Windowsin käynnistyskansion löytäminen ja hallinta kaikille käyttäjille

Aina kun käynnistät tietokoneen, Windows lataa käynnistysohjelmat, jotka avautuvat samaan aikaan käyttöjärjestelmän kanssa. Näitä ohjelmia ohjataan Windows-tietokoneen käynnistyskansion kautta. Tässä näytämme, mistä Windows 11/10 -käynnistyskansio löytyy ja kuinka hallita kansion sisältöä – kaikille käyttäjille sekä kirjautuneille käyttäjille.

Lue myös: Kuinka saada luettelo kaikista Windows-järjestelmään asennetuista ohjelmistoista

Etsi käynnistyskansio Windows 11/10:ssä

Windowsin käynnistyskansion löytäminen on helppoa, koska siihen on useita tapoja. Täällä keskustelemme käynnistyssovellusten paikantamisesta Windowsin apuohjelmilla, kuten File Explorer, Task Manager, Command Prompt ja Registry Editor.

Lue myös: Windowsin ympäristömuuttujat: täydellinen luettelo

Windowsin käynnistyskansion etsiminen Resurssienhallinnassa

Windowsissa on kahdenlaisia ​​käynnistyskansioita: yksi kaikille käyttäjille ja toinen nykyiselle käyttäjälle, joka on kirjautunut laitteeseen. Molemmat kansiopolut löytyvät helposti File Explorer -ikkunasta.

Voit etsiä nykyisen käyttäjän käynnistyskansiopolun Windows 11/10:ssä siirtymällä seuraavaan polkuun: C:\Käyttäjät\Käyttäjänimi\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Käynnistä Menu\Ohjelmat\Käynnistys.

Samoin Windows 11/10 -käynnistyskansio kaikille käyttäjille sijaitsee osoitteessa C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp

Sen sijaan, että navigoit tällä pitkällä polulla, voit avata Suorita-ruudun painamalla Win + R ja kirjoittamalla sitten shell:common startup, jolloin yllä oleva kansio avautuu kyseiseen paikkaan.

Löydät Windows 11/10 -käynnistyskansion nykyiselle käyttäjälle kirjoittamalla shell:startup Win + R:n jälkeen.

Kun olet Käynnistys-kansiossa, saatat yllättyä huomatessasi, että ohjelmia, jotka yleensä käynnistyvät Windowsin kanssa, eivät itse asiassa ole täällä.

Voit lisätä tähän manuaalisesti ohjelman pikakuvakkeita, joita olemme käsitelleet seuraavassa osiossa, ja ne käynnistyvät tästä lähtien tietokoneellasi. Mutta kolmannen osapuolen ohjelmiston tai Windows 11/10:n automaattisesti lisäämiä sovelluksia hallitsee Tehtävienhallinta.

Lue myös: Kuinka lajitella kansioita koon mukaan Windowsissa

Windowsin käynnistyskansion ohjelmien etsiminen Task Managerista

Käynnistyskansio on tyhjä Windowsissa, koska Tehtävienhallinta, Rekisteri, Komentorivi ja muut järjestelmäsovellukset ovat korvanneet sen toiminnot. Tästä syystä joitain ohjelmia, joita kohtaat yleensä käynnistyksen yhteydessä, ei löydy suoraan File Explorerista.

 1. Voit käyttää niitä Task Managerista painamalla Ctrl + Shift + Esc ja napsauttamalla sitten Käynnistys-välilehteä.
 2. Täältä voit hallita muita käynnistysohjelmiasi napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ottaaksesi ne käyttöön tai poistaaksesi ne käytöstä haluamallasi tavalla.

Joidenkin näistä Task Managerin käynnistysohjelmista niiden "avoin tiedoston sijainti" näkyy joskus harmaana. Jos haluat näiden käynnistystiedostojen tarkan sijainnin, alla on muita menetelmiä.

Windowsin käynnistyskansioohjelmien paikantaminen komentokehotteessa

Voit etsiä ohjelmat käynnistyskansiosta Windowsin komentokehotteesta tai äskettäin käynnistetystä Windows-päätteestä.

