Kirjaudu sisään Windows 10:een tai 11:een ilman salasanaa

Kuinka kirjautua sisään Windowsiin automaattisesti ilman salasanaa joka kerta käynnistyksen yhteydessä

Windowsin ensimmäisessä kokoonpanossa on luotava tili (mahdollisesti Microsoft-tilin avulla), jotta voidaan suojata pääsy tietokoneeseen.

Tämä sisäänkirjautumis- ja salasanasuojaus on aina asetettava, vaikka työskentelet yksin kotona tai jos olemme varmoja, että tietokoneesi on turvassa vierailta, ei vain välttääksemme uteliailta pääsyn, vaan myös estääksemme tunkeutumisen. verkot, jotka ovat aina mahdollisia, vaikka ne olisivat epätodennäköisiä, jos olet yhteydessä Internetiin reitittimen kautta.

Jos tietokone on aina kotona, se on vain meidän käytössä, etkä pelkää, että joku saa sen käsiinsä vakoilemaan asioitamme, salasanan asettelun jälkeen voit ota käyttöön automaattinen kirjautuminen Windows 10:een ja Windows 11:een. Tällä tavalla, kun tietokone on kytketty päälle, ensimmäinen lataus tuo käyttäjän välittömästi työpöydälle, ilman salasanaa.

Seuraavassa oppaassa näemme yhdessä kuinka kirjautua sisään Windowsiin ilman salasanaa, käyttämällä käyttöjärjestelmän tarjoamia työkaluja. Jos olemme unohtaneet salasanan, se ei ole ongelma: voimme myös palauttaa sen uudessa Windows 11 -järjestelmässä.

 

Pikakäyttötavat Windowsissa

Ensinnäkin on tärkeää huomauttaa siitä Windows 10:ssä on mahdollista käyttää eri tapoja käyttää tietokonettasi, ei välttämättä salasanaa. Anna hänelle asetukset Windows 10:ssä, siirry osioon, joka on omistettuTili löytääksesi pääsyvaihtoehdot. Tämän jälkeen voit aktivoida yhden nopeasta menetelmästä päästäksesi tietokoneeseen ilman salasanaa, jotka ovat:

 • Windows Hello, joka mahdollistaa nopean käytön sormenjäljen tai kasvojentunnistuksen avulla, joka toimii vain yhteensopivissa kannettavissa tietokoneissa ja tableteissa.
 • PIN-koodi: samanlainen kuin salasana, mutta nopeampi syöttää, koska se koostuu vain numeroista.
 • Graafinen salasana- Samanlainen kuin Android-älypuhelimen suojaussarja, käytettäväksi vain kosketusnäytöillä.
 • Dynaaminen lukko: Tämä ominaisuus lukitsee tietokoneesi automaattisesti, jos pariksi liitettyä Bluetooth-laitetta ei löydy lähistöltä.

Kaikista yllä olevista pääsytavoista nopeimmin Windowsiin pääsee ilman salasanaa sormenjäljet, viisumintunnistus ja dynaaminen lukitus (jälkimmäinen liitetään henkilökohtaiseen puhelimeen).

Kuinka asettaa dynaaminen lukitus

Jos olemme kiinnostuneita dynaamisesta lohkosta, ainoa vaatimus on a PC Bluetooth-yhteydellä, joka sisältyy aina uusimman sukupolven kannettaviin tietokoneisiin ja voidaan integroida mihin tahansa tietokoneeseen (jopa kiinteä) ostamalla Bluetooth sovitin PC:lle.

Siksi yhdistämällä esimerkiksi älypuhelimen tietokoneeseen Windows 10 ja Windows 11 voivat tunnistaa käyttäjän yksinkertaisesta Bluetooth-yhteydestä ja sitten lukita tietokoneen automaattisesti aina, kun menemme vessaan tai lähdemme muusta syystä.

Kuten näkyy oppaastamme Windowsin dynaaminen lukitus joten ole vain lähellä avataksesi tietokoneen lukituksen tai siirry poispäin lukitaksesi sen, jotta pääset tietokoneeseen nopeasti.

Välitön pääsy ilman kirjautumista

Voit kirjautua sisään Windows 10:een ilman salasanaa sen sijaan sinun on käytettävä jonkin verran piilotettua vaihtoehtoa, jota ei ole asetuksissa.

Löytääksesi sen, sinun on avattava hallintasivu Käyttäjätilit, nopein tapa on painaa näppäimiä yhteen Windows R Avaa Suorita komennot -ruutu ja kirjoita komento netplwiz ja paina Tulla sisään.

Näyttöön tuleva ikkuna luettelee tietokoneelle rekisteröidyt käyttäjät: valitse käyttäjätilimme ja poista valinta ruudun yläreunasta. Käyttääkseen tätä tietokonetta käyttäjän on annettava nimensä ja salasanansa. Lopuksi klikataan Käytä ja käynnistä tietokone uudelleen. Windowsiin pääsy on tällöin automaattinen, eikä salasanaa enää tarvitse kirjoittaa käynnistyksen yhteydessä.

