Tunnetko Pasianssin Historian?

Pasianssin historia

Pasianssi on tunnettu korttipeli, jota monet pelaajat kokeilevat. Se on yksinpeli, jossa tavoitteena on järjestää kortit tietyssä järjestyksessä. Pasianssi on kehittynyt vuosien varrella ja siitä on olemassa monia eri versioita. Suosituin pasianssin versio on Klondike-pasianssi, jota voi pelata sekä tietokoneella että korttipakalla.

Pasianssin alkuperä ja nimi

Pasianssin nimi tulee ranskan kielen sanasta "patience", joka tarkoittaa kärsivällisyyttä. Pasianssi syntyi keskiajalla ja sen uskotaan peräisin Ranskasta, mutta on myös teorioita sen baltialaisesta alkuperästä. Jotkut historioitsijat väittävät, että Napoleon Bonaparte olisi keksinyt pelin ollessaan karkoitettuna Saint Helenan saarella. Toiset taas väittävät, että peli tulee Baltian alueelta ja sitä käytettiin ennustamiseen. Ranskankieliset sanat, kuten "Tableau" ja "Pasianssi", viittaavat siihen, että pelin alkuperä olisi Ranskassa.

Pasianssi tietokoneella

Pasianssi siirtyi tietokoneelle 1990-luvulla, kun Microsoft toi sen ensimmäisen tietokoneversion. Brad Fregger oli ensimmäinen kehittäjä, ja hän työskenteli Spectrum Holobyte -nimiselle ohjelmistoyritykselle. Pasianssin nykymuoto alkoi kehittyä 1900-luvun loppupuolella, kun tietokoneiden yleistyminen teki siitä suositun. Quantum Quality Productions kehitti pelipaketin nimeltä Solitaire Journey, jossa oli yli 100 erilaista Pasianssin versiota. Microsoft lisäsi Pasianssin Windows 3.0:aan, mikä teki siitä suositun suuren yleisön keskuudessa. Pelin kehitti Wes Cherry ja pelikorttien ulkoasun suunnitteli Susan Kare.

Pasianssi nykyään

Nykyään pasianssi ja muut korttipelit ovat helposti saatavilla verkosta. Pasianssia voi pelata netissä tai sovellusten avulla puhelimella. Pasianssi pelejä on saatavilla monilla internet-sivustoilla. Verkkosivut pysyvät ajantasalla uusimman tekniikan seuraamisen avulla, jotta pelit toimivat millä tahansa laitteella ja missä tahansa.

Klondike-pasianssi

Klondike tai Solitaire Pasianssi on yleisesti tunnetuin ja suosituin pasianssi peli. Sitä pelataan yleensä yhdellä korttipakalla. Klondike Pasianssia on pelattu jo vuosisatojen ajan ja se on pysynyt suosittuna. Pelissä kortit jaetaan seitsemään pinoon, joista ensimmäisessä pinossa on yksi kortti, toisessa pinossa kaksi korttia ja niin edelleen. Tavoitteena on siirtää kortit pinosta toiseen ja järjestää ne nousevaan järjestykseen maan mukaisesti. Lopullisena tavoitteena on saada kaikki kortit järjestettyä neljään peruskorttipakkaan nousevassa järjestyksessä.

Vaikeammat pasianssit

Pasianssia voi pelata myös vaikeammilla vaihtoehdoilla, kuten Spider. Spider Pasianssia pelataan kahdella korttipakalla ja siinä on vaikeustasoja. Pelin tavoitteena on siirtää kortteja pinosta toiseen niin, että kortit muodostavat pinoja laskevassa järjestyksessä. Vapaa kenttä pasianssi on haastavin pasianssi peli, mutta lähes aina ratkaistavissa. Pelissä on neljä tyhjää aluetta, joihin kortteja voi siirtää. Tavoitteena on järjestää kortit nousevaan järjestykseen maan mukaisesti tyhjiin alueisiin.

Pasianssi ja sen suosio

Pasianssi on tunnettu peli, jota monet pelaajat tuntevat. Se on sateenvarjo termi useille yksin pelattaville korttipeleille. Pasianssi tarjoaa pelaajille mahdollisuuden rentoutua ja viettää aikaa omassa seurassaan. Se on myös suosittu peli, koska sitä voi pelata missä ja milloin tahansa. Nykyään pasianssi on saatavilla tietokoneilla, älypuhelimilla ja internetin kautta. Pasianssi tarjoaa pelaajille haastetta ja mahdollisuuden kehittää strategista ajatteluaan.

Pasianssi on myös suosittu peli, jota monet pelaajat pelaavat vapaa-ajallaan. Se tarjoaa vaihtelua arkeen ja mahdollisuuden rentoutua. Pasianssin pelaaminen voi auttaa myös keskittymään ja rauhoittumaan. Monet pelaajat pitävät pasianssia myös aivojumppana ja tapana pitää mieli virkeänä. Pelin tavoitteena on järjestää kortit oikeaan järjestykseen ja löytää paras strategia voittamiseen.

 • Pasianssin alkuperä ei ole täysin selvä, mutta yleisesti hyväksytty teoria on, että ranskalaiset kehittivät suosituimman version, Solitaire Pasianssin.
 • Pasianssia voi pelata netissä tai sovellusten avulla puhelimella.
 • Pasianssi pelejä on saatavilla monilla internet-sivustoilla.

Pasianssi on suosittu korttipeli, joka tarjoaa pelaajille mahdollisuuden viettää aikaa omassa seurassaan ja kehittää strategista ajatteluaan. Klondike-pasianssi on tunnetuin pasianssin versio, mutta vaikeampia vaihtoehtoja, kuten Spider-pasianssi, on myös olemassa. Pasianssi on helppo oppia ja se tarjoaa pelaajille haastetta ja viihdettä. Pelin suosio ei näytä hiipuvan, sillä se on edelleen suosittu niin tietokoneilla kuin älypuhelimilla pelattava ajanviete.

Indeksi
 1. Pasianssin historia
  1. Pasianssin alkuperä ja nimi
  2. Pasianssi tietokoneella
  3. Pasianssi nykyään
 2. Klondike-pasianssi
  1. Vaikeammat pasianssit
  2. Pasianssi ja sen suosio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up