Kuinka kytkeä mikä tahansa modeemi FTTH-kuituun

Jos meillä on taloon ulottuva valokuitu, voimme yhdistää sen suoraan modeemiin, vaikka teknisiä vaatimuksia olisikin.

Puhdas optinen kuitu eli FTTH edustaa parasta Internet-yhteyttä kodin ja toimiston tarpeisiin: valokuitukaapelit saapuvat kotiin tai toimistoon kulkematta kuparikaapeleiden läpi ja saavuttavat siten suurimman mahdollisen latausnopeuden (1 Gbps tai jopa 2,5 Gbps joillakin alueilla Italiassa ).

Jotta voisit surffata Internetissä FTTH optinen kuitu monet käyttäjät ajattelevat, että heidän on välttämättä käytettävä operaattorin tarjoamaa modeemia, vaikka se ei täytä odotuksia tai sillä on ilmeisiä teknisiä rajoituksia.

Onneksi pääsemme eroon operaattorin modeemista lopullisesti käytä henkilökohtaista modeemiamme surffaamaan jopa erillisellä optisella kuidulla. Seuraavissa luvuissa näytämme kuinka voimme liittää minkä tahansa modeemin puhtaaseen optiseen kuituun.

Kuitulinkkien tyypit

Kun aktivoimme a FTTH kuituoptinen sopimus liittymän asennuksesta vastaava operaattorin teknikko voi tehdä kahdenlaisia ​​liitäntöjä:

 • SFP-yhteys: valokuitukaapelit tulevat ulos seinästä ilman välilaatikkoa, mutta vain puhtailla liitännöillä (kuituliittimillä), valmiina liitettäväksi tiettyyn moduuliin nimeltä SFP.
 • ONT-yhteys: tässä tapauksessa valokuitu ei ole näkyvissä, koska se on hyvin piilossa erillisessä laatikossa (joka saa virtansa verkkovirrasta). Tämä laatikko, nimeltään ONT, sisältää Ethernet-liitännän modeemiliitäntää varten.

Italialaisten toimijoiden teknikot voivat käyttää toista kahdesta tyypistä ilman todellista etusijaa. Jos kuulumme ONT:n seinän onnekkaisiin omistajiin, voimme helposti yhdistää minkä tahansa modeemin WAN-portilla (Ethernet-portti Internet-yhteydellä); Jos meillä on valokuitukaapeleita näkyvissä, joudumme useimmiten käyttämään operaattorin modeemia, ellemme hanki SFP-yhteensopivaa modeemia tai SFP-sovitinta.

Yhteys ONT:n kautta

Jos meillä on kuituyhteys ONT:n kautta, vaihtaminen henkilökohtaiseen modeemiin on kaiken kaikkiaan erittäin yksinkertaista, koska tämä laite tarjoaa yksinkertaisen Ethernet-portin yhteyttä varten.

Modeemin vaihtamiseksi meidän tarvitsee vain irrottaa verkkokaapeli vanhasta modeemista ja liittää uusi modeemi uudella Ethernet-kaapelilla. Varmista, että käytämme WAN-porttia tai WAN-yhteensopivaa LAN-porttia siinä.

Yhteyden muodostamisen jälkeen pääsemme uuden modeemin asetuspaneeli, avaamme Internet-yhteyttä koskevan osion (kutsutaan myös WAN joissakin laitteissa) ja määritä suora pääsy verkkoon noudattaen palvelun antamia ohjeitaoperaattorin apua (johon voimme ottaa yhteyttä lisätietojen saamiseksi).

Jos olemme päättäneet lyödä vetoa a FRITZ! Box modeemiksi valokuituverkkoa varten voimme tehdä yhteyden kytkemällä Ethernet-kaapelin porttiin LAN 1 avaamalla FRITZ! Boxin asetusvalikon, joka vie meidät osioon Internet -> Pääsy tietoihin ja kortissa Internet-yhteys, paina kohteen vieressä olevaa avattavaa valikkoa Internet palveluntarjoaja ja valitsemme käyttämämme operaattorin (TIM, Wind Tre, Tiscali, Open Fiber, Vodafone tai Fastweb).

Jos palveluntarjoajan profiilit eivät toimi, voimme myös kokeilla profiilia Pääsy saatavilla LAN:n kautta tai ota yhteyttä operaattoriin saadaksesi pääsytiedot (määritettävä manuaalisesti profiilissa Muu Internet-palveluntarjoaja).