Vaihtoehto ei ehkä ole näkyvissä Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä. Voit tehdä sen näkyväksi siirtymällä osoitteeseen Asetukset> Tilit> Kirjautumisasetukset ja poista vaihtoehto käytöstä Pyydä Windows Helloa kirjautumaan sisään Microsoft-tileille tai Lisää turvallisuutta sallimalla vain Microsoft-tilien kirjautua sisään Windows Helloon tällä laitteella.
Microsoft-tililläsi voit kirjautua sisään ilman salasanaa määritä Authenticator-sovellus puhelimeesi, kuten toisessa artikkelissa selitetään.

Windows-kirjautuminen unohdetulla salasanalla

Jos olemme täysin unohtaneet Windowsin kirjautumissalasanan emmekä ole määrittäneet mitään yllä olevista pikakirjautumisista, voimme yrittää palauttaa salasanan ja kirjautua Windowsiin eri tavoin:

 • Microsoftin salasanan palautus: jos olemme yhdistäneet Microsoft-tilimme Windowsiin, kirjaudu sisään sivustolle Microsoftin salasanan palautus toisesta tietokoneesta tai älypuhelimesta ja toimi ohjeiden mukaan palautuksen yhteydessä. Kun olet vaihtanut Microsoft-tilin salasanan, varmista, että lukittu tietokone on yhdistetty Internetiin kirjautumisen yhteydessä (myös Ethernet-kaapelilla) ja yritä kirjoittaa uusi salasana.
 • Paikallinen salasanan palautus: paikallista salasanaa luotaessa meidän on ilmoitettava myös erityisiä ehdotuksia ja kysymyksiä salasanan vaihtamisen helpottamiseksi.
 • Tyhjennä paikallinen salasana: vaihtoehtoisesti voimme aina poistaa paikalliseen tiliin liitetyn salasanan käyttämällä a Linux live CD.
 • Luo uusi admin-käyttäjä: edistyneempi menettely mahdollistaa sen luo uusi käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet, joten voit helposti saada takaisin pääsyn tietokoneeseesi, poistaa vanhan käyttäjän ja luoda uuden (henkilökohtaisten tiedostojen siirtämisen jälkeen).

Ohjeet uusien käyttäjätilien palauttamiseksi ja aktivoimiseksi ne eivät toimi, jos tietokone on salattu: tämä tarkoittaa, että jos emme halua, että kaikki turvajärjestelmät ohitetaan helposti tietokoneellamme, on suositeltavaa käyttää aina Microsoft-tiliä ja koko levyn salausta.

Windows 11 kirjautuminen ilman salasanaa

Windows 11 kirjautuminen ilman salasanaa

Windows 11 tarjoaa uuden vaihtoehdon kirjautua sisään ilman perinteistä salasanaa. Tämä uusi ominaisuus mahdollistaa käyttäjien kirjautumisen Windowsiin ilman salasanakentän täyttämistä. Sen sijaan käyttäjät voivat hyödyntää muita todennusmenetelmiä, kuten biometrisiä tunnistautumistapoja kuten sormenjälkitunnistusta tai kasvojentunnistusta. Tämä tekee kirjautumisprosessista nopeamman ja kätevämmän.

Windows 11 tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää Microsoft-tiliä kirjautumiseen. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Microsoft-tiliäsi kirjautumiseen Windowsiin sen sijaan, että syöttäisit erillisen salasanan. Tämä on erityisen hyödyllistä niille, jotka käyttävät muita Microsoftin palveluita, kuten Outlookia tai OneDrivea. Kirjautuminen tapahtuu nopeasti ja vaivattomasti yhdellä napsautuksella.

Windows 11:n kirjautumisprosessi on suunniteltu entistä turvallisemmaksi. Voit käyttää Windows Helloa, joka on biometrinen tunnistautumismenetelmä, joka perustuu kasvojentunnistukseen tai sormenjälkitunnistukseen. Tämä tarjoaa lisäsuojaa käyttäjän tiedoille ja estää luvattoman pääsyn tietokoneelle. Voit myös käyttää YubiKeyä tai muita ulkoisia avaimia kirjautumiseen, mikäli haluat entistä korkeamman turvallisuustason.

Windows 11:n kirjautumisprosessin avulla voit unohtaa salasanoiden muistamisen ja käyttää sen sijaan muita turvallisia tunnistusmenetelmiä. Tämä tekee käyttökokemuksesta sujuvamman ja turvallisemman. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan kirjautumistavan ja nauttia Windows 11:n tarjoamista eduista ilman turhia haasteita.

Windows 11 salasanan poisto

Windows 11 salasanan poisto

Windows 11 on Microsoftin uusin käyttöjärjestelmäversio, joka tarjoaa monia uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Joskus kuitenkin voi käydä niin, että unohtaa Windows 11 salasanan. Onneksi Windows 11 salasanan poisto on mahdollista suorittaa muutamalla eri tavalla.