 1. Avaa jompikumpi näistä ohjelmista järjestelmänvalvojatilassa ja kirjoita seuraava:
wmic startup get caption,command

 1. Yllä olevat komennot ja kuvatekstit antavat sinulle nopean yhteenvedon kaikista käynnistyssovelluksistasi ja niiden tarkoista poluista, jotka käynnistävät käynnistyksen.
 2. Kun niiden tiedostojen sijainti on paljastettu, voit helposti etsiä yksittäisiä käynnistyssovelluksia File Explorerissa.

Lue myös: Kannettavien sovellusten lisääminen Windowsin käynnistykseen

Käynnistysohjelmien etsiminen rekisteristä

Jos et voi käyttää ei-toivottuja käynnistysohjelmia yllä olevilla tavoilla, Windowsin rekisteri on yksi viimeisistä hakupaikoista.

 1. Pääset siihen painamalla Win + R ja kirjoittamalla regedit.
 2. Kun olet avannut, siirry seuraavaa polkua pitkin löytääksesi kaikki käynnistysohjelmat.
Tietokone\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

 1. Tunnista Tehtävienhallinta-ikkunassa käynnistysohjelmat, joita et voinut poistaa käytöstä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella poistaaksesi ne AutoStartista.
 1. Korvaa "HKEY_CURRENT_USER" sanalla "HKEY_LOCAL_MACHINE" ja siirry samanlaista polkua pitkin löytääksesi järjestelmäsovelluksia käynnistettäessä, kuten "RealTek Audio" ja "Windows Security Health systray.exe".

Vaikka voit, sinun ei pitäisi poistaa joitakin tärkeitä ohjelmia, kuten käyttämääsi pääselainta tai RealTek Audiota.

Yllä olevat menetelmät auttavat sinua löytämään kaikki käynnistyskansiot tietokoneeltasi, mukaan lukien ne, jotka näyttävät olevan poissa käytöstä tai piilossa näkyvistä.

Lue myös: Kuinka saada luettelo kaikista Windows-järjestelmään asennetuista ohjelmistoista

Hallitse Windows 11/10 -käynnistyskansiota

Voit hallita Startup-kansiota monella tavalla: lisätä/poistaa käynnistysohjelmia, viivyttää niiden yksittäistä tai yhteistä latausta ja muuttaa käynnistysjärjestystä jonkin verran.

Ohjelmien lisääminen käynnistyskansioon Windows 11/10:ssä

Jos haluat muuttaa Windowsin käynnistysohjelmia lisäämällä niitä, nopein tapa on luoda sovelluksen pikakuvake Windows 11/10 -käynnistyskansioon.

 1. Valitse Käynnistä-painike ja käytä sen valikkohakua löytääksesi ohjelman tai sovelluksen.
 2. Valitse "Avaa tiedoston sijainti" navigoidaksesi File Explorer -sijaintiin, johon sovelluksen pikakuvake on tallennettu.
 1. Avaa Startup-kansio Windowsissa käyttämällä Win + R ja sen jälkeen shell:startup.
 2. Vedä tai kopioi ja liitä ohjelmatiedoston pikakuvake siirtääksesi sen käynnistyskansioon.

Ohjelmien poistaminen käynnistyskansiosta Windows 11/10:ssä

Kuinka estät sovellusten avautumisen käynnistyksen yhteydessä? Helpoin tapa on siirtyä käynnistyskansioon painamalla Win + R ja sen jälkeen shell:startup. Tunnista ohjelma, jonka haluat poistaa käynnistyskansiosta, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Poista".

Kaikki ohjelmatiedostot eivät näy käynnistyskansiossa. Toinen tapa poistaa ohjelmia Windowsin käynnistyksestä on siirtyä hakuvalikosta kohtaan "Käynnistyssovellukset". Täällä voit poistaa käytöstä kaikki muut ohjelmat, joita et tarvitse Windowsin käynnistyksen aikana.

Kuinka voit viivyttää Windowsin käynnistysohjelmien lataamista?

Liian monet käynnistysohjelmat voivat hidastaa Windows-laitteen käynnistystä. Prosessoriintensiiviset käynnistysnäytön sovellukset pitävät Windowsin työpöydän näyttöä panttivankina.

Voit viivyttää näiden ohjelmien lataamista erikseen tai ryhmänä. Harkitse tätä varten a GitHub-sovellus nimeltä LaunchLater. Alle 2 megatavua se on erittäin kevyt sovellus ja erittäin turvallinen käyttää.