Parhaat modeemit ONT:lle

Olettaen, että voimme yhdistää minkä tahansa modeemin tai reitittimen, jos emme ole vielä valinneet käytettävää modeemia, voimme keskittyäAVM FRITZ! Box 7530 AX (164 €).

Tämä modeemi on tällä hetkellä yksi parhaista valokuitukäyttöön käytettävistä Wi-Fi 6 -tuen, 1 800 MBit / s (5 GHz:n verkossa) ja 600 MBit / s (2,4 GHz:n verkossa) siirtonopeuden ansiosta. 4 Gigabit LAN -porttia, Base DECT, integroitu Media Server -järjestelmä ja analoginen RJ11-portti kiinteän puhelimen liittämistä varten.

Jos haluamme säästää jotain, voimme harkita reititintä TP-Link Archer AX10 (60 €).

Tässä reitittimessä on kaikki mitä tarvitset, jotta voit hallita valokuitua huoletta, sillä se tukee Wi-Fi 6 -tekniikkaa, siirtonopeus on 1201 MBps (5 GHz:n kaistalla) ja 300 MBps (2,4 GHz:n kaistalla). ), 4 Gigabit Ethernet -porttia, erillinen WAN-portti, 4 suuntautuvaa antennia ja 1,5 GHz:n moniytiminen prosessori.

Yhteys SFP:n kautta

Jos meillä on SFP-moduuli kuituoptista liitäntää varten, meillä on pieni verkkomoduuli, johon valokaapeli liitetään, ja se asetetaan myöhemmin takaisin modeemin erityiseen paikkaan.

Tällä kokoonpanolla yksinkertaisin tapa käyttää henkilökohtaista modeemia on luoda modeemisarja, jotta operaattorin modeemi jätetään liitettynä SFP:hen (jossa Wi-Fi ja NAT poistetaan käytöstä) ja yksinkertaisen LAN-LAN-yhteyden avulla voit hyödyntää uuden modeemin ominaisuuksia. Saadaksesi eniten se maksaa aseta uusi modeemi DMZ:ään vanhan modeemin päälle, jotta kaikki Internet-yhteydet ohjataan välittömästi uusimpaan verkkolaitteeseen (operaattorin modeemi suorittaa vain SFP-signaalin muuntamisen).

Modeemi erillisellä SFP:llä

Jos haluamme toistaa ONT:n ja sen Ethernet-liitännän mukavuuden, voimme käyttää myös erillistä mediamuunninta, kuten Tp-Link Mc220L (19 €).

Kun yhdistämme SFP:n tämän laitteen omistettuun porttiin, voimme liittää minkä tahansa henkilökohtaisen modeemin Ethernet-porttiin noudattaen samoja neuvoja kuin ONT:tä käsittelevässä luvussa verkon konfiguroimiseksi ja pääsyn takaamiseksi suurimmalla nopeudella.

Jos emme halua käyttää erityisiä sovittimia kuituyhteys SFP:n kautta voimme myös keskittyä D-Link DVA-5593 (118 €), tällä hetkellä ainoa ilmainen modeemi, jossa on tietty kuituliitäntä.

Osoittamalla tätä modeemia voimme liittää SFP-moduulin suoraan pistorasiaan Kuitu takana, jotta vältetään lisälaitteet. Tässä modeemissa on myös AC2200 Dual Band Wi-Fi, 4 LAN-porttia, 1 Gigabit WAN-portti, USB 3.0 -portti, puhelinpistoke ADSL/VDSL-yhteyksiä varten ja omistetut painikkeet Wi-Fi- ja WPS-yhteyksiä varten.

Valokuitu modeemi

Valokuitu modeemi on laajakaistayhteys, joka käyttää kuituoptista tekniikkaa tiedonsiirrossa. Tämä tarkoittaa, että internet-yhteys välitetään valokuitukaapelien avulla, jotka mahdollistavat nopeamman ja luotettavamman tiedonsiirron verrattuna perinteisiin kuparikaapeleihin. Valokuitu modeemi tarjoaa paremman suorituskyvyn ja nopeamman verkkoyhteyden, mikä on erityisen hyödyllistä suurten tiedostojen lataamisessa ja suoratoistossa.

