Kuinka aktivoida ja käyttää Apple Payta

Haluammeko maksaa kaupoissa ilman luottokorttia? Katsotaanpa, kuinka Apple Pay otetaan käyttöön iPhonessa.

Lähimaksun leviämisen myötä yhä useammat ihmiset käyttävät luottokortilla nopeaan maksamiseen myymälöissä yksinkertaisesti asettamalla kortti lähimaksuun soveltuvaan POS:iin ja syöttämällä PIN-koodin vain tarvittaessa (maksaakseen vähintään 25 € tai sitä suurempia summia). 30 € riippuen käytetystä korttityypistä ja pankista, josta se on myönnetty). Mutta ne, jotka ovat todella ajan tasalla, voivat maksaa minkä tahansa rahasumman kaupoissa jättämällä luottokortin lompakkoon tai jopa kotiin käyttämällä Apple Pay -toimintoa, joka on integroitu kaikkiin uusimman sukupolven iPhone-puhelimiin, lähimaksuun. maksut.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti kuinka aktivoida ja käyttää Apple Payta suorittaaksesi turvallisesti sähköisiä maksuja virtuaalikortillamme käyttämällä iPhonen takana olevaa NFC-anturia.

Apple Payn vaatimukset

Käyttääksemme Apple Payta meidän on noudatettava paljon tiukempia vaatimuksia kuin Google Paylla, koska Apple on paljon "kiihkeämpi" turvallisuuden suhteen. Apple Payn aktivoiminen edellyttää siis:

 • Käytä Apple Payta yhdessä maa, jossa palvelu on aktiivinen ja saatavilla; jos olemme Italiassa, meillä ei ole ongelmia.
 • Käytä Apple Pay -yhteensopiva Apple-laite: Jos meillä on vähintään yksi iPhone Touch ID:llä (paitsi iPhone 5s) tai Face ID:llä, meillä on jo tuki Apple Pay -maksuille.
 • Käytä yhden luottokorttia Apple Payn kanssa yhteensopiva pankki: Tämä on tärkeää, koska Apple Payta ei voi käyttää, jos pankkitukea ei ole. Tarkista sitten edellisen linkin luettelosta, tukeeko käyttämämme pankki Apple Payta.
 • Käytä iOS:n päivitettyä versiota: iPhonemme käyttöjärjestelmä tulee aina päivittää, jotta se pystyy tukemaan palvelun lisäämiä uusia pankkeja ja uusia luottokortteja (turvallisuuden kannalta väistämättömien parannusten lisäksi).
 • Lisää Apple ID -tili iPhoneen: melko ilmeistä, koska ilman Apple-tiliä iPhone on käytännössä käyttökelvoton.

Jos Apple-laitteemme täyttää kaikki nämä vaatimukset, voimme käyttää Apple Payta milloin tahansa lataamatta mitään sovellusta, koska toiminnallisuus on integroitu käyttöjärjestelmään. Jos meillä on useita Apple-laitteita, muistutamme, että kortteja ei synkronoida iCloudin kanssa turvallisuussyistä: meidän on sitten lisättävä kortit jokaiseen laitteeseen.

Kuinka lisätä kortti Apple Payhin

Jos haluat lisätä luottokortin tai prepaid-kortin Apple Payhin, avaa sovellus Lompakko iPhonessa paina +-kuvaketta yläreunassa tai paina näppäintä keskellä lisätä, painamme painiketta Jatkuu ja lopuksi rajaamme luottokorttimme takakameralla, jolloin se osuu keskellä olevan neliön kanssa.

Vaihtoehtoisesti voimme myös syöttää luottokortin tai prepaid-kortin tiedot manuaalisesti painamalla kohteen alareunasta Anna korttisi tiedot. Kortin asettamisen jälkeen jatkamme turvatarkastuksia: yleensä kysytään kortin takana olevaa CVV-koodia tai lähetetään turvakoodi tekstiviestillä kortin myöntäneestä pankista (menettely vaihtelee pankeittain); Ennen kuin jatkamme, meidän on siis läpäistävä kaikki turvallisuusvaiheet, jotta voimme taata pääsyn Apple Payhin.