 1. Siirry lataussivun kohtaan "Koodi" ja lataa ohjelman ZIP-tiedosto valitsemalla "lataa ZIP".
 1. Pura ladattu tiedosto sovelluksella, kuten 7-Zip, ja napsauta "asennusohjelmaa".
 1. Sinun on suoritettava yksinkertainen asennus. Seuraa näytön ohjeita, kunnes LaunchLater on asennettu tietokoneellesi.
 1. Käynnistä asennettu sovellus ja napsauta "Tuo käynnistyskohteet". Tämä täyttää näytön kaikilla Windowsin käynnistyssovelluksilla.
 2. Valitse ohjelmat, joille haluat luoda viiveen, ja napsauta "Tuo valitut".
 3. Voit lisätä jokaiselle sovellukselle viiveen sekunneissa tai jopa minuuteissa. Napsauta "Tallenna" viimeistelläksesi määritykset.

Windowsin käynnistysohjelmien käynnistysjärjestystä ei voi enää muuttaa Windowsin sisäänrakennettujen asetusten avulla. Voit kuitenkin käyttää yllä jaettua LaunchLater-sovellusta tuomaan hellävaraisen eron sekunneissa yksittäisten sovellusten käynnistämiseen.

Toinen ohjelma, jota voit käyttää käynnistysviiveeseen Windows 11/10:ssä, on Startup Delayer.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Mitä ohjelmia pitäisi olla Windowsin käynnistysvalikossa?

Vaikka se riippuu yksilöllisestä valinnasta, on hyvä idea, että Windowsin käynnistysvalikossa on vähintään seuraavat asiat:

 • Realtek High Definition ääniohjain: ilman tätä Windows-tietokoneesi on mykistetty. Et halua määrittää tietokoneen ääntä joka kerta, kun kirjaudut sisään.
 • Käyttämäsi selain: jos haluat muodostaa yhteyden Internetiin nopeasti, on parempi ottaa suosikkiselaimesi käyttöön käynnistyssovelluksissa.

Monet muut tärkeiltä vaikuttavat käynnistyssovellukset voidaan itse asiassa poistaa käytöstä turvallisesti käynnistyspaikasta. Näitä ovat Windows Defender -kuvake, Skype, Lähetä OneNoteen, Zoom ja Microsoft Teams.

2. Kuinka voin poistaa käynnistysviiveen Windows 11/10:ssä?

Jos et halua käynnistysviivettä Windowsin käynnistyksen ja sovellusten käynnistyksen välillä, on olemassa rekisterihakkerointi nimeltä "Serialize", joka saavuttaa tämän. Seuraavassa on yhteenveto vaiheista:

 1. Paina Win + R ja seuraa sitä kirjoittamalla regedit.
 2. Mene tätä tietä:
Tietokone\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

 1. Lisää uusi avain nimeltä "Serialize" ja sen jälkeen toinen avain nimeltä "StartupDelayInMSec" ja tallenna sen D-Word 32 -arvo 0:na.
 2. Käynnistä tietokone uudelleen, jotta viive katoaa.

Lataa ne aina tästä turvallisten verkkosivustojen luettelosta varmistaaksesi, että käynnistysvalikossasi ei ole vioittuneita ohjelmia huonoista lähteistä. Jos sinulla on vaikeuksia, katso tämä luettelo yleisten Windows-ongelmien korjauksista.

Indeksi
 1. Etsi käynnistyskansio Windows 11/10:ssä
 2. Windowsin käynnistyskansion etsiminen Resurssienhallinnassa
 3. Windowsin käynnistyskansion ohjelmien etsiminen Task Managerista
 4. Windowsin käynnistyskansioohjelmien paikantaminen komentokehotteessa
 5. Käynnistysohjelmien etsiminen rekisteristä
 6. Hallitse Windows 11/10 -käynnistyskansiota
 7. Ohjelmien lisääminen käynnistyskansioon Windows 11/10:ssä
 8. Ohjelmien poistaminen käynnistyskansiosta Windows 11/10:ssä
 9. Kuinka voit viivyttää Windowsin käynnistysohjelmien lataamista?
 10. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Mitä ohjelmia pitäisi olla Windowsin käynnistysvalikossa?
  2. 2. Kuinka voin poistaa käynnistysviiveen Windows 11/10:ssä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up