Valokuitu modeemi on välttämätön, kun kytket laitteesi FTTH-kuituun. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää valokuitu modeemia saadaksesi parhaan mahdollisen yhteyden nopeuden ja suorituskyvyn. Valokuitu modeemi muuntaa valokuitukaapelin signaalin sopivaksi muodoksi, jota laitteet voivat ymmärtää ja käyttää. Valokuitu modeemi toimii välittäjänä tietokoneesi ja valokuituyhteyden välillä, mikä mahdollistaa internet-yhteyden saamisen.

Valokuitu modeemin asentaminen FTTH-kuituverkkoon on melko yksinkertaista. Yleensä se vaatii vain modeemin kytkemisen valokuitukaapeliin ja virtajohtoon. Tämän jälkeen modeemi tulisi konfiguroida oikein, jotta se voi muodostaa yhteyden internetiin. Useimmissa tapauksissa internet-palveluntarjoaja tarjoaa ohjeet modeemin asentamiseen ja määrittämiseen.

Valokuitu modeemi tarjoaa monia etuja perinteisiin yhteyksiin verrattuna. Se tarjoaa nopeamman ja luotettavamman yhteyden, mikä mahdollistaa sujuvan verkkokokemuksen. Lisäksi valokuitu modeemi mahdollistaa useiden laitteiden samanaikaisen käytön ilman, että verkkoyhteys hidastuu. Tämä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon kotikäyttöön tai yrityksen tarpeisiin, joissa internet-yhteyden nopeus ja suorituskyky ovat tärkeitä tekijöitä.

Ftth modeemi

FTTH (Fiber to the Home) on tekniikka, joka mahdollistaa valokuidun suoran yhteyden kotitalouksiin. Tämä tarkoittaa, että modeemi kytketään suoraan valokuituverkkoon, jolloin saavutetaan huomattavasti nopeampi ja luotettavampi internetyhteys. FTTH-modeemi on siis välttämätön laite, kun halutaan hyödyntää valokuituyhteyden tarjoamia etuja.

FTTH-modeemi toimii sillan roolissa valokuidun ja kotiverkon välillä. Se vastaanottaa valokuituyhteyden signaalin ja muuntaa sen internetin käyttöön sopivaksi formaatiksi. FTTH-modeemilla on usein myös muita liitäntöjä, kuten Ethernet-portteja, joiden avulla voidaan kytkeä esimerkiksi tietokoneita tai langattomia reitittimiä verkkoon. Tämä mahdollistaa laajemman laitteistovalikoiman käytön valokuituyhteyden hyödyntämiseksi.

FTTH-modeemin asentaminen ja käyttöönotto voi vaatia tiettyjä toimenpiteitä ja asetuksia. Ensinnäkin, modeemi on kytkettävä suoraan valokuituverkon päätepisteeseen. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi Ethernet-kaapelilla, joka liitetään modeemin WAN-porttiin. Sen jälkeen modeemi on konfiguroitava käyttämään oikeita verkkoyhteysasetuksia, kuten IP-osoitetta ja DNS-palvelinta. Usein internetpalveluntarjoajalta saa tarvittavat tiedot ja ohjeet.

FTTH-modeemin etuna on sen tarjoama nopea ja vakaa internetyhteys. Valokuituverkon kautta siirtyy suuria määriä dataa erittäin korkealla nopeudella, mikä mahdollistaa esimerkiksi suoratoistopalveluiden, pelien ja tiedostojen lataamisen entistä nopeammin. Lisäksi valokuituverkon luotettavuus on erinomainen, sillä se on immuuni sähkömagneettisille häiriöille ja muille häiriötekijöille, jotka voivat vaikuttaa perinteiseen kuparikaapeliverkkoon.

Modeemi valokuituverkkoon

Kun liität modeemin valokuituverkkoon (FTTH-kuituun), on tärkeää varmistaa, että modeemi on yhteensopiva valokuituverkon kanssa. Useimmat valokuituoperaattorit tarjoavat asiakkailleen yhteensopivan modeemin, joka voidaan liittää suoraan valokuitukaapeliin.

