kaupassa tai hotellissa valittuun sovellukseen ja jätät sen avoimeksi yleisölle, muista, että kuka tahansa voi kirjautua ulos näppäinyhdistelmällä CTRL-Shift-Delete ja yrittää kirjautua. tavalliselle järjestelmänvalvojan käyttäjätilille. Siksi on tärkeää ja olennaista asettaa salasana järjestelmänvalvojan tilille.

Indeksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up