Kuinka estää Windows 11 -päivitys

Emme halua Windows 11:tä tietokoneellemme, vaikka se olisi yhteensopiva? Katsotaan kuinka estää päivitys ja pysyä Windows 10:ssä

Kaikki käyttäjät eivät ole valmiita Windows 11:een tai halua hylätä Windows 10:tä, vaikka heidän tietokoneensa olisivat yhteensopivia käyttöjärjestelmän uusimman version kanssa. Jos Windows 11:n julkaisussa päivitys esitetään edelleen valinnaisena ja se voidaan jopa välttää, Microsoft pakottaa ajan myötä päivityksen Windows 11:een (läpäisee sen välttämättömäksi), jolloin käyttäjät pakotetaan käyttämään Microsoftin uusinta versiota, vaikka en halua.

Ennen kuin tämä tapahtuu, voimme aina sammuta automaattinen päivitys Windows 11:een, jotta pysyt Windows 10:ssä niin kauan kuin on tarpeen. Ottaen huomioon, että Windows 10 ei katoa yhdessä yössä, voimme erittäin hyvin lykätä päivitystä siihen asti, kunnes olemme valmiita, koska Windows 10 ei kuitenkaan lopeteta ennen vuotta 2025.

Indeksi
 1. Poista PC Integrity Checker
 2. Estä päivitys rekisterin kautta
  1. DisableOSUpgrade-merkkijono
  2. AllowOSUpgrade-merkkijono
  3. Stinga-päivitys saatavilla
 3. Estä päivitys Microsoft Storesta
  1. Johtopäätökset

Poista PC Integrity Checker

Jos olemme asentaneet PC:n eheyden tarkistus Windows 10:ssä (kutsutaan myös PC:n kuntotarkastus) tulee poistaa välittömästi, koska se voi käynnistää päivityksen Windows 11:een täysin itsenäisesti, jos tietokone on yhteensopiva.

Jatka painamalla Käynnistä-valikon oikeaa alakulmaa ja etsi sovellus asetukset, avataan valikko Sovellus, varmistetaan, että olemme ruokalistalla Sovellus ja ominaisuudet ja käytämme hakukonetta sovelluksen löytämiseen PC:n eheyden tarkistus tai PC:n kuntotarkastus. Poista se painamalla sitä ja käyttämällä näppäintä Poista asennus; jos myös Ohjauspaneeli-ikkuna tulee näkyviin, etsi sovellus uudelleen ja poista se kuten mikä tahansa muu Windows-ohjelma (napsauta sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Poista / muuta).

Estä päivitys rekisterin kautta

Jos meillä ei ole PC Integrity Check -toimintoa tai pelkäämme, että automaattinen päivitys Windows 11:een alkaa ennemmin tai myöhemmin, voimme tehdä muutoksia rekisteriin, jotta voimme vain ladata Windows 10:n päivitykset ja unohtaa version päivityksen. Windows 11:een (mikä tapahtuu vain, jos haluamme).

Jatkamme painamalla näppäimistön WIN + R -näppäimiä, kirjoitamme regedit tekstikenttään ja vahvista tarvittaessa järjestelmänvalvojan oikeudet. Rekisterieditorissa meidän on toimittava tarkasti ja linjassa välttääksemme virheiden tekemisen ja rekisterin vahingoittamisen (rekisterin ennaltaehkäisevä varmuuskopiointi voi olla erittäin hyödyllistä).

DisableOSUpgrade-merkkijono

Voit ottaa tämän lohkon käyttöön Windows 11:n päivityksissä valitsemalla polun HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policy Microsoft Windows, painamme kansion oikealla painikkeella Windows painamme eteenpäin Uusi -> Avain ja lisää merkkijonona Windows päivitys.

Siirrytään nyt ikkunan oikeaan osaan, paina oikeaa painiketta Uusi -> DWORD-arvo (32-bittinen) ja aseta merkkijono DisableOSUpgrade. Vahvistamme näppäimistön Enter- tai Enter-näppäimellä, paina oikeaa näppäintä uuden luodun kohteen kohdalla, paina -painiketta Muokata ja aseta numero arvoksi 1.

AllowOSUpgrade-merkkijono

Jos toisaalta halusimme ottaa tämän päivityslohkon käyttöön Windows 11:ssä, lähdetään mukaan HKEY_LOCAL_MACHINE OHJELMISTO Microsoft Windows CurrentVersion WindowsUpdate, painamme kansion oikealla painikkeella Windows päivitys painamme eteenpäin Uusi -> Avain ja lisää merkkijonona OSU-päivitys.

Avataan uusi kansio, siirrytään ikkunan oikealle puolelle, painetaan oikeaa painiketta Uusi -> DWORD-arvo (32-bittinen) ja aseta merkkijono SalliOSUpgrade. Kuten olemme jo aiemmin nähneet, paina oikeaa painiketta uuden kohteen kohdalla, napsauta Muokata ja aseta numero arvoksi 0.

Stinga-päivitys saatavilla

Estääksesi Windows 10:tä ilmoittamasta Windows 11:n olemassaolosta ja ehdottamasta päivitystä jatkuvasti ja ärsyttävällä tavalla, valitse tämä polku HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM Setup , napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella Perustaa, valitsemme polun Uusi -> Avain ja lisää merkkijonona Päivitysilmoitus.

Avataan uusi kansio, siirrytään oikeaan osioon, painetaan oikeaa painiketta Uusi -> DWORD-arvo (32-bittinen) ja aseta merkkijono Päivitys saatavilla. Nyt jää vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella uutta kohdetta, napsauta sitä Muokata ja aseta arvoksi numero 0.

Estä päivitys Microsoft Storesta

Nyt kun Windows Update on korjattu, meidän on huolehdittava Microsoft Storesta, Windows 10:een integroidusta sovelluskaupasta, joka voi myös näyttää tarvittaessa versiopäivityksiä. Jos haluat estää Windows 11 -päivityksen Microsoft Storen kautta, avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita regedit, avaa rekisterieditori uudelleen ja vie meidät polulle HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policy Microsoft.

Kun olet oikeassa asennossa, napsauta kansiota oikealla painikkeella Microsoft, valitsemme polun Uusi -> Avain ja lisää merkkijonona WindowsStore. Kuten oppaan muissa vaiheissa on jo nähty, avaa juuri luotu uusi kansio, siirry oikeaan osioon, paina oikeaa painiketta Uusi -> DWORD-arvo (32-bittinen) ja aseta merkkijono DisableOSUpgrade.

Kun olet luonut merkinnän, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella, napsauta Muokata ja aseta arvoksi numero 1.

Johtopäätökset

Noudattamalla kaikkia vaiheita huolellisesti voimme estää kokonaan Windows 11:n päivityksen jatkamalla Windows Updaten käyttöä Windows 10:ssä, jotta saadaan vain sen päivitykset ja vältetään myös varoitusikkunat Windows 11:ssä. Jos Microsoft pakottaa jatkossa päivityksen Windows 11:een (merkitsemällä sen Tärkeäksi), emme saa sitä tekemällämme muutoksilla, joten jatkamme käyttää hyvää Windows 10 -käyttöjärjestelmäämme tuen loppuun asti.

Jos haluamme päivittää Windows 11:een myöhemmin tai muutaman vuoden kuluttua, voimme aina ladataWindows 11 asennusapuri tai lataa yksi niistä Järjestelmän virallinen ISO luodaksesi Windows 11 -asennusmedian.

Vaihtoehtoisesti voimme myös poistaa tämän oppaan avulla tehdyt muutokset (palauttamalla polun takaisin ja poistamalla DWORD-sanat), jotta voimme pakottaa päivityksen Windows 11:een suoraan Windows Updatesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up