Salasanan palauttaminen Microsoft-tilin avulla

Yksi tapa poistaa unohtunut salasana Windows 11:stä on käyttää Microsoft-tiliä salasanan palauttamiseen. Tämä edellyttää, että olet liittänyt Windows 11 -käyttöjärjestelmän Microsoft-tiliisi. Voit palauttaa salasanan kirjautumalla Microsoft-tilillesi toisella laitteella tai verkkosivustolla, ja valitsemalla "Unohditko salasanan?" -linkin. Tämän jälkeen voit seurata ohjeita palauttaaksesi salasanan.

Salasanan nollaus Windows 11:n asennusmedian avulla

Toinen tapa poistaa unohtunut salasana Windows 11:stä on käyttää Windows 11:n asennusmediaa. Tarvitset USB-tikun tai DVD-levyn, jolla on Windows 11 -asennus tiedostona. Käynnistä tietokone uudelleen ja valitse asennusmedia käynnistyslaitteeksi. Kun pääset asennusvalikkoon, valitse "Korjaa tietokone" ja siirry "Vianmääritys" -valikkoon. Täältä voit valita "Komentokehote" -vaihtoehdon ja kirjoittaa komennon salasanan nollaamiseksi.

Salasanan poistaminen Windows 11:n järjestelmälevyn avulla

Kolmas tapa poistaa unohtunut salasana Windows 11:stä on käyttää Windows 11:n järjestelmälevyä. Tämä edellyttää, että sinulla on pääsy tietokoneen sisäiseen kiintolevyyn. Käynnistä tietokone uudelleen ja valitse "Korjaa tietokone" -vaihtoehto. Siirry "Vianmääritys" -valikkoon ja valitse "Komentokehote". Kirjoita komento, joka korvaa salasanan uudella salasanalla. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään uudella salasanalla.

Windows 10 kirjautuminen ilman salasanaa

Windows 10 kirjautuminen ilman salasanaa

Windows 10 tarjoaa kätevän vaihtoehdon kirjautua sisään ilman salasanaa, mikä tekee käyttökokemuksesta nopeamman ja helpomman. Tämä ominaisuus on hyödyllinen erityisesti niille, jotka eivät halua tai muista jatkuvasti syöttää salasanaansa. Voit määrittää Windowsin kirjautumaan automaattisesti ilman salasanaa seuraavasti:

1. Avaa Asetukset: Napsauta Käynnistä-valikkoa ja valitse Asetukset-vaihtoehto.

2. Siirry Tilit-osioon: Asetukset-ikkunassa valitse Tilit-välilehti.

3. Valitse Kirjautuminen: Valitse Tilit-välilehden vasemmasta reunasta Kirjautuminen-vaihtoehto.

4. Valitse Poista salasana: Kirjautumisasetusten alla näet vaihtoehdon "Kirjautuminen ilman salasanaa". Napsauta tätä ja vahvista valinta. Tämä poistaa salasanan vaatimuksen kirjautumisesta.

Näiden vaiheiden jälkeen Windows 10 kirjautuu automaattisesti ilman salasanaa. On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä voi aiheuttaa turvallisuusriskin, jos tietokoneesi on jaettu tai käytössäsi on arkaluontoisia tietoja. Varmista, että harkitset tätä vaihtoehtoa huolellisesti ja käytä sitä vain, jos olet varma tietokoneesi turvallisuudesta.

Johtopäätökset

Salasanan poistamisella Windowsin käynnistyessä on kuitenkin joitain haittoja. Ensinnäkin kyllä tekee tietokoneesta vähemmän turvallista, kun se ei ole enää suojattu pääsyltä, mutta tämä voi olla mitätön ongelma, jos käytämme sitä varmasti vain me.

Toinen vasta-aihe on se kirjautumisnäyttö voi olla hyödyllinen tietokoneesi palauttamisessa, jos Windows 10:n lataamisessa ilmenee ongelmia. Jos itse asiassa tapahtui Windowsin käynnistysvirhe ja jos tämä virhe ilmenee sisäänkirjautumisen jälkeen, voit painaa oikeassa alakulmassa olevaa uudelleenkäynnistysnäppäintä samalla, kun pidät näppäimistön Shift-näppäintä painettuna, jolloin tietokone käynnistyy korjaustyökaluilla.

Jos ohitat kirjautumisnäytön, menetät kyvyn korjata Windows 10 napin painalluksella, menetät nopean pääsyn vikasietotilaan tai palautuskonsoliin.

Monet yllä mainituista menetelmistä mahdollistavat sen kirjaudu mihin tahansa Windows-tietokoneeseen uudella järjestelmänvalvojalla: vaikka toimenpide olisi monimutkainen, se on mahdollista myös kokemattomille käyttäjille, jotka voivat muistaa sen ja käyttää sitä jopa estettyihin tietokoneisiin tai muiden tietokoneisiin.

Indeksi
 1. Pikakäyttötavat Windowsissa
 2. Kuinka asettaa dynaaminen lukitus
 3. Välitön pääsy ilman kirjautumista
 4. Windows-kirjautuminen unohdetulla salasanalla
 5. Windows 11 kirjautuminen ilman salasanaa
 6. Windows 11 salasanan poisto
 7. Windows 10 kirjautuminen ilman salasanaa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up