Turvatarkastusten jälkeen vahvistamme lisäyksen Touch ID:llä tai Face ID:llä: meillä on uusi korttimme puhelimen Lompakon sisällä, valmiina lähimaksamiseen.
Lisää uusia kortteja painamalla uudelleen yläreunassa olevaa +-painiketta ja toimi samalla tavalla: iPhonessa on mahdollista lisätä enintään 12 korttia, joita voidaan käyttää yksi kerrallaan (iPhone 8:ssa ja iPhone 8 Plus:ssa Apple Payssa käytettävien korttien enimmäismäärä on 8).

Kuinka maksaa Apple Paylla

Kun olet lisännyt luottokortin Apple Payhin, olemme valmiita maksamaan kaikissa tytäryhtiöissä, joissa on kontaktiton myyntipiste, ja näytämme sisäänkäynnillä tai kassan lähellä Apple Pay -logo.

iPhonella ja Apple Paylla suoritettavat maksut vaihtelevat iPhonen tyypin mukaan:

 • iPhone Face ID:llä: painamme sivupainiketta kahdesti, katsomme iPhonen näyttöä todentaaksesi (tai annamme suojakoodin) ja tuomme puhelimen takaosan lähelle myyntipistettä, kunnes sininen valintamerkki tulee näkyviin (maksu sallittu).
 • iPhone Touch ID:llä: tuomme laitteen lähelle lukijaa laittamatta sormea ​​Touch ID:n päälle, näytämme Apple Pay -näytön, avaamme lukituksen sormenjälkitunnistimella ja odotamme vahvistusta näytöllä, jolloin sininen sekki ilmestyy (maksu valtuutettu).

Näillä vaiheilla käytämme oletusmaksutapana asetettua luottokorttia; maksaaksesi jollakin toisella Walletissamme olevalla kortilla, meidän tarvitsee vain painaa kortin nimeä (ennen varsinaista maksua), valita läsnä olevista ja vasta nyt vahvistaa maksu Touch ID:llä tai Face ID:llä, tilata maksu valitsemallasi kortilla.

Apple Payta voidaan käyttää myös sovelluksen sisäisiin ostoihin, tilausten maksamiseen Netflix tai muut yhteensopivat palvelut: maksamisen yhteydessä meidän tarvitsee vain painaa Apple Payta ja vahvistaa maksu yllä kuvatulla tavalla, jotta voit maksaa nopeasti uusista sovelluksista tai suosikkitilauksista.

Miten apple pay toimii

Apple Pay on mobiilimaksupalvelu, joka mahdollistaa maksujen suorittamisen iPhonella, Apple Watchilla, iPadilla ja Macilla. Apple Pay perustuu lähimaksuteknologiaan, joka mahdollistaa maksun suorittamisen lähettämällä lähettimen ja vastaanottimen välillä. Jotta Apple Payta voidaan käyttää, käyttäjän on ensin lisättävä maksukorttinsa Apple Wallet -sovellukseen. Tämän jälkeen käyttäjä voi suorittaa maksuja lähimaksuteknologian avulla.

Apple Payn käyttö on helppoa ja nopeaa. Kun käyttäjä haluaa suorittaa maksun, hän avaa Apple Pay -sovelluksen ja valitsee haluamansa maksukortin. Tämän jälkeen käyttäjä vie laitteen lähelle maksupäätettä ja vahvistaa maksun esimerkiksi sormenjäljellä tai Face ID:llä. Maksu suoritetaan hetkessä, ja käyttäjä saa kuittauksen maksusta suoraan laitteelleen.

