Konsolin nollaus (PS4, PS5, Xbox ja Switch)

Eikö konsolimme halua käynnistyä tai jumiutuu pelin alkaessa? Katsotaan yhdessä palautuksen vaiheet.

Pelikonsolit ovat pohjimmiltaan tietokoneita ja, kuten viimeksi mainitut, ne voivat joutua käynnistysongelmiin, järjestelmävirheisiin ja äkillisiin sammutuksiin, etenkin muutaman vuoden ikäisillä konsolilla. Onneksi valmistajat tarjoavat palautusmenettelyjä lukitun konsolin nollaamiseksi, jotta se palautetaan alkuperäisiin asetuksiin ja (toivottavasti) ratkaistaan ​​käytön aikana havaittu ongelma.

Jos konsolimme hylkäsi meidät juuri kauneimmalla hetkellä, löysimme itsemme oikeasta oppaasta: näytämme sinulle seuraavissa luvuissa kuinka palauttaa markkinoiden tunnetuimmat konsolit: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series.

Noudatamme tarkasti kaikkia kullekin konsolille esitettyjä vaiheita, jotta vältymme tuhoisilta virheiltä: sivusto kiistää kaiken vastuun alla kuvattujen menettelyjen virheellisestä käytöstä, joten toimi omalla vastuullasi.

Indeksi
  1. Palauta PS4-konsoli
  2. Palauta PS5-konsoli
  3. Palauta Xbox-konsoli
  4. Palauta Nintendo Switch -konsoli

Palauta PS4-konsoli

PS4-konsolissa voimme palauttaa kahdella tavalla: asetusvalikosta ja USB-tikulta (viimeinen keino, kun konsoli ei enää käynnisty tai se on estetty käynnistyksen yhteydessä). Jos konsoli käynnistyy ja saavuttaa ainakin päävalikon, voimme palauttaa ohjelmiston siirtymällä Asetukset-valikkoon (salkkukuvake), painamalla kohdetta Alustus ja sen jälkeen ääneen Palauta oletusasetukset. Noudatamme annettuja ohjeita käynnistääksemme konsolin uudelleen ja jatkaaksesi palautusta.

Jos konsoli ei enää käynnisty tai se on kokonaan tukossa (ei päänäyttöä tai vain alkuperäinen logo tulee näkyviin), voimme jatkaa palautus vikasietotilasta. Tätä tarkoitusta varten hankitaan yksi 16GB USB-tikku Ja alustetaan se FAT32:een Windows-tietokoneesta.

Avaimen alustamisen jälkeen siirrytään jälleen tietokoneelta kohtaan PS4-ohjelmistopäivityssivustomennään osioon Kuinka asentaa PS4-konsolin järjestelmäohjelmisto uudelleen ja paina painiketta PS4-konsolin uudelleenasennustiedosto.

PUP-tunnisteella varustettu tiedosto ladataan: napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja nimeä se uudelleen PS4UPDATE.PUP. Siirrytään nyt USB-tikulle ja luodaan uusi kansio nimeltä PS4ja sen sisään luomme toisen kansion nimeltä PÄIVITTÄÄ. Näin luotujen kansioiden avulla siirrämme tiedoston PS4UPDATE.PUP UPDATE-kansion sisällä ja toimenpiteen päätyttyä poistamme tikun turvallisesti.

Nyt ei enää tarvitse kuin liittää tikku sammutettuun PS4-konsoliin (yhdellä konsolin USB-porteista) ja pitää virtapainiketta painettuna, kunnes kuulet kaksi piippausta (painike on vapautettava toisen äänimerkin jälkeen).

Siirrymme siis PS4:n turvatilaan: valitsemme ohjaimella vikasietotilan vaihtoehdon 7, eli kohteen Nollaa PS4 (asenna järjestelmäohjelmisto uudelleen)jatkamme Päivitys USB-tallennuslaitteelta ja lopulta ylös OK. Toimenpiteen lopussa käynnistämme konsolin uudelleen ja poistamme avain.

Jos olemme tehneet kaiken oikein, konsoli aloittaa palautusvaiheen käyttämällä muistitikulle ladattua laiteohjelmistoa, jotta konsoli toimii jälleen täysin.

Palauta PS5-konsoli

PS5:n palautusmenettely on hyvin samanlainen kuin PS4:lle, mutta jotkin vaiheet muuttuvat. Jos konsoli käynnistyy oikein ja pääsemme kojelautaan, voimme palauttaa järjestelmän siirtymällä kuvakkeeseen asetukset (vaihde oikeassa yläkulmassa), painamalla ylös Järjestelmäsitten ylös Järjestelmäohjelmisto ja lopulta ylös Palauta asetukset.

Uudessa valikossa painamme Nollaa konsoli ja vahvistamme tarvittaessa, että konsoli palautetaan alkuperäisiin asetuksiinsa, kun se on otettu käyttöön. Näin poistamme koko tietokannan, mutta myös kaikki konsolin mukautukset.

Jos konsoli on tukossa tai ei enää käynnisty, hanki USB-tikku, käynnistä PC Windowsilla, alusta se FAT32:een ja luo kansio sen sisällä PS5avaamalla tämän viimeisen kansion, luomme toisen kansion nimeltä PÄIVITTÄÄ.

Jatketaan nyt edelleen PC:ltä PS5-ohjelmistopäivityssivusto ja paina painiketta PS5-konsolin uudelleenasennustiedostoosion alla Kuinka asentaa PS5-konsolin järjestelmäohjelmisto uudelleen.