Jos sinulla on jo modeemi, joka ei ole yhteensopiva valokuituverkon kanssa, voit hankkia erillisen valokuitumodeemin tai valokuitumoduulin, joka voidaan liittää nykyiseen modeemiisi. Valokuitumodeemi muuntaa valokuitusignaalin perinteiseksi Ethernet-signaaliksi, jonka modeemi voi ymmärtää ja käsitellä.

Liittäessäsi modeemin valokuituverkkoon, muista myös tarkistaa, että kaikki tarvittavat liitännät ja johdot ovat kunnolla kytkettyinä. Yleensä valokuitukaapeli kytketään modeemin WAN-porttiin ja modeemiin tarvitaan myös virtalähde. Seuraa valmistajan antamia ohjeita varmistaaksesi oikeanlaisen kytkennän.

Jos et ole varma siitä, miten liittää modeemi valokuituverkkoon, voit aina ottaa yhteyttä valokuituoperaattoriisi tai modeemin valmistajaan saadaksesi lisäohjeita ja tukea. Ammattilaiset voivat auttaa sinua varmistamaan oikeanlaisen kytkennän ja varmistamaan, että modeemi toimii oikein valokuituverkossa.

Johtopäätökset

Tämän oppaan neuvojen avulla meidän pitäisi pystyä käytä henkilökohtaista modeemiamme FTTH- tai GPON-optisella kuidulla, vapauttaen näin itsemme rajoituksista, jotka meille asetettiin operaattorin modeemille. Varmista varmuuden vuoksi, että käytät aina puhelinoperaattorin toimittamaa SFP:tä tai ONT:tä: se on ainoa laite, jolla on oikeus päästä verkkoon ja muodostaa yhteys, joten emme voi vaihtaa tai muuttaa sitä ilman operaattori.

Muista, että uudella modeemilla, jota operaattori ei ole toimittanut, se on aina määritettävä manuaalisesti tiettyjen parametrien avulla. Olemme nähneet toisessa opasartikkelissa kuinka määritä modeemi TIM:lle, Fastwebille, Windille ja Vodafonelle.

Käytämme operaattoria ONT tai käytämme SFP:tä mediamuuntimessa liittääksesi jonkin yllä mainituista modeemista tai saatavilla markkinoilla, tarkistamalla, onko WAN-porttia tai Gigabit Ethernet -porttia.

Emme tiedä, mitä Ethernet-kaapelia käyttää modeemiliitännälle? Voimme keskittyä uusiin Cat8 Ethernet-kaapelimallit tai katsoa erilaisia Ethernet-kaapeleiden tyypit, jotta voimme valita tarpeisiimme sopivan.

Jos emme voi millään tavalla käyttää uutta modeemia kuituun, ymmärrämme aina vesiputous, jolloin operaattorin modeemi säilyy ja uusi osto peräkkäin, jotta operaattorin tuki säilyy, mutta nykyaikaisten modeemien ominaisuudet hyödynnetään.

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiisi

Tarvitseeko valokuitu oman modeemin?

Kyllä, valokuitu tarvitsee oman modeemin tai WLAN-reitittimen langattoman internetin käyttämiseen kotona.

Voiko reititintä käyttää ilman modeemia?

Ei, reititintä ei voi käyttää ilman modeemia.

Onko modeemi ja reititin sama?

Kyllä, modeemi ja reititin eivät ole sama asia. Modeemi vastaanottaa ja lähettää liikennettä kotisi ja muun internetin välillä, kun taas reititin jakaa modeemin tuoman liikenteen useiden eri laitteiden välillä.

Voiko netin ottaa suoraan seinästä?

Ei, nettiä ei voi ottaa suoraan seinästä. Tarvitaan verkkokaapeli, joka kytketään reitittimeen ja huoneen seinässä olevaan datapistokkeeseen.

Indeksi
 1. Kuitulinkkien tyypit
 2. Yhteys ONT:n kautta
  1. Parhaat modeemit ONT:lle
 3. Yhteys SFP:n kautta
  1. Modeemi erillisellä SFP:llä
 4. Valokuitu modeemi
 5. Ftth modeemi
 6. Modeemi valokuituverkkoon
  1. Johtopäätökset
 7. Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiisi
  1. Tarvitseeko valokuitu oman modeemin?
  2. Voiko reititintä käyttää ilman modeemia?
  3. Onko modeemi ja reititin sama?
  4. Voiko netin ottaa suoraan seinästä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up