Apple Payn toiminta perustuu turvallisuuteen ja yksityisyyteen. Maksutapahtumat eivät tallennu Apple Payhin eivätkä jaeta kauppiaiden kanssa. Sen sijaan jokaiselle maksutapahtumalle luodaan ainutlaatuinen, salattu tunniste, joka suojaa maksutietoja. Lisäksi Apple Pay käyttää laitteeseen tallennettua sormenjälkeä tai Face ID:tä maksun vahvistamiseen, mikä tekee maksamisesta turvallista ja luotettavaa.

Apple Payn käyttömahdollisuudet ovat laajat. Sitä voi käyttää esimerkiksi kaupoissa, ravintoloissa, verkkokaupoissa ja sovelluksissa. Maksaminen onnistuu myös julkisissa liikennevälineissä, kuten linja-autoissa ja junissa. Apple Payn avulla käyttäjä voi siis suorittaa maksuja helposti ja nopeasti, missä tahansa tilanteessa.

Apple Payn käyttöönotto onnistuu helposti. Käyttäjän tarvitsee vain avata Apple Wallet -sovellus ja lisätä haluamansa maksukortit. Tämän jälkeen käyttäjä voi aktivoida Apple Payn asetuksista ja alkaa käyttää sitä maksamiseen. Apple Pay on saatavilla useimmissa suurissa pankeissa ja luottokorteissa, joten sen käyttömahdollisuudet ovat laajat.

Iphone nfc päälle

iPhone NFC päälle: Apple Payn käyttämiseksi sinun on ensin aktivoida NFC-toiminto iPhonessa. NFC (Near Field Communication) on teknologia, joka mahdollistaa langattoman tiedonsiirron lähietäisyydellä.

Aktivointi: Voit aktivoida NFC-toiminnon iPhonessa seuraavasti. Siirry puhelimen asetuksiin ja valitse "NFC". Varmista, että NFC on kytketty päälle.

Apple Pay: Kun NFC-toiminto on aktivoitu, voit käyttää Apple Payta. Apple Pay on mobiilimaksusovellus, jonka avulla voit maksaa ostoksesi iPhonella. Voit lisätä maksukortteja sovellukseen ja käyttää niitä maksamiseen lähikaupoissa, verkossa ja sovelluksissa.

Maksaminen: Kun haluat maksaa Apple Paylla, avaa sovellus ja valitse haluamasi maksukortti. Pidä sitten puhelinta lähellä maksupäätettä tai verkkosivuston maksunappia. Vahvista maksu sormenjäljelläsi tai Face ID:lläsi.

Turvaominaisuudet: Apple Pay on suojattu monilla turvaominaisuuksilla. Jokainen maksu vahvistetaan sormenjäljellä tai Face ID:llä, ja korttitietoja ei tallenneta puhelimeen tai jaeta kauppiaille. Lisäksi jokainen maksu saa yksilöllisen tokenin, joka suojaa korttitietoja entisestään.

Johtopäätökset

Apple Pay on yksi parhaista lähimaksupalveluista fyysisissä myymälöissä ympäri maailman, kun otetaan huomioon yksinkertaisuus, jolla on mahdollista lisätä luottokortti ja helppous, jolla on mahdollista maksaa kaikkiin nykyaikaisiin iPhoneihin integroidulla NFC-anturilla (jos se on aina päällä eikä sitä voi sammuttaa).
Kortin tiedot ovat turvassa iPhonessa, korkean salaussirun ansiosta: Face ID tai Touch ID vaaditaan maksamiseen, mikä tekee käytännössä mahdotonta tietojen ja luottokorttien varastaminen iPhonen kautta.

Jos haluat lisätietoja lähimaksuista ja puhelimiin integroitujen myymälöiden kautta maksamisesta, suosittelemme lukemaan oppaitamme Kuinka maksaa NFC:llä Androidilla ja iPhonella Ja Kortin lisääminen Google Playsta ja Apple Storesta.

Indeksi
 1. Apple Payn vaatimukset
 2. Kuinka lisätä kortti Apple Payhin
 3. Kuinka maksaa Apple Paylla
 4. Miten apple pay toimii
 5. Iphone nfc päälle
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up