Kun PUP-tiedosto on ladattu, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja nimeä se uudelleen PS5PÄIVITYS.PUPsiirretään se kansioon PÄIVITTÄÄ flash-asemasta, irrota flash-asema tietokoneesta ja aseta se johonkin pois päältä kytketyn PS5-konsolin USB-porteista (myös etuosan USB-portti on hyvä).

Nyt pidämme PS5:n virtapainiketta painettuna, kunnes kuulemme kaksi ääntä, vapauta painike vasta kun kuulemme toisen äänen, siirry vikasietotilan vaihtoehtoon 7 ja valitse kohde Asenna järjestelmäohjelmisto uudelleen.

Nyt sinun tarvitsee vain valita kohde Päivitys USB-tallennuslaitteelta ja paina eteenpäin OK. Konsolin uudelleenasennus alkaa, jolloin kaikki ongelmat voidaan nollata ja se on taas täysin toimiva.

Palauta Xbox-konsoli

Xbox-konsolien nollausprosessi on identtinen sekä Xbox Onessa että Xbox Series X/S:ssä. Jos Xbox-konsoli käynnistyy edelleen, voimme jatkaa nollausta painamalla Xbox-painike ohjaimella, vie meidät polkua pitkin Profiili ja järjestelmä > Asetukset > Järjestelmä > Konsolin tiedot ja lopuksi painaa Nollaa konsoli.

Järjestelmä antaa meidän valita palautustavan: kokonaispalautusta varten valitsemme kohteen Nollaa ja poista kaikkijos sen sijaan haluamme pitää pelit, voimme valita äänen Nollaa ja säilytä Omat pelit ja sovellukset.

Onko konsoli jumissa käynnistyksen yhteydessä? Tässä tapauksessa voimme palauttaa konsolin USB-tikulla. Mennään Windows-tietokoneeseen, hankitaan 16 Gt:n USB-tikku, liitetään se tietokoneeseen ja alustetaan se NTFS:ään. Avaa alustuksen jälkeen mikä tahansa selain ja lataa Xbox-konsolin palautustiedostopuramme kaiken sisällön haluamaasi kansioon (käyttämällä esim 7-vetoketju) ja kopioi kansio $SystemUpdate vasta alustetun USB-tikun sisällä.

Irrotamme tikun tietokoneesta ja siirrymme Xbox-konsoliin: liitä verkkokaapeli ja virtajohto siihen ja sitten vain virtajohto uudelleen. Nyt kun olemme varmoja, että konsoli on sammutettu, yhdistämme USB-tikku Xboxiin ja pidämme painiketta painettuna Kumppani (kolmen aallon muodossa), pidämme painiketta painettuna Poista levy konsolissa ja paina lopuksi Xbox-painike ohjaimessa. Digitaalisissa konsoleissa (ilman levysoitinta) pidä vain painiketta painettuna Kumppani ja paina heti Xbox-painike ohjaimesta.

Pidämme edelleen avaimia Kumppani Ja Poista (tai vain Kumppani) 10-15 sekuntia konsolin käynnistämisen jälkeen, odotamme kahden äänen kuulumista muutaman sekunnin välein ja vapautamme painikkeet vasta toisen äänen jälkeen.

Nyt konsoli käyttää muistitikulle ladattua tiedostoa ohjelmiston täydelliseen nollaamiseen. Kun konsoli käynnistyy uudelleen, poistamme USB-muistitikun ja noudatamme näytön ohjeita järjestelmän palauttamiseksi (se pyytää myös Ethernet-kaapeliliitäntäjoten on parasta pitää sellainen käsillä).

Palauta Nintendo Switch -konsoli

Jos Switch-konsoli kaatui pelaamisen aikana, käynnistä se uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna ja siirry valikkoon seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Järjestelmäasetukset konsolin aloitusnäytöstä, siirrytään valikkoon Järjestelmä ja lopuksi valitse Muotoiluvaihtoehdot.

Uudessa näytössä painamme Palauta alkuperäiset asetuksetseuraa näytön ohjeita ja paina lopuksi Palauta alkuperäiset asetukset jatkaaksesi kannettavan Nintendo-konsolin tehdasasetusten palauttamista.

Toiminnon suorittaminen edellyttää, että konsoli ei sisällä perhesuodattimia, tai jos perhesuodattimia on olemassa, meidän on tiedettävä myös perheen PIN-koodi jatkaaksemme. Päättääksesi toimenpiteen varmista, että konsoli on yhdistetty Internetiin Wi-Fi-yhteyden kautta.

Johtopäätökset

Tämän oppaan luvut ovat todella lahja niille, jotka tarvitsevat lukitun konsolin nollausta eivätkä tiedä miten. Toivomme kaikki, että konsolin kanssa ei koskaan tapahdu ongelmaa, mutta Aina on parempi varautua pahimpaan: tästä syystä suosittelen, että laitat tämän oppaan selaimesi kirjanmerkkeihin, jotta voit käyttää sitä milloin haluat konsoli lakkaa toimimasta tai siinä on niin vakavia ongelmia, että se vaatii täydellisen nollauksen.

Jos emme vieläkään tiedä, mikä konsoli valita pelata, suosittelemme, että luet meidän suora vertailu nykyaikaisten konsolien välilläjotta voimme valita pelityylillemme